Yorumunuz için teşekkürler hocam. İşin aslı Hi-fi cihazlar ile ilgiliyim surround işinde çok uzak kaldım. Deneyimleme şansımda çok yok. Grundig GSB 950 2.1 kanal fiyat olarak iyi seviyede, Polk Audio Signa S4 tasarım ve watt gücü etkiliyor 3.1.2 özelliğinde. Samsung HW-Q800C 5.1.2 kanal ve en büyük subwoofera sahip olan model sıralamada. 40 m2 açık mutfaklı bir salonum var risk almayıp Samsung alayım dedim sonra Polk yada Grundig alsam ne fark olacakki dedim arada kaldım. Deneyimleme şansıda olmadığı için hangi cihaz ne veriyor bilemiyorum. Alacağım birşey ama baya kararsız kaldım. Dediğiniz gibi arka surroundlar olmadığı sürece dolby zevki olmuyor. Arafta kaldım açıkçası siz GSB 950'yi kullanmışsınız Q800C ile arasındaki fark ne boyutta olabilir ? |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1634. sayfa)

-
-
Hocam GSB950 ile benim yaşadığım en büyük sorun HDMI ile bağlıyken sesin belirgin şekilde boğuklaşması idi ki bu konuda şikayetler var zaten.
"Bende olmuyor" diyen kullanıcılar da var. Ama bağlantıyı optik üzerinden yaptığımda ses çok belirgin netleşiyordu. O zaman da Atmos vermiyor doğal olarak.
Açıkçası baktığınız modeller fiyat segmentlerinde yeterli/başarılı modeller. Ama GSB950 için dediğim durum var. Şu an o bile 8K olmuş. Q800C ise 2 katı fiyatında. Denk LG modeller de vardır.
Samsung genel olarak soundbar konusunda başarılı. Hiçbir zaman arka kit eklemeyeceğim diyorsanız yine bu cihazlar da memnun edecektir ama surround beklemeyin derim.
Atmos genel olarak "iş görüyor" diyebileceğim seviyede. Böyle deyince soundbar kullanıcıları "güceniyor" ama zaten ben de şu an Q990C kullanıyorum.
Sonuçta bunlar fiyat odaklı cihazlar. Kalkıp da 4 köşe yükseklik kanalı çekilmiş bir set ile karşılaştırmıyorum.
En azından 2 cihaz arasında bence yine de Q800C alınmasını tavsiye ederim. Aradaki farkı orantısal olarak %50 ama rakam olarak 7-8K gibi.
Dışarıda 2 kişi yemek yeyince zaten 1000-2000TL'ye çıkılan bir ortamda uzun süre kullanılacaksa bu rakama değer bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Mart 2024; 14:53:18 >
-
Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Vaktinizi ayırdınız. Dediğiniz gibi Q800C'yi alıyorum. En önemli etkende şu an aslında Dolbyi Atmosu geçtim :) alt katımda zaten Hİ-Fİ sistem kurulu Denon PMA2500 amfiye optic ile tviyi giriyorum Dali Mentor 8 kabinler ile içerisi IMAX oluyor fakat üst katımda ana salonda 75 inç tvde kullanacağım için soundbarı baktım ki TİDAL Connect destekliyor. Salonda aşağıya inmeden Tidal MQA ve Atmos kayıtları connect imkanı sağlıyor. Son 5 dakikaya kadar karar yoktu şu an direkt Q800C oldu Tidal Connect özelliği ile cezbetti beni üstüne E-ARC özelliği ve ATMOS-DTS destekleri ile. Çok teşekkürler ilginiz için. Dediğiniz gibi 9 taksit alma imkanım var şu an olmuşken Q800C olsun. Aradaki fark keyif işinde göz ardı edilebilir bir rakam.
-
Güle güle kullanın hocam diyeyim şimdiden. Tabi ki güncel cihaz olarak ilave özelikleri de işinizi daha iyi görecektir. Q990C'yi ben de şu an projeksiyon ile birlikte kullanıyorum ama bir yandan oraya AVR set kurup soundbarı da TV için kullanmak var. Tamam maliyet olarak karşılaştırılmaz ama soundbar bir yere kadar tatmin ediyor sonrasını kulaklarım arıyor hala.
