yok digital çevrimden bahsediyorum zaten atmos pcm 7 kanal olarak taşınamıyor doğası gereği o yüzden misal apple tvlerde atmos yok (ture hd atmos) bu durumda sanal bir atmos yaratmış oluyorsun meta verileri olmayan bir sesi atmosa çevirsen ne çevirmesen ne o zaman saçma sapan bazı sesleri atmos hoparlöre göndermesine sebep olabilirsin sn11'in hep söylüyorum konsollar media player değildir olma iddiaları da yok bir koyundan birkaç post çıkaramıyoruz maalesef < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ocak 2021; 16:35:2 > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (783. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: fitamino
Bulundugum evde tv akilli degil maalesef hocam. Ama android olan projektorum var onda denerimprojektorlerde pek arc kanal olmaz ama bir bakın
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskent
Avr li sistem de olsa 3 tur konumlandirma ile atmos kurumulumu mevcut. Dolby enabled speakerlarin lisansi ile yatik pozisyonda kilelerin ustune yerlestirilen atmos hoparlorlerin mantiginda calisiyor soundbardaki atmos hoparlorler. Atmos muhendisleri de fiziki olarak tavanlara hoparlor gommeninin her zaman mumkun olmadigini farketmisler ki boyle bir cozum uretmisler. Atmos zaten dijitalize bir sistem oldugu icin sesi yukariya carptirma konusu tavan zeminine gore guzel cozumler uretemez mi? Benden cok daha iyi bilen konuya hakim arkadaslar yanitlayabilirler belki.
Bir goruse gore de tavana takilan ancak atmos lisansi tasimayan hoparlorler ile gercek atmos deneyimi yasanmasi mumkun degil? Ben bu kadar kati degilim belki lisansli urun sayisini arttirmak icin boyle de deniyor olabilir ancak tavana hoparlor konulmazsa atmos ses alamazsiniz gibi genel kanaatlere de karsiyim.
Soindbarlarin avr'lere gore elestirilme noktasi ilk ciktigi zamanlar sanal suroound iddasi ile satis yapmalariydi. Evet surroundin sanal hoparlorler ile verilmesi cok zor bir durum. Ses carptirarak surround bir yere kadar olabilir. Ancak sonrasinda fiziki hoparlorlu modeller cikinca surround sorunu ortadan kalkti.
Su anda yatak odasinda alan musait oldugu icin samsung ms751+2 adet wifi samsung hoparlor ile surround ses aliyorum. Bu modelde harici bir sub olmamasina ragmen ses derinligi oldukca guzel. Hatta ms 751'de atmos lisansi yok ama bar ustunde bulinan hoparlorler arkada surround hoparlor yoksa tavana ses ileterek yani atmosu arka sesler icin simule eden turunun ilk ve son ornegi.
Simdi sn11 7.1.4 ile 7.1.2 cikisa sahip selefi sl10'dan ayriliyor. Bir yamaha avr'ci olarak yamahanin modellerini ulkemizde fiyat performans noktasinda goremiyorum. Lg 8000tl iken yamahanin cok daha pahali satilmasi ve bu mantiktan hareketle orta sinif avr kurulmasi daha dogru olabilir.
Herkesin gecmisi bizim icin degerli ve onemlidir, sonucta tecrube paylasildikca herkese bir feyz verir, karar imkani sunar ama @sadaysin onerdigi tannoylar ve sony 1080 ile 5.0 sistem kursak bile 8.000tl fiyat ile hala daha sn11'i rakipsiz kiliyor
Ustune ustluk hanim faktoru, cocuk mecburiyeti, kablolarla bir gun bogulma tehlikesi varken ses sistemi severlerin imdadina sounbarlar yetisiyor.
Bu konuda avr konularindan daha cok hareket olmasinin da nedenleri yukarda saydiklarim. Cihazlar segemente degil, herkese hitap ediyor.
Saygilarimla.katılıyorum atmos enable hikaye lisans satmak için hoparlör hoparlördür
öte yandan benim dediğim sitem de herkese gelmez hanım faktörü çocuklar kablolar geçen bir arkadaş evim müstakil deyince ona dedim yoksa herkes bekar olsa kim bakar soundbarlara hele fiyatlar buralara gelmişken
23 senedir bizim hanımla kavgamız bitmedi en son lg sn11le bitecek benim avr maceram da öyle görünüyor yolun sonu
-
-
Baska nasil baglayabilirim hocam projektore. Projektorde hdmi in girisi var ama bunu baglarsam sadece ses sistemi olarak kullanir mi bilelemdim. -
quote:
Baska nasil baglayabilirim hocam projektore. Projektorde hdmi in girisi var ama bunu baglarsam sadece ses sistemi olarak kullanir mi bilelemdim.projektörünüz ney hocam. Benim projeksiyonda var arc
Bağlantı şekli olarak
nvidias shield 2019 pro —:> lg sn11r —::>xgimi h3
şeklinde kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 30 Ocak 2021; 17:33:30 > -
Biz de yeni evde soundbari 2. Gun kurduk, 3 haftadir salonun orasi temizlenecek, perde takilacak vs oyalamalarla avr'yi kuramadik. Bir de ikinci aldigim philipsten hic bahsetmemistik. Itiraf cok zor oldu:))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arc için hdmi 2.1 olan bir hdmi mı almak lazım arkadaşlar. 1.4 bağlayınca çalışmıyor mu? -
Şu alet var hocam.
