Şimdi Ara

SATA SSD'DEN M.2 SSD KLONLAMA YAPMALI MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500gb bir sata ssd yanına aynı boyutta bir m.2 ssd taktım. İkisi de gayet iyi çalışıyor, m.2 olanı biçimlendirdim şu an boş. Klonlama riskli midir bazı forumlarda temiz kurulum önermişler fakat bunu yapacak asla bir zamanım yok. Klonlama tehlike arz eder mi bir de klonlama için hangi uygulamayı kullanmalıyım. Hatta nasıl yapacağımı da yazarsanız sevinirim. Daha önce böyle bir uygulama yapmadım.

• Ssd markalarının kendi klonlama yazılımları var. Üstelik ürüne sahip olduğunuz için lisans vs ile uğraşmıyorsunuz

Mesela kingston için anlatılmış

İster birebir (boyut ve birim sayısına kadar) ister dilediğiniz birimleri klonlama yapabilirsiniz

Klonlama yapmadan önce kaynak diskte (sizde sata ssd) disk temizleme yaparsanız (windows sistem geri yükleme noktaları ve tarayıcı önbelleği) birkaç gb yer kazanırsınız.

Masaüstünde windows 10 için 1 kez; eski laptopımda windows 7 için 2 kez klonlama yaptım. Bir sıkıntı yaşamadım.

Yeni ssdye sıfır kurulum yapmak daha iyi olabilir. Hem chipset, ses, ağ sürücülerini de bir bahane ile güncellemiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.