Televizyonum LG CX oled. Atmos destekliyor. İzlediğim film torrent'den indirilmiş olduğu için Atmos yazmadı. 7.1'i yakalaması q800t'nin 3.1.2 olması yüzünden fiziksel olarak imkansız. Ama Netflix'ten Dolby Atmos film ya da dizi açarsanız televizyon ekranında Dolby Vision ve Dolby Atmos logoları beliriyor. Ayrıca, soundbarın gösterge panelinde de ATMOS yazıyor. Xbox Series X'te de konsol içinden doğru ayarları seçerseniz konsolu açtığınızda ATMOS yazıyor. Oyun konusunda merak eden arkadaşlar olabilir, sadece bazı oyunlar dolby atmos özellikli. Yine de hangi oyunu açarsanız açın, hatta oyun değil, sadece konsolu bile açsanız Atmos aktive oluyor. Zaten eğer film, oyun, ekrandaki görüntü dolby atmos ile açıldıysa kumandadan manuel olarak bas ayarı, tiz ayarı, farklı ses modları vs yaptırmıyor size. Ben sana Atmos açtım, sen kurcalama diyor size soundbar. Önceki mesajda dediğim gibi, Atmos olarak beklentiniz uçağın sesi sinemadaki gibi tavandan gelsin derseniz q800t bunu yapamıyor bence. Rtings sitesinde de q800t'nin atmos puanı (puanın ismi Atmos değil, height olarak geçiyor) 4.4, surround puanı ise 3.9 olarak verilmiş. Arka hoparlörler varsa surround performansınız 3.9'dan çok daha yüksek olacaktır. |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (772. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: safnedTelevizyonum LG CX oled. Atmos destekliyor. İzlediğim film torrent'den indirilmiş olduğu için Atmos yazmadı. 7.1'i yakalaması q800t'nin 3.1.2 olması yüzünden fiziksel olarak imkansız. Ama Netflix'ten Dolby Atmos film ya da dizi açarsanız televizyon ekranında Dolby Vision ve Dolby Atmos logoları beliriyor. Ayrıca, soundbarın gösterge panelinde de ATMOS yazıyor.
Xbox Series X'te de konsol içinden doğru ayarları seçerseniz konsolu açtığınızda ATMOS yazıyor. Oyun konusunda merak eden arkadaşlar olabilir, sadece bazı oyunlar dolby atmos özellikli. Yine de hangi oyunu açarsanız açın, hatta oyun değil, sadece konsolu bile açsanız Atmos aktive oluyor.
Zaten eğer film, oyun, ekrandaki görüntü dolby atmos ile açıldıysa kumandadan manuel olarak bas ayarı, tiz ayarı, farklı ses modları vs yaptırmıyor size. Ben sana Atmos açtım, sen kurcalama diyor size soundbar. Önceki mesajda dediğim gibi, Atmos olarak beklentiniz uçağın sesi sinemadaki gibi tavandan gelsin derseniz q800t bunu yapamıyor bence. Rtings sitesinde de q800t'nin atmos puanı (puanın ismi Atmos değil, height olarak geçiyor) 4.4, surround puanı ise 3.9 olarak verilmiş. Arka hoparlörler varsa surround performansınız 3.9'dan çok daha yüksek olacaktır.
ilk etapta kullanacağım LG televizyonum atmos desteklemediği için windows 10 üzerinden laptop ile atmos filmleri izlemeyi planlıyorum daha önce LG SK9Y de kullandığım gibi.
bu ürünü de satmamdaki iki neden bir görsel olarak çok büyük ve kaba durması ve arka kitlerini TR şartlarında edinilmemesi. ama şimdi bakıyorum ki bahsettiğiniz rtings sitesindeki puanları hala çok yukarıda.
yeni ürünler gelmesine rağmen. hata mı yaptım bilmiyorum :) atmos olarak doyurucuydu filmlerde ve baslarda. samsunga geçmemin nedeni daha kibar kasa ve ses renginin daha temiz olması ve ilave arka kitlere ulaşabilmek.
ama malesef bir o kadarda oyları düşük. karışık kullanım film kullanımı hariç tabiki.
lg nin buradaki avantajı yukarıya doğru bakan ek hoparlörlerinin olması evet bu samsunga ta yok tamamen izleyiciye yönelik planlama yapmışlar. bu ürüne muadil olaran sn8y var şuan satışta ama bana göre fiyatı gereksiz yüksek ve kıpırdamıyor.
detaylı bilgi için teşekkür ederim.
