Şimdi Ara

Standartta olması gerekirken olmayan donanım, park sensörü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 43 bin liralık focus 1.6 dizel titanium'da
    46 bin liralık golf comfortline'da
    51 bin liralık yeni avensis 1.6 elenagant'ta
    59 bin liralık passat tsi trend dsg'de
    69 bin liralık mondeo 2.0 dizel otomatik trend'de
    84 bin liralık audi a4 120 hp multitronik'te
    113 bin liralık Freelander'da
    114 bin liralık Bmw 320d'de

park sensörü yok... Ya opsiyonel yada alınamıyor...

Duyurulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 17 Şubat 2009; 14:54:19 >

• Park sensoru nedir ya yapmayın gozunuzu sewim, beni supheye dusuruyor hep sensor
  • Park sensörü; Bir 57 Belair'de, 57 Eldorado'da, 64 ve 67 Impala'da 76 model W116 kasa 280 SE'de vs. yoktu o park sensörü denen ve dıt dıt dııııııııııııt diye öten zımbırtı. Şimdi diyeceksinki o zaman ile şimdiki zaman birmi? Değil tabi ama insanlar o arabaları gayet sorunsuz park ediyordu bence.
    Şahsen bu saydığın modellerden birini alacak olsam, arka tamponumda bir kaç tane belli belirsiz delik halinde duran ve dıt dıt dıııııııııt diye öten bu zımbırtıyı istemem. Arabamın bittiği yeri bildikten sonra sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 17 Şubat 2009; 14:55:08 >
  • hangi göz gece ,görüş alanının attında kalan mantar,kaldırım,büyük taş gibi engelleri görür .biraz mantıklı olun allah aşkına.

park sensörü kesinlikle çok gerekli bir donanım.artık arabalar eski şahinler gibi açık değil,daha kapalı bir tasarımı var.eskiden tempra ile geri yanaşmak dertti,şimdi birçok hb araba öyle.

mesela bazen bomboş yolda manevra yaparken arkaya çocuk falan atlıyor.bu durumda ben dikkat etmesem sensör uyarıyor.

bazen yanlış çalışabiliyor ama bir zahmet gözünüzlede bakın :)
  • Değnekçilerin gel gel gel gel hoooooppp topla gel seslerini duymadan araba maraba parketmem ben .. Var arabamda bu donanımdan oldukçada işe yarıyor ama göremediği kör noktalarda oluyor ordada tecrübe devreye giriyor : )
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

hangi göz gece ,görüş alanının attında kalan mantar,kaldırım,büyük taş gibi engelleri görür .biraz mantıklı olun allah aşkına.

park sensörü kesinlikle çok gerekli bir donanım.artık arabalar eski şahinler gibi açık değil,daha kapalı bir tasarımı var.eskiden tempra ile geri yanaşmak dertti,şimdi birçok hb araba öyle.

mesela bazen bomboş yolda manevra yaparken arkaya çocuk falan atlıyor.bu durumda ben dikkat etmesem sensör uyarıyor.

bazen yanlış çalışabiliyor ama bir zahmet gözünüzlede bakın :)

Şimdi yanlış anlama ama bir söförün kıcını sokacagı yeri gormeden kıçını sokması için geri geri gidip girmesi lazım buda pek mumkun değil

Nasıl geri sokuyorsun arabanı normalde, gireceğin yernin once onuncen gecersin ileri giderken bir manevra iel kıcını bu gireceğin yere yarı yarıya hizalarsın

Şimdi bu ileriye giderken "söför" oraya bakar, mantar, demir, cıkıntı, cukur ws warmı diye

Onu aklına yazar, girerkende arabasını ona gore sokar o bosluga

Son olarak geri geri 30-40km ile fln mı park ediyorsun arabayı cocuk atlasa ne olcak yanaşırken anca dürtersin cocugu yani

Bu arada olması şart değil, bazen dediğin gibi kullanışlı bazende hasta edici olabiliyor

Mesala ben sag stopumu patlattım sensore guvenerek, kolona tam kor yerden yanastım ince we sivri bir kolondu pattt sesi gelene kadar anlamadım

Bire normalde otoparklarda kolonları bele kadar baska renk dış duvarları başka renk boylar ya kolonun kolon oldugunu anla diye, burada butun otopark bejdi gormedim

Gitti stop

• Çok alıskanlık yapıyor. Neyseki arka park sensorlerim bozuldu da

Park sensorsuz arabaya alıstım yeniden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf neden ESP standart değil
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Şimdi yanlış anlama ama bir söförün kıcını sokacagı yeri gormeden kıçını sokması için geri geri gidip girmesi lazım buda pek mumkun değil

