Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (543. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
40.150
Cevap
587
Favori
1.949.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ağırlık olarak bizimkinden düşük bizimki 9 küsürlerdeydi sanırsam. Bizdeki 8 inç hoparlör o yüzden sordum inç arttıkça bass kalitesi artar. Mesela 10 inç piyasada sub lar var onlar dehşet derecede bass vurur çok daha alt frekanslara inebilir bizimki 34hz ile 190hz arasını verebiliyor. Teknik özellikleri böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djangobjk

Arkadaşlar kodi üzerinden netflix izlemek için gerekli uygulama linkini göderebilirmisiniz
    Daha önce kurulumu yapmıştım şimdi çalışmıyor
    Neden kodi üzerinden netflix izlemek istiyorsunuz dolby atmos ses alabilmek için mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Evet tv de desteği yok maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djangobjk

Evet tv de desteği yok maalesef
    İyi olur ben de kurarım çalışıyorsa haber verir misiniz bana da bir de tv tarayıcıdan (sony android) direkt inip kurulur mu? Yoksa bilgisayarar-usb atıp öyle mi kuracağız?

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Ben mi box da kullandım fakat tekrar denedim dün açmadı yeniden deneyeceğim. TV de kullanım yapmadığım için bilmiyorum ama mutlaka kurup kullanan yada deneyen olduysa yardımcı olacaktır buradan. Gayet güzeldi ciddi değişim oluyor ses kalitesinde. Şimdi arka hoparlörler olduğunda deneyeceğim bakalım nasıl bir deneyim olacak..

• Arkadaşlar benim de LG SN11R soundbar geldi birkaç gündür denemeler yapıyorum. Ses kalitesi gerçekten çok iyi geldi. Evimde kullandığım 5+1 olan
    LG HB1100mk ses sistemine göre çok çok ileride.
    Ancak hiç beklemediğim çok saçma bir sıkıntı mevcut kimsenin de aklına gelmez ben söyleyeyim siz de bilin.
    Benim LG OLED B9 tv ile aldığım bu soundbar ikisi de HDMI 2.1 Earc destekli tamamen uyumlu. Netflix de DOLBY Atmos da sıkıntı yok çünkü Netflix
    sesi kayıplı ses biçimi olan Dolby Digital üzerinden gönderiyor. Gelelim sıkıntıya TV ye bağladığım Usb HDD için deki 4K HDR Dolby Atmos Dolby True DTS X gibi kayıpsız ses biçimlerini Tv nin dahili media player ı ile soundbar a gönderemiyorsunuz maalesef. Yani dahili player kayıpsız ses formatlarını çalamıyor zaten desteklemiyor diye yazıyor. Usb Hdd deki Kayıpsız sesleri çalabilmenin tek yolu apple Tv 4K veya Nvidia shield alıp Tv nin Hdmi girişi üzerinden Passthrough yapabilirsiniz. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım bu yüzden Lg ye çok fazla saydırmışlar. Lg yazılımcıları
    kayıpsız ses formatlarının Tv de dahili player veya Plex gibi bir aplikasyon ile passthrough yapılmasının mümkün olmadığını filan söylemiş.

Ben şu an için Xiaomi Mi Box 3 ile Kodi üzerinden Dolby True Hd üzerinden Dolby Atmos u kayıpsız olarak oynattım. Dts Hd Master veya Dts X olmuyor.

Gerçekten çok saçma bir durum maalesef sistem tam birbirine uysun diye o kadar para veriyorsun E-Arc desteği Hdmi 2.1 kablo filan alıyorsun ama kayıpsız ses formatlarını dinleyemiyorsun.

• Arkadaşlar merhabalar. Ben de belli bir süredir konuyu takipteyim. LG SN11R almayı planlıyorum. Ben LG sn11r modelini PC ye HDMI ile bağlamak istiyorum. Bu şekilde sabit disk üzerinde bulunan atmos ve DTS x filmleri hangi programla sorunsuz oynatabilirim ? Ya da şöyle sorayım, PC de soundbarla film oynatmada bir problem yaşanıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasTek -- 26 Ağustos 2020; 20:28:15 >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun ben hala test yapamadım ama genel olarak bakarsak oldukça memnun kalacağım gibi görünüyor SN11R den. Bahsettiginiz durumda sadece lg tv ler için mi geçerli başka modellerde Bu problem oluyor mu. Çünkü bende artık sıranın tv ye geldiğini düşünüp tv almayı düşünüyorum lg olsun istemiştim Başka model araştırırim. Bugün mi box ile deneme yapacağım. Ayrıca pc ye dolby audio uygulamasını indirip soundbar a bağlantı yaparakydemolari dinleyebilirsiniz tavsiye ederim. İyilikler...

• quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Arkadaşlar benim de LG SN11R soundbar geldi birkaç gündür denemeler yapıyorum. Ses kalitesi gerçekten çok iyi geldi. Evimde kullandığım 5+1 olan
    LG HB1100mk ses sistemine göre çok çok ileride.
    Ancak hiç beklemediğim çok saçma bir sıkıntı mevcut kimsenin de aklına gelmez ben söyleyeyim siz de bilin.
    Benim LG OLED B9 tv ile aldığım bu soundbar ikisi de HDMI 2.1 Earc destekli tamamen uyumlu. Netflix de DOLBY Atmos da sıkıntı yok çünkü Netflix
    sesi kayıplı ses biçimi olan Dolby Digital üzerinden gönderiyor. Gelelim sıkıntıya TV ye bağladığım Usb HDD için deki 4K HDR Dolby Atmos Dolby True DTS X gibi kayıpsız ses biçimlerini Tv nin dahili media player ı ile soundbar a gönderemiyorsunuz maalesef. Yani dahili player kayıpsız ses formatlarını çalamıyor zaten desteklemiyor diye yazıyor. Usb Hdd deki Kayıpsız sesleri çalabilmenin tek yolu apple Tv 4K veya Nvidia shield alıp Tv nin Hdmi girişi üzerinden Passthrough yapabilirsiniz. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım bu yüzden Lg ye çok fazla saydırmışlar. Lg yazılımcıları
    kayıpsız ses formatlarının Tv de dahili player veya Plex gibi bir aplikasyon ile passthrough yapılmasının mümkün olmadığını filan söylemiş.

Ben şu an için Xiaomi Mi Box 3 ile Kodi üzerinden Dolby True Hd üzerinden Dolby Atmos u kayıpsız olarak oynattım. Dts Hd Master veya Dts X olmuyor.

Gerçekten çok saçma bir durum maalesef sistem tam birbirine uysun diye o kadar para veriyorsun E-Arc desteği Hdmi 2.1 kablo filan alıyorsun ama kayıpsız ses formatlarını dinleyemiyorsun.
    maalesef e arc giriş ve e arc çıkış koymakla olmuyor ses codec destekleri v.s. koyacaksın ama bu firmalar bunu yapmıyor bu sefer bunu yapabilen media oynatıcılara 2000 tl vermek zorunda kalıyor insanlar ne anladım bu işten soundbara zaten 3000-5000 verdi herkes

bu kapitalist düzenin Allahı yok

Ayrıca mi box ne bu tvnin ne de bu soundbarın harcı değil

allahtan netflixi atmos aktarıyor tvleriniz dolayısıyla kaliteli ama netflix olmayan bir oynatıcı ile düzen kurabilirsiniz zidoo x9s (700 tl) ve z9s gibi (1100 tl) forumda ikinci el satanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 26 Ağustos 2020; 21:19:11 >

• djangobjk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sizin cihazınızda hayırlı olsun tekrardan. Okuduğum kaynaklar da başka tv den hiç bahsedilmemiş bu problem ile alakalı. Sorun Tv nin media player inin kayıpsız sesleri pass-through etme imkanı sağlamıyor olması. Şu an için tek çözüm başka bir hdmi girişinden cihaz bağlamak.
    Yıl 2020 olmuş iyi bir para ödediğim Lg Oled tv de gigabit ethernet yok mesela. Böyle saçma sapan şeyleri görünce sinirleniyorum.

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten büyük bir rezillik. Ki böyle birşey olabileceğini aklımın ucundan bile geçirmedim. Çok basit birşey için başka bir cihaz daha da kullanmak ıstemiyorum ki ben. Yoksa 2 bin lira verip Apple tv veya nvidia shield alabilirim. Ama ne gerek var. Basit bir şekilde tv min kumandasindan filmimi açıp izlemek istiyorum.

• mesajı düzenledim netflix atmos veriyorsa tvden kaliteli ama netflix olmayan media playerlar var
  • Merhaba, bugun samsung 82RU8000 tv ve samsung hw t650 soundbar kurulumum yapildi. Ses cikisini pcm olarak goruyor. Netfilix actigimda reslimdeki dobly digital aktif oluyor ve ozaman isaretleyebiliyorum. Hdmi arc ile bagli,

Kesinlikle Mi Box in görüntü kalitesi tv nin yanında kötü. Bunu söyle anladım. Tv de Netflix açtım birde Mı box da. Tv nin keskinliği renk kalitesi aynı ayarlar ile çok daha iyi. Dolayısıyla ben Hdd ki 4k içeriklerimi Mi Box da izlemek ıstemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: szr_trace

Merhaba, bugun samsung 82RU8000 tv ve samsung hw t650 soundbar kurulumum yapildi. Ses cikisini pcm olarak goruyor. Netfilix actigimda reslimdeki dobly digital aktif oluyor ve ozaman isaretleyebiliyorum. Hdmi arc ile bagli,
    sorun tvnizde değil soundbarda atmos yok ondan dolayı dolby digital izliyorsunuz dolby digital plus seçilebiliyorsa onu seçin

