< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (866. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: WalterWhite00samsung t650 veya grundig gsb 950 düşünebilirsiniz hocam. alternatif olarak da jbl deep bass 2.1 olabilir.
bende gsb 950 var, t650'yi satıp buna geçtim. memnunum gayet.
ekleme: polk audio signa s2 amazon tr'de kargoyla beraber 2700 e falan denk geliyor. onu da düşünebilirsiniz.
Alıntıları GösterSöylemiş olduğunuz modelleri inceledim fakat bazı yorumlarda t650'nin düşük frekanslara pek inemedigini, jbl deep bass'ın da ses ayar modlarinin kısıtlı olup ses kalitesinin de jbl'ye yakışır bir tarzda olmadığını okumuştum. Emin olamadim bu yüzden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam gsb 950 alabilirsiniz o zaman. hem dusuk frekanslari iyi. ozellikle bt ile spotify uzerinden muzik dinlerken basslari tatmin edici. bass ve tiz ayarlari ayri ayri yapilabiliyor. 3 farkli ses modu var zevkinize gore. (bence muzik icin en iyisi sport, film icin movie) hdmi-optik-aux vs bircok baglanti sekli de mevcut cihazda.
cihazin malzeme kalitesi gayet iyi. ayrica dolby atmos destekliyor. gecenlerde ilk defa laptopu baglayip atmos film izledim 2 tane. atmos performansi tatmin etti acikcasi. bence su an en iyi f/p soundbar bu. 3 aydir cok memnun bir sekilde kullaniyorum. forumda alip memnun olan arkadaslar da cok sayida.
jbl deep bass 2.1 arada benim de aklimi celiyor ancak sadece dolby digital desteklemesi, hem de bass'in sadece dusuk-orta-yuksek olarak 3 seviye ayarlanmasi dusunduruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 7 Mayıs 2021; 7:56:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha once de sanki bu problemi yasamistiniz diye hatirliyorum. Sorun kullandiginizi digiturk cihazinda. Bu cihaz arc baglantisini kesiyor. Siz sebebini sorudgunuz ucin tum hdmi'leri cikaarin test edin diye soyledim. Arc kolaylik icin saglanan bir baglanti zaten ama digiturk cihazlari problemli olunca yapacak bir sey kalmiyor.
Saygilarimla.
Elinizde bir sistem var ve muzil dinlemeyi seviyorum demissiniz. 2500tl'lik bir cihazla bu sistemden daha mutlu olma sansiniz hicbir sekilde yok. Bu degisiklik zorunlu ise bir sey diyemem ama ayirdiginiz butce ile cok fazla model bulma sansiniz yok.
Soundbarlarda eubwoofer kablosuz baglanir. O yuzden farkli bir subwoofer ile soundbar eslesmesi yapamazsiniz. Zamaninda Yamaha'nin bir modeli vardi kablolu baglantisi olan.
Duzeltme: siz subwooferi ses kartina, ses kartini da tv'ye baglamayi dusunuyormussunuz. Bu hic olmaz. Soundbari da bir cikisa bagladiginizda ya subi sececeksiniz ya da subwooferi. Ayni anda iki cikisi tv acabilseydi de zaten senkronize olmalari cok zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 7 Mayıs 2021; 8:31:1 >
Soundbar bagli iken soumdbarin ekraninda ses kademesi goruyorsaniz baglantida hata vardir. Sadece + veya - gormeniz lazim hdmi arc baglantisinda.
Ekrandaki atmos ifadesinin sebebi farkli olabilir. Netflix uygulamasini yeniden kurun. Ayni sekilde devam ediyorsa; bir film acin rastgele ingilizce seslendirmeye getirin. Sonra film menulerine gelip tekrar kontrol edin.
aynen hocam artı eksi gözüküyor. ses düzeyi normal mi acaba? birde netflix i kaldırıp tekrar yükleyebiliyor muyuz smart tv de?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araneida -- 7 Mayıs 2021; 8:52:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Araneida
günaydın arkadaşlar. sizin tavsiyeniz ile q800t aldım gayet memnunum. 2 sorum olucak. birincisi tv de netflix de destekleyen içeriklerde ilk zamanlar ATMOS ibaresi çıkıyordu şimdi sadece 5.1 yazıyor ama içeriğe girip seslendirme ayarlarına girince orda ingilizce-atmos yazıyor. bu neden olmuştur? ikincisi bazı arkadaşlar sesi 25 in üstüne açamıyoruz çok ses çıkıyor falan diyorlar. benim tv de samsung sesi kumandayla açınca ikisinde de ses yükselmesini gösteriyor lakin 35 40 lara gelince ses yeterli seviyeye geliyor bunun bir ayarı var mıdır? teşekkürler.hocam
nvidia shield tv 2019 pro ile kullanıyorum netflixi. bende de aynı. bazen atmos olmayan içerikleri türkçe 5.1 seyrediyorum. türkçede kalınca ingilizce atmos desteklesede türkçesi atmos olmadığından atmos sembolü çıkmıyor. seslendirme seçeneklerinden bakıyorum bende. bence genel bir sıkıntı size özel değil. sil yükle yapmanıza gerek yok. güncellerse ilerde netflix hepimizde düzelir.
-
içimi rahatlattınız teşekkürler
selam bu sorunu bende yaşadım digitürk tvye bağlıyken soundbar arcyi görmüyor ve optic e geçiyordu. araya basit bi hdmi çoklayıcı alıp digitürkü ona , ardandan tvye bağladım. epeydir kullanıyorum bi sorun yok. digitürkü iptal edip bi süre dene sorun çıkmazsa problem digitürkdendir. benim ki gibi bi çözüm düşünebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentElinizde bir sistem var ve muzil dinlemeyi seviyorum demissiniz. 2500tl'lik bir cihazla bu sistemden daha mutlu olma sansiniz hicbir sekilde yok. Bu degisiklik zorunlu ise bir sey diyemem ama ayirdiginiz butce ile cok fazla model bulma sansiniz yok.
Soundbarlarda eubwoofer kablosuz baglanir. O yuzden farkli bir subwoofer ile soundbar eslesmesi yapamazsiniz. Zamaninda Yamaha'nin bir modeli vardi kablolu baglantisi olan.
Duzeltme: siz subwooferi ses kartina, ses kartini da tv'ye baglamayi dusunuyormussunuz. Bu hic olmaz. Soundbari da bir cikisa bagladiginizda ya subi sececeksiniz ya da subwooferi. Ayni anda iki cikisi tv acabilseydi de zaten senkronize olmalari cok zor.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler,
Subwoofer ve soundbar bağlantısını 3,5mmlik çoklayıcı ile ses kartına, oradan da optikle televizyona girebilirim diye düşündüm fakat kalite konusu ne olur, bilemedim.
Sistemde değişikliğe gitme sebebim; hanımın ve benim hoparlörlerin biraz kaba görüntüsünden hoslanmamamiz. Daha sade ve şık birşey düşünüyorum açıkçası.
Yorumunuz için teşekkürler hocam, @WalterWhite00
Grundig'i araştıracağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzr
selam bu sorunu bende yaşadım digitürk tvye bağlıyken soundbar arcyi görmüyor ve optic e geçiyordu. araya basit bi hdmi çoklayıcı alıp digitürkü ona , ardandan tvye bağladım. epeydir kullanıyorum bi sorun yok. digitürkü iptal edip bi süre dene sorun çıkmazsa problem digitürkdendir. benim ki gibi bi çözüm düşünebilirsinselamlar
hdmi çoklayıcı diye aratsam bulabilir miyim direk acaba veya hangi ürünü kullanıyorsunuz ?