Nasıl geri sokuyorsun arabanı normalde, gireceğin yernin once onuncen gecersin ileri giderken bir manevra iel kıcını bu gireceğin yere yarı yarıya hizalarsın

Şimdi bu ileriye giderken "söför" oraya bakar, mantar, demir, cıkıntı, cukur ws warmı diye

Onu aklına yazar, girerkende arabasını ona gore sokar o bosluga

Son olarak geri geri 30-40km ile fln mı park ediyorsun arabayı cocuk atlasa ne olcak yanaşırken anca dürtersin cocugu yani

Bu arada olması şart değil, bazen dediğin gibi kullanışlı bazende hasta edici olabiliyor

Mesala ben sag stopumu patlattım sensore guvenerek, kolona tam kor yerden yanastım ince we sivri bir kolondu pattt sesi gelene kadar anlamadım

Bire normalde otoparklarda kolonları bele kadar baska renk dış duvarları başka renk boylar ya kolonun kolon oldugunu anla diye, burada butun otopark bejdi gormedim

Gitti stop

DRAHTE 1905 isimli arkadaşım, hislerime tercüman olup açıklama yaptığın için teşekkürler. Tam ben söyleyecekken sen önce davranıp açıklamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 17 Şubat 2009; 15:22:43 >

• Park sensörü birkaç manevrayla girebileceğiniz yere tek manevrayla girmenizi ve çıkmanızı sağlar. Yakıttan da tasarruf ettirir yani . Hala gereksiz donanım diyenleri anlamıyorum. Alışkanlık yaptığı doğrudur ama .
  • Arkadaşlar bazı araçlarda güvenilmeyecek sensörler oluyor kabul hatta bununla ilgili testler vardı...

Ama kaliteli bir sistem olduğunu düşünürsek gerçekten vazgeçilmeyecek bir sistem sıkışık trafikte bir yere girmeye çalışırken yada yorgunsanız konsantrasyonunuz
    düşükken yada gece vakti oldukça işe yarıyor. Boyu bagaj kadar olmayan veletleri algılaması da çok iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

XXX

DRAHTE 1905 isimli arkadaşım, hislerime tercüman olup açıklama yaptığın için teşekkürler. Tam ben söyleyecekken sen önce davranıp açıklamışsın.

• Park sensörsüz önceki aracım hb idi. Gayet mutlu mesut problemsiz park ediyordum. Şimdi park sensörü var. Hah tamam oldu deyip kontak kapatım arabadan çıkmaya yelteniyorum, o da ne kalan mesafeye yarım araba daha girebilir halde park etmişim meğerse.Hay senin gibi sensöre ,sana güvenen şöföre deyip tekrar aracımı park ediyorum. benim araca opsiyonel takıldı. Taktırmasam da olurmuş.Meretin iptal düğmeside yok ki sesini iptal edsem de eski usül kullansam keşke.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincentvega

Park sensörü birkaç manevrayla girebileceğiniz yere tek manevrayla girmenizi ve çıkmanızı sağlar. Yakıttan da tasarruf ettirir yani . Hala gereksiz donanım diyenleri anlamıyorum. Alışkanlık yaptığı doğrudur ama .

Ben park sensörüm olmadığı halde çoğu yere tek manevra ile giriyorum. Sadece arabamın boyu kadar yere yani önden 10 cm. arkadan 10 cm. gibi dar yerlere bir kaç manevra da yine sorunsuzca giriyorum. İster düz zemin olsun, ister rampa aşağı veya rampa yukarı olsun.
    Nasıl park ediyorum onu da söyleyeyim. Park edeceğim yeri gözüme kestiriyorum. Yani buraya girerim diyorum. Diyelim ki sağda park halinde duran iki arabanın yanına yanaşacağım. Yan araba ile aynı hizaya geliyorum. Hatta rahat manevra için azcık geçiyorum. Ve geri vitese takıp, kafamı arkaya doğru çevirip, sap kolumu da sağ koltuğun arkasına atıp ve tabi iki aynaya da kontrollü şekilde bakıp, yanda ki arabanın arkasını geçer geçmez çapraz şekilde kılıçlamasına girip, ön sağ köşem önde ki arabanın sol arka köşesini kurtarır kurtarmaz direksiyonu toplayıp arabamı bir güzel iki araba arasına yerleştiriyorum. Duruma göre, yerin büyüklüğüne göre bazen tek manevra ile bazen bir kaç manevra ile parkı tamamlayıp stop ediyorum.

• Gereksiz donanım değildir ama %100de gerekli bir donanım değildir.

Göreceli bir kavramdır.

Sensöz yüzünden rahat parkettiğimizde oldu , sensöre güvenip aracın tamponunuda sürttüğümüz oldu.

O sebeple bu konuda ben çekimserim .

