sevgili aykutx oyun konsollarının sesi nasıl işlediği konusundan emin değilim yani atmos ses netflix ve amazondaki gibi DD+ atmosu ise o.k. ama çok kanallı lpcm filan ise arcden göndermez dts-x filan ise veya ture hd veya dts hdma ise yine göndermez o yüzden denemediğim için onu öneremedim sen bir dene bakalım ne yapacak? |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (995. sayfa)

-
-
güçlü bir pc ye ihtiyacınız var laptopla falan olacak iş değil yani boşuna ugraşmayın
-
Hocam bazı soundbarlar tam kalite iletmiyor görüntüyü diye biliyorum. O da farklı bir özellik. Sn11r mesela 4k iletebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ama siz harici bir media player bağlayıp pc ile karşılaştırıyorsunuz anladığım kadarı ile. Bu durumda tek problem pc olmalı. Yani soundbar iletmiyor diye düşünsek harici media player'daki görüntüyü de düzgün iletmezdi. Kısmen daha kuvvetli ve yeni teknoloji bir pc laptop falan bulup onu denerseniz daha iyi anlaşılır olay.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
laptop taki ekran kartının kendi drivernda renk ayarları olacak. kullandığınız vlc veya media plyer classic, ya ekran kartının ayarlarını yada kendi içindeki görüntü ayarlarını veriyor size. bunu deneyerek bulmanız ve filme göre ayarlamak lazım
biras karışık ama tahminim ekran kartı sürücüsündeki görüntü ayarlarına el atmanız sorunu cözer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abeslank -- 22 Aralık 2021; 19:2:51 >
amazonda Bose TV Speaker, Siyah 4000 tl.yurt disinda da 250 euro civari.
demin aldim 1 tane.klipsch 1200 gelirse onu da alirim.bunu yatak odasina koyarim.
amazon
Bose TV Speaker, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/Bose-838309-2100-TV-Speaker-Siyah/dp/B086KKZYP1/ref=lp_27368556031_1_2 -
Merhaba,
LG SN11R soundbarım dün geldi ve kurdum. Soundbar gelmeden önce tv hoparlörleri ile film izlediğim için kendimden özür dilerim, cidden dağlar kadar fark varmış öncelikle onu söyleyebilirim :)
Bu soundbarı kullanan varsa, ya da tecrübesi olan, bir sorum olacaktı:
Soundbarı Bluetooth moduna alıyorum, telefonu bağlıyorum, soundbar ekranında "paired" diyor, yani eşleşiyor ve telefonumun adı geçiyor ekrandan. Buraya kadar her şey normal, fakat ses alamıyorum hiç bir şekilde. 2 değişik telefonda da denedim (iphone 12pm ve 13pm) Telefondan ses çıkmıyor, sesi soundbara iletiyor gibi gözüküyor ama soundbardan tık yok.
Telefon üzerinden ses açma kapama yaptığımda, bu durum soundbar ekranına yansıyor, ses seviyersi artıp düşüyor fakat ses yok :(
Kurulu olan sistemi de iletiyim belki yardımcı olmanız açısından önemlidir:
Soundbardan paugge 2.1hdmi kablo ile LG 83" C1 tv'nin eARC soketine bağladım soundbarı.
TV nin diğer hdmi slotlarına bağlı tv+ ve apple tv 4k mevcut. Soundbar hem tv aplikasyonundan açtığım, hem apple tv den açtığım film/dizilerde ses veriyor sorunsuzca, hatta dolby atmos lu film/dizi açınca soundbarda dolby atmos yazısı akıyor.
Benim şimdilik sıkıntım BT üzerinden ses alamamam.
Böyle bir soruna sahip olup çözüme kavuşan oldu mu acaba aramızda?
---- SORUMUN CEVABINI BULDUM, BAŞKALARININ DA İŞİNE YARAYABİLİR DİYE AŞAĞIYA YAZIYORUM ----
Sorun, wifi bağlantısı yapmadan bluetooth un çalışmamasıymış. Öncelikle Google Home indirip, wifi bağlantısı kurmak lazımmış. Bu işlem bile uğraştırıcıydı, bir kaç kez soundbarı görse bile bağlantı kuramadı, ısrarla denedim, ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bağlantıyı kurdu. Şimdi bluetooth istediğim gibi çalışmakta.
Soundbarı update etti otomatik olarak son sürüme, o yüzden bu bir dezavantaj mı bilmiyorum tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 23 Aralık 2021; 0:34:31 >
-
kumandada giriş seçimi yaptınız mı f tuşu ile hdmi ya da e arcde ise ses alamazsınız soundbar bluetooth modunda olmalı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu bir çözüm olabilir ama sorunun nedeni bu değildir bence çünkü ben cihazı aldığımda wifi kurmakta zorlanmıştım ama o esnada bluetooth normal bir biçimde çalışıyordu.
Kitapçıkta da wifi bağlanmadan bluetooth çalışmaz yazıyormuş sonradan farkettim, modeller arası fark olma ihtimali var sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam
bende de sn11r var. şuan internete bağlı değil. google home da falanda tanımlı değil. projeksiyonda (android tv os işletim sistemli) bluetooth tan kullanıyorum. ipad ile denedim ondada youtube dan ses veriyor.
hiç bir şekilde ne internet ne google home nede lg soundbar uygulamasına tanıtmadım sn11r yi.
ama sn11r nin bluetooth u bence az biraz sıkıntılı malesef.
-
Anladım, yabancı bir kaynakta çözüm ararken birisi ingilizce kullanım klavuzunu atmıştı, onu incelerken türkçeye çevirirsek şöyle birşey yazıyordu: “bluetooth özelliği, wifi'ye bağlanmadan önce inaktiftir.”
Ben de buna istinaden wifi bağlantısını zor bela yaptım ve sonra bluetooth hemen çalıştı. (Aslında bluetooth çalışıyordu zaten, paired falan yazıyordu ekranda, hatta telefonumun adını görüyordum ama ne alakaysa ses iletilemiyordu wifi işini yapmadan önce)
Benim çözümüm bu oldu, şans mıdır yoksa başka birşey midir bilemiyorum ama çözüldüğüne sevindim açıkçası :)
*Klavuzu buldum: (link)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 23 Aralık 2021; 13:40:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba, SL8Y kullanıyorum. Güncelleme yapmam gerekiyormu yazılımı, nasıl yapılıyor?
-
Önemli olan çözülmüş olması. Ben de sevindim sizin adınıza. Güle güle kullanın :)
Arkadaşlar TV+ kutusunu aktif etmeden Soundbar TV ye Bağlanmıyor. Yani YouTube takılıyorum veya TV izliyorum Turkcell TV açmadan Bağlanmıyor TV den geliyor ses. Neden olabilir nasıl düzeltirim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tv okus kutusu arc baglantisini kesiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
O ürün 4000 olsa iyi ama satıcısı amazon olmadığından 2000 daha vergi geliyor
-
Çözümü varmıdır
-
Merhabalar philips 55 inç TV de öncelik film ve müzik dinlemek için soundbar almak istiyorum.Bütce sınırlı media marktda philips soundbar TAB6305 sesini dinledim hoşuma gitti. Ayrıca Samsung HW-T450/TK dinledim lakin philips daha iyi gibi. Sizlerin tavsiyesi ne olur. Kısıtlı bütçeyle ne tavsiye edersiniz. Cevaplar için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X