Şimdi Ara

Starlink Beta Kayıtları Başladı, Talebimizi Göstermek İçin Kaydolun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
8
Favori
17.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
420 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dahil oldum. 10 yıldır fiber gelecek diye bekliyorum. Çevremdeki tüm binalara verdiler biz hala avucumuzu yalıyoruz. Tüm sebebi ise daire sayısının az olması.
    Parasıyla bile hat çektiremiyorum maalesef. Gerçi gelse bile 100mbit down, 3-5 up. Starlink gelirse eğer o çekemedikleri fiber kabloyu kıvırıp geri sarsınlar bi zahmet.
  • Başvurduk bakalım inşallah gelir de şöyle ağız tadıyla bir internet kullanırız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyiny2099

    Birde bunun üstüne vergiler biner 120 dolar olur buda aylık en az 800 yapar
    yok hocam 1gbit size 80dolar,1gbit devlete 80 dolar.
    otv
    kdv
    iv(iletisim vergisi)
    200dolar olarak bakıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo gelsin gelsin, devlet babanın yeni vergilere ihtiyacı var. Şöyle 500tl iyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devletin nasıl engelleyeceğini açıklıyorum.Bunun için kullanılacak antenler ülkeye sokulurken yasaklı madde kapsamına girer kullananlar hakkında ağır suç yasası çıkarılır bitti gitti :D
  • hatanız var, sadece yerden uzaya mesafe 1200km, türkiyede kullanıcı önce uyduya, sonra uydular arası frankfurtun o anda üzerinden olan uyduya, sonrada frankfurttaki adresine bağlanacak.

    sadece yerden uyduya 1200km*2 olması yani 2400km olması gerekiyor galiba, uydular arası mesafede var bunun içinde.

    eğer kaçırdığım bir nokta yoksa minimum 2400km + uydular arası mesafe var
  • Starlink projesi güzel ama bizim ülkede gerçekleşmiyecek bi hayal gibi geliyor.
    Starlik herşeyiyle düzgün çalışşa bile engellemek isteseler çok uğraşmalarına gerek yok.Zaten bu kadar uygun fiyata böyle yüksek hızları verirseler sadece türk telekom superonline değil dünyadaki tüm internet firmaları sıkıntı çekicek gibi duruyor.Bizim ülkede hızlar pingler zaten kötü starlink ortalama bi hızmet sunsa bizim aldıgımız hizmetin 10 katı iyi olacak belki.
    Ama hevesimiz kursağımızda kalacak gibi.Baktılar iş tuttu starlink işliyor bunun çalışması için ne lazım alıcı anten hop %450 özel internet tüketimi vergisi bu antenlere.Çok kullanılmasını istemeseler starlink firmasıyla konusup bizim bölgeden bağlantı yapılmasını engelliyebilirler.Türkiye ye kayıtlı bir bankadan ödeme kabul edilmeyebilir.Olmaz O kadar demeyin Paypal bile gitti ülkeden sonuçta
    Bu işin para kısmı, güvenlik kısmı da var bu işin.Orası ne olur ne gibi sorunlar cıkar.




  • bullx kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde hesaplama yaptım ben de. 2400KM ışık hızı ile toplam 8ms sürmeli. Tabii ki bu dikey pozisyonda. Bu mesafe toplamı 3200KM kadar çıkabilir. O yüzden çık-in süresi olarak 16ms kabul ettim. Elon Musk da bu değerin 20ms'e yakın olduğunu kendi hesabından söylemişti.

    Işık hızı: ~300.000KM/sn = ~300KM/ms



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 26 Haziran 2020; 1:53:19 >
  • Verilerinizi bir kişinin, bir ülkenin eline paşa paşa vereceksiniz. Kimseye önermem starlink i. Inanılmaz tehlikeli bir proje.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam teşekkürler
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    yapabilecekleri birşey yok, çatıya anteni attın mı olay bitiyor, elon musk çin gibi ülkeler istemiyorlarsa uydularımızı düşürebilirler demişti.


    bizim uzaydaki uyduyu vuracak teknolojimiz yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Bu şekilde hesaplama yaptım ben de. 2400KM ışık hızı ile toplam 8ms sürmeli. Tabii ki bu dikey pozisyonda. Bu mesafe toplamı 3200KM kadar çıkabilir. O yüzden çık-in süresi olarak 16ms kabul ettim. Elon Musk da bu değerin 20ms'e yakın olduğunu kendi hesabından söylemişti.

