Şimdi Ara

söz kesilirken tek taş yüzük zorunlu mudur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
2
Favori
7.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda söz kesimi olacak ancak ben yeni işe beşladığımdan ve karşı tarafın adetine göre her şeyi erkek tarafı yaptığından para biriktirmem lazım gel gelelim söz kız istemeye kız arkadaşım tutturdu tek taş alacaksın isediği tektaş ta 2000 3000 civarı dedim çok pahalı o fiyata oturma grubu alınır yok dedi illa alacaksınız sen nasıl insansın para düşkünüsün dedi ben geleceğe yönelik yapacaklarımı planlıyorum fazla borca girmeden ama bu tutturdu alacaksın diye anasıda demiş alsınlar diye şimdi buda çalışıyor ve dediki biriktirdiğim paranın tamamını tektaşa verecem sizce daha yeni işe girmişken ve her şeyierkek tarafı yapıp fazla masrafa girecekken bir tek taşa 2000 3000 verilmesi normalmi??

• kapalıcarsıya git, boyutuna, tasın renk ve kalitesine gore 1000 tl ye bıle bulursun tek taş.. bısey derse de tek tas ıstedın al sana tek tas... 1000 tl yı mı layık gordun bana vs derse, amma para gözmüşsün ben burada nasıl gelecegımızı kurarım dıye planlar yapıyorum dersın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennisrodman -- 11 Mart 2013; 11:23:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

kapalıcarsıya git, boyutuna, tasın renk ve kalitesine gore 1000 tl ye bıle bulursun tek taş.. bısey derse de tek tas ıstedın al sana tek tas... 1000 tl yı mı layık gordun bana vs derse, amma para gözmüşsün ben burada nasıl gelecegımızı kurarım dıye planlar yapıyorum dersın

kapalı çarşıya gidemem üstat ankaradayım illa altınbaş altınsay olacak dedi 30 carat veya 50 carat hesapladığın zaman en kötüsü 2000 normali 4000 civarı
  • Allah oyle kiza dusurmesin onu yapan kiz ya sonradan gormedir yada dusuncesizdir oyle bir kizla degil bir omur 1 ay geciremessin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Allah oyle kiza dusurmesin onu yapan kiz ya sonradan gormedir yada dusuncesizdir oyle bir kizla degil bir omur 1 ay geciremessin.

abi yok adetmiş bilmem neymiş yerim adeti birde onlara göre a san z ye erkek tarafı yapcak kız tarafı hiç bir şeye karışmayacak sonrada yok şu tektaşı al bilmem ne sonra almam dedim yok efendim almazsan evin eşyasında şunları ben alacaktım almıcam gidip tektaş alacam dedi dedim yazık o paraya sanane dedi sen çok paragözsün dedi acayip sinirlendim gidip aileme anlatsam böyle sorun var kesin istemeye gitmezler
  • haftasonu arkadaşımın düğününe gittim, kız ailem tektaş yüzük isteyecek alman gerek demiş, arkadaş da param yok alamam demiş, kız da ailem mutlaka isteyecek ama demiş. bakmış arkadaş alamayacak, gitmiş 4.500TL verip kendi almış yüzüğü (ailesinin haberi yok, damat aldı sanıyolar ) baya güldüm duyunca. kıza koymaz gerçi doktormuş.
  • Evlenme kardeşim. Git mantıklı adetleri olan birisi ile evlen.
    Bütün her şeyi erkek neden yapıyor? Genç kıza tektaş yakışmaz. Hele bir kırkına gelsin öylesi alınır o tek taş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

haftasonu arkadaşımın düğününe gittim, kız ailem tektaş yüzük isteyecek alman gerek demiş, arkadaş da param yok alamam demiş, kız da ailem mutlaka isteyecek ama demiş. bakmış arkadaş alamayacak, gitmiş 4.500TL verip kendi almış yüzüğü (ailesinin haberi yok, damat aldı sanıyolar ) baya güldüm duyunca. kıza koymaz gerçi doktormuş.

buda aynı kafada am hiç düşünce yok benim bir doktor kadar kazancımda yok bana diyor ben karışmam evi geçindirmek senin görevin hayatta karışmam diyor
  • quote:

Allah oyle kiza dusurmesin onu yapan kiz ya sonradan gormedir yada dusuncesizdir oyle bir kizla degil bir omur 1 ay geciremessin.

+1
    Evlenilmez lan öyle kızla. Gün gelecek "tv eskidi yenisini alalım" diyecek sen paramız az borca giremeyiz desende o inat edip sana onu aldıracak. Evlenmeden önce konuş bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: also

quote:

abi yok adetmiş bilmem neymiş yerim adeti birde onlara göre a san z ye erkek tarafı yapcak kız tarafı hiç bir şeye karışmayacak sonrada yok şu tektaşı al bilmem ne sonra almam dedim yok efendim almazsan evin eşyasında şunları ben alacaktım almıcam gidip tektaş alacam dedi dedim yazık o paraya sanane dedi sen çok paragözsün dedi acayip sinirlendim gidip aileme anlatsam böyle sorun var kesin istemeye gitmezler

Kendimi sizin yerinize koymaya calisiyorum ama oyle bir kizla birlikte olamam gibime geliyor.Tek tasin ne degeri var o parayla balayina cikarsiniz seninde dedigin gibi eve esya alirsiniz ama kiz gidip onun bunun kizina hava aticam diye tek tas istemesi sadece mide bulandirici.
    Benden sana bir forumdas tavsiyesi simdi boyle bir meseleyi sorun ediyor yarin oburgun evlenince zor durumunuzda tek tabaktan yemek yemeniz gerekicek o zaman ne olucak ? Bu soylediklerimi bir dusun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 11 Mart 2013; 11:38:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

haftasonu arkadaşımın düğününe gittim, kız ailem tektaş yüzük isteyecek alman gerek demiş, arkadaş da param yok alamam demiş, kız da ailem mutlaka isteyecek ama demiş. bakmış arkadaş alamayacak, gitmiş 4.500TL verip kendi almış yüzüğü (ailesinin haberi yok, damat aldı sanıyolar ) baya güldüm duyunca. kıza koymaz gerçi doktormuş.

