beni bilirsiniz hep bir ticaret ve para kazanma konularına ilgi duyuyorum. şimdi ben e-ticaret yapmak istiyorum,lakin önüme hep engel olarak kargo ücretlerinin pahalılığı çıkıyor. bende bu yüzden acaba kargo olayının olmadığı ne iş yapabilirim diye düşündüm. hangi dijital ürünü satabilirim diye düşündüm. yazılım kodu,ürün anahtarı falan daha cazip lakin ben kod yazmaktan anlamam. herhangi bir yazılımı aktif etme ürün anahtarını da zaten o işin yetkili kişileri yapıyor. o halde geriye sadece e-kitap kalıyor. şimdi ülkemizde e-kitap okuma alışkanlığı yaygın olmadığı için Türkçe içerikli bir e-kitap satmaz,özellikle amatör birinin yazdığı e-kitap hiç satmaz. İngilizce e-kitap yazılırsa hem dünya geneline hitap etmiş olur hem de gelişmiş ülkelerde e-kitap okuyucusu sayısı fazla. hatta ben aynı e kitabı Çince,korece,japonca ya çevirtip bu dillerde de e-kitap olarak satabilirim. şimdi diyeceksinizki sen çince,japonca biliyor musun ki o dillerde kitap yazmaya kalkıyorsun. hayır bilmiyorum tabiki ama o işi benim adıma chatgpt yapacak. yani hem kargo ücreti derdim olmayacak,hem fatura kesme derdim olmayacak,hem dolar kazanmış olacağım hem de yazdığım bir e-kitap bana bir ömür boyu pasif gelir sağlar. milyon dolarlar kazanma hedefim yok. aylık 50-100 dolar bile kazansam kardır. |