Şimdi Ara

SSD raid 0 nasıl yapılıyor ? 2 adet 120gb ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 1 adet silicon power 120gb lık ssd var.

1 adet daha 120gb alıp nasıl raid 0 yaparım ve ne kadar performans artışı olur ?

240gb ssd yeterli olucaktır bana ayriyetten 1tb hdd var harici.

AYNI marka ve modelmi olması lazım raid 0 için ? teşekkürler cevaplar için.

• Raid 0 olayını ben de merak ediyorum. Birisi özetle anlatsa güzel olur aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Raid 0 olayını ben de merak ediyorum. Birisi özetle anlatsa güzel olur aslında.

Evet ya yokmu bilen kullanan önceden uğraşmış birisi ? Benchmarklarda 2 ssd raid olduğunda hız 600-700 okuma 600-650 yazmaları görüyor çok fena uçar sistem böyle bir hızda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd'leri aynı marka model kullanmanda fayda var ( olmasada olur ama yeterki boyutları aynı olsun )
    anakartın'ın bios u üzerinden ayarlayabilirsin raid konfigürasyonu'nu 0 1 vs...
    biraz araştırırsan gerekli bilgiler raid 0 nedir raid 1 nedir gibi.
  • Edit: Yanlış bilgi.

en.wikipedia.org
    RAID - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/RAID

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 4 Aralık 2015; 2:01:09 >
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    yanlışın var bende 2 adet ocz ssd disk var raid 0 olarak kullanıyorum 240 gb boş yerim var ayrıca raid 0 performansını soran arkadaşımızın sorusunada cevap vereyim
    http://forum.donanimhaber.com/m_107309958/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

yanlışın var bende 2 adet ocz ssd disk var raid 0 olarak kullanıyorum 240 gb boş yerim var ayrıca raid 0 performansını soran arkadaşımızın sorusunada cevap vereyim
    donanımhaber forum
    OCZ 120GB ARC 100 Serisi RAİD 0 TEST SONUÇLARI » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_107309958/tm.htm

2 tane 120 lik ssd yi raid 0 yaptın dimi ? bende 240gb oluyor diye biliyorum 120gb olması saçma olur ama bilmediğimden birşey diyemedim.

bence 120 lik ssd ler bu kadar ucuzken yapılabilir raid 0

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kusura bakmayın raid 1 ile karıştırdım. Kapasite 240 gb olacak.
  • Anakartin desteklemesi lazim. Mesela h61 ler desteklemiyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok tavsiye etmem ssd'leri eline alabilirsiniz benim yaşadığım gibi biosdan sata bölümünden bios seçelerek raid 0 olarak kullanılıyor genelde.
  • Anakartim msi a68hm-e33 v2 kutusunda raid 0 yaziyordu sanirim. Destekliyor mu anakartim raid 0 ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid0 yaparken aynı marka model kullanırsanız daha iyi olur. Ben farklı ssdlerle yapmıştım okuma hızı 900mblara çıkmasına rağmen yazma hızı 100mba düşmüştü. Normal kullanımda tek ssdyle raid0 ssdlerin hiçbir farkını hissetmedim, benim gibi normal kullanıcıysanız yapmanızı önermem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m352

Raid0 yaparken aynı marka model kullanırsanız daha iyi olur. Ben farklı ssdlerle yapmıştım okuma hızı 900mblara çıkmasına rağmen yazma hızı 100mba düşmüştü. Normal kullanımda tek ssdyle raid0 ssdlerin hiçbir farkını hissetmedim, benim gibi normal kullanıcıysanız yapmanızı önermem

tamam bilgiler için teşekkürler ben sadece öğrenmek istiyorum raid 0 falan yapmayı.bilgisayar okuduğum için ilgim var böyle şeylere
  • Beyler samsung evo 850 msata ssd aldim.leptopa taktum.win 8.1 proyu kurdum.fakat sistem hizli aciliyi programlari hizli aciyo fakat cd rom dan ssd ye veya ssd den hdd ye veri atarken asiri yavas.problem var mi sizce?4 gb lik bi veriyi cd rom dan ssd ye yazarken 15 20 dakkayi buluyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B0C0D9B26 -- 4 Aralık 2015; 13:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Davarların Efendisi

Beyler samsung evo 850 msata ssd aldim.leptopa taktum.win 8.1 proyu kurdum.fakat sistem hizli aciliyi programlari hizli aciyo fakat cd rom dan ssd ye veya ssd den hdd ye veri atarken asiri yavas.problem var mi sizce?4 gb lik bi veriyi cd rom dan ssd ye yazarken 15 20 dakkayi buluyo?

