Şimdi Ara

Squat bacak ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
16.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler doğru düzgün yürüyemiyorum bile. Merdivenden inip çıkarken zorlanıyorum. İlk defa spora gidiyorum. Bu ağrı nasıl geçer yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 5 Mayıs 2015; 19:01:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Squat Sonrası Bacak Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri

Squat, bacaklarınızı güçlendirmek için mükemmel bir egzersiz olsa da, bazılarınız egzersiz sonrası üst bacak ağrısı yaşayabilirsiniz. Bu ağrı genellikle kaslardaki minik yırtıklar veya hasarlardan kaynaklanır.

Squat Sonrası Bacak Ağrısının Nedenleri

• Aşırı Egzersiz: Vücudunuza yeterince dinlenme süresi vermeden aşırı squat yaparsanız, kaslarınız aşırı yüklenir ve ağrıya neden olabilir.
    • Yanlış Form: Squatı doğru formda yapmamak, kaslarınıza gereksiz baskı uygulayarak ağrıya yol açabilir.
    • Zayıf Kaslar: Squatları yaparken bacak kaslarınız yeterince güçlü değilse, egzersiz sırasında aşırı zorlanabilirler ve ağrıya neden olabilirler.
    • Esneklik Eksikliği: Bacak kaslarınız yeterince esnek değilse, squat yaparken gerilemezler ve bu da ağrıya neden olabilir.

Squat Sonrası Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

• Dinlenme: Kaslarınızın iyileşmesi için bolca dinlenin. Egzersizden sonraki ilk 24-48 saat içinde dinlenmek özellikle önemlidir.
    • Buz Tedavisi: Ağrılı bölgeyi 15-20 dakikalık aralıklarla buz torbasıyla soğutun. Bu, şişliği ve iltihabı azaltmaya yardımcı olacaktır.
    • Kompresyon: Ağrılı bölgeye kompresyon çorabı veya bandaj uygulayın. Bu, şişliği azaltmaya ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
    • Yükseltme: Bacaklarınızı kalp seviyesinden yukarı kaldırın. Bu, şişliği azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır.
    • Hafif Egzersiz: Hafif egzersiz, kan dolaşımını iyileştirmeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Yüzme veya bisiklet sürme gibi düşük etkili aktiviteleri deneyin.
    • Masaj: Bir masörden veya partnerinizden ağrılı bölgeye masaj yaptırmak, gerginliği gidermeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • İlaçlar: Ağrı kesiciler gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler, ağrıyı geçici olarak hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, bu ilaçları uzun süre kullanmamalısınız.

Squat Yaparken Bacak Ağrısını Önleme

• Yavaşça Başlayın: Yeni başlıyorsanız veya uzun süredir squat yapmadıysanız, yavaşça başlayın ve zamanla ağırlığı ve tekrar sayısını kademeli olarak artırın.
    • Doğru Formu Kullanın: Bir antrenörden veya deneyimli bir sporcudan squatı doğru formda nasıl yapacağınızı öğrenin.
    • Kaslarınızı Isındırın: Squat yapmadan önce bacaklarınızı gererek ve dinamik esneme hareketleri yaparak kaslarınızı ısıtın.
    • Esnekliğinizi Geliştirin: Squat yaparken esnek kaslar önemlidir. Düzenli olarak bacak esneme hareketleri yapın.
    • Yeterince Dinlenin: Kaslarınızın squatlar arasında iyileşmesi için egzersizler arasında ve antrenmanlar arasında yeterince dinlenin.

Squat sonrası bacak ağrısı çoğu zaman geçicidir ve yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak rahatlayabilirsiniz. Ağrı şiddetliyse veya uzun süre devam ederse, bir sağlık uzmanına görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muz ye + olarak çok ağırlık altına girme çünkü o an hissetmezsin ama hareketi hakkıyla yaptığın sürece faydasını zaten görürsün.
  • İki uç güne geçer sonra düzenli yaptıktan sonra ertesi günler kaslar ağrır ama o ağrı çok tatlı

• Moonwalk yaparak yuru agri gecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsmereLda -- 5 Mayıs 2015; 19:05:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

Muz ye + olarak çok ağırlık altına girme çünkü o an hissetmezsin ama hareketi hakkıyla yaptığın sürece faydasını zaten görürsün.

