|
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (784. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzr
üstad pioner vsx 921 avrde bir ayar var sp distiance diye iki hop. veriyor aralarındaki mesafeyi yazılımsal olarak açıp kapayınca sesin konumu değişiyor sol arkadan gelirken sol öne doğru yaklaşıyor yada uzaklaşıyor ama bunu yaparken ilgili 2 hop. birden ses geliyor. buda bize kimi seslerin tam arkamızdan kimi lerinin yanımızdan geldiğ hissi veriyor. atmosdaki meta verisi dediğiniz olay buna benzer bir şeymi?
yani şöylemi meta verisi olmayan sesde konum duygusuda olmuyor. ses hangi tarafa yakınsa ordaki hoparlörden ses geliyor oda yukarı bakan hop. olursa sesi yukarı veriyor ama okuyabilceği veri olmadığı için uygun konuma ateşliyemiyor. yani izleyici hizasında üst soldan gelmesi gereken ses veri olmayınca diğer hop. katkısı olmuyor ve sadece arka üst hop. geliyor bizde aha atmos aldık diyoruz mu??
appletv deki sorunda bumu ozaman atmos desteği var diyorlar ama sesi kendi çözünce verileri kaybediyor ve sesdeki konum duygusu yok oluyor.
peki böyle olunca barda pcm mi yazıyor atmosmu?
xbox x de kafamı karıştıran sesi kendi çözüyosa yada olmayan bi sesi atmosa çeviriyorsa bara atmos olmayan bi sesi nasıl atmos okutuyor. bu atmosda bir nevi lisans olayı gibi bişey yokmu
apple tv im ve xbox yok merakıma yenik düştüm de sordumtam olarak öyle meta verisi nesne tabanlı çalışıyor aşağıdaki 7 hoaprörlere göre sesin bazılarını atmoslara gönderiyor ki sesin yönünü hissedebilesin meta verisi sayesinde misal insan beyni helikopterin sağdan sola doğru yükselerek uçtuğunu hissedebiliyor
meta verisi olmayan ses 7.1 oluyor yani true hd atmos için konuşalım tavandaki 4 hoparlör ya da tavana bakan sn11deki hoparlörler çalışmıyor ses true hd oluyor dolby atmos pcm olarak taşınamıyor dolbynin sitesinde yazıyor apple tv bitstream yapamıyor sesi 7.1 pcm olarak taşıyor bu yüzden appleda atmos yok
sadece netflixteki atmosu çalabilsin diye dolbt mat diye yeni bir ses icad etti dolby DD+ üzerine atmos verisini gönderebilsin apple diye
o yüzden arkadaşlara apple tvden uzak durun diyorum media player olarak
xboxun olayı biraz karışık kapalı kutu belki atmosu düzgün çalıp diğer sesleri atmos yapıyordur muamma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ocak 2021; 19:31:5 >
-
Dolby digital ses destekli bilgisayarım var. Film ve dizi izliyorum. Logitech z906 vardı. Arızalandı ve tamiri olmuyor. Sony soundbar almak istiyorum. Sony ht-s20r ile ht-zf9 arasında kararsız kaldım. Bu soundbarları bilgisayarla optik çıkışla kullanabilirmiyim. Zf9 'a ilerde arka hoparlör alabilirim. Tv sony xe9005 55 inç. Ama çoğunlukla pc den izliyorum. Görüş ve yardım bekliyorum. Selamlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dolandırıcı filan değilse süper fiyat
-
Satilmis bilginiz olsun. -
ht-s20r optik ile bağlayabilirsin ama
eger ht-zf9 alacaksan pc yi direk hdmı ile ht-zf9 a baglamanız gerek hem ses iletirken hemde görüntüyü direk tv ye aktaracak arc üzerinden
eldeki pc nin Dolby digital hangi versiyonlarını destekliyor bunlarıda bilmek gerek optik her ses formatını desteklemiyor çünki
-
arkadaşlar bende sn11rg siparişi verdim vatandan 7400 dü sanırım garanti uzatmayla 7800 filan oldu cihaz elime gelmedi haftaya sanirım yurt dışı fiyatları 1500 dolardayken tr de bu fiyatlar normal geldi eş değer bi ürün de bulamadım inaşşah pişman olmam müstakil villa da kullanıcağım odam 87 m2
-
Z906 ile kullanırken dts ve eac uzantılı filmleri seyredebiliyordum. 32 inç 2k wievsonic monitorde. Ekran kartı hdmi çıkışta 1080p destekliyor
Minidisplayport çıkışını kullanarak 2k görüntü seyrediyordum.