-
Rica ederim. Şu ara forumda çok konusu dönen bir ürün, başka arkadaşların da sorusu varsa yardımcı olmaya çalışırım. -
Bende q800t kullanıyorum . Arka hoparlörler kullanan var mı acaba atmos etkisi mi veriyor yoksa surround etkisi mi. Deneyimleyen varmı . Surround etkisi dışında sorun yok ses netliği basslar da falan sorunu yok cihazın -
Arka kitler surround icin. Atmos etkisi barin ustundeki dahili tavan hoparlorleriden geliyor.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses sisteni icin cok yuksek srok getirmoyorlardir. Siz nasil talep.olmazsa fiyat duser diyorsaniz, onlar da arz fazla olmazsa fiyat dusez diye dusunuyorlar. Zaten kur maliyetleri, vergiler, karlar hepsi dusunudugunde sorun firmalarda degil, bizde hayatin pahalilasmasinda. Soundbar 8000 tl olunca avrli sistemlerde 20.000tlye cikmis olacak. Sadece soundbar degil, herseyin fiyati artiyor. Zaten kimse almaz ve cihazi ucuza satarsa bir daha hetirmezler. Yine olan tuketiciye olur.
İşte kaybeden hep tüketici oluyor zaman içinde ya tüketici pahalıya alıp katlanıyor parasına yada hiç almayınca dediğiniz gibi 1-2 sene sonra hiç gelmiyor ürün satılmıyor diye. Yani ne yapsak ta tüketici hep zararda bu ülkede ne yazık ki üstüne enflasyonu da katarsak.
-
https://www.donanimhaber.com/netflix-android-cihazlarda-studyo-kalitesinde-ses-sunuyor--129359
Bu haberde bizi etkileyen herhangi bir durum söz konusu mu? Netflix atmos içeriklerin kaliteside iyileşiyor diyebilir miyiz yoksa apayrı bir konu mu bu -
apayrı bir konu
-
quote:
Orijinalden alıntı: homebird
Arkadaşlar, Kaliteli sese meraklı biriyim. Müzik için Hifi stereo sistemim var. Tv de bu sisteme bağlı ve ses oldukça iyi ama müzik için olduğundan filmlerde pek tatmim edici olmuyor. Anfi ve hoparlör kalabalığine gözüm kesmiyor. Onun için saundbar düşünüyorum.JBL Bar 5.1 510W 4K yı mediamarkta dinledim. Güçlü sesi var ama ortam nedeniyle kalitesini pek algılayamadım. Eksi ve artıları nelerdir? 5500 tl ye alınır mı?(Kendi mesajımı alıntıladım)
Sanırım saundbar fikrinden vazgeçeceğim. Elimde LG nin 5+1 hoparlör takımı var. Sony nin girişi sistem bir AVR'sini (Mesela aşağıdaki gibi) alsam, en baba saundbardan daha kaliteli ses alırım diye düşünüyorum. Fiyat olarak da daha cazip oluyor. Belki sonra hoparlörlerleri de değiştiririm. Tek sıkınıtı hanımı ikna etmek
(Ev müstakil)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 25 Ocak 2021; 21:42:30 >
-
o hoparlörler olmaz o amfiye
-
quote:
Orijinalden alıntı: sadayso hoparlörler olmaz o amfiye
Neden acaba? Bir akrabam sony ve LG 5+1 yi beraber kullanıyordu, ben de kullanırım diye düşünmüştüm. İkinci el aktif bir SUB alıp, LG nin Merkez ve arka hoparlörlerini kullanırım diyordum. Ohm ve watt değerleri anfiyle uyuşuyor gibi ama?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 25 Ocak 2021; 21:54:22 > -
Uyuşur da çok dikkatli kullanmak gerekir birisi sen yokken yanlışlıkla sesi açsa patlar gider hoparlörler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski donemde kaldi bazi seyler. Mesela en kotu avr en iyi soundbardan iyidir dusuncesi de bunlardan biri. Eger arka hoparlorleri olan bir soundbardan bahsediyorsak vasat bir ses almazsiniz.
