Şimdi Ara

Starlink Beta Kayıtları Başladı, Talebimizi Göstermek İçin Kaydolun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
8
Favori
17.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
420 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler vergi kokusu alsın atomu bile parçalarlar,bu ne ki?
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Anten sistemi gibi dağıtılabilir sonuçta çanak ile veri alacaksınız merkezi sistem gibi her daireye dağıtılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Bunun önüne geçemezler ayrıca 10 daire ile ortak kullanımda sorun olmaz aylık 50 liraya denk gelir aynı anda kullanım olurda bile her daireye 100 mbps gelir.Upload hızı da simetrik olacaktır.Biraz ping ve yağmurda fırtına da sorun olabilir ama genel itibariyle kaliteli hizmet vereceklerdir.Yurt dışındaki firmadan internet alacağınız için de VPN’ye ihtiyacınız kalmayacak herhangi bir abonelik sorumluluğu olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarı döviz kaybı olacağı için akp sittin sene kabul etmez bunu. Siz akp gitmeden kullanmayı unutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla engellenmek istenirse evinde bunun antenini bulunduran uydu teröristi ilan edilir. Patlıcan, patates terör örgütlerini ne çabuk unuttunuz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Orası doğru aynen birde şimdi öyle bir olayda var ama mesela Hangi ülkenin yasasına tabi olacak durumu da var Amerikan yasalarına göre olacaksa torrent veya illegal indirmelere izin yok, bizim burada en azından şimdilik o serbest.
    Apartmanlar bu işten her türlü kârlı çıkar ama dediğiniz sisteme göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Starlink gelsin 200 tl ödemeye razıyım hala 6 mbps hız alabiliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öne çıkardım, kayıt oldum.

    Bunlar hala fiber getirecek sağa sola, 15 gündür sorunu çözemedi adamlar en kötü anten bozulur yenisini alır geçeriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öne çıkardım, kayıt oldum.

    Talep görsün en azından yeter, 15 gündür interneti düzeltecekler benim hala giden gelen yok. En kötü anten bozulur, onda da değiştirir geçeriz garantiden peheeey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egeym kullanıcısına yanıt
    Ancak böyle bir uygulamaya gidildiği takdirde kapasite sorunları ortaya çıkacaktır. Her uydunun, her linkin bir kapasitesi olacak. Çok müşteri durumunda da belirgin yavaşlamalar görülecek. O yüzden bölgeye özel ucuz fiyatlandırmadan ziyade fiyatlandırmaya göre önceliklendirme ilkesine yöneleceklerini düşünüyorum.

    Basit bir örnek verecek olursam da, 30$ bize çok para ama bir Amerikalı için değil. Amerikalı 1Gbps internete zaten alışkın, hız düşmesi durumunda çok şikayetçi olur ve sağlayıcıyı değiştirir. Ancak bizde 30$ çok para ancak 10$ kabul edilebilir. Ve halihazırda kullanabildiğimiz maksimum 100Mbps. 1Gbps verip de genel yoğunluğa göre 200-300Mbps düşen paket şeklinde satarsa bizden çok fazla şikayet geleceğini sanmıyorum. Çünkü ondan şikayet etsen bile yerel sağlayıcıda alabildiğin 100Mbps bile değil Afrika kıtası veya Orta Asya gibi yerler için de öyle. 5-10$ gibi paralar kabul edilebilir. Hem bahsettiğiniz şekilde uydular boşa dönmüş olmaz, gelir elde edilir. Hem de gelişmiş ülkelerin yoğun zamanlarında bizden kısılan kapasite oraya aktarılabilir.

    Ancak her şeye rağmen ilk rağbet dönemlerinde ciddi kapasite ve ping dalgalanması sıkıntıları yaşayacağını düşünüyorum. Starlink V2 gelene kadar da bu sıkıntılar zaman zaman devam edecektir.




  • Söylediklerinize katılıyorum. Şunu da eklemek isterim ki bu Starlink yalnızca başlangıç aşamasında, bu sene açılıyor kullanıma fakat bu sene sonu - 2021 başı lazer linkler devreye girince ve iki haftada bir 60 uydu gönderilerek uydu sayısının artırılmasıyla bu sorunların çoğu çözülecektir. 2021'de Starlink ile hem hız hem de gecikme (ping) bakımından rekabet edebilecek tek servisin fiber olacağını düşünüyorum. Bizim parazit İSS'ler de işin içine katılınca zaten durum biliniyor.
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Avrupa’da olabilir , amerika’da ama diğer katı kurallı ülkeler jammer ile engelleyebilir mi tartışılır ama Türkiye için konuşuyorum internet aşırı pahalı tüm dünyaya göre eğer her şey özgür olmayacaksa bu fiyata kimse almaz ki 20-50 birim fiyata ciddi hızlar veriyor avrupa ülkeleri ve asya ülkeleri uydu parçaları ve cihazları ciddi maliyet rekabet açısından özgür olması şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 25 Haziran 2020; 22:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 dolar ücret 70 dolar'da vergi olur bizde!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone Almanya

    1000 mbit download
    50 mbit upload


    6 ay 20 euro, ardından 50 euro
    modem ücretsiz

    Starlink Beta Kayıtları Başladı, Talebimizi Göstermek İçin Kaydolun

    Kaynak:https://zuhauseplus.vodafone.de/gigabit/




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum bizim açımızdan derdimiz önce kan emici şirketlerin fiyat politikalarını dengelemek, sonra daha özgür internet bu yüzden en çok bizim gibi ülkelere yarayacak.
    Kuzey Kore üzerinden biraz araştırma yaptım ama özellikle yoğun yerleşim yerlerinde belli frekansta yayın yapacağı için jammerla bir şekilde engellemek mümkün olabilirse de maliyeti açısından düşününce o işe hiç gireceklerini sanmıyorum.
    Bizdeki en büyük zorluk Starlink kutuları ve canaklarimin ülkeye girişinde yaşanacaktır, muhtemelen satışı da yasaklanacaktir ama merdiven altından bir şekilde satışa sunulacaktır. Bu da haliyle yasakta olursa fiyatını arttırır ama yine de değer diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim buralara 80 dolara gelsin üstüne ötv+trt payı+öiv(özel iletişim Vergisi)+kültür bak. payı+kdv gibi bir sürü ek vergiler gelir. Hatta Aşırı hızlı İnternet (ahi) vergisi bile türetirler. hepsini toplayınca nur topu gibi 200 dolar oluverir. 200 dolarıda çarparsın o günki kurla güle güle kullanırsın.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Açmadan satış nasıl olucak peki cihazı nerden temin edicez Burası, Türkiye Cumhuriyeti vergisiz iş yaptırmazlar adama.
    Satış olsa bile absürt bir fiyattan olucağına inanıyorum yoksa Devlet destekli TT iş yaptırmaz adama.
  • IO kullanıcısına yanıt
    Vodafone dünyada çalıştığı gibi bizdede çalışırsa çok güzel olucak sınırsız tarife çıkarttı ama daha çok işi var bazlar olsun yeni tarifeler vsvs çok ilerlemesi lazım diğer Ülkelere yetişmek icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Starlink bedava net dağıtır hemen vergi koyarlar 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hani ücretsiz olcaktı .. elon amca bizi ele.gdçirmeyi planlıyor kanmayın bu işlere .bize çip takıp internetiyle bizi yönlendiricek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.