Şimdi Ara

söz kesilirken tek taş yüzük zorunlu mudur? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
7.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seviyorsun ki söz kesimi felan konu açmışsın ama şunu da söylemeliyim ki çok şımartmışssın. Ağırlığını koy bence iş işten geçmeden.
  • Vakit varken koşarak uzaklaş (ciddiyim).

Nerenin adetlerinde varmış bu..? Bence senin dediklerin çok mantıklı. Kız senle mi evlenecek yüzükle mi..? Gerçekten nereli ailesi..? Sor bakalım, büyükannesine tek taş mı almışlar..

İnsanlar sonradan birşeyleri görünce ne yapacaklarını şaşırıyorlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlenmek bence çok gereksız
  • Kıza deki babanın annene aldıgı, dedenin anneannene aldıgı yüzügü göreyim, aynısından alacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Kıza deki babanın annene aldıgı, dedenin anneannene aldıgı yüzügü göreyim, aynısından alacam.
  • ipten bilezik yapıp takınca aynı manevi değeri taşımıyo mu
  • Biz bunları yazıyoruz ama biliyorum ki dostum sen şimdi o kadını bırakmayacakasın. Bırakmak çok büyük ve riskli bir hareketmiş gibi gelecek sana. Ben bu kızı tanıyorum öyle değil aslında diyeceksin.

İnşallah biz yanılırız da sen mutsuz olmazsın
  • Tektaş istedi diye herkes kızı yerden yere vurmuş. Ne var bunda en doğal hakkı tabiki isteyecek. Bu bir adettir ritüeldir.

Seninde bunu yerine getirmen icap eder. Fakat illa 3000 5000 diyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Sen bütçene göre orta karar bir yüzük al hocam.

Kızın maddiyata bakışını yeme içme ve istek olaylarından zaten çözmüş olman gerek. Paragözmüdür değil midir?
    Senin kazandığını parayı nasıl harcıyor kendi kazandığını nasıl? Bunları kıstas alarak muhakemeni yap.

Paragözse vallahi çekilmez bir ömür boyu.
  • Pahalı birşey almayın, hala ayrılık riski taşıyorsunuz. Sonra hatırlarsınız bu sözümü :)
  • sen pahali dedigin halde bastiriyorsa ne anlayisli ne de evlenilecek biridir . Yerinde olsam " Git sana tek tas alan biriyle evlen " der ceker giderim . Anlayissiz Parayi yerden mi topluyorum de biraz anlayisli ol de benimle bunun icin mi evleniyon de ... Biseyler de cek git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acik ve net sana tek sorum var. Sorumda art niyet arama. Kılıbık mısın? Kiz emir yagdirmis

• Tek taş alınacaksa nişan olacağı kesinleşince evlilik teklifi için alınır. Ocak ayında nişanlandım ve olması gerektiği kadar mütevazi şekilde isteme & nişan töreni yaptık. 4,5 senedir birlikteyiz Allaha şükür nişanlım olan kişi ona teneke bile hediye etsem senelerce saklar, sormadan birisi atsa kaybetse falan canına okur.

İnsan kıymet bilmeli kıymet, kulağına küpe olsun arkadaş.
  • öğle okuldaydım duvarları yumrukladım kızlar diyor delirdi bu diye tamam yüzük ister anlarımda bide emir veriyor 40 grat al en az 2500 gayme olcak diye hocam güzel güzel konus deki o parayla eşya felan alırız balayına gideriz de baktın tık yok vur tepiği sana kızmı yok
  • Gönlü bol olan parmağa bağlanmış ipliğe dahi gelir, gözü aç olan ise 4 bin tl lik yüzüğe gelir. Gelir ama sana ne getirir?
    Parayla kıyaslayacaksa sal gitsin, harbiden içten seviyorsan al karşına konuş, açıkla ve benim bunu karşılayacak gücüm yok. Alabilirim ama kendimi zorlamam lazım, kendimi zorlamam hoşuna gidecekse tamam alırım de.

AL DEDİĞİ AN BAS TEKMEYİ.
  • allah yazdıysa bozsun böyle kızlarla evlenmek zor. evlenmek ayrı bi dünya zaten . bakalım bizim nasıl olacak. ayrıca arkadaş anlatmş kızı görsek bide bu havaların isteklerin altından kim bilir nasıl bişey çıkar

dostum alınma ama ben böyle gördüm . .
  • Bari kiz guzel mi ? Asikmisin guzelligine hayran mi kaldin.

Asiksan gecmjs olsun degilsen kac kac

• Kiz daha evlenmeden boyle konusuyorsa diger arkadaslarin da dedigi gibi arkana bakmadan kac. Anlattiklarina gore bu kiz seni iliklerine kadar somurur.
  • Erkek icinden gelerek butcesine uygun bi tek tas alir, alinmali. Ama kiz madem geleneklerine bagli, kizin agziyla mal mulk istememesi gerektigini bilir. Bunu agziyla isteyen bi kiza bir cop alasi kalmaz cunku erkegin. Ayrica sana para duskunu demesi senin gururuna dokunup istedigini yaptirmak amacli. Mantikli dusunursen asil para duskunu kim gorursun zaten...

• kızla konuştum durumu güzel güzel anlattım dedim güzel güzel anlatim eğer anlamassa şutlayacaktım durdu evet dedi haklısın ben sadece bu tek taşa hevesim olduğundan çok istiyorum dedi sen almassan ben kendime alırım dedi siz söz kesimine gelirken ne isterseniz ne uygun görürseniz onu alın getirin dedi bakalım bundan sonra ne olacak
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.