Şu an TV için kullanacağım subwoofer dahili tek bar bakıyorum. Klipsch Flexus çıkacak. Onu bekliyorum aslında. AVR kurarsam Q990C de TV yanına çıkar.
-
Gsb 950 kullandım.ses hdmi da tertemizdi.ben çok beğenmiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam yorum için yükseltme mi yaptınız daha sonra .
-
sonra 800a ya geçtim.arka hoparlör eksikliğini hissettiğim için arka hoparlör getirttim yurtdışından ancak maliyet çok yükseldi.bu nedenle hepsini satıp 990c ye geçtim.
bütçe azsa gsb 950 ile orta seviye ise 800c ile , arkalara da hoparlör alacağım sonra diyorsanız , bu durumda yine gsb 950 ile, ileride kolay satarsınız, bütçe müsaitse direkt 990c ile devam edin.
990c ye gidecekseniz hiç lg vb lerinde macera aramayın.yurt dılı testlerinin tamamında ve kullanıcı değerlendirmelerinde , seçimlerinde 990c , 880 a, 880b, 800c hep önde.lg diye tuuturanları bir zahmet duymayın
-
pcnin hdmi çıkış versiyonu kaç baktınız mı ben laptoptan 5+1 ses alıyorum ama atmos değil.
-
O nasıl bakılıyor bilmiyorum. Sizin setup da benim gibi mi. 5.1 bağlasam muhtemelen bende alırım ama benim laptop a önce tv bağlı, tv ye de 5.1 bağlı. Laptop output olarak tv yi gördüğü için stereo çıkış gösteriyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende de öyle, ben sesi hdmi ile direk laptoba da bağladım ama soundbarı görmedi laptop, o yüzden tv ye bağlıyorum rvden passtrought ediyorum sesi. Bt ile de denedim yine dolby atmos alamadım. Gerçi benim laptobun ses kartı 7+1 destekliyor mu onu da bilmiyorum ama 5+1 çevresel ses alıyorum disneyde.
-
Arkadaşlar LG S75Q için arka hoparlör ne bakmak lazım
S75qya arka hoparlör yok o yüzden fiyatı makuldü şu anda bilmiyorum gerçi fiyatları da s80 ve üstü arka kit destekler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar
Hali hazırda hifi sistemim mevcut ama pc me bağlı
Ek olarak mi box ım var ve 65” tv var bunlar için soundbarlar önüme çıktı araştırdım bikaç modele kadar indim ama sanırım benim için yeterli olacak olan Q800c ama bikaç kafa takılan soru var
1) tv soketlerine baktım arc var yazıyor,mi box ı soundbar a girip çıkışı bu arc a gireceğim doğrumudur? Toslink to mini toslink seçeneği var ama bukez tv yi nasıl bağlayacağım bilemedim
2) tv için de optikten bağlayacağım mecburen bu kısıma kadar soundbar soketler doldu eğerki ilerde konsol alırsam çoğaltıcı aparat mı kullanmam gerekecek veya nasıl yapacağım
3) samsunglarda güncelleme muhabbeti var sanırım usb den , soundbar firmware versiyonu nasıll öğreneceğim ilk aldığımda , samsung smart things app te gözüküyor mu?
4)iphone kullanıyorum en sağlıklı şekilde nasıl müzik dinleyebilirim apple music uygulaması listemden
Teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 9 Mart 2024; 1:21:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
- tv’nin arc haric hdmilerine harici cihazlar bsglayip tv arc ile sounbar arc birbirine baglanacak.
- Tum cikislar doldugunda sounbar hdmi sine baglanti yapabilirsiniz. Tv’de arc hdminin bagli oldugu kaynagi, soundbardar kumandasindan da hdmi girisi secerseniz sorun olmaz. Burada siundbara harici medya player baglamak Atmos Ses alabilmeniz icin en kisa yoldur.
