spider man eve donus un yarisini izledim birkac ayar yapip.surround konusu gercekten basarili.hissediyorsunuz yani arkada n gelen sesleri.ancak arka surroundlari elle sesini birkac tik acilsa iyi olurdu.boyle bir ayar varsa bulamadim. yaklasik 60 m2 salonumu guzel dolduruyor. sesi. simdiye dek kullandigim denon soundbar 550 lg ns11r lg sk10y bose tv speaker jbl 5.1 jbl 3.1 sony zf9 bunlardan iyi. ancak gelelim bose ile karsilastirmaya. bose soundbar 500 + bass module 500 bu sistemden cok daha berrak ses veriyor.ozellikle samsung alt tonlar,tizlerde zayif. bass ise bass module 500 de sesi 10 un altina bile getirsem bir gok gurultusunde o gumburtuyu hissettirirken samsung q950 o gumburtuyu dusuk seste veremedi. misal evde su an digiturkten radyo acik.ses seviyesi 14 te. bu seste biz evde bose 500 + bass module ile koltukta o basi hissediyorduk.su an samsung bana sadece muzigi veriyor,bass yok. ha sesi acarim sinema gibi izlerim derseniz o zaman iste samsung bose 500 den iyi kesinlikle. sizlerin kullanim amacini bilmiyorum ancak gece 9 da yatan bir cocugunuz varsa,sesi orta karar acmaniza ragmen tum detaylari duymak istiyorsaniz bose 500 cok daha iyi bu samsungdan. bose 900 u dun iptal etmistim.bu samsungu 1 hafta deneyecegim. su anlik gorusum bana maliyeti olan 11.000 tl yi kesinlikle hak ettigi yonunde. ancak durum su ki cebinizde ses sistemine 30-40 bin tl butce ayirmis birisi iseniz bu fiyata bose 900 + bass module 700 sanirim sizi cok farkli ses boyutlarina cikaracaktir diye dusunuyorum. daha hicbir ekolayzir vb ayari yapmadigimida belirtmek isterim. okumam gereken yaklasik 220 sayfa forum var bu yuzden :) Samsung HW-Q950A Thread 11.1.4! https://www.avforums.com/threads/samsung-hw-q950a-thread-11-1-4.2338010/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Ocak 2022; 15:12:31 > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1021. sayfa)

-
-
Kumanda üzerinden soundbarın üstündeki gıcık oled ekrana bakarak ayar yapabilirsiniz :) app de bu özellik yok.
-
eski SN11 kullanıcısı olarak deneyin kararınız değişirse cihazınıza talip olabilirim :)
Teşekkürler iyi günlerde kullanının
-
tahmin etmistim ancak boyle bir muhendislik hatasi yapacaklarini dusunmemistim.hemde kisaltma yaziyor,boylesine onemli ayarlar oradan ayarlaniyorsa sadece yuh diyorum
-
Kullanıcılar ayarları yaparken bi yandan da spor yapsın diye düşünmüşler herhalde :) Ayarları yaparken kalk soundbarın ekranına bak tekrar koltuğa geç sesi dinle döngüsünü yaşatıyor insana.
Neyseki bu hatalarını anlayıp 2022 modelinde(q990b) üstteki ekrandan kurtulmuşlar. Umarım app üzerine de eklerler yakın zamanda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 28 Ocak 2022; 15:44:29 > -
peki atmos olayi nasil acaba ? apple 4k dan atmos icerik actigimda o an atmos aliyorsam ekranda vs yazmasi lazim mi ?
-
Ben soundbar ekranında atmos yazdığını anımsıyorum. Apple tv nin ayarlarından ses çıkışını kontrol ettiniz mi?
-
hayir tam bakamadim tum ayarlara.
-
demin bakayim dedim youtuba da videolara.yeni birisi yuklemis.
yani simdi su videoyu izlediginizde bile bose un farkini anlayacaksiniz sanirim.belki abartiyorum saniyorsunuzdur..
非洲兒童youtube
Latest soundbar : Bose sound bar 900 + bose bass module 700 - Movie testing of Bose Soundbar 900https://www.youtube.com/watch?v=FPkmNHu8qf4 -
-
Tv deki netflix uygulamasından açınca atmos yazmıyormu ? Tv deki netflix uygulamasının doğru atmos olmadağını nasıl anladınız hocam ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tv de ki netflix uygulamasindan alamiyorsunuz.burada onemli olantv nin kendi icinde atmos destegi olmamasi.
forumlarda da yazmislar.atmos olan tv lerde bile alamayanlar var.
atmos icin 3 secenek var
ya tv atmoslu olacak
ya apple 4k
ya da nvidia shield.
-
Bendeki tv atmos destekli tv deki netflix uygulaması üzerinden film açınca soundbarda atmos yazıyor ama asıl merak ettiğim atmos destekli tv si olup da apple tv 4k alıp apple tv üzerinden netflix açınca atmos kalitesinde fark varmı yokmu ?
sorunuzu anladim ancak hic biilgim yok.burada onemli olan atmos codec i ile soundbara veriyi aktarabilmek.siz aktarabiliyorsunuz tv uzerinden destekledigi icin.ancak farkli sourcedan dinlenen atmos fark eder mi bilmiyorum.
-
TV atmos destekliyse ve eARC varsa aktarılıyor diye biliyorum
-
Arkadaşlar bir yerde hata yapıyorsunuz.
Bende hem Atv 4k hem de nvidia shield pro var.
Atv 4k da soundbar üzerinden atmos ses alamazsınız ve atmos yazısını göremezsiniz. Tek göreceğimiz stream kaynaklı Dolby Digital Plus üzerinde taşınan atmos sestir. Örnek , netflix üzerinden atmos alırsınız. Soundbarda bunu görürsünüz. Onun dışında üzülerek belirtmeliyim ki olmaz.
Metadata olarak atmos, hem Dolby Digital
plus(Netflixin kullandigi) hem TrueHD üzerine
kodlanabilir. Bu kodlanan atmoslu metadata Apple
TV'den AVR veya soundbara taşınamadığı
(passthrough edemeyip kendi dönüstürdügü için ekranda PCM olarak görürsünüz) ilgili
metadata hangi hangi ses kalitesi üzerine
kodlandiysa ona döner (teorik olarak).Bu sebepten
arka tavan hoparlörleri calismaz.
Bu durumu Nvidia Shield, Zidoo Z9X gibi sesi
passthrough eden cihazlarda yasamazsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 28 Ocