Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.556
Cevap
595
Favori
1.966.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony tv icin Sony marka alma gibi bir gayretiniz yoksa, lg veya samsung tercih edebilirsiniz. Benim kulagima lg daha hos geliyor ancak samsung 7501'de detayli sesler ve guclu bas ile cezbediciydi. Hem curve hem de yuksek fiyati nedeniyle listede olamadi ancak denemedigim daha uygun fiyatli alt seviye modelleri belki sizin kulaginiza cazip gelebilir.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce ciddi paralar verdigim hifi sistemimden sonra sistemi satıp soundbar yöneldim. açıkçası beni kesip kesmeyecegini bilmiyordum. tv den biraz daha iyi olsun yeter diye aldıgım Sony HT-NT 5 soundbar tahminlerimin çok üstünde çıktı. sub olsun verdigi ses harika ötesi, 2000 tl civari ama parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Cihazda 3 adet hdmı 2.2 giriş bir çıkış bulunuyor. Tr yeni girmiş 4k-hdr sıkıntısız aktarıyor. Bu fiyat skalasında üst düzey soundbar arayanlara tavsiyemdir pişman olunmayacak bir soundbar.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

• Sounbar alma arefesindeyim. Konuyu okuyayım bir ara.

• Samsung HW-J450/TK hakkındaki görüşleriniz neler acaba?
  • Arkadaşlar Lg SH7 almış bulunmaktayım tecrübeleri zamanla paylaşırım. İlk izlenimim sesi 20 ye kadar açtığımda komşularla kavga edeceğimin sinyalini almak oldu...

• SAMSUNG HW K 551 İNCELEME

Herkese merhabalar.
    Öncelikle şunu söyleyeyim ; mesleğimden bağımsız olarak davul çalıyorum ve elektronik müziğe çok fazla ilgim var (kygo, claptone vs vs). Uzun süredir de 500 tl bandında bir soundbr arıyordum. Çok araştırdım, malesef ülkemizde çok fazla seçeneğimiz yok. yabancı forumlarda önerilenler bizde yok, bizim forumlarda çok detaylı inceleme yok. O yüzden umarım yazdıklarım yardımcı olur.

beklentilerim şuydu; en az 250w olmalı (evde bangır bangır Ses açamazdım), yüksek seslerde kırılma olmamalı, sesi ayrıştırıp vermeli, baslar temiz olmalı sesi boğmamalı, ergonomik ve şık olmalı ve gösterge ekranı olmalı. büyük hi fi sistemlere ihtiyaç duymuyorum

Öncelikle LG SH3B ve türevlerine bakındım. Dinlemeden alacaktım iyi ki almamışım. Bugün yaşadığım şehirdeki 3 teknoloji markete de baktım. LG samsung dışında çok model yok piyasada. philips bir hayal kırıklığı. ses sistemlerinden çekilmiş gibi birşey. pioneer pahalı, jbl, bose da öyle. yamaha piyasada yok ve yurtdışı fiyatının 5 katı nerdeyse.

Gelelim konumuza. Samsungun j serisini eledim, çünkü tv im flat. k serisinde 4 serisine baktım fena değildi. LG sh3b çok amatör kalıyordu. LG SH7 ye baktım gayet iyiydi fakat sanki sesleri hep bir ağızdan veriyor gibiydi. birşeyler rahatsız ediyordu.

Bir de şunu deneyeyim derken k551 i gördüm ve denedim. direk aldım. digital surround ses sitemi ve wireless subwoofer ı var. 2 adet tweeter ve 4 adet mid hoparlörü bulunmakta. bunu dinleyince hissediyorsunuz, çünkü bas tiz ve midleri ayrı kanallardan veriyor gibi. sesler çok net ve ayrı ayrı duyuyorsunuz enstrümanları. yüksek seslerde kırılma boğulma olmuyor. tizleri de başarılı. yalnız son sesi LG SH7 nin gerisinde. çok önemli değildi benim için. optik kablo hdmi bluetooth vs zaten mevcut ve yaklaşık 5 m uzaktan kopma da yaşamadım bluetooth ta. optik kabloyla bağlayıp tv ile eşleştirdikten sonra tek kumandadan kontrol edebiliyorsunuz. Bu arada rengi gümüş.

gelelim fiyatına, mediamarkt ve vatanda fiyat 1099 tl. internet fiyatları da aynı şekilde.ben bayram indirimi nedeniyle 799 tl ye aldım teknosa mağazadan. 9 a kadar da bölüyorlar. amazon fiyatı bile 350 - 400 dolar, 300 pound bandında. çok iyi fiyat.

sonuç olarak şunu gördüm, samsung ses konusunda lg den bir kaç adım önde kesinlikle. aldığım sistem mükemmel mi ? tabiki de hayır. fakat ben ev kullanısıyım, daha çok kulaklık kullanırım zaten müzik dinlediğimde fakat hoparlörden beklentilerimi de fazlasıyla karşıladı. daha iyisi olabilir mi ? tabi ki de evet. bu beklentinize ve bütçenize bağlı.ben 8.5/10 veriyorum genel olarak ve fiyatına göre harika diyebilirim. Eğer bunu almasaydın k450 serisini düşünürdüm. onun da fiyatı 500 tl bandında yanlış hatırlamıyorsam. fiyat farkı indirimden dolayı az olduğu için ve tabikiide daha çok hoşuma gittiği için bunu aldım. k450 serisi bile bence lg sh7 den daha iyi.

1000 tl bütçe ayıranlar için bence en iyi seçenek budur. biraz dinlediğim müzikten keyif alayım diyorsanız düşünmeden alabilirsiniz.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moop -- 16 Eylül 2016; 23:09:08 >

• Sony bravi tv ve bu soundbarı kullanıyorum...Sorun şu hem tv den ses geliyor hem de sounbardan...Ses çıkışını ses sistemi işaretlemime rağmen...Ne yapmalıyım? TV ile sounbarı optikle bağladım...
    Kumandalar da farklı....Film keyfi için her şeye rağmen çok iyi ev sallandı gece hele 3d de...Ufak bi sinema salonu gibi...

SaygılARımla...
  • Arkadaşlar 20 yıldır müzisyenim ama kablosuz ses sistemi konusunda bilgisizim,bir sistem alacağım
    Bu 5.1 de olur soundbar da olur tek derdim,
    *Laptop bilgisayarımın(lenovo yoga 710) da sesini bluetooth yada wifi ile bu soundbarlardan yada 5.1den alabilirmiyim?
    *seste gecikme olurmu?(latency)

• arkadaşlar neredeyse hiç kullanmadığım philips htl5140 soundbarım satılıktır. fiyat 600tl. ilgilenenlere duyurulur.
  • Merhaba Arkadaşlar,

SAMSUNG HW-K450/TK SoundBar ,300W, HDMI, USB, Bluetooth Ev Sinema Sistemini Samsung bayisinden aldım. Teknosa da ürün için yeni geldi 6 adet kampanyalı dediler 899 tl fiyat verdiler. Samsung dan 799 tl fiyata aldım. Ürün samsung tv ye kablosuz bağlanabiliyo. LG SH7 nin de sesi fena değildi ama hem fiyat farkı hem de TV im samsung ve siyah olması sebebiyle tercihim HW-K450 oldu. İnşallah film izlerken istediğim netliği alırım.

Sizin görüşleriniz nedir?

Teşekkürler.
  • Samsung K551 de DD ve DTS çözme var mı acaba ? Ya da 700 tl ye kadar bu özelliklerde temiz sese sahip soundbar tavsiyesi alabilir miyim.

• Arkadaşlar K450 nasıldır. Mağazadayım 500 TL teknosa da.

• Merhabalar Soundbar alıcam ,

odada Logitech Z906 var

PS4 PES 2017 ve digitürkten 4k yada full hd maçları izlemek için alıcam z906 da ses güzel olmuyor odaya dağılıyor

DTS HD VE Dolby Digital olan 4K TVm ile izlicem ( 4k yayınlarda sorun olur mu )

Gerçek 5.1 soundbar oluyor mu yoksa hepsi sanal mı oluyor ?

1000 TL bütçem var

SAMSUNG HW-J6001/TK 900 tl sıfır kapalı kutu buldum ama beklemedeyim

ne yapmalıyım ?
  • Sony HT-RT3 bi goz atin isterseniz bende sony tv de samsung k551 kullaniyorum devamli film izleyen biri olarak gayet memnunum sadee ozel atar yapan okdumu bass tizz vs olarak ?