www.cimri.com
Xiaomi Mijia Akıllı Lazer DLP Mini Projeksiyon-500 ANSI Lümen Fiyatlarıhttps://www.cimri.com/projeksiyon/en-ucuz-xiaomi-mijia-akilli-lazer-dlp-mini-projeksiyon-500-ansi-lumen-fiyatlari,497148223?gclid=CjwKCAiApNSABhAlEiwANuR9YH6-HqRUoNAa6PB5Wlkxyi8Iu7WKe4ZIjbx3Mk6TeVRzdyfkmfR4rhoCui0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
-
alamazsın ondan ses
-
quote:
Orijinalden alıntı: handsome88
Arc için hdmi 2.1 olan bir hdmi mı almak lazım arkadaşlar. 1.4 bağlayınca çalışmıyor mu?çalışır ama iyi ve kaliteli bir kablo olmalı
-
Bana mi yazdin hocam anlamadim. Ee o zaman buna anca BT ile baglanirim. Onda da atmos vs olmaz. Peki 5.1
Olmur mi BT ile -
olmaz bluetoothdan sadece stereo giderquote:
Bana mi yazdin hocam anlamadim. Ee o zaman buna anca BT ile baglanirim. Onda da atmos vs olmaz. Peki 5.1
Olmur mi BT ile -
Peki zf9 mu sn11r mi hocam? Hangisi tercih edilmeli sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar dostlar, düşük bütçeli soundbar arayanları görüyorum bazen burada. Grundig gsb910s adlı bir ürün n11 sitesinde kampanyalı bir fiyatta olarak gördüm. Ürüne dair hiç bir tecrübem ve bilgim yok sadece ortalama fiyat eğrisinin altında olduğunu görünce ilgilenenleri bilgilendirmek istedim.
Saygılarımla -
quote:
Bulundugum evde tv akilli degil maalesef hocam. Ama android olan projektorum var onda denerimphilips tv nerede?
sen sn11ryi geçici olarak başka bir yere mi kurdun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ocak 2021; 18:18:46 > -
Aynen hocam pandemi sebebiyle teyzemin yazligindayiz. Burada projektor, monitor ve series x var sadece :) -
Ikisi arasında tabiki lg tercih edilir. Ama imkan varsa kendiniz test edin alın. -
quote:
Orijinalden alıntı: Arakzugo
Merhabalar dostlar, düşük bütçeli soundbar arayanları görüyorum bazen burada. Grundig gsb910s adlı bir ürün n11 sitesinde kampanyalı bir fiyatta olarak gördüm. Ürüne dair hiç bir tecrübem ve bilgim yok sadece ortalama fiyat eğrisinin altında olduğunu görünce ilgilenenleri bilgilendirmek istedim.
Saygılarımlaürün bende mevcut. güzel bir ses kalitesi var. hatta önceki mesajlarımdan birinde hi-fi sistem kullanıcısı ve ses sistemleriyle çok uzun yıllardır detaylı bir şekilde ilgilenen bir abimizle muhabbetimi anlatmıştım. o da almış ve çok beğenmiş, fiyatının çok üstünde bir performans sunuyor demişti.
ürünü çok dahili subwoofer olması avantaj, tabi ki harici subwoofer performansı beklememek lazım ancak çok düşük frekanslara dahi inen bir dahili subwoofer'ı var. kısacası fiyatına göre gerçekten başarılı.
ben ürünü t650 aldığım ve okul masraflarıma bir katkı yapmak adına satıyorum. ankara'da olup ilgilenen olursa pm ile ulaşabilir.
-
üstad pioner vsx 921 avrde bir ayar var sp distiance diye iki hop. veriyor aralarındaki mesafeyi yazılımsal olarak açıp kapayınca sesin konumu değişiyor sol arkadan gelirken sol öne doğru yaklaşıyor yada uzaklaşıyor ama bunu yaparken ilgili 2 hop. birden ses geliyor. buda bize kimi seslerin tam arkamızdan kimi lerinin yanımızdan geldiğ hissi veriyor. atmosdaki meta verisi dediğiniz olay buna benzer bir şeymi?
yani şöylemi meta verisi olmayan sesde konum duygusuda olmuyor. ses hangi tarafa yakınsa ordaki hoparlörden ses geliyor oda yukarı bakan hop. olursa sesi yukarı veriyor ama okuyabilceği veri olmadığı için uygun konuma ateşliyemiyor. yani izleyici hizasında üst soldan gelmesi gereken ses veri olmayınca diğer hop. katkısı olmuyor ve sadece arka üst hop. geliyor bizde aha atmos aldık diyoruz mu??
appletv deki sorunda bumu ozaman atmos desteği var diyorlar ama sesi kendi çözünce verileri kaybediyor ve sesdeki konum duygusu yok oluyor.
peki böyle olunca barda pcm mi yazıyor atmosmu?
xbox x de kafamı karıştıran sesi kendi çözüyosa yada olmayan bi sesi atmosa çeviriyorsa bara atmos olmayan bi sesi nasıl atmos okutuyor. bu atmosda bir nevi lisans olayı gibi bişey yokmu
apple tv im ve xbox yok merakıma yenik düştüm de sordum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X