Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (545. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40.608
Cevap
596
Favori
1.968.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet bu çok mantıklı geldi. en temiz ve en az maliyetli olan bu görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Arkadaşlar benim de LG SN11R soundbar geldi birkaç gündür denemeler yapıyorum. Ses kalitesi gerçekten çok iyi geldi. Evimde kullandığım 5+1 olan
    LG HB1100mk ses sistemine göre çok çok ileride.
    Ancak hiç beklemediğim çok saçma bir sıkıntı mevcut kimsenin de aklına gelmez ben söyleyeyim siz de bilin.
    Benim LG OLED B9 tv ile aldığım bu soundbar ikisi de HDMI 2.1 Earc destekli tamamen uyumlu. Netflix de DOLBY Atmos da sıkıntı yok çünkü Netflix
    sesi kayıplı ses biçimi olan Dolby Digital üzerinden gönderiyor. Gelelim sıkıntıya TV ye bağladığım Usb HDD için deki 4K HDR Dolby Atmos Dolby True DTS X gibi kayıpsız ses biçimlerini Tv nin dahili media player ı ile soundbar a gönderemiyorsunuz maalesef. Yani dahili player kayıpsız ses formatlarını çalamıyor zaten desteklemiyor diye yazıyor. Usb Hdd deki Kayıpsız sesleri çalabilmenin tek yolu apple Tv 4K veya Nvidia shield alıp Tv nin Hdmi girişi üzerinden Passthrough yapabilirsiniz. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım bu yüzden Lg ye çok fazla saydırmışlar. Lg yazılımcıları
    kayıpsız ses formatlarının Tv de dahili player veya Plex gibi bir aplikasyon ile passthrough yapılmasının mümkün olmadığını filan söylemiş.

Ben şu an için Xiaomi Mi Box 3 ile Kodi üzerinden Dolby True Hd üzerinden Dolby Atmos u kayıpsız olarak oynattım. Dts Hd Master veya Dts X olmuyor.

Gerçekten çok saçma bir durum maalesef sistem tam birbirine uysun diye o kadar para veriyorsun E-Arc desteği Hdmi 2.1 kablo filan alıyorsun ama kayıpsız ses formatlarını dinleyemiyorsun.
    Hocam bende 65 c9 kullanıyorum filmler asus nas cihazımda,bende dolby atmos seslerde sorun yok kayıpsız oynatabiliyor tv.dts hd master audio ssesleri desteklemiyor yazıyor fakat soundbar dts neutral x olarak oynatıyor ve ses muhteşem,sadece dts x de ses hiç yok malesef,bu arada sondbar jbl 9.1

• quote:

Orijinalden alıntı: ati1974

Hocam bende 65 c9 kullanıyorum filmler asus nas cihazımda,bende dolby atmos seslerde sorun yok kayıpsız oynatabiliyor tv.dts hd master audio ssesleri desteklemiyor yazıyor fakat soundbar dts neutral x olarak oynatıyor ve ses muhteşem,sadece dts x de ses hiç yok malesef,bu arada sondbar jbl 9.1

Alıntıları Göster
    lg tv ler dts-hd oynatıyor ama 2 kanala downmixler, surround alamazsınız. surround alıyorsanız soundbar 2 kanalı upmixliyordur fakat burada da ses çamurlaşır.
  • ati1974 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hem nas üzerinden hem de direkt tv nin usb sinden denedim. Cok fazlasıyla denedim kayıpsız ses formatlarını. M2ts uzantılı dosyalarda dolby true hd oynatıyor ama uzantı mkv olunca oynatmiyor maalesef. Dts hd master ve dts x hiç birisinde oynatmiyor. Siz nasıl yaptınız bilmiyorum ama Lg C9 içinde aynı sorun mevcut. Yabancı kaynaklar da bu sorundan herkes şikayetçi. Siz karıştırıyor olabilir misiniz. Mesela bende 4k hdr şeklinde 50 gb lık filmler var. Mesela joker filminin içinde 8 veya 9 adet ses dosyası var. Filmi açıp ses ayarlarına girince ilk sırada ki dolby true ve dts hd formatlarını göstermiyor. Sadece dts ve dolby digital gözüküyor. Tam detay verirseniz nasıl yaptığınızı çok iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sn11'lerin performanslarini merakla bekliyoruz ama yine baglanti ve ses desteklerine takilmisiz anlasilan:)

Harici her ses veya goruntu cihazinin bir kulfeti var. Eger tv'de Atmos destegi olsaydi hic baska cihaza bakmazdim ben. Belki o zaman harici bir bd player alirdim guzel bir model, daha gercek ses alirdim hic degilse.

Birkac mesaj geride Samsung tv alan arkadasimizin bir sorusu vardi, netflixte ekranda dolby digital ozelligi cikiyor diye. Normali bu. Ses dolby digital harici bir moda donerse kaynaktaz tv de pcm'e alir sesi. Problem yok.

