Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (544. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Shift41 , Aly11 , kralAY Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.597
Cevap
596
Favori
1.968.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cchacalls

Hocam bağlantımın doğru olduğunu düşünüyorum. Tv de zaten E arc desteği olduğu için Xbox One X in de tv ye bağlanmasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Soundbar a bağlasam da zaten aynı dolby atmos çıkışını aktaracak. Zaten Xbox dolby atmos u soundbar a aktarıyor. Bu konuda sıkıntı yok. Benim merak ettiğim Dts dolby digital dolby atmos kaynaklı sesleri hoparlör kanallarına doğru olarak aktarıyor mu. Zaten 5.1 dts ses kanalına sahip bir filmin dolby atmos a dönüşmesini ve tavan hoparlörüne de ses vermesini beklemiyorum. Ama en azından 5.1 destekli bir şey açınca arka 2 hoparlöre doğru sesi gönderiyor mu. Oynattigim içerik dolby atmos ise ben dolby atmos olarak düzgün kanallara göndereceğini düşünüyorum. Ama dolby digital veya dts için emin olamıyorum. Neyse ben bunu biraz deneyeyim. Dts 5.1 ses ornekleri ile denemek lazım.
    hiç kimse garanti veremez tvlerin diğer hdmi grişlerindeki sesi earcden nasıl göndereceğine siz bilirsiniz neticede ben doğru bağlantı şeklini söylerim keyif sizin AVR mantığıyla düşünün imkan olduğu her noktada kaynak cihaza bağlanmalı sadece hdmi çıkışı olan sounbarlar için doğru alternatifi yok çünkü ama sn11 gibi birden fazla hdmi girişi olan bir alette risk almaya gerek yok tvyi araya katarak

• 2019.samsung tvlerde hangi ip tv uygulamasini öneriyorsunuz. Ss ip tv uygulamalarda cikmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MasTek kullanıcısına yanıt
    üstad tam kesin olmamak şartıyla bir kaç şey söyliyeyim.
    dtsx dolby true hd d.atmos gibi kayıpsız formatlarında kaliteleri efekt yada kalşte arttıkça veri yüküde artıyor. hdmi 2.0 kablo 18 gbps, hdmi2.1 kablo 48gbps veri iletebiliyor. bu durumda sesi pcnin optiğinden alamazsın, ekran kartının hdmi çıkışını kullanman gerekeçek. işte burda kartın hdmi çıkışının versiyonu önemli gibi duruyor. buna dikkat edip bunu araştırman gerekli diye düşünüyorum
    benim merak ettiğim görüntü pc den monitöre başka kablo ile gideceği için soundbara gidecek kabloya sadece sesi taşımak kalıyor. yeterli olabilirmi? yoksa vision, atmos dtsx gibi üçboyutlu sesler için illaki ses ve görüntü aynı kablo ile ses sitemine taşınıp ses orda çözülürken görüntü tekrar arc ile monitöre yada tv ye gitme zorundamı?.
    burada teknik bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    dogru diyorsunuz bendeki modelde zaten yazıyor video oynatmaz diye ben sn11r içindemi aynımı diye merak ettim.bende daha yeni aldım 3 hafta oldu ses kaltesinden memnunum fakat arka kit bulamıyorum bunu satıp sn11r almak şsteğim için sordum.

• srknzr S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Sn11r almis olsaniz bile tv nizi bilmiyorum ama oynatmiyor. Kayıpsız ses için tv nin başka bir hdmi girişinden ya da direkt soundbar in hdmi girişinden ses alabilirsiniz. Ancak sn11 in ses kalitesi gerçekten çok iyi bu konuda kefil olabilirim. Özellikle ben de arka hoparlör sıkıntısı çekmemek için bu modeli bekliyordum. 6 veya 7 bini gözden çıkarmıştım. 4999 tl ye görünce hemen sipariş ettim. Vatan bilgisayar a da zaten toplam 4 tane gelmiş. Yakında heryere gelir muhtemelen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    üstad bu oynatıcılar ile d. vision atmos yada dtsx usb den yada online olarak oynatabiliyormuyuz.
    soundbar, lg sn8y, tv philps 50pus 7304 ama tvnin hdmi versiyonu 2.0. netflixden atmos alabiliyorum fakat usb hdd ,yada stremiodan dolby audio, yada dts audio yazıyor.

