Şimdi Ara

Acılı DOĞANAY Şalgam Suyu (Ölüyom Beyler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler az önce çok susamıştım dolapta soguk su yoktu.1lt. Acılı şalgam vardı buz gibiydi hepsini içtim ama midem cok fena oldu napmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeyyMayk -- 27 Ekim 2013; 19:03:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Acılı Doğanay Şalgam Suyu: Şalgam İshal Yapar mı?

Acılı Doğanay Şalgam Suyu, Türkiye'de popüler bir içecektir. Ancak bazı kişiler, şalgam suyunun ishal yapıp yapmayacağı konusunda endişe duyabilir.

Şalgam Suyu ve İshal

Şalgam suyu, pancar, havuç, kereviz ve turp gibi sebzelerin fermente edilmesiyle yapılır. Fermantasyon süreci, gut miktarının artmasına neden olur. Bağırsaklarda bulunan iyi bakteriler, bu gutları sindirir ve laktik asit üretir.

Laktik asit, bağırsakların kasılmasına ve dışkının hareket etmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, bazı kişilerde şalgam suyu içtikten sonra ishal görülebilir.

Şalgam Suyunun İshal Yapmaması İçin Ne Yapılabilir?

Şalgam suyundan kaynaklanan ishalden endişe duyuyorsanız, aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Az Miktarda Tüketin: Şalgam suyunu aşırı tüketmekten kaçının.
    • Yemeklerle Birlikte İçin: Şalgam suyunu yemeklerle birlikte için veya sonrasında için. Bu, sindirimi yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Başka İçkilerle Seyreltin: Şalgam suyunu su veya maden suyu ile seyrelterek gücünü azaltabilirsiniz.
    • Doktorunuza Danışın: Sık veya şiddetli ishal yaşıyorsanız, doktorunuza danışın.

Sonuç

Acılı Doğanay Şalgam Suyu, bazı kişilerde ishal yapabilir. Bunun nedeni, fermantasyon süreci sonucunda oluşan laktik asittir. Ancak, yukarıda belirtilen önlemleri alarak şalgam suyunun ishal yapma riskini azaltabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Cok pis ishal eder ve o delik en az 2 gün yanar

• Acılı şalgam... Mideni acayip berbat hale getirmiştir. Ya kusacaksın ya soda içeceksin ya da kıvranacaksın. 1 bardak anlarım da 1 LT nedir?

• şalgamdan zarar gelmez
  • 'Adana' Şalgamı mı ?
  • Fıstıklı olsun.
  • Geçmiş olsun

• aklıma geldi anlatmadan geçmiyecem
    babam marketten 2 tane 1lt acılı şalgam ve 1 lt limonata almıştı. bende spor dönüşü evde soğuk su bulamayınca dolapta şalgamı gördüm 1 lt yi 2 nefeste bitirdim o an gözümden akan yaşı bir ben bilirim ama hoşuma gidince diğer şalgamıda içtim işte işler ondan sonra karıştı birkaç dakika sonra evin içinde nasıl kıvrandığımı anlatamam gidip limonatayıda içtim sonu kötü bitti 2 gün yandım

• quote:

Orijinalden alıntı: HeyyMayk

Beyler az önce çok susamıştım dolapta soguk su yoktu.1lt. Acılı şalgam vardı buz gibiydi hepsini içtim ama midem cok fena oldu napmam lazım.

Bilirim o hissi 5. Kattan atlayıp en yakındaki adama dalasın gelir. Ama telif haklarından dolayı yapamazsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.