Saygilarimla.

• Üstadım iş yoğunluğu nedeniyle detaylı inceleme fırsatım olmadı ama kısa bir video ekledim belki siz anlarsınız nasıl bir sistem olduğu konusunda biraz fikir verebilir ama beni çok etkiledi ben memnunum diyebilirim. Buradaki diğer arkadaşlar da elbette daha teknik bilgiler veya görsel ekleyecektir teşekkürler saygılar.
    Bir dünya videoyoutube
    LG SN11R DOLBY ATMOS TEST
    https://www.youtube.com/watch?v=4WZWVU3rv1c&feature=youtu.be

@eiskent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djangobjk -- 28 Ağustos 2020; 0:15:27 >

• djangobjk kullanıcısına yanıt
    Maşallah. Tahmin ettigim gibi temiz bir sesi var. Bu modeli ilk alanlardan olmak da guzel bir duygu olsa gerek. Temin edip size gondermeleri de guzel oldu. Tekrar hayirli olsun

Saygilarimla.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportway -- 9 Eylül 2020; 11:25:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Maşallah. Tahmin ettigim gibi temiz bir sesi var. Bu modeli ilk alanlardan olmak da guzel bir duygu olsa gerek. Temin edip size gondermeleri de guzel oldu. Tekrar hayirli olsun

Saygilarimla.
    Allah allah soundbarlar aşmış ya olayı bitirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 28 Ağustos 2020; 15:1:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Hocam ben hem nas üzerinden hem de direkt tv nin usb sinden denedim. Cok fazlasıyla denedim kayıpsız ses formatlarını. M2ts uzantılı dosyalarda dolby true hd oynatıyor ama uzantı mkv olunca oynatmiyor maalesef. Dts hd master ve dts x hiç birisinde oynatmiyor. Siz nasıl yaptınız bilmiyorum ama Lg C9 içinde aynı sorun mevcut. Yabancı kaynaklar da bu sorundan herkes şikayetçi. Siz karıştırıyor olabilir misiniz. Mesela bende 4k hdr şeklinde 50 gb lık filmler var. Mesela joker filminin içinde 8 veya 9 adet ses dosyası var. Filmi açıp ses ayarlarına girince ilk sırada ki dolby true ve dts hd formatlarını göstermiyor. Sadece dts ve dolby digital gözüküyor. Tam detay verirseniz nasıl yaptığınızı çok iyi olur.
    M2ts oynatıyor fakat onda da 2 kanala downmix yapıyor.

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bundan otesi zaten cift subwooferli olur sanirim.

Saygilarimla.

• sn11 stoğa girmesini beklesem mi karar veremiyorum. 7 kanal olması düşündürüyor. böyle olunca çoğu 5.1 filmde arka hoparlörler işlevsiz kalıyor. lg de bu tarz setler için arka hoparlöre side/rear kontrolü eklemedi bir türlü. yana ses veren hoparlörler için kutu gibi bir odada olacak ki duvardan sekecek de yan sesi algılayalım falan o da çok gerçekçi değil.
  • devoker D kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de merak ettiğim bu zaten. 5.1 destekli film açtığımız da arka hoparlör seslerini lg sn11 soundbar 7.1 olduğu için nereye iletiyor. Ne şekilde bir işlemden geçirip hoparlöre sesi dağıtıyor bu konuda kesin bir bilgi bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Bundan otesi zaten cift subwooferli olur sanirim.

Saygilarimla.
    Hakikaten hoş çalıyor

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Evet önce arayıp geç gönderebiliriz demişlerdi lakin hiçbir işlem yapmadan birksc gün sonra gönderim oldu. Teşekkürler

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportway -- 9 Eylül 2020; 11:25:41 >
  • sportway S kullanıcısına yanıt
    Sizin de cihaziniz hayirli olsun. Detayli aciklamalariniz alacaklar icin yol gosterir olmus. Ayni zamanda farkli cihazlarla karsilastirabiliyor olmaniz da yine cihazin kalitesini ortaya koyuyor. Eger her kademe 0'da iken bu hissiyati aliyorsaniz, ovc ayarini yukariya dogru yukselttikce daha da etkili olacaktir.

Saygilarimla.

• devoker D kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadim olayi? Niye arka hoparlorler islevsiz kaliyor?

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Bende SL10Y ile karşılaştırma yaparsak standart music ve arc (sl10y de olan) modlar gelişmiş diyebilirim. Daha net berrak sesler aldım. Tüm modlar 0 da. Modlar arası geçişler daha hızlı tepki veriyor. Ayrıntılar oldukça paylaşırım. Teşekkürler

• sportway S kullanıcısına yanıt
    Bende tv yayınları izlerken 2.0 da on konumuna getiriyorum özellikle aksamları sesini çok açmadan odanın içine ses yayılmış oluyor bu da komşuların işine geliyor tabi :)

• 
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.