buda aynı kafada am hiç düşünce yok benim bir doktor kadar kazancımda yok bana diyor ben karışmam evi geçindirmek senin görevin hayatta karışmam diyor

buda aynı kafada derken, arkadaşın eşi ailesi illa isteyeceği için ve arkadaşın da almaya durumu olmadığını gördüğü için gidip kendi parasıyla alıp, ailesine de yalan söyleyerek yüzüğü damadın aldığını söylemiş. bilmem anlatabildimmi.

arkadaşın da almaya gücü olur aslında da yakın zamanda bedelli askerliğe 30.000TL verdi ve düğünü de 5 yıldızlı bi otelde yaptılar, ondan para kalmamış olsa gerek, belki de yüzüğü gereksiz gördüğü için yokuş yapmıştır.

• quote:

quote:

quote:

Kendimi sizin yerinize koymaya calisiyorum ama oyle bir kizla birlikte olamam gibime geliyor.Tek tasin ne degeri var o parayla balayina cikarsiniz seninde dedigin gibi eve esya alirsiniz ama kiz gidip onun bunun kizina hava aticam diye tek tas istemesi sadece mide bulandirici.
    Benden sana bir forumdas tavsiyesi simdi boyle bir meseleyi sorun ediyor yarin oburgun evlenince zor durumunuzda tek tabaktan yemek yemeniz gerekicek o zaman ne olucak ? Bu soylediklerimi bir dusun derim.

yav kardeşim amaç o zaten bana diyorki yüzük almassan insanlara ne diyecem ne gösterecem annemde çok şaşırdı almamana hayır yani hayret ediyorum nedir bu tek taş merakı illa alacaksın ego tatmini başka bir şey değil zaten şu mevzuyu aileme söylesem babam hayatta gitmez istemeye

• quote:

iyi güzel de burda iki şeyi söylemek gerek.

1- ülkenin çok çok büyük bir kısmı böyle
    2- insanlar bunları garipsemiyolar.

yani yüzük istiyo diye biri ile evlenmekten vazgeçecekseniz (ki evet o yüzük bana göre de değersiz ve saçma) şunu da göz önünde bulundurmalısınız ki karşınıza çıkacak birbaşka kişi de muhtemelen aynıkafada olacak.

ama kız sizi sevmişse tabiki böyle şeyler istemez, ya da ailesi illa isteyecek diye yukarıda benim arkadaşta olduğu gibi kız gider başka bi yolunu bulur bunu çözmenin.

kız bunda kendi isteği ile diretiyosa sizinle sizi sevdiği için değil, sadece evlenmek istediği ve o anda aday siz olduğunuz için evleniyo demektir ki ülkemizdeki evliliklerin çok büyük çoğunluğu da zaten bu şekilde yapılır (ve işte buyüzden ülkemizdeki evliliklerin çok büyük kısmında damat böyle dert yanar)

• Kendisi tek taş diye tutturup sana para düşkünü mü diyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zorunluluğunuz yok ise evlenmeyin o kızla
  • quote:

Orijinalden alıntı: qer_1st_k

Kendisi tek taş diye tutturup sana para düşkünü mü diyor?

aynen öyle dostum 2000 3000 tl nin hesabını yapıyormuşum ulan 2000 tl benim 1 aylık maaşım bile değil kendi alıyor 1000 tl 4 5 ay biriktirip tek taş alacam dedi bu kadınlar hep mi böyle ya ben ne ablamnda ne yengemde gördüm hiç bir şey istemediler bu sürekli istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendour.rrr

bir zorunluluğunuz yok ise evlenmeyin o kızla

Bu adamı dinle hocam. Hayat boyu duman eder o kız seni. Ev geçindirmek senin işin ben karışmam diyen biri son derece rahatına düşkün, bencil, umursamaz ve para düşkünüdür. Seni soyar soğana çevirir ömür boyu. Yol yakından dön, yol ver gitsin.
  • işin zor dostum. Bende 3 ay önce sözlendim evlenme teklifi için bir tektaş yüzük aldım 500 tl ye ardından söz için alyans yüzük almaya gittik hatunum ve ailesi sağolsun istemedi tek taş takmak istedi ve yüzük almamız gerekmediğini söyledi. Bende bu şekilde düşündükleri için kendi isteğimle alyans aldım tektaşın yeri ayrı alyansın yeri ayrı dedim ve bi şekilde ikna ettim. Onu da şu şekilde kabul ettiler nişanda tekrar yüzük almamıza gerek yok bu alyansları takarız tekrar dediler. Rabbim gözü tok insanlar çıkarsın karşımıza...
  • koşarak kaç oradan? afedersin neyın adetıymıs bu? osmanlıdan kalmamı? yoksa senın kız kraliyet ailesinden falan mı?

ya kardesım kazıklatmayın kendınızı, uzak durun boyle çıkarcı insanlardan
  • Kız abartmış...

Ben 1 ay önce sözlendim araştırdık uygun bir tane aldık gücümüz yettiğince. Bir iki masrafımız daha oldu, bunları kredi çektik ödüyoruz (ikimiz beraber)
    Sıkma kendini ortaklaşa yapın eğer kız arkadasının maçası yiyorsa. Biz öyle yaptık en azından. Baştan ben hiçbirşeye karışmam diyorsa bu işte bir yanlışlık var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.