Ikinci onemli konu birbirine uyumsuz bilesenlerle kurdugunuz sistemden, komponent ve birbirine uyumlu bir cihazdan daha cok verim beklemek. Soundbarlar sanilanin aksine ses cikis siddetinden crossover ayarlarina kadar dengeli cihazlardir. Avr'ye eldekileri degerlendirmek gozuyle bakarsaniz hem daha coknpara harcarsiniz hem de gercek yanlisin nerede oldugunu tespit edemezsiniz.
Sounbar en iyisi demiyorum.ama ucuz maliyetli ve yanlis bilesenli bir set kurmayin.
Saygilarimla.
Tuketici surekli fiyatlari artan bir ekonomide cebindeki paranin yettigini kacirmamak icin satin alir. Bu nedenle alana niye aldin demek yanlistir. Enflasyon ile daha once tanismayanlar icin ; bir malin birakin yeni seri gelirken zamlanmasini, dukkanda durdugu yerde fiyati artar cunki satilanin yerine yenisini koymasinicin daha pahali satmasi gerekir. teknolojinin gelisiminden kaynakli yeni model ciktiginda eski model ucuzlamaz, aksine yeni gelen cok daha pahali geleceginicin eski modele de zam gelir ama yenisinden biraz daha ucuz olur. Yani kimse almasin, ucuzlasin beklentileri bugunlerde biraz yanlis. Alintiyi size yaptim ama genel bir konu döndüğu icin iletmek istedim.
Saygilarimla.
Hocalarım yurtdışında düşük bir ihtimal lg ‘spk8’ arka kit getirtebilme ihtimalim var ama ‘spk8-s’ değil. Orada ki ‘-s’ takılı ürün farklı bir ürün mü yoksa sadece eksik yazılmış aynı ürün mü? -
Yok haklısınız belki çok iyi ekonomist bilgisine sahip değilim ama hocam dünyada teknoloji ucuzluyor giderek. Yani asgari ücrete düşen miktar azalıyor her geçen gün. Mesela hdd fiyatları ve ssd fiyatları dolar bazında düşerken bizde malum sebeplerden ötürü artıyor. PS4 ler de aynı şekilde 200 dolardan black friday indiirmlerinde peynir ekmek gibi gidiyor abd de ama bizde 3000tl yi geçmiş durumda daha çok artmış çıkış fiyatı 1500 dü galiba. Yani örnekler çoğalabilir. Dünyada genelde düşer zaman geçtikçe.
-
Sony Str-Dh790 almak varken evimde müstakilken soundbarları kapıdan içeri sokmam hoparlörün varmış zaten subwoofer olarakta yine Sony SA-CS9 al tamamdır hoparlörleride zamanla ister ikinci el ister sıfır kafana göre alırsın seçenekler sınırsız ve en önemlisi sanal değil gerçek 7.1 -5.1.2 çevresel ses alacaksın
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhan-ya
Bende q800t kullanıyorum . Arka hoparlörler kullanan var mı acaba atmos etkisi mi veriyor yoksa surround etkisi mi. Deneyimleyen varmı . Surround etkisi dışında sorun yok ses netliği basslar da falan sorunu yok cihazınbende bu sorunun cevabını arıyorum ama henüz bulamadım ama söylenen gibi surround etkisini arttırmak için arka kitleri tamamlıyoruz maalesef arka kitlerden atmos alınmıyor diye biliyorum ki q800t de tavana bakan hoparlörlerde yok.
-
Suan bence hala en mantikli secenek sn11r. Zamli fiyatina ragmen bana mantikli geliyor. Ama ben 4-5 ay daha stoklara girmez diye dusunuyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X