En güzeli geri kameralı sistem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Gereksiz donanım değildir ama %100de gerekli bir donanım değildir.

Göreceli bir kavramdır.

Sensöz yüzünden rahat parkettiğimizde oldu , sensöre güvenip aracın tamponunuda sürttüğümüz oldu.

Kameralı sistemdeki derinlik hissine de alışamadım.Belki uzun süreli kullanımda iş daha pratik hale gelebilir. Ama ödünç arabada kullanmaya çalıştım,maalesef ''off yaa'' demiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Park sensörü; Bir 57 Belair'de, 57 Eldorado'da, 64 ve 67 Impala'da 76 model W116 kasa 280 SE'de vs. yoktu o park sensörü denen ve dıt dıt dııııııııııııt diye öten zımbırtı. Şimdi diyeceksinki o zaman ile şimdiki zaman birmi? Değil tabi ama insanlar o arabaları gayet sorunsuz park ediyordu bence.
    Şahsen bu saydığın modellerden birini alacak olsam, arka tamponumda bir kaç tane belli belirsiz delik halinde duran ve dıt dıt dıııııııııt diye öten bu zımbırtıyı istemem. Arabamın bittiği yeri bildikten sonra sorun yok.

o saydığın modellerin piyasada dolaştığı sırada kaçtane araba vardı piyasada, yollar sokaklar bomboştu, istediğin yere çekebiliyordun arabanı. onların park ettiği yere ben tır sokarım be ne diyorsun sen şimdi ise bazen mahallede 3-4 tur atıyorum kıçımı sokmaya bi delik bulabilmek için. yiyorlarsa gelsinler şimdi park etsinler bakalım, kaç arabanın tamponunu alıyolar....

• en azından ledli sistemli olsa bütün park sensörleri iyi olur. hem ses hem ledlere bakarak parketmek büyük ihtimal daha kolay olur. mesela sağda kocaman bi duvar olsun ben parkederken bi uzun iki kısa dütleyip duruyor duvar olduğundan bi süre afalladığım olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Gereksiz donanım değildir ama %100de gerekli bir donanım değildir.

Göreceli bir kavramdır.

Kameralı sistemdeki derinlik hissine de alışamadım.Belki uzun süreli kullanımda iş daha pratik hale gelebilir. Ama ödünç arabada kullanmaya çalıştım,maalesef ''off yaa'' demiştim.

İlk birkaç kullanımda bende tam anlayamadım . Ama daha sonra bi alışıyorsun kocaman arabaları aynaya bakmadan parkediyorduk :)

Çünkü neredeyse sıfıra yakın şekilde yaklaşabiliyorsun . Biraz alışkanlık gerekli sanırım.

• 15 senedir bilfiil araç kullanan biri olarak diyebilirim ki kesinlikle gerekli bir donanım.Sensör olmadığı zaman 3 manevra ile girdiğiniz bir park yerine sensörle 1 defada girebiliyorsunuz. ne kadar usta olursanız olun ya da ne kadar arabanızı tanırsanız tanıyın , sensör kadar hassas tahmin edemezsiniz mesafeyi. Bazen öyle dar yerelre park etmek zorunda kalıyorum ki 10 cm nin bile önemi oluyor.

Kocaman araba yapmışlar Avensis diye. Park etmesi zaten sorun. Ama park sensörü yok.A veya B sınıfı HB arabalarda bile var sensör.
    Corollanın en fullünde bile yok. Opsiyonel de değil. bence servise para kazandırmak için yapıyolar bu işi. Tampon mampon gene 3-5 kaat bırakır bize diye düşünüyolar herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

15 senedir bilfiil araç kullanan biri olarak diyebilirim ki kesinlikle gerekli bir donanım.Sensör olmadığı zaman 3 manevra ile girdiğiniz bir park yerine sensörle 1 defada girebiliyorsunuz. ne kadar usta olursanız olun ya da ne kadar arabanızı tanırsanız tanıyın , sensör kadar hassas tahmin edemezsiniz mesafeyi. Bazen öyle dar yerelre park etmek zorunda kalıyorum ki 10 cm nin bile önemi oluyor.

Kocaman araba yapmışlar Avensis diye. Park etmesi zaten sorun. Ama park sensörü yok.A veya B sınıfı HB arabalarda bile var sensör.
    Corollanın en fullünde bile yok. Opsiyonel de değil. bence servise para kazandırmak için yapıyolar bu işi. Tampon mampon gene 3-5 kaat bırakır bize diye düşünüyolar herhalde.

Parkı doğru açı ile yaptığın sürece (çaprazlamasına veya kılıçlamasına) ve park alanının büyüklüğüne göre, sensör olmasa da tek manevra ile girersin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.