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    bugün bende ugradım izmir gaziemirdekine gelebilir dedi bekliyorum. ama tvnin philips 50pus 7304 dolby atmoa, vision hdr10 hlg destekli tüm hdmi arc ama hdmi 2.0

• Hocam senin tv hdmi 2.1 earc olmadığı için sadece netflix de dolby atmos alırsın. O da şundan dolayı netflix dolby atmos u kayıplı ses formatı olan dolby digital plus üzerinden gönderiyor. Ancak tv den kayıpsız dolby true üzerinden gönderilen dolby atmos u alamazsın. Sen kayıpsız ses formatlarını dolby true hd ve dts hd master dts x istiyorsan Apple tv veya nvidia shield alman gerekiyor. Bildiğim kadarıyla o cihazlar da Hdr desteği var Dolby vision u bilmiyorum. Hdr olması yeterli bence. Ama ben o kadar para vermek ıstemiyorum dersen ben mi box ile kodi üzerinden kayıpsız dolby atmos ses aldım. Kodi ayarlar da dolby true hd aktif edince oluyor. Ama dts hd veya dts x olmadı.

Evet işte herşey var ama hdmi 2.1 olmayınca maalesef olmuyor. Aslında çok da önemli değil alacağın cihazı direkt soundbar a bağlarsın değişen bisey olmaz.

• josh-r J kullanıcısına yanıt
    Bir türlü çalıştıramadım neden bu hatayı verir sizce kodi SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

• quote:

Orijinalden alıntı: srknzr

üstad bu oynatıcılar ile d. vision atmos yada dtsx usb den yada online olarak oynatabiliyormuyuz.
    soundbar, lg sn8y, tv philps 50pus 7304 ama tvnin hdmi versiyonu 2.0. netflixden atmos alabiliyorum fakat usb hdd ,yada stremiodan dolby audio, yada dts audio yazıyor.
    Bahsettiklerimde yok dolby vision ama atmos ve dts x alabilirsin sn8'in hdmi in girişine bağlayarak

hdmi 2.0 ses formatlarının iletimi için yeterli bazı arkadaşlar earc dönüş kanalını yeterlilikleri ile karıştırıyor o tvye bağlayacağın cihazlardan e arc ile hd ses almak için lazım

öte yandan dolby vision desteği için nvidia shield pro (denemedim ama plex kurup kodi üzerinden ts ve mp4 formatında oynatabildiğini iddia eden arkadaşlar var) ya da zidoonun yeni çıkardığı z9x (nvidiadakilerin üzerine mkv olan dolby visionları da oynattığını söylüyor zidoo forumdaki test eden arkadaşlar) benim tvim samsung dolby vision bende yok oyüzden çok kafama takmıyorum ama sizin için önemli ise z9x bakabilirsiniz ama netflixi 4k olmasına rağmen stereo aktarabiliyor bu durumda tvnin netflixi atmos gönderemiyorsa all in one bir çözüm olmayacaktır sizin için

dağıttıysam konuyu kusura bakmayın ama hala kafanıza takılan varsa yanıtlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 26 Ağustos 2020; 23:4:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srknzr

üstad tam kesin olmamak şartıyla bir kaç şey söyliyeyim.
    dtsx dolby true hd d.atmos gibi kayıpsız formatlarında kaliteleri efekt yada kalşte arttıkça veri yüküde artıyor. hdmi 2.0 kablo 18 gbps, hdmi2.1 kablo 48gbps veri iletebiliyor. bu durumda sesi pcnin optiğinden alamazsın, ekran kartının hdmi çıkışını kullanman gerekeçek. işte burda kartın hdmi çıkışının versiyonu önemli gibi duruyor. buna dikkat edip bunu araştırman gerekli diye düşünüyorum
    benim merak ettiğim görüntü pc den monitöre başka kablo ile gideceği için soundbara gidecek kabloya sadece sesi taşımak kalıyor. yeterli olabilirmi? yoksa vision, atmos dtsx gibi üçboyutlu sesler için illaki ses ve görüntü aynı kablo ile ses sitemine taşınıp ses orda çözülürken görüntü tekrar arc ile monitöre yada tv ye gitme zorundamı?.
    burada teknik bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
    Soundbara bağlarsanız pcyi hdmi üzerinden ses çözülürken görüntü tvye hdr olarak aktarılır ama burada tabi güçlü bir pc oynatma programı ve codec destekleri önemli pc bir derya bırakalı çok oldu