şöyle söylim optik kablo ile
Optik kablo 5.1 Dolby Digital ve DTS seslerini destekler
HDMI yalnızca 5.1 Dolby Digital ve DTS sesini değil, aynı zamanda Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos ve DTS:X'i de destekler.
yanı filmlerde hangi ses formatı önceliğiniz ise ona göre yola çıkmalısınız
şimdi Dolby Digital ve DTS destekli film ve optik ile yola devam etmek istiyorsanız ht-s20r işinizi görür
ama ben daha üst seviye ses formatı diyorsanız yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ekran kartı sorununa takılıyorsunuz ama eğer anakartınız güncel ses ve çözünürlük destekli bir modelse direk anaklart üzerinden hdmı ile bir cözüm bulunabilir
yada biraz masraf yapıcaksınız bu konuda
eger bir tv alacaksanız daha ileriye dönük olarak zf9 alınabilir
-
Dün bir ara TV izlerken, Soundbar'ın sesini açayım dedim. Basıyorum kumandasından sesi açılmıyor. Basıyorum açılmıyor...
Meğer Soundbar, BT kaynağı modundaymış :))) Yani sesi o an Soundbar'dan değil TV'den duyuyormuşum. Diğer zamanlar da günde 3-4 kez kulağımı sobwoofer'a dayıyorum ve sadece boğuk boğuk belli belirsiz uğultular duyuyorum. "ulan bu çalışıyor mu şimdi?" diye bakıyorum arada.
Oradan anlayın işte. TV yayını izlerken ha soundbar ha tv hoparlörü... Zerre fark yok.(TV 65xf9005)
Benim PC için de hoparlör lazımdı. Onun için de kullanmıyor olsam iade ederdim giderdi. Ki verdiğim para 3000 lira. Tutup da 5bin ,6bin, 8bin paralar vermeyin. Cidden paranıza yazık.
ATMOS işi zaten yalan. Yok tavana hoparlör çakacan, yok kaynak yayın bulacan yok media player da alacan yok torrentten 50 gb film indirecen, yok amuda kalkıp parande atarkan dinlicen... Yok anasının gözü... Attığın taş vurduğun kuşa değmiyor.
Firmalar ucuza mal ettikleri bu ürünleri böyle piyasaya yalan yanlış tanıtımlarla HYPE'lıyor.. İyi ki daha fazla para verip de daha pahalı bir şey almamışım.
Buraya da yazdım. Hatta bazı arkadaşların kalbini de kırdım. ( kulağımla duyduğum şeye yok o öyle değildir diyenler) kusura bakmasınlar ya da isterlerse baksınlar çok da şey değil..
Koskoca subwoofer'ı olan kocaman soundbar şuncacık aletten (https://us.soundcore.com/products/motion ) nasıl daha kötü olabiliyor? Onun yarattığı etkiyi bırakamıyor. Detayı, netliği, inceliği, kıpır kıpırlığı, ve hatta BASS'ı hem de insan dinleme seviyelerinde (öyle apartmanı yıkmadan) veremiyor.. Bir de bazı arkadaşlar eşyaları titretiyor falan diyor bu cihazları övmek için, o kadar titremeyi evin içinde davul çalınca da yapıyoruz ama bütün gün davul çalamayız değil mi? :) Mühim olan normal ses seviyesinde fark yaratabilmesi..
Yemişim ATMOS'u PATMOS'u.. Minnacık Anker BThoparlör, kocaman soundbar ve subwoofer'ın yapamadığı şekilde, Allahın dandik reklam müziğinde oha lan sese bak dedirtebiliyor.. ( he evet ANKER satıcıyısım ben reklam yapıyorum.)
Burada sayfalarca yazı var ama en önemli nokta bu iken neredeyse değinen bile yok buna çok enteresan cidden...
Kimse mi kral çıplak diyemiyor yahu..
NOT: bu arada bu ANKER maalesef dayanıksız. Arıza nedeniyle 3 ayda perte çıkıp iade oldu... Sadece sesini beğendiğim ve kullandığım ürün olduğu için örnek verdim. Satıcısı değiliz. Tüketiciyiz:) tüketiyoruz sadece. alıp da 2 ayda elinizde patlarsa benden bilmeyin sonra:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 31 Ocak 2021; 2:10:54 >
-
Aklın yolu bir kardsm düşün ben hiç bir ses sistemini benim tv de denememe rağmen diyorum bunları.. Allah satan firmalara vicdan biz tüketicilerede akıl versin:) -
Ameze videosundaki sesle film izlemek için ne kadar bekleriz acaba ? sn11r coşuyor o videoda
Arkadas burasi soundbar konusu. Ve sen surekli anlamsiz seyler yaziyorsun. Lutfen git “soundbar geresiz alet” diye bir baslik ac ve oraya yorum yap. -
tabikide ses kaynağı önemli ama herşey kulakta bitiyor (herkesin kulağı sesleri ayırt edemeyebilir )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 31 Ocak 2021; 10:51:44 > -
Dostlar bir sorum var. Bu nvidia shield tv pro ne ise yariyor tam olarak. Yani övülmüs baslikta ama sebebini bulamadim. Neden soundbar konusunda bu cihaz yazilip cizildi? Neden almaliyiz, neden gereksiz olur? -
Selamlar herkese,
Şöyle bir kurulumum var;
Philips PUS6703 TV HDMI ARC ve Dolby Digital Plus desteği var.