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Gerçek 5.1 olabilmesi için lg'nin wi-fi hoparlörlerini, samsungun da kablosuz hoparlörlerini kullanmak lazım ama bu hoparlörlerin maliyetleri 200-700tl arasında değişiyor. 2 tane alınacağı için oldukça yüksek maliyetli olacak. Bazı modlarda bar sesleri duvarlara çarptırarak surround efekti veriyor. Oldukça da başarılı ama yine de 5.1 tabi ki daha farklıdır. 4k yayınlarda bir sorun olmuyor. Sonuçta ses aktarılıyor.

Saygılarımla.
  • Peerless kullanıcısına yanıt
    kablo karmaşasından bıktığım için bir anda sounbarlara yöneldim tv samsung olunca kumanda kullanımı tek olsun diye j450 modelini teknosada test ettim.öncelikle lg nin baska modelleriyle de karşılaştırma yaptım ve şunu gördüm:lg nin soundbarları genel olarak daha ağır hal böyle olunca lg lerden daha kaliteli tonlama ve hacim beklentim oluştu.zira samsung un bu modelinde soundbar lg ye göre gerçekten hafif.önce samsunga usb bağladık tizler iyi olunca bas ağırlıklı bir parça açtırdım ve bose companion 5 kullanıcısı olarak oldukça tatmin edici buldum.sonra lg nin usb li yeni modelinde denedim aynı şarkıları ama şaşırtıcı biçimde ses hacmi ve bas yoğunluğu olarak samsung'un daha altında bir performans izlenimi aldım.son ses olarakta samsung önde.görevliyle son seste konusamadık yanyana ki koca teknosa mağazası lg de ise baya sohbet ettik :)
    kıssadan hisse bana f/p olarak j450 alın geçin ben öyle yapıcam.

son olarak teknosa görevlisi daha önce bu modelin 400 tl ye kadar düştüğünü ve kampanyaları takip etmemi önerdi.
    pusudayım :)

• k450 ile j450 arasında ki fark nedir?biri açıklarsa güzel olur.
  • kendi soruma cevap vereyim k450 de ayrıyeten surround ses için hazırlık varmış sanırım diğer samsung uydularla kullanım için diğer tüm özellikler aynı watt olarakta 300 watt j450 ile aynı..
    samsung sitesi: k450 279 dolar
    j450 309 dolar
  • 2011 de philips 7140 kullanmıştım. soundbar olmasının yanısıra o yıllarda 3D bluray disc oynatabilen tek soundbardı.

soundbarlar 2+1 ya da yüksek modelleri 4+1 olur. 5+1 soundbar tek parça yok.

fiziki kolonları olan ve arka kolonlardan gelen efektleri bire bir soundbardan beklememelisiniz. soundbarlar yan duvara ve yukarı tavana ses çarptırarak efekt üretir.

odası dikdörtgen ve 15 metrekareden büyük dikdörtgen odalarda performans vermez. kare odalar için idealdir.

DTS çözmeyen soundbara sounbar denmez çöp denir.

apartman dairesinde oturanlar, evdeki içişleri bakanının '' temizlik yaparken kablolarından bıktımmmm'' şeklinde şikayeti olanlar, hifi bana çok soundbar yeter diyenler alsın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraser84

kablo karmaşasından bıktığım için bir anda sounbarlara yöneldim tv samsung olunca kumanda kullanımı tek olsun diye j450 modelini teknosada test ettim.öncelikle lg nin baska modelleriyle de karşılaştırma yaptım ve şunu gördüm:lg nin soundbarları genel olarak daha ağır hal böyle olunca lg lerden daha kaliteli tonlama ve hacim beklentim oluştu.zira samsung un bu modelinde soundbar lg ye göre gerçekten hafif.önce samsunga usb bağladık tizler iyi olunca bas ağırlıklı bir parça açtırdım ve bose companion 5 kullanıcısı olarak oldukça tatmin edici buldum.sonra lg nin usb li yeni modelinde denedim aynı şarkıları ama şaşırtıcı biçimde ses hacmi ve bas yoğunluğu olarak samsung'un daha altında bir performans izlenimi aldım.son ses olarakta samsung önde.görevliyle son seste konusamadık yanyana ki koca teknosa mağazası lg de ise baya sohbet ettik :)
    kıssadan hisse bana f/p olarak j450 alın geçin ben öyle yapıcam.

son olarak teknosa görevlisi daha önce bu modelin 400 tl ye kadar düştüğünü ve kampanyaları takip etmemi önerdi.
    pusudayım :)

Hocam J450 serisinde usb girişi var mı?

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.