Belki yorum yapmak için erken olabilir ama özellikle ustalar deneyimlediginde daha teknik ve iyi sonuçlar alınacaktır lakin bende SN11R cihazını beğendim ve tahmin ettiğimden kaliteli hem malzeme hem de ses performans yönünden. Sl10y kullanmış birisi olarak ufak farklılıklarda farkettim. Özellikle ses modlarini gelistirmisler. Yine söylediğim gibi bu konularda çok profesyonel kişiler bar ama bence değer o fiyatlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Evet işte herşey var ama hdmi 2.1 olmayınca maalesef olmuyor. Aslında çok da önemli değil alacağın cihazı direkt soundbar a bağlarsın değişen bisey olmaz.
    Nvidia shield tv pro hdmi 20.b ile dolby vison hdr veriyor

Sadece sizin için söylemiyorum kusura bakmayın ama
    Konuda kavramlar baya karışmış.

Dışardan bağlayacağınız cihazlar tv lerinize çağ atlatır.
    Dışarıdan bağlayacağınız cihazlardan bazıları netflixi 480p gösterirken indirdiğimiz 4 hdr dolby true hd 7.1 atmoslarınızı oynatır.

Yada amazon fire stcik 4k nızla netflixten dolby atmos ses alırsınız ama ağ üzerinden oynattığınız dolby true hd 7.1 atmos video seslerinizi dolby audio dinlersiniz

Bu işe bir bulaşınca ucu sonu yok. Kabloları ayrı para oynayıcıları ayrı para malesef.

Ki avr sistemlere göre çok az para harcıyoruz. Kendimize göre güzel sesler alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh-r -- 27 Ağustos 2020; 0:8:10 >

• sadays S kullanıcısına yanıt
    üstad tivo sreamer 4k bu ürünü duydunuzmu? sizin önerdikleriniz ile karşılaştırma yapabilirmisiniz ?
    aslında benim istediğim; filmi indireyim usb yada hddye atmos vision dtsx neyse takıp seyredeyim ama buda sadece tv ve soundbarla omuyor anlaşılan ya kaliteli bi box yada avr gerekecek herealde

• streamerlarla olmaz kardeşim tek bir tane streamer var nvidia shield pro

gereksiz pahalı o da zidoo z9x de

ayrıca avrnin konuyla hiç alakası yok avr alacaktınız neden soundbar aldınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 27 Ağustos 2020; 0:24:39 >
  • valla son çare diğer odadaki pc den sondabara kablo çekip ekranıda yansıtmak
    avr ye gelince benim gönlüm avreden yana kullanyorum zaten pcde. ama salon da hanımın sözü geçiyor yok büyük makine, kablo istemiyom v.s (basın elektrik kablosu açıkda kalmış onu diyor saklayamıyormuyuz 😅)ben şimdi nasıl avr alıp 8~10 tane hoparlör koyayım salona savaş çıkar vallah. almışkende bari mümkün olduğunca güncel formatları alabileyim istiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolby visiondan vazgeç 700 tlye bir zidoo x9s al forumda satıyorlar bu dediklerinin hepsini yapar netflixi de tvden aktar sounbara oldu bitti yan odadan pcden filan kablo çekilmez hanım ona da izin vermez
  • Konu çok dağılmış gibi geldi öncelikle apple tv 4k da usb girişi yok yani hdd takıp truehd sesleri dts x gibi sesleri alamazsınız. Streaming platformu olduğu için sıkıştırılmış atmos alırsınız netflix üzerinden veya diğer platformlarda atmos var ise onları alırsınız. Ama nvida shield pro gibi cihazda her şeyi tepe tepe alıyorsunuz onun fiyatı da malum 2 binin üzerinde sanırsam ve şuan ülkede satışı yok gelirmi bilmem yurt dışından getirmek gerekiyor. Evet malesef bu konuda kapitalist sistem bize her türlü ekipman satmanın peşinde yok onu alırsan şunu yapamazsın , hd ses için şunu netflixte 4k için bunu ıvır için zıvırı alman gerek vs vs. Tek tv ve soundbar aldım her imkan olsun yok..
  • 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.