Kafama takılan yine birşey var sizin de fikrinizi sormak istiyorum. Xbox One X var Tv ye bağlı. Xbox ses ayarlarında çıkış dolby atmos seçili. Simdi ben Xbox da ne acarsam acayim Netflix olsun Spotify olsun oyun olsun veya hdd izlediğim bir film olsun sürekli dolby atmos ses iletiyor soundbar a. Ornek hdd den actigim film dts ses olsa bile soundbar da dolby atmos yazıyor. Çünkü Xbox in pass-through yapma özelliği yok özellikle Kodi ayarlarında pass-through seçeneği de aktif değil. Yani Xbox in çıkışı daima dolby atmos. Simdi ben usb de ki dolby atmos destekli bir filmi açsam benim 7.1.4 hoparlör lü soundbar in her bir kanalına doğru sinyali gönderiyor mu ? Belki dolby atmos bir film için olabilir diye düşünüyorum. Ama mesela dts veya dolby digital 5+1 filmleri aktarırken doğru kanalları aktarıyor mudur soundbar a. Dediğim gibi ben dts veya dolby digital bile açsam soundbar da sürekli dolby atmos aktif Xbox One da. Ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Kafama takılan yine birşey var sizin de fikrinizi sormak istiyorum. Xbox One X var Tv ye bağlı. Xbox ses ayarlarında çıkış dolby atmos seçili. Simdi ben Xbox da ne acarsam acayim Netflix olsun Spotify olsun oyun olsun veya hdd izlediğim bir film olsun sürekli dolby atmos ses iletiyor soundbar a. Ornek hdd den actigim film dts ses olsa bile soundbar da dolby atmos yazıyor. Çünkü Xbox in pass-through yapma özelliği yok özellikle Kodi ayarlarında pass-through seçeneği de aktif değil. Yani Xbox in çıkışı daima dolby atmos. Simdi ben usb de ki dolby atmos destekli bir filmi açsam benim 7.1.4 hoparlör lü soundbar in her bir kanalına doğru sinyali gönderiyor mu ? Belki dolby atmos bir film için olabilir diye düşünüyorum. Ama mesela dts veya dolby digital 5+1 filmleri aktarırken doğru kanalları aktarıyor mudur soundbar a. Dediğim gibi ben dts veya dolby digital bile açsam soundbar da sürekli dolby atmos aktif Xbox One da. Ne düşünüyorsunuz?
    Bir kere bağlantınızın yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü tvinin arc dönüş kanalları kendi içindeki uygulamalar neyse ama diğer hdmi girişlerden aktarılan seslerde zırvalayabilir

doğru bağlantı one x'i sounbara bağlamak olacaktır

diğer sorunuza gelince microsofta da sormuşlar ses dts veya dolby digital olduğunda atmos göründüğüne bakmayın o sesleri gönderi filan diye zırvalamış bana mantıklı gelmedi açıkçası ama içerisindeki dac ya da yazılımın dts veya dolby digital ya da bunların hd versiyonlarını atmos yapabilecek kadar güçlü olduğunu sanmam

açıkçası ne ps ne de xbox bu seslerin passtrough yapılması konusunda 300-500 tllik mi box kadar bile başarılı değil

biraz masraflı olacak ama ben olsam bu konsolları kendi işi için kullanıp netflixi de tvden destekliyorsa atmos olarak soundbara gönderip kaliteli bir oynatıcı bakardım reealtek chipli x9s veya z9s

• djangobjk kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun üstad. arka setde 4 hoparlörmü var. (iki üste iki karşıya şeklinde), birde bende sn8y var vision atmos dtsx hdr wifi falan fakat usb den video açmıyor. wifi sadece ev ağı için buda öylemi?

Hocam bağlantımın doğru olduğunu düşünüyorum. Tv de zaten E arc desteği olduğu için Xbox One X in de tv ye bağlanmasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Soundbar a bağlasam da zaten aynı dolby atmos çıkışını aktaracak. Zaten Xbox dolby atmos u soundbar a aktarıyor. Bu konuda sıkıntı yok. Benim merak ettiğim Dts dolby digital dolby atmos kaynaklı sesleri hoparlör kanallarına doğru olarak aktarıyor mu. Zaten 5.1 dts ses kanalına sahip bir filmin dolby atmos a dönüşmesini ve tavan hoparlörüne de ses vermesini beklemiyorum. Ama en azından 5.1 destekli bir şey açınca arka 2 hoparlöre doğru sesi gönderiyor mu. Oynattigim içerik dolby atmos ise ben dolby atmos olarak düzgün kanallara göndereceğini düşünüyorum. Ama dolby digital veya dts için emin olamıyorum. Neyse ben bunu biraz deneyeyim. Dts 5.1 ses ornekleri ile denemek lazım.

• srknzr S kullanıcısına yanıt
    Sorunuza ben cevap vereyim. Arka hoparlör ün her birisinde 2 hoparlör mevcut. 2 tanesi tavana ses veriyor. Ayrıca soundbar da ki usb çıkışı müzik içeriği için. Film oynatmak için soundbar i kullanamazsınız.

• 
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.