Şimdi Ara

sözlük programı yazmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şimdi ben bir sözlük programı yazmak istiyorum.

ilk önce osmanlıca türkçesi-türkçe sonra da türkçe sözlük olacak

kelimeler ve anlamları txt olarak elimde var (TDK kaynaklı)

yeni kelime eklenebilme olsa süper olur :D

bu kelimeleri exel dosyasında saklayabilir miyiz? ve bu dosyanın aynısı internette de olacak; sözlüğe yazılım geliştiriciler tarafından kelime eklendiğinde internetten yeni sözlük veritabanını alabilecek hatta bir de güncelleme kontrolü olsa tam süper olmaz mı :D

ayrıca program arayüzü biraz janjanlı olabilir mi?

ee nerden başlıyoruz programı yazmaya :D ???

• :) başlamak kolaymı sandın :) ben sana yazıyım istersen he ne dersin.
  • çok garip bi soru olmuş?programlama bilgin varmı?yoksa VB öğrenmekle başlayabilirsin.en uygun dil o olacaktır heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: kIvILcImx

:) başlamak kolaymı sandın :) ben sana yazıyım istersen he ne dersin.

valla yazarsan tam süper olur (beleş mi paralı mı? :D ) peki kelimeleri nasıl bir dosyada saklayacağız? (sen söyle ben sana kelimleri o şekilde hazırlarım(xml,txt, ...) ) kelime ekleme özelliği olacak mı? kelime veritabanını güncelleyebilecek mi?
    aslında öğretsen :D ya da nasıl yapacağım hakkında dersler falan var mı çünkü dediğim gibi hem türkçe sözlük hem de omanlıca-türkçe sözlük yazmak istiyorum
    hatta bu sözlüklerin internet versiyonu da olsun istiyorum (açık kaynak bir proje olsun istiyorum)

quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

çok garip bi soru olmuş?programlama bilgin varmı?yoksa VB öğrenmekle başlayabilirsin.en uygun dil o olacaktır heralde

programlama bilgim yok. Visual Basic mi diyorsun? Ya bu Visual Basic' te pek janjanlı görüntü olmuyor bildiğim kadarıyla (büyük ihtimalle de yanlış biliyorumdur :p )

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• evet eskiden bi ara vb 6.0 a bakmıştım grafik tabanlı uygulamalar yazarken çok uygun bir dil bence.c# da uygun olabilir böyle bir proje için ama yinede vb en kolayı olur heralde diye düşünüyorum.
    kaynak programlama.com a bakabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

evet eskiden bi ara vb 6.0 a bakmıştım grafik tabanlı uygulamalar yazarken çok uygun bir dil bence.c# da uygun olabilir böyle bir proje için ama yinede vb en kolayı olur heralde diye düşünüyorum.
    kaynak programlama.com a bakabilirsin

VB mi kullanmalıyım yani???

bir de burada bir sözlük yapma programı var java lı falan ama nasıl yapılıyo bilemedim.

• Nası bi program sn bana upload edip pm den linkini at belki çözerim ama arkadaşların da dediği gibi VB şuan için en basiti ama bence veritabanını excel olarak ullanma deriim ben access kullan derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bende ikitane sözlük dosyası var mdb olarak bütün kelimeler var ingilizce türkçe türkçe ingilizce yardımcı olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jOkErGuEsT

Nası bi program sn bana upload edip pm den linkini at belki çözerim ama arkadaşların da dediği gibi VB şuan için en basiti ama bence veritabanını excel olarak ullanma deriim ben access kullan derim

program aşağıda
    http://sourceforge.net/projects/dictionarymaker/

jOkErGuEsT----------------
    mdb ve VB birbiriyle uyumlu çalışır mı?

hacker_bypipo--------------
    ingilizce-türkçe sözlük değil sadece Türkçe Sözlük

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar!!!

• ben yazarım ama şimdilik sadece komut sisteminde çalışan uygulamalar yazabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.