    Işık hızı: ~300.000KM/sn = ~300KM/ms
    Uydular 1200 değil 340km yükseklikte diye biliyorum.
  • egeym kullanıcısına yanıt

    İlk versiyon uydular 1100-1300KM aralığından hizmet sağlayacak. Yörüngeye yerleşen uydular 1150KM'de idi yanlış hatırlamıyorsam. 4425 uydu bu mesafeye yerleştirilecek. 2. Versiyon oluşturulup hizmete alındığıda bu uydular backbone uydusu olarak hizmet vermeye devam edecek. Sadece uzak mesafeleri taşıyacak.

    2. Versiyon uydular ise 4425 uydu yerleşip tam kapasite hizmet vermeye başladıktan sonra fırlatılmaya başlanacak. Bunlar da 340 Mil yani 550KM yörüngede hizmet verecek.

    340KM için de yazılar okudum internette. Ancak net bir plan göremedim. En son araştırdığım zamanlarda planlar bu şekilde idi. Mesafe arttıkça kapsama alanı da arttığı için ilk versiyonda 1200KM yörüngeyi kullanacaklardı.


    Bildiklerim bu şekilde idi. Uydulara baktığımda 280-700KM aralığında dizildiğini gördüm. O zaman yukarıda yaptığım 1200KM hesaplarına kötü hava şartları için geçerli diyebiliriz Hava iyi olduğunda pingler çok daha düşük olacaktır.

    https://www.reddit.com/r/Starlink/wiki/index

    Burada bir çok bilgi mevcut. Örneğin ilk gönderilecek 4425 uydunun toplam kapasitesi 73,75Tbps imiş. Şu an Türkiye'nin peak time trafiği 25Tbps üzerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 26 Haziran 2020; 3:4:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Kayıt oldum bana 20 ms yi bütün dünya genelinde garanti ederse 80 değil 180 de veririm.Yeter ki asabımı bozmasın eve geldiğimde internet.
    Garanti zaten :)
  • Yok çatıya anten attım, yok tencere kapağı koydum.
    Elektriğe %100 telekom payı koyarlar. Her türlü öderiz parasını.
    Sonra burada türbinlere hamster koydum elektrik üretiyorum tayfası çıkar.

    Zamanında uzayda kaybolan bir uydumuz vardı. Onu buldular mı acaba? Belki Elon bulurda kullanır bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Adamın hedefi bu tür bürokrasilerle uğraşmadan internet sunmak. Pratikte de izin almasına gerek yok. Sen gerekli donanımı alıp çatıya kurarsın siteden üyeliği alır kullanırsın. Devlet bunun önüne pratik anlamda geçemez. O aletler bir şekilde memlekete girer, o abonelikler bir şekilde alınır. Yeter ki hizmet vermeye başlasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz bir sistem bir binanın toplu alımı ile çok çok ucuza gelebilir anten ve dağıtıcının dışında kablo çekilcek binada sallıyorum 100 daire var ise 2-3 alıcısı olsa yine yapılabilir bunu bizim insanımız bir açığınıda bulur kaçak internet :)) ozaman şöyle bir avantajı var komşuların kullanmadığı zamanda en yüksek hızda internet kullanılabilir 1gb bir bağlantı 20 mb bağlantı olarak daire başına bölsek 50 daire nasiplenirki her bina 50 daire zaten değil nası fikir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben kesinlikle fiyatına değer diye düşünüyorum, 4mb/s download görünce seçilmiş insan olduğunu düşünmeye başlayan bünyemi bi resetler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

    Verilerinizi bir kişinin, bir ülkenin eline paşa paşa vereceksiniz. Kimseye önermem starlink i. Inanılmaz tehlikeli bir proje.
    En sevdiğim fantezilerin bilgisini alabilirler sıkıntı değil belki ofislerinden de ruh ikizimi bulurum

    Ya da google'da survivor son bölüm diye aratanların bilgilerini ele geçirip ülkemiz hakkında top secret sosyolojik bilgileri de ele geçirebilirler

    Bence baya işlerine yarar

    Büyük oyunu gördüğümüze göre yerli ve milli, her an fişlenip kapına polis dayanma ihtimalinin olduğu ilkel internetimizi kullanmaya devam edebiliriz

    Büyük resim ve yağlı boya ile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 26 Haziran 2020; 5:17:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ADSL 8 Mbps limitsiz internetin 89.99TL olduğu bir ülkede starlink 500 lira olsa da verdiği hizmete fazlasıyla değecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.