Hocam fitness hocam üst üste 2 gün bacak bastırdı ya çok kötüyüm şuan zor oturup yürüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

Muz ye + olarak çok ağırlık altına girme çünkü o an hissetmezsin ama hareketi hakkıyla yaptığın sürece faydasını zaten görürsün.

Hocam fitness hocam üst üste 2 gün bacak bastırdı ya çok kötüyüm şuan zor oturup yürüyorum

Demekki bacakların kürdan gibi Ağırlık arttırdıkça olacak o ağrılar. Daha az belki ama her zaman olacak yani. Farklı farklı bölgelerde. Dediğim gibi çok zorlamaya gerek yok hareketi hakkıyla yaptığın sürece.

• Serbest squat mı yoksa smith machine ile mi yaptın? Serbest ise yeni başlayan birine yaptırması çok yanlış, sakatlık riski yüksek.He bir de o ağrı çok güzel bir ağrıdır insanı mutlu eder iyi çalıştığının göstergesi gibidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacak Antrenmanı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gayet normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: wreckittralph

Serbest squat mı yoksa smith machine ile mi yaptın? Serbest ise yeni başlayan birine yaptırması çok yanlış, sakatlık riski yüksek.He bir de o ağrı çok güzel bir ağrıdır insanı mutlu eder iyi çalıştığının göstergesi gibidir

Serbest squat hocam. Çok kötü ya

• quote:

Serbest squat mı yoksa smith machine ile mi yaptın? Serbest ise yeni başlayan birine yaptırması çok yanlış, sakatlık riski yüksek.He bir de o ağrı çok güzel bir ağrıdır insanı mutlu eder iyi çalıştığının göstergesi gibidir

Makineyi ayagimizla ittirdigimiz smith machine mi oluyor?
    Serbest nasil oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Makineyi ayagimizla ittirdigimiz smith machine mi oluyor?
    Serbest nasil oluyor?

Smith machine squat, ağırlık barı belli bir doğrultudan dışarı çıkmaz sabitlenmiştir sizin yaptığınız o barı yukarı aşağı kaldırıp indirmektir. Serbeste göre daha az kas çalıştırır, genelde serbest squattan daha ağır kilolarla girebilirsiniz. Serbest squatta dengeyi sağlamak gibi farklı unsurlar da vardır ama sakatlık riski daha yüksektir bu yüzden salonlarda hocalar başlarına bir iş gelmesin diye smith machine squat ve leg extension yaptırırlar genelde Böyle yazdığıma da bakmayın kürdanın tekiyim ben salona gitmeyip evde okuyorum sadece

• Squat hocanın verdiği programda mı vardı yoksa kendin mi ekledin ? Ben de bugün başladım şöyle bi program verdiler;

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

bunları 3*15 yaptım 15 dakikada bitti. Gittim bisiklete bindim ip atladım sonra basket oynadım. Bu akşam kendime sağlam plyometric antrenman programı yapıcam bir gün hocanın verdiği programı bir gün de kendi sıçrama programımı uygulayacağım. Sanrıım en mantıklısı bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: S-Works

Squat hocanın verdiği programda mı vardı yoksa kendin mi ekledin ? Ben de bugün başladım şöyle bi program verdiler;

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

bunları 3*15 yaptım 15 dakikada bitti. Gittim bisiklete bindim ip atladım sonra basket oynadım. Bu akşam kendime sağlam plyometric antrenman programı yapıcam bir gün hocanın verdiği programı bir gün de kendi sıçrama programımı uygulayacağım. Sanrıım en mantıklısı bu

Hoca kendisi verdi bana program yazıp kağıdı vermedi eline kafasına göre bişiler yapıyor bakalım

• Hiç unutmam ilk spora gittiğim gün çıkıp eve gittiğimde yüzümü yıkamak için elimi bile kaldıramıyordum
  • quote:

Squat hocanın verdiği programda mı vardı yoksa kendin mi ekledin ? Ben de bugün başladım şöyle bi program verdiler;

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

Adaptasyon programı hocam bu. Genelde ilk ay vucudu isindirmak- alistirmak icin veriliyor. İp atlama vb seyleri programdan once isinma amacli yaparsan daha iyi olabilir. Tamam suan ciddi bi calismaniz yok ama ilerde kas calismasindaki yikimdan sonra biraz daha yikim yapmak yanlis olabilir. İyi calismalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

quote:

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

Hoca kendisi verdi bana program yazıp kağıdı vermedi eline kafasına göre bişiler yapıyor bakalım

benim de boyumu kilomu ölçtü daha önce fitnessla uğraştın mı dedi hayır dedim cihazdan otomatik olarak bi program çıkardı. yeni başlayan herkese de aynı program veriliyor. ben daha çok sıçrama-kondisyon için gelicem dedim elle program yazmıyoruz onun ek ücreti var dedi

bir de gelmiş karın kasının sıçramayla alakası yok falan diyor, hocalar hiçbir işe yaramıyor sadece karı kız kesiyorlar salonda

şunu da söyliyim spora yeni başlayan birine direk squat girdirilmez ilk bikaç gün ip atlasan ve yüksek tempo koşsan en azından bacaklar açılmış olurdu ondan sonra girerdin. yeni yetme basketbol antrenörleri bile dikkat ediyor böyle şeylere

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonspirit

quote:

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

Adaptasyon programı hocam bu. Genelde ilk ay vucudu isindirmak- alistirmak icin veriliyor. İp atlama vb seyleri programdan once isinma amacli yaparsan daha iyi olabilir. Tamam suan ciddi bi calismaniz yok ama ilerde kas calismasindaki yikimdan sonra biraz daha yikim yapmak yanlis olabilir. İyi calismalar

anladım hocam dediğiniz gibi daha mantıklı , ilk ay bitince ikinci programını çıkart dedi zaten.

bir sorum var sizce sıçrama programıyla hocanın verdiği programı aynı gün mü yapayım yoksa bir gün birini ertesi gün diğerini mi ? sadece birini yapınca hemen bitiyor boş geçiyor gibi hissediyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dragonspirit

quote:

leg ectension
    leg curl
    pulldown
    seated row
    chest press
    lateral raise
    abdominal crunch bench

anladım hocam dediğiniz gibi daha mantıklı , ilk ay bitince ikinci programını çıkart dedi zaten.

bir sorum var sizce sıçrama programıyla hocanın verdiği programı aynı gün mü yapayım yoksa bir gün birini ertesi gün diğerini mi ? sadece birini yapınca hemen bitiyor boş geçiyor gibi hissediyorum

İlk aylar çabuk biter yada bitermis gibi gelir. Bence ayni gun yapin cunku eger calismadiginiz gun yaparsaniz kaslarin dinlenmesini belli bir oranda engellemis olabilirsiniz. Tabi bunlar benim dusuncem bu konuda okumadim ben de 14 aydir yapiyorum bende tecrubelerim ve okuduklarimdan yaziyorum. En iyisi siz hocaniza sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: EsmereLda

Moonwalk yaparak yuru agri gecer

+1 Sabah yaparsa daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • salondaki hocalarin verdigi programlara uymayin genelde kiytirik oluyor , dh diger sporlar bölümunden sorun yardimci olurlar , muhtemelen ilk ay protein tozu satmaya caliscaktir alma sakin seni buyutecek tek sey yemektir , ama bcaa , glutamin onerebilirim.Ayrica su videoyuda izlemebi tavsiye ederim.1 senedir fitness ile ugrasiyorum , [DHTUBE=]http://youtu.be/DjMSojj75h4
    protein tozu aldim ama pisman oldum onun yerine gunde 6-7 ogun iyorum agir giriyorum yaglanmaktan korkmayin zaten aktif spor yapan biri kolay kolay yaglanmaz .ben Dh aesthetic takimindan ibrahim :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.