Samsung T650 Soundbar HDMI ARC ve Dolby Digital Plus desteği var.
PS4
Mini itx PC
PC ve PS4 hdmi'dan tv'ye bağlı. HDMI ARC'tan soundbar da tv'ye bağlı.
sorun1: TV ses çıkışını DD+ yaptığımda, PC'den, tv'nin kendi uygulamalarından ses alamıyorum. ARC'nin DD+ desteği olmadığını öğrendim, bu yüzden mi ses alamıyorum? DD+ ses almam için PC yi soundbara bağlamam gerekiyor, ama soundbarın 4K 60fps HDR passthrough desteği olmadığı için, ya 4k ya dolby seçmem gerekiyor. Bu yüzden T650'yi Q70T'ye upgrade etmek istiyorum. Sizce değer mi?
sorun2: Yine TV ses çıkışını DD+ yapıp, PS4'te de ses çıkışını dolby seçince ses alamıyorum. Ama PS4'te DTS seçince ses alabiliyorum. Ve hakikaten güzel ve detaylı bir ses. Bu yüzden dolby digital plus işine kafayı taktım biraz :)
Kısaca: sizce T650'den Q70T'ye passthrough ve Dolby digital plus için geçmeye değer mi? PC kullanırken nasıl Dolby ses alabilirim?
-
Her cihazın kendine göre artısı var, kimisi uygun fiyata film keyfini arttırıyor, kiminin bas'ı iyi, kimi atmos vs donanımına sahip. Herkes beğendiğini alıp kullansın, genelleme yapmak doğru değil. Ben de bir tane aldım, beklentimi karşılamadı, farklı bir markaya geçtim biraz daha üst model. Bu sefer mutlu etti. Belki başka bir marka denesem daha da iyi gelecek. Bir başkasına göre de aynı deneyim tam tersi markalarla yaşanabilir. Ben de yıllar önce aldığım çin malı 2+1 multimedia hoparlörünün verdiği tadı hiç bir yerde bulamıyorum ama teknoloji gelişiyor, evriliyor, yeni ses formatları, bağlantı kolaylıkları keşfediliyor. Bunların sunduğu cazipliklerden de yararlanmak adına soundbar tercih edilebilir. Beğenilmezse de iade edilebilir.
Fiyatları yüksek gelebilir ama kendi içlerinde değerlendirmek lazım. A sınıfı araba ile C sınıfı araba aynı olmaz. D, E hiç olmaz. Beklentiye göre tercih meselesi. Ses rengini de seversiniz sevmezsiniz. Düşük seste detay sesi tv veriyor bana göre. Sesi açamayacaksan neden alıyorsun dersen gereksiz farklı bir polemik başlar :) yani gerek yok böyle şeylere, herkes zevkine göre takılsın, önce denesin sonra alsın. Deneyemiyorsa iade edebileceği bir ürün satın alsın. En sağlam çözüm bu olur diye düşünüyorum.
Birbirimizi üzmeyelim :))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlı olsun hocam kaça aldınız -
nvidia tv box olarak eniyisi şuan bence en önemli artısı hem mediaplayer olarak hemde stream cihazı olarak hd sesleri kayıpsız olarak aktarması hemde vision ve hdr gibi görüntü formatlarında başarılı olması. (tabi bunlar okuduklarım bende şuan bucihaz yok) mesala apple tv nin atmos ses deyip 7.1 vermesi gibi saçmalama olayı yok -
Yurt disindan tanidiklara aldiricam duruma gore. tr fiyari korkunc. Yurt disi 1700e falan grliyor. Ama deger mi onu bilmiyorum iste. Benim tv benden uzakta ve arc earc girisi var mi bilmiyorum. Model philips 55pus8503
Baktim ozelliklerine arc var ama earc yok. Dolby atmos da gorunmuyor. Bu akilli tv de netflix atmos alamaz miyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fitamino -- 31 Ocak 2021; 11:26:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X