Şimdi Ara

SSD windows açılış süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günaydın yeni topladığım sistemde kingston hyperx 120gb 3k ssd bulunmakta fakat şöyle bir sıkıntım var bilgisayarın ilk açılış süresi çok fazla sürüyor sistem ayrıca sata 2 250gb lik bir harddiskim var ssd nin kurulumunu ahci modunda yaptım biostan boot seçeneklerini değiştirdim fakat değişen birşey olmadı Anakartım Asus Z87 Sabertooth cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingchunegitim -- 6 Ocak 2014; 9:50:54 >

• HDD'yi çıkarın öyle boot etmeyi deneyin bi teşhis koyalım.
  • Hocam diğer hdd nin açılışta etkisi olurmu? Akşam deneyip size dönüş yapayım. bunun sebepleri neden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingchunegitim

Hocam diğer hdd nin açılışta etkisi olurmu? Akşam deneyip size dönüş yapayım. bunun sebepleri neden olabilir.

Kaç sn de açılıyor samsung evo kullaniyorum bende eski sistemim olmasına rağmen 40sn hazır hale geliyor sata 2den bağlı benim ssd.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Sata 3 portuna bağlı 20-25 sn arasında açılıyor
  • wingchunegitim kullanıcısına yanıt
    pc'nin fişini çekip sonradan yeniden açmak geç başlatıyor. ama fişi çekmeden açıp kapatmak daha hızlı oluyor.
    biraz daha hızlandırmak istiyorsan,yapman gereken,küç seçeneklerine gir,güç düğmelerinin yapacaklarını tıkla,hızlı başlatmayı aç önerilir'i kapat,pc'yi yeniden başlat,aynı şekilde tekrar güç seçeneklerine girip hızlı başlat'ı aç önerilir'i aktif et bc'yi yeniden başlat,daha sonra tekrar aç kapat hızın farkını görürsün.
  • quote:

Hocam Sata 3 portuna bağlı 20-25 sn arasında açılıyor

Gayet iyi boot seçeneğinden dvd 2. Sıraya getir ssd 1de olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    SSD'yi 1. port'a tak açılış süresi azalacaktır. Olmazsa HD'yi çıkart, öyle dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iempufy

quote:

Hocam Sata 3 portuna bağlı 20-25 sn arasında açılıyor

Gayet iyi boot seçeneğinden dvd 2. Sıraya getir ssd 1de olsun

Ben sata 2 den kullaniyorum max 24 saniye sürüyo.Yavaş diyodum kendiminkine

• Diğer hdd büyük ihtimal boot edilmeye çalışıyordur. Biostan boot ayarlarından boot divice'tan sistemine bağlı olan depolama aygıtları gözükücektir. Onlardan sadece ssd'i aktif et. Ayrıca boot edilecek ilk donanım olarakta sdd seçili olsun. Dvd write ilk başta gözükür genelde. Bu dediklerimin ismi farklıdır belki biostan ama mantığı aynı.
    Normalde sistemin 20 sn açılması gerek.

• Zaten şuan bios seçeneğinde only active boot device seçeneği yani ssd seçili ama ilginç olan windows pencere ekranı geldiğinde dwd rw tekrar kontrol ediyor.
  • aynı sıkıntı bende de var windows ekranı geldiğinde bile dvd rw kontrol ediyor (UEFİ Modunda Windows 8 Kurulu olmasına rağmen)
  • Comaa sizin açılış kaç saniye sürüyor acaba?
    dostum sen bu dediklerimi yap,gerisine karışma boş ver pc'yi vazlada kurcalamana gerek yok .isdediğin porta koy birşey değişmeyecek.

biraz daha hızlandırmak istiyorsan,yapman gereken,küç seçeneklerine gir,güç düğmelerinin yapacaklarını tıkla,hızlı başlatmayı aç önerilir'i kapat,pc'yi yeniden başlat,aynı şekilde tekrar güç seçeneklerine girip hızlı başlat'ı aç önerilir'i aktif et bc'yi yeniden başlat,daha sonra tekrar aç kapat hızın farkını görürsün.
    anlamadıysan sana video çekip göndereyim.
  • Yok hocam nasıl yapılacağını anladım akşam deneyeceğim şuan bilgisayar yanında olmadığım için birşey yapamıyorum
    uyguladıktan sonra hız konusunda seni bilgilendireceğim.
  • Benim amd dual core işlemcili lenovo laptop bile verbatim harici den söktüğüm hdd ile (5400 mü 7200 mü emin değilim şuan) w8 i 25-30 sn civarında açıyor. W8 kullanıyorsan arkadaşların da dediği gibi sistem önce hdd i kontrol etmeye çalışıyor galiba.

1-Sistemi ssd ve hdd beraber takılıyken mi kurdun?
    2-Kurulumdan önce veya sonra hdd'e format attın mı?
  • Sistem w7 evet ikisi birlikte takılıyken kurdum. kurulumla birlikte ssd yi biçimlendirdim.
    kardeşlik,win7'nin 10 saniyede açılacak hali yok.win8.1'i yükle gel,sonra yavaş de..
    son birşey daha! senin sisteme 10 tane hdd takılı olmuş olsa bile,sen sistemi ssd'ye kurup boot ettikten sonra hiç birşey değişmez,yani demek istediğim boot yaptıktan sonra hdd'lerin sistemi yavaşlatması söz konudu değildir.
    son birşey daha ssd'ni biçimlendirme,sil yapman yeterli.
  • Tamam deneyeceğim. cevaplar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.