Şimdi Ara

Söz atıp, tekrar barışmak ardından terk edilmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bLack3ds kullanıcısına yanıt

    Bak ne guzel bilgili birikimli adamsin kimseyi kucumsemek haddimiz degil ama orta okul mezunu ailesi vs cirkef bir kiz seni kendinden asagida gordugu icin kompleksle karisik bu tur duygulari aciga cikarmis. Imkanin varsa cok iyi olur gez toz unut Romanya Bukrese yolun duserse ozelden yaz mutlaka. Burdaki kadinlari gorsen kendi kendine kufredersin ne cekmisim diye ben Turk kizlarini bu sebeplerden biraktim ilk lisans egitim yillarimda.


    Su anda guzel bir iliskim var benim, inan manken gibi kizlar da oldu ama ortalama guzellikte her yonden huyu suyu yuzu hosuna gidecek bir kadin senin icin dunyanin en guzel kadini olur zaten. Evinde huzur yoksa sevinerek eve bekleyen kisiye gelmiyorsan istedigi kadar guzel zengin vs olsun onemi yok.

  • Hepsini okudum. Ucuz kurtulmuşsun, nasıl bu kadar sabrettin şaşırdım okurken. Allah kurtarmış seni, kurtulduğun için sevinmelisin.

  • kurtulmuşsun şükret..

  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 üniversite mezunuyum, yüksek lisans da yapıyorum. Kız ortaokul sonrası babasına destek olmak adına çalışmak zorunda olduğundan okumadığını söylemişti. Çok ısrar ettim devam et seve seve öğretirim diye ısrar da ettim. Uğraşamam deyip geçiştirdi. Ekonomi üzerine master yapıyorum. Babasının borçları üzerine ne yapabiliriz diye destek istemişti. Tane tane neler yapmaları gerektiğini anlattım. Benden daha bilmiş gibi yorumlar yaptığı için cahilce konuşma dedik diye beni yerden yere vurmuştu. Nedense bazen fikirlerine katılmadığım için yanımda ezilmiş hissediyordu kendini. Örneğin bir cafede otururken bir kadının kitap okuduğunu görünce sende kitap okuyabilirsin, okuyanın bin dünyası okumayanın bir dünyası olur dediğim için bana kırıldı. Neymiş efendim o ortamda beni küçük düşürdün. Abi ne alaka ya?

    Schengen vizesi için araştırmalara başladım. Henüz 4/1 kadro derecesinde olmadığım için normal pasaportum var. Balkanlardan başlayıp Avrupa'nın tozunu almak istiyorum :)




  • git hayır kurumlarına bağış yap , kurban kes bir şey yap , nasıl bir şeyin kıyısından döndüğünden haberin yok senin, hayatını b.k edecekmişsin bir tane varoş yüzünden (kusura bakma kız ve ailesi resmen varoş, avam, kültürsüz ), böyle insanlarla hayat geçmez , gerçekten verilmiş sadakan varmış

  • Instagram yüzünden mi bunca olay
  • Evet bütün bu olaylara neden olan ilk kurşun instagram olmuş :)
  • Üşenmedim okudum, olay csb filan degil en basda onu söyleyeyim.Çokda zeki akli selim brine benziyorsun ben bile yazsam cok kopukluklar ile yazardim derdimi sen gayet guzel anlatmissin.


    Kardesim kiz bakireligi onemsemiyor burada herkes boyle demesi zaten ipi koparmis ha evveline gelecek olursak bu kadar uzun bi sure bu kezbana iyi dayanmisin.Keske senin gbi okumus briyle evlenseydin.Bu kizdan adam olmaz evlenseydin seni daha kotu sonuclar bekliyor olacakdi.O kadar soylim verilmis sadakan varmis Ama helal olsun iyi sabirliymissin yine bitonda masraf etmisin.İnsallah daha iylerine layiksin.Şukret bence kurtuldugun icin.Umidinide kesme her zaman brileri hatta daha iyileri ckar.

  • Sen bu kızla yatmasaydin bu kadar çekmezdin kendine dürüst ol hani hep diyorsun ya nedense geri barıştık hep diye işte hep bu yüzden. neyse kurtulmuşsun işte hayırlı olsun
  • bundan bir film cıkar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 14 Nisan 2022; 20:26:32 >
  • Okumayın ailelerin karıştığı boş bir ilişki. Allah kurtarmış.
  • Seni Allah kurtarmış hala üzülüyorum diyorsun. Kızın ailesi sorunlu kız da psikopat bir şeye benziyor.

  • TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt
    Yorumu okuduğumdan beri videolarını izliyorum. Çok iyi geldi gerçekten teşekkür ediyorum hocam. Acaba bir tek ben mi Brezilya dizisi gibi olaylar yaşıyorum diye düşünürken tonla insan varmış
  • Öncelikle hikayenizi sonuna kadar okudum, bir yerde hatalar varsa her iki tarafta da vardır. Olayların birbirini izlemesi bir tarafın hata yapıp karşı tarafın da hataya hata ile karşılık vermesiyle seyreder. Sizinki biraz çıkmaza girmiş hocam, ikili ilişkilere 3. 4. hatta fazla kişiler dahil olmuş. Size gelince kadere inanır mısınız bilmem ama nasibinizde yoksa ortadan ikiye catlasaniz bile olmaz istediğiniz.
    Bu yüzden bu olayların sizin maziniz olduğunu bence bir kabul etmelisiniz. Bunu kabul edince omuzlarınızdan yük kalkacak. Daha sonra ben nerede hata yaptım, ne yapmam gerekiyordu, ne yapmamam gerekiyordu sağlam bir şekilde düşünüp yolunuza bakmalısınız. Allah yardımcınız olsun
  • Ya beni linçleyenler olabilir ama her davul dengi dengine çalar. Şimdi senin hayallerin şu:

    Yüksek lisans yapıyorum.

    Muhtemelen akademisyen olacağım, iyi bir gelirim, saygın bir işim olacak.

    Evlenmek istiyorum, çocuklarımı en güzel biçimde eğitmek, sevdiğim kadına kol kanat germek istiyorum.

    İmkanlarım ölçüsünde evleneceğim kişiyle ya da kendi başıma yurt dışı ve yurt içini gezmek istiyorum.

    Şimdi birde kızın muhtemelen hayallerine bakalım:

    -En güzel gelinlik benim olacak, tüm akrabalarımı düğünüme çağırıp nispet yapacağım, koluma bir düzine burma bilezik geçireceğim.

    -Düğün zaten bir kere yapılmıyor mu hazır evleneceğim adamın da işi iyi tüm masrafları buna yükleyeyim.

    - Bir tane çocuk yapar kendimi garanti altına alırım, zaten kanunlar benim lehime zorluk çıkartırsa boşanma davası açar, nafakamı alır, çocuğumun velayetini alırım.

    İlle de bunları düşünüyor demiyorum ama çoğunlukla böyle oluyor. İşte bunların hepsi eğitimsizlikten insan kendi çevresinde ne gördüyse ona yönelmeye başlıyor. Sizin çevrenizdekiler ve aileniz muhtemelen iyi bir gelecek, kariyer vs hakkında konuşurken onun çevresi hep evlilik, düğün, zengin kocaya kapak atmak hakkında konuşuyordu. Gerçekten boşuna demiyorlar davul bile dengi dengine çalıyor diye gerçekten yukarıdakilerin dediği gibi verilmiş sadakanız varmış. Kız konularını da çok dert etmeyin belirli bir noktaya erişince otomatik olarak seçen taraf siz olmaya başlıyorsunuz genelde bu tip olaylarda bir kapı kapanıyorsa beş kapı açılıyor. Şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum umarım ileriki yaşantınız daha iyi olur ve doğru zihniyetteki insanlarla karşılaşırsınız.

    Evliliğe gelirsek evlilik bence çok külfetli bir kurum. Yukarıda yaşanan olaydaki kadınlar evliliği mutlu birliktelikten ziyade içinde bulunulan toplum baskısı yüzünden ardını arkasını görmeden yukarıdaki olayda olduğu gibi kaçış aracı olarak kullanmaya çalışıyor. Evlenirken aileler de evleniyor sadece siz evlenmiyorsunuz bunu göz önünde bulundurmanız lazım. Üstüne üstlük sırf gelenek adı altında bilmediğiniz bilmem kaçıncı kuşak akrabanız göbek atıp beleş yemek yesin diye bir ton masrafa giriyorsunuz. Evlenirken erkeğin en az iki kere düşünmesi lazım çünkü kanunen de erkeğin evlilikten cayması çok külfetli oluyor. Ben evliliğe karşı bir insan değilim ama istatistik bilimi yalan söylemez günümüzde kabataslak 10 kişi evleniyorsa bunların 6-7’si belli bir yıldan sonra boşanıyor diğer 2’si de sırf boşanmamak için çocuk yapıp o çocuğu çimento görevi görmesi için kullanıyor kalan 1-2’si anca mutlu olabiliyor. Bunun sebebi de dediğim gibi sırf toplumun evlen baskısı ya da ailenin yanlış yetiştirme tarzından dolayı karakteri pek düzgün olmayan partner seçimi.