- samsung sitesinden guncellemeyi tasinabilir usb’ye indirip soundbarin usb portundan yapabilirsiniz. Smartthings guncelleme kontrol ediyor ama ben guncelleyebildigini gormedim.
- Apple telefon ve soundbar ayni wifi agina bagli ise telefonunuz zaten airplay uzerinden soundbarinizi gorecektir. Ayni sekilde spotify da uygulama uzerinden soundbari gorur.
saygilarimla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 9 Mart 2024; 9:36:35 >
Teşekkür ederim bu bilgiler önemli benim için
Merhabalar. Samsung 65qn90b model tv im var. Tv nin kendi sesi gayet iyi fakat bu q800c ve q990c baya bi aklımı karıştırıyor. Apartman dairesinde yaşıyorum. İki cihaz arasında 2 kat fiyat farkı var. Her iki cihaz arasındaki ses farkı bu fiyat farkına değermi? 15500 tl 4 taksit q800c buldum. Tv me hangisi daha iyi gider? Cevaplayan herkese teşekkürler.
Fiyat mukayesesi bu iki cihaz icin yapilmamali cunki iki cihazin sunduklari farkli seyler.. Daha once evde ses sistemi kullanmamis kisiler icin Q800C'nin tek bir bar uzerinden verdigi ve subeoofer ile guclendirilmis ses hayli yeterli. Bu sekilde tv hoparlorleri ile ayni mantikta fakat cok daha guclu ve daha detayli bir ses alacaksiniz. Istenilen buysa Q800c alinir.
Q990c ise ilave arka hoparlorleri ile hem cevreleyen ses olan 5.1, hem de atmos sesi tam randimanli vermesi icin tasarlanmis bir model. Cevreleyen ses iatiyorsaniz ya da atmos efektinin tamamlanmasi (ki arka hoparlor olmadan atmos ses olamaz) konusunda talepleriniz varsa bunu Q800c ile ulkemizde yapamazsiniz. Kagit ustunde q800c'ye arka hoparlorler ilave ediliyor ancak ulkemizde bu hoparlorler satilmiyor. Yurtdisindan getirilebilir belki ama bu sekilde de q990c'den pahali oluyor.
Q990C ise gerek "forumdaki gercek ve deneyimli kullanicilardan" gerekse yurtici/yurtdisi incelemelerde vaadettiklerini tam anlamiyla verebilen bir model. Bu yuzden tercih edenler ucretinin karsiligini alabildigi icin mutlular. Tabi bir cok kullanicinin aldigi fiyatlar cok daha uygundu.
Sonuc olarak aradaki fiyat farkina dogru ihtiyac belirlediyseniz deger ve hatta artar bile denilebilir. Beklentileriniz yuksek degilse Q800c bu konuda sizi memnin eder, uzmez ama bir ihtimal cok begenirseniz merak v ihiyac dogrultusunda, bastan 990c niye almadim diye pisman edebilir.
Saygilarimla.
-
Q800c de sesi 30 A getirince bazen oda sallanıyor. Sanki küçük çaplı deprem gibi. Bu beni korkutuyor z906 da böyle bir soru yoktu acaba bizim evmi çürüdü ne oldu anlamadım.
Deneyimlerini paylaşırmısın. Tiz bas vokal dengesi nasıl sistemin yada varsa video paylaşabilirmisin!
Telefon kaydı,kayıplı olduğu için ve boyuttan yoksun olduğu için gerçek ortam sesini size yansıtamaz.
Q800a 800b 800c ve 990c nin sesleri çok iyidir.yazma sırasına göre kendi içinde küçük iyileştirmeler vardır.
Bütçe ve ihtiyaç dahilinde herbiri alınabilir, alan mutlu olur.
Çok daha iyisi istenirse yüzbinlerce lira harcanıp eve avr li sistemler kurulabilir , ondada en başta eş faktörü ve çirkin görüntü devreye girer.
Tv nizin samsung olması bu soundbarlar için avantaj.tvnizin kendi hoparlörleride devreye girecek
Arka hoparlörlere ihtiyacınız yoksa , ilk 3 ten birini alınız.varsa yada ileride olacaksa 990c ye gidin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X