Yüzbaşı
30 Nisan 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 119 (Bu ay: 10)
Gönderileri

Merhabalar,

Monster Tulpar T7 v21.8 model laptopum var. 3 yıldır kullanıyorum bugünden itibaren bios şifremi kabul etmemeye başladı. Şifreyi doğru girdiğimden eminim.

Bu laptopun bios şifresini nasıl sıfırlayabileceğim hakkında bir bilgisi olan var mı?

Laptopun içini açıp bataryasını ve bios pilini çıkarıp uzun bir süre bekledim ama resetlenmedi. Zaten kullanım kılavuzunda pillerin çıkarılması durumunda bios şifresinin resetlenmeyeceğini belirtmişler ama ben gene de bir deneyeyim dedim.

Servise de vermek istemiyorum çünkü muhtemelen içini açıp 2 tane pini kısa devre yapıp biosu resetleyip gönderecekler cihazı sonra da biz bunun için bir çip değiştirmek zorunda kaldık fiyatı da 1.000.000$ diyecekler : ), aynı zamanda laptopun serviste beklemesini de istemiyorum.

Bu laptopun anakart üreticisi, anakart marka modeli, anakart üzerinden biosu nasıl resetleyebilirim vb. gibi konularla ilgili bilgisi olan var mı?

Teşekkürler, şimdiden.

Merhabalar,

Arabamda ses yalıtımı, aftermarket kaliteli hoparlörler, subwoofer ve 4 kanal amfi var. Aracımın radyosundan amfiye 4 adet RCA kablo gidiyor. Ben bu bağlantının arasına 1 tane de bluetooth dac eklemek istiyorum.

Herhangi bir tuş veya switch olmadan, kablo tak çıkar yapmadan hem bluetooth dac hem de araç radyosu aynı anda amfiye bağlı olsun istediğim zaman bluetooth dan istediğim zaman araç radyosundan müzik çalabilmek istiyorum.

Piyasada şu şekilde RCA'sı olan ürünler var:

Sormak istediğim soru bu ürünlerin RCA(2 kablo left/right) sı ile araç radyosundan gelen RCA (4 kablo 2 left/2right) kabloyu nasıl birleştirip aynı anda amfiye girebilirim? Bunu yaparsam sağlıklı olur mu? Bir sakıncası var mı?

Ses sistemleri / bağlantıları konusunda pek bir bilgim yok, eğer saçma bir soru soruyorsam kusura bakmayın : )

Mesela şu şekilde RCA çoklayıcılar var :

https://www.hepsiburada.com/mykablo-rca-coklayici-gold-pm-HB000004Q6DU

trendyol.com
logitech Bluetooth Adapter Siyah 980-000912 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
https://www.trendyol.com/logitech/bluetooth-adapter-siyah-980-000912-p-638302583

https://www.aksesu.com/ugreen-bluetooth-5-0-rca-aux-ses-adaptoru-siyah-9183

trendyol.com
Ugreen Hifi Bluetooth 5.0 Rca 3.5mm Aux Ses Adaptörü Fiyatı, Yorumları - Trendyol
https://www.trendyol.com/ugreen/hifi-bluetooth-5-0-rca-3-5mm-aux-ses-adaptoru-p-684509754?boutiqueId=61&merchantId=252249

Merhabalar, aracımda yapılacak bir kaç işlem için Ankara'da çok bilindik iyi bir yerden fiyat aldım. Sizce bu fiyatlar nasıl? (Son zamanlarda ben fiyatları takip etmiyorum, ülkede her şeyin fiyatı uçmuş durumda. Bu fiyatlar bana pahalı geldi ama iyi biryerden aldığım için fiyatlar kabul edilebilir bir sevide mi emin olamadım)

Aracın rengi sedefli beyaz.

Sağ arka kapı, ön tampon, arka tampon, marşpiyel komple boyanacak. 22.000TL

Komple boya koruma : 4.500TL

4 Jant(orijinal lazer kesim alaşım jantlar) kaldırıma sürtme derin hasarlar var hepsi sıfırlanacak : 4000TL

Toplamda 30.500TL tutuyor.

Aracımın farlarının fabrika çıkışlı halleri halojen ampul içeriyor ve merceksizler. Ben sonradan bütün sinyalleri, gündüz farlarını ve sis farını lede çevirmiştim gayet güzel oldular hala sorunsuz kullanıyorum.