samsungtan optic kablo cıkmıyor malesef hdmi kablo çıkıyor ve cihazı bağladığımdan beri ses alamadım hiç. sadece bluetooth ile alabiliyorum. çok sinir bozucu bir durum gerçekten.
sorun şöyleki digitürk hdmi 1 de bağlı. ben hdmi 2 arc cıkısına bağladım cihazı. tvden hdmi 2 seçip netfliks e girdiğimde gene ses alamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentDaha once de sanki bu problemi yasamistiniz diye hatirliyorum. Sorun kullandiginizi digiturk cihazinda. Bu cihaz arc baglantisini kesiyor. Siz sebebini sorudgunuz ucin tum hdmi'leri cikaarin test edin diye soyledim. Arc kolaylik icin saglanan bir baglanti zaten ama digiturk cihazlari problemli olunca yapacak bir sey kalmiyor.
Saygilarimla.
evet aynen doğru hatırlıyorsunuz.. daha önce LG sk9y de yaşadım bu sorunu tv de LG olmasına rağmen ama tekrar samsung ta yaşayacağımı düşünmedim. çok sinir bozucu bir durum her defasında çıkarıp takmak.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzr
lg dede hdmi çıkmıyor optic çıkıyor, samsung daha akılcı davranmış d.atmos ,4k, dtsx, vs diye lanse edip, bunları iletmeyen kablo koyuyorsun hiç koyma daha iyi aklımızla dalga geçiyorlar sanki
benimde bağlantı aynıydı tv de.
yinede sorunun digitürkden olduğundan emin olmak için bisüre diğitürkü takmadan kullanın bakalım ses alabilcekmisiniz
Ben ürünü bir arkadaşımdan aldım sesi aldım deneyerek aldım atmos vs. cihazda problem gözükmüyor. digitürk baş belası.
bunu nasıl bağlamalıyım acaba ? hangisi digitürk hangisi soundbar ve hdmi olmayan kablo nedir acaba ?
ilaveten bunu bağladığımda digitürk de hdmi seçtiğimde gene ses alabilecek miyim ?
-
"hdmi olmayan kablo nedir acaba ? " burayı anlamdım
bu ürünün 3 girişi 1 çıkşı var. ben sadece digitürkü buna girip, çıkışındanda tv ye bağladım başka bişey bağlamadım. diğer ürünler tvbox vs soundbara bağlı, sauonbarda arcden tvye bağlı
-
Es faktoru gecerli bir sebep bu bircogumuzun basina geldi. Ancak yapmaya calistiginiz degisiklik nedeni ile bir sure sonra da eskye benzer bir sisteme ikna etmeknicin daha zor bir surece gireceksiniz. Kendinizi sistem degisikligine inandirmissiniz ki buna sicak bakiyorsunuz ama hayal kirikligina ugrarsiniz. Bunu sounbdar karsiti olarak yazmiyorum. Bu konuda soundbari bircok noktada savundugum halde yaziyorum.
Saygilarimla.
Konu tv ve ses sisteminden bagimsiz. Digiturkun kutusunu degistirmeyi deneyin. Sorunsuz kutu model numarasi yazilmisti burada. Bendeki sorun cikarmiyordu ama artik bein connect uygulamasi oldugu icin kutuyu da cok kullanmadigimdan depoya kaldirdim. Tum tv'lere uygulamayi yukledim. Aboneligime ait acik olan tum kanallari ip tv gibi ayni kanal sirasi ile izleyebiliyorum.
Saygilarimla.
ok. okablo güç kablosu 3 hdmi girişinide doldurcaksanız tavsiye ediliyor daha stabil çalışması adına.
ben oşekilde kullanmadım,alamazsınız diye düşünüyorum çünkü hangi hdmi girişini seçerseniz sadece o girişden gelen sinyali gönderiyor. üzerindeki tuş yada kumanda ile 1,2,veya 3 diye şeçebilşyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X