Şimdi Ara

Söylenti: Microsoft AMD'yi Satın Alma Planları Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz senelerde zor dönemlerden geçen ve birçok önemli ismini kaybeden AMD hakkında oldukça ilginç bir söylenti haberi çıktı. Kitguru.net'in iç kaynaklarından aldığı bilgilere göre teknoloji dünyasının devlerinden Microsoft, donanım dünyasının önemli firması AMD'yi satın alma planları yapıyor.

    Konuyla ilgili yapılan haberde Microsoft'tan bazı isimlerin AMD yetkilileriyle iletişime geçtiği yazılmış. Belirtilenlere göre Microsoft'un şu an kasasında 95.3 milyar dolar bulunuyor. AMD'nin piyasa değeri ise 1.81 milyar dolar olarak geçmekte. Yani Microsoft'un AMD'yi satın alması için önünde büyük ekonomik engeller bulunmuyor. İşin ilginç yanı AMD, 2006 senesinde kendilerinin şu anki piyasa değerinin 3 katı fiyatına ATI'ı satın almıştı.

    AMD sadece PC dünyasının değil, konsol pazarının da önemli bir donanım üreticisi konumunda. PS4, Xbox One ve Wii U'nun donanımlarında konsol üreticileri AMD'nin donanım parçalarına yer vermişti.

    Analizlere göre Microsoft satılan her Xbox One konsolu için AMD'ye 100 dolar ödüyor. İşi bir de 'konsol savaşı' konumundan incelemek gerekirse Microsoft'un AMD'yi satın alması, Sony'nin her sattığı PS4 için Microsoft'a para ödemesi anlamına geliyor. Dolayısıyla olası bir satın alma işlemi Microsoft tarafında büyük bir hamle olacaktır.

    Kaynak:bolumsonucanavari.com

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • AMD'nin elindeki fikri mülkler, pazar değerinden çok kıymetli. Onsuz oyun konsolu yapılmıyor, elinden çıkardığı ATi mobil serisiyle Qualcomm, Nvidia'nın Tegra'sını pazar dışında bırakıyor. Sony, Nintendo, Qualcomm, Microsoft... bu dört şirketin rekabetçi çözümler üretebilmek için AMD'nin yongada sistemlerine ihtiyacı var.
  • amd olmazsa rekabet olmaz adamlar boşuna kurmadı gelişmiş mikro deneyleyiciler (advanced micro devices) diye ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmega 328P -- 30 Haziran 2015; 3:10:10 >
  • microsoft omu alır sonrada biz intel tekeline kalırız. bu intel neden satın almıyor amd yi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    microsoft omu alır sonrada biz intel tekeline kalırız. bu intel neden satın almıyor amd yi.

    Kesin tekelleşme yasağı var ABD de. Aynı piyasada faaliyet gösteren şirketler pazarı domine edecek şekilde satın alma devir veya birleşme yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce samsung şimdi microsoft.
    Samsung alaydı daha iyi olurdu,hazır 14 nm üretim yeride var adamların,argeleride var ne işlemciler,gpular,ssdler,ramler üretilirdi amd markalı.
  • Atmega 328P A kullanıcısına yanıt
    alternatif değil gelişmiş demek
  • microsoftun satın aldığı firmayı tamamen başarısızlaştırma gibi bir huyu var.. amd yide alırsa s.çtık demektir.. alacaksa samsung alsın diyecegimde onlarda rekabetci fiyatlar vermez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı olur.
  • Nokia yı alınca coşturmuştu amd ile anakartta delirmeceler yapar artık
  • intel'in amd ile beraber kurulu bir tezgahi var rekabet ediyoruz bakin seklinde gorunen.siz amd'yi satin alarak bu tezgahi bozamazsiniz intel izin vermez once intel'i ikna etmeniz gerekir.amd araplara kendini degil fabrikasını satacaginda bile cingar cikarmisti intel hatirlayin.siz amd'yi satmaktan bahsediyorsunuz olay su kadar milyar dolari olan gelsin amd'yi alsin degil o kadar kolay degil bu is.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers


    quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    microsoft omu alır sonrada biz intel tekeline kalırız. bu intel neden satın almıyor amd yi.

    Kesin tekelleşme yasağı var ABD de. Aynı piyasada faaliyet gösteren şirketler pazarı domine edecek şekilde satın alma devir veya birleşme yapamaz.

    İşte Amerikan serbest(!)piyasa kuralları.Takdir ettiğim birkaç şeyden biri.
    Yok öyle büyük balık küçük balığı yutar düşüncesi.
    Bizde böyle bir engel koysalar ortalık ayağa kalkar valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar amd`ye yazdım; eğer Microsoft tarafından satın alınırsanız kesinlikle amd satı almam diye [if you purchase by Microsoft, certainly I'm NOT buy AMD products!]

    https://twitter.com/amd

    https://plus.google.com/+AMD/posts



    tepkimizi bildirelim lütfen
  • Onlar da çok da fifi diye yanıtlamadılar mı?
  • amd ile microsoft arasında konsol ve dx12'den doğan yakın ilişkiler var adam göndermiş olabilirler bu illa sizi satın alacağız o yüzden adam gönderip görüşme yapıyoruz anlamına gelmez.Qualcomm da alıyordu bir ara ne oldu?
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Ticarette Tekelleşme yasak olduğu için işlemci için gerekli patentleri AMD kullanıma açtı diye biliyorum inteli. Zaten bu nedenden ötürü AMD satılırsa işler karışıyor. Satın alan kişi işlemci üretmeye devam edebilcek mi edemeyecek mi konusunda tartışmalar vardı eskiden.
  • Önlerden rez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.