  • Yazdıklarını baştan sona okudum. Öncelikle başından geçen olayları analiz ederek aktarman senin de bu ilişkide mantığını kullandığını gösteriyor bence. Dertten tasadan benim de saçlarımda beyazlar çıktı saçlarımın yarısı döküldü. Ha benim derdim uzun soluklu değil ama Allah dağına göre kar veriyor sonuçta.


    Şunu yaparsan unutursun bunu yaparsan unutursun gibi safsatalar söylemeyeceğim. Ben bu tarz durumlarda arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi tercih ediyorum. Şuan duyguların yoğun olduğu için kendini çıkmazda hissedebilirsin, üzülmek veya mutsuz olmak anormal bir durum değil anormal olan sürekli aynı duruma hapsolmak bence. Ben de öğretmenlik okuyorum sen de öğretmensin büyük ihtimal gayet güzel bir mesleğin var, geleceğin parlak, çevrende birçok insan var ve en önemlisi ailen yanında. Bunların hepsi kendine yetebildiğini gösteriyor. İnan seni anlayıp sana değer veren birçok insan karşına çıkabilir. Sen kendine değer ver ve seni mutsuz eden şeylerden uzak dur.


    Hep derim kendime beni üzen birisi benim hayatımda olmayı hak etmiyor. Kendi yoluna bak, mutlu olmak çok kolay. Derin bir nefes al ve çevrene bak, bak ki o hayatında yokken daha rahatsın. Sana bunları yaşatan birisine niye ihtiyacın olsun ki?


    Yine de sen bilirsin, dediğim gibi üzüldüğünde derin bir nefes al ve mutlu olmaman için hiçbir sebep olmadığını fark et.


    Sağlıcakla kal. Derdini paylaşmak istersen mesajımı alıntılaman yeterli.





  • Kurtulmuşun sen.


    Sizin gibi tezli olmasa bile tezsiz yüksek lisans yapmış biri olarak yıllar içinde edindiğim tecrübelerime göre çevrendeki insanlar kültürsüz olmayacak. Böyle insanlarla fazla samimi olmayacaksın. Hele sevgili, nişanlı falan hiç olmayacak.


    Kültürsüz, ortaokul-lise mezunları özellikle mesleksiz insanlar kompleksli oluyor. İş ararsın mesleğinde iş bakarsın bunu anlayamaz. Konuştuğun konular, ortamın farklı olur yine anlamaz. Seni kendi seviyelerine çekmeye çalışırlar.


    Bir de şunu gördüm ahlak, namus diyorlar ya böyle insanlar eleştirdikleri insanlardan bin beter. Yeter ki fırsatını bulsun.

  • Aynı değil ama benzeri bir ilişki içerisindeyim.
    Ayrılamıyorum :(
  • Hocam sadece meraktan soruyorum eski sözlünüz tesettürlü müydü
  • Verilmiş sadakan varmış cidden. Yazacaklarım kendi genelimde üstüne alınmak zorunda değilsin. Sen o kadar çabala et ilişkiyi belirli bir düzeye getirmek için geliştirmek için çabala kızdan yemediğin laf görmediğin çirkeflik kalmasın, ne harika! (!). Koskoca 12 yıl az buz da değil, 12 yılda bir insan kendini nasıl, ne kadar geliştirebilir diye düşünmeden edemiyorum. 2 yılda bir dil öğrense 6 dil yapar, kendini kitaplara, vücut geliştirme gibi kendi mental sağlığın açısından iyi hissetmeni sağlayacak aktivitelere verse ne olur *du* acaba?

    İnançlıysan git kurban falan kes, bu hanımefendi diyemeyeceğim kişiyle evlendiğini düşünmek dahi istemiyorum.

    2 üni bitirmişsin gidipte okumamış biriyle evlenmen saçma falan demeyeceğim. Kendini geliştirmiş işinde olan birisin,geçmişe takılıp kızı özleyeceğine aileninde dediği gibi "davul bile dengi dengine" birisini bulmanın yerinde olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 15 Nisan 2022; 13:52:9 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.