hocam sorun ssd' de değil. musluk(cd romdan ) depoya (ssd ye ) aktarım doğal olarak yavaştır. Çünkü cd rom yavaştır. Hdd den ssd ye aktarımda yavaştır. Çünkü hdd nin aktarım hızı yavaştır. Tüm aktarım işlemlerin temel prensibi EN YAVAŞ KADAR HIZLISIN. bu nedenle yavaş aktarım söz konusudur. Geç oldu ama umarım sorununuza cevap almışsınızdır. Ayrıca raid 0 program ve uygulamalar için hızı neredeyse ikiye katlıyor. Çok uzun yıllardır kullanıyorum. Bu güne kadar sorun yaşamadım. (raid 0 sistem açıllışına olumlu katkısı yok denecek kadar az. ama uygulamalar için oldukça faydalıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankaland -- 9 Ocak 2016; 14:11:05 >

• raid 0 tecrübemi paylaşmak isterim. geçen ay 2 adet 128 gb sandisk ssd standart aldım. ilk önce tek ssd ile win7 pro 64 bit kullandım. sonuçlar gayet iyiydi.diğer disklerden ssd ye veya tam tersi gayet iyiydi. daha sonra kaşıntı tuttu ve 2. ssd yide takıp raid 0 yaptım. zira öncesinde 2 adet 250 gb eski mekanik diskle raid 0 kuıllanıyordum ve gayet memnundum. raid 0 yaptım ve okuma 966 mb yazma 360 mb gibi skorlar gördüm.yani okuma hızı yükselmişken yazma hızı düştü. kurulum sırasında ahcı-raid driverıda yüklemiştim. yalnız diğer eski tip depo disklerimden ssd ye yada ssd den eski depo disklerime aktarmanın yavaşladığını gördüm. sonra ssd de raid 0 yapmaya gerek olmadığını düşünüp tek ssd ye dönüş yapmak istedim. fakat diskler raid ortamı için uyarlandığı için kurulum sırasında ssd diskim görünmedi. ssd leri dışarda usb kutuyla formatladım. tekrar denedim fakat bu seferde ahcı driverı kurunca 117 gb görünen tek ssd sanki raid yapmışım gibi 234 gb oluyordu. bu arada diğer ssd ve depo disklerim takılı değil. ve tabiki Windows kurulumu yapamıyordum.ne yaptıysam olmadı. en son sandisk le görüştüm chat yoluyla ve bana diskleri secure erase la silmemi söylediler. bu sayede ssd ler tamamen silinecek ve sorun kalmayacakmış. henüz vakit bulup deneyemedim. sistemi image dan tekrar kurdum raid 0 olarak ve kullanıyorum şu anda. diyeceğim ssd ile raid 0 yapmak biraz fantezi. ben bi faydasını göremedim oyun yükleme süreleri aynıydı bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbc -- 9 Ocak 2016; 17:54:47 >

• dostlar raid 0da en büyük risk disklerden birisi patatese bağlarsa raid çöker.
    raid 0 yapılacağı zaman iki diskte aynı marka model olmak zorunda (zorunda derken olmasada olur ama farklı olduklarında hata tespit zor olur ve verimlilik düşer.)
    raid 0da mantık şöyle. diyelim 10k veri var. 5i bir diske diğer 5i diğer diske yazılıyor, okunurkende aynı şekilde. teorik olarak hız 2 kat yani.
    raid oluştururken diğer önemli olayda stripe boyutu. bunu windowstaki cluster boyutu olarak düşünebilirsiniz.
    eğer sıfır yaptıysanız bu raid grubunda olan önemli verilerinizi muhakkak farklı bir yere daha yedekleyiniz. tek disk kullanırken ortaya çıkabilecek problem ihtimali direk olarak 2 kat artıyor çünkü. hatta raid 0 içinde ne kadar disk varsa o kadar artıyor. bu durumda en güzeli raid 5 olur ki onda da 3 disk ihtiyacınız olacaktrır. kullanılabilen kapasite n-1 olur. ev kullanıcısı için mantıklı lakin 3 ssd lazım.
    aslında para olsa neler neler yapılırda..

• raid 0 ile samsund evo 850 model 250gb iki ssd (as ssd benchmark testine göre) okuma 1000,77 yazma 898,54 SCORE 1912

Raid 0 ile ssd de en büyük avantaj (bence) kapasitesi az olan diskleri birleştirip yüksek kapasiteli ve yüksek performanslı tek disk halinde kullanmaktır. Hdd raid 0 zaten olmazsa olmaz.. hdd de mümkünse 4 adet harddisk kullanılmalı. 2 hdd ile yapılan raid 0 performansı günümüz için çok yetersiz kalıyor. ssd için biraz fuzuli gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.