Şimdi kısa ve uzun farlara mercek taktırmak istiyorum, ama bi-xenon olmasını istemiyorum. Hatta xenon ampul hiç histemiyorum çünkü araçta far yıkama olmaığı için muayeneden geçmeyeceğini biliyorum. H7 ampul tipiyle uyumlu ve istersem halojen ampul istersem de led ampul takıp kullanabileceğim türden bir mercek istiyorum. (Halojen ampullerin ulaştığı sicaklığa dayanabilmeliler.) Kısa ve uzunda 2 ayrı mercek olmasını istiyorum. Aşağıya örnek bir resim bıraktım. İstediğim şey bununla hemen hemen aynı.

İşi bilenlere bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

1. Ankara'da bu konuda yardımcı olabilecek güvenilir neresi var? Ankara Far Tasarım Merkezi diye bir yer duydum ama haklarında pek bir bilgim yok.
  2. Bu işlemde sadece farın için açılıp far da mı değişiklik yapılıyor? Yoksa far haricinde aracın tesisatında vs. bir değişiklik yapılıyor mu?
  3. Ampullerde bir problem olduğu zaman 2 dk da değiştirilebiliyor ama üstteki resimde görünen beyaz ledlerden birisi arızalandığında veya mercek değiştirileceği zaman tekrardan komple farın içinin mi açılması gerekiyor? Yoksa farın arka tarafından tak çıkar şeklinde mi?
  4. Yaklaşık olarak maliyet ne olur?
  5. 1 gün de yapılabilecek bir iş mi? Sabahtan başlansa aracı akşam götürebilir miyim? Yoksa bu bir hayal mi? : )
  6. Forumlarda "sonradan takılan mercekli farlarımda titreme problemi var" şeklinde mesajlar görüyorum bunun sebebi nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık 2.5 aydır garip bir rahatsızlığım var. Malum corona sebebiyle de hastaneye doktora gitmek istemiyorum. İnternette o kadar araştırmama rağmen pek bir şey bulamadım. Bazı sitelerde sinirsel bir rahatsızlık olabilir falan diye okudum ama emin olamıyorum.

Tam olarak resimde işaretli olan bölge(iki ayağımda da tam olarak aynı bölge). İnanılmaz kaşınıyor. 10-15 tane sivrisinek ayağımın 360 derece her yerinden ısırmış gibi. Sivrisinek ısırığından farkı sanki kemiğim kaşınıyor gibi. Baktığınız zaman cildimde görünür hiç bir gariplik yok. Bu problem dediğim gibi 2.5 aydır devam ediyor. Başlarda daha kötü olmasın diye kaşımıyordum. Son zamanlarda ayağımı parçalarcasına kaşıyorum. İki ayağımda da tam olarak aynı bölgede bu problemi yaşamam garibime gitti.

Benzer bir sıkıntıyı yaşayan, duyan var mı?
D segmenti yol tutuşu iyi bir aracım var. Arabayı şehir içinde ve sakin(gerçekten sakin) kullanan biriyim. Şöyle bir şey yapmak istiyorum ama ne kadar mümkündür bilen arkadaşlar yanıtlayabilirlerse sevinirim.

Aracın yerden yüksekliği ile oynamadan(kısacası alçaltmak gibi bir derdim yok) süspansiyon sistemini yumuşatma imkanım var mıdır? Aracın hafif yaylanmasını istiyorum, çukurdu tümsekti bunun gibi engellerde aracın konforunu arttırmak istiyorum. Tabi bunu yaptığım zaman aracın yol tutuşunun orijinal haline göre zayıflayacağının da farkındayım.

Bunun yolu amortisör ve yayın birlite bulunduğu coilver denen zımbırtılardan almaktan mı geçiyor? Araştırdığım kadarıyla sertlik-yumuşaklık ve yükseklikleri ayarlanabilenleri varmış.

İnternet üzerinden tuning sitelerini araştırdığım zaman farkettim ki neredeyse satılan bütün ürünlerin amaçları benim yapmak istediğim şeyin tam tersi. Aracın konforunu düşürüp, aracı yere yaklaştırıp yol tutuşunu arttırmak. Kendi aracıma özel coilover Türk sitelerinde bulamadım. Bunların üniversal olanları var mı, veya benzer ağırlıkta başka marka model aracın coilover ını kullanabilirmiyim?

