Şimdi Ara

SPOOLS:EXE ve ISASS:EXE?? TROJAN MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar,Windows görev yöneticisine şöyle bi göz atıp neyin ne olduğunu öğrenmek istedim.İşlemlerde yazıpta bilmediklerimi bu dosya nedir diye aratarak bir sitede buldum aradıklarımdan iki tanesi SPOOLS:EXE VE ISASS:EXE sözkonusu sitede ''büyük ihtimalle trojan içeriyordur DERHAL KALDIRIN veya ETKİSİZLEŞTİRİN DİYORDU.Bende derhal işlemi sonlandır komutu verdim ancak W.görev yöneticisinin bu işlemi yapamıyacağına dair mesaj geldi ISASS için SPOOLS u ise sonlandırdı.SPOOLS u Bilgisayarda arayıp bulunduğu yeri açıp virüs taramasından geçirdiğimde ise birşey çıkmadı(Kaspersky internet security- son sürüm- kullanıyorum),ayrıca Microsoft corporation falan yazıyordu bilgilerinde yani bilinmiyor yazmıyordu ISASS i ise bulamadım bilgisayarda.Bu konuda bilgi verirmisiniz eğer gerçekten virüs veya trojan ise nasıl yada ne ile silebilirim acaba.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,şimdiden ayırdığınız zaman için teşekkürler.

SPOOLS:EXE ve ISASS:EXE??  TROJAN MI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 28 Ağustos 2008; 16:08:31 >

• Sanırım zararlı yazılımlar.Virüs ya da Trojen.Virüs programıyla tarat ve işlemlerden kaldır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkankylie

Sanırım zararlı yazılımlar.Virüs ya da Trojen.Virüs programıyla tarat ve işlemlerden kaldır.

Teşekkürler ancak mesajdada dediğim gibi sadece spools.exe dosyasını buluyorum onuda tarattığım zaman herhangi birşey çıkmıyor,işlemlerden sonlandırabiliyorum ama bilgisayardan silmeye çekiniyorum çünkü bilgilerinde
    Telif hakkı:© Microsoft Corporation. All rights reserved.
    Açıklama :Spooler SubSystem App yazıyor googledan baktım yazıcı ile ilgili birşeyler sanırım yazıcı bağlandığında gerekli birşey ama o sitede de derhal silin falan diyor inanın birşey anlamadım,ve diğerini ise bulamıyorum bile(ısass olanı)....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 28 Ağustos 2008; 16:43:38 >

• Lsass.exe ve Spoolsv.exe, Windows hizmetleridir.

Lsass.exe : Local Security Application System--> Yerel de ya da net üzerinden çalışan programları kontrol eder.

Spoolsv.exe : Yazdırma birikticisi. Yazıcınız yoksa hizmeti durdurabilirsiniz.

Kısaca bunlar Windows'un düzgün çalışması için gerekli iki servis. Burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. İlk servisin adı Lsass.exe . I ve l benzerliği kullanılarak "isass.exe" adında zararlı pc'nize bulaşabilir. Bu zararlı başka portlar açarak sistemi tehlikeye sokabilir. Dikkat edilmesi gereken, windows servisleri System altında çalışırlar ve görev yöneticisinden direkt olarak devre dışı bırakılamazlar. Fake servisler System altında çalışmasalar da devre dışı bıraktığınızda kendilerini yeniden başlatırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: treabacks

Lsass.exe ve Spoolsv.exe, Windows hizmetleridir.

Lsass.exe : Local Security Application System--> Yerel de ya da net üzerinden çalışan programları kontrol eder.

Spoolsv.exe : Yazdırma birikticisi. Yazıcınız yoksa hizmeti durdurabilirsiniz.

Kısaca bunlar Windows'un düzgün çalışması için gerekli iki servis. Burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. İlk servisin adı Lsass.exe . I ve l benzerliği kullanılarak "isass.exe" adında zararlı pc'nize bulaşabilir. Bu zararlı başka portlar açarak sistemi tehlikeye sokabilir. Dikkat edilmesi gereken, windows servisleri System altında çalışırlar ve görev yöneticisinden direkt olarak devre dışı bırakılamazlar. Fake servisler System altında çalışmasalar da devre dışı bıraktığınızda kendilerini yeniden başlatırlar.

Sevgili treabacks,yazdıklarınıza göre tekrar bakınca spoolsv konusunda doğru bilgiye ulaştığımı gördüm ve o konuda rahatladım,isass konusundada tekrar kontrol ettim yazılışını anladımki küçük l (le)ile yazılmış ben onu (ı)olarak okuduğum için isass a ulaştım buda benim hatam oldu.Yardımlarınız için teşekkürler..

• Rica ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conhost.exe nedir ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.