Tecrübeli arkadaşlar bu zımbırtıların montajı, parça fiyatı ne kadar tutar? Ömürleri nedir? Dezavantajları nelerdir? Bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.
Bugün tesadüfen arabamın altına bir bakayım dedim ve ön sağ alt tarafta bir ıslaklık gördüm. Elimi sürttüğüm de sanki kuru gibiydi yeni olmamış galiba. O bölge o kadar kirli ki yağ mı su mu yoksa başka bir şey mi anlamadım.
https://www.youtube.com/watch?v=78d2SLNZMgs&feature=youtu.be

Bir fikri olan var mı?
Sedefli beyaz rengi arabam var. Aracın sağında solunda ufak tefek(ama beni rahatsız eden, ön tampon ve kapılarda özellikle) taş izleri, sürtme izleri vb şeyler var. Aracın renginden dolayı hangi kaporta boyacıya gittiysem ben ellemem, sedefli beyaza hiç bir şey yapılmaz, parçayı komple boyatman lazım vb. yanıtlar alıyorum. Ben de lanet olsun deyip aracı komple boyatmayı düşünüyorum.

D segmenti bir aracın komple boyanması tahmini ne kadar tutar? Ne kadar sürer? Ruhsata işletmek vb. neler yapılması lazım?

İleride taş iziydi falan lokal boyaması sıkıntısız olacak, hem de güzel görünür dediğiniz bir renk var mı? (Mat beyaz şirket aracı gibi görünüyor, siyah renk de yazın işkence gibi oluyor) Bir türlü karar veremedim.

Ankara da tavsiye edeceğiniz hem işini güzel yapan hem de fiyatı uygun olan bir yer var mı?
1) Aracımın ön panjuru ile arka tamponun altındaki plastik bölümü, piyano black kaplatmayı düşünüyorum.(Üzerlerindeki ufak tefek kusurlardan kurtulmak için ve ayrıca başka bir araçta uygulamasını gördüm çok güzel görünüyordu.) Herhangi bir problem yaşar mıyım? Basınçlı su ile yıkama sırasında veya en ufak bir taş geldiğinde yırtılıp açılır mı? Ne kadar dayanıklı?. Yırtıldı diyelim düzeltmek için komple söküp tekrar mı kaplama yapmak gerekiyor?

2) Aracın içindeki kapı kolları sanki ufaktan ufaktan sökülmeye başlamış gibi ve zamanla eminim daha kötü olacak. Aynı şekilde bunlarıda piyano black kaplatsam sağlıklı olur mu? Sonuçta terli terli ellerle sürekli tutup çekiştirilcekler. Bu malzeme bunlara uzun süre dayanır mı?

3)Aracın tavanını parlak siyah kaplama yaptırsam(olabildiğince kaliteli malzeme kullanarak) ömrü ne kadar olur? Atıyorum 5 yıl rengi falan solmadan dayanır mı? Uzun süreler sonra araçtan çıkarması zor olur mu?

Bir de bu işlemleri Ankara'da yapacak bir yer önerirseniz sevinirim : )
Evimin önünde şöyle bir yol var. Bir gün harbiden arabadan inip yolun ortasında bir kaç kişiye trafik dersi vereceğim. İnsanın sabrını zorluyorlar.

Aşağıdaki resimde yolu çizmeye çalıştım. En sol şeritte asfaltın üzerinde sola dönüş işareti var. Soldan ikinci şeritte de sola dönüş ve düz gitme işareti var. Resimde de çizdim zaten. Işıklar kırmızı yanıyor ve kırmızı araç sola sinyal vermiş bir şekilde duruyor. Düz gideceklere yeşil, döneceklere kırmızı yanmaya başlayınca kırmızı araç durmaya devam ediyor ve arkasındaki yeşil araçlar da kornaya basıyor.

Sizce resimdeki kırmızı araç hata yapmış mıdır? Yapmamış mıdır?

Allah aşkına birisi çıkıp şununla ilgili bir trafik kuralı yazsın şuraya çok rica ediyorum.

Hakkında
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Samsung
Oyun Platformu
Pc
Takım
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.004
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 17.310 (Bu ay: 570)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.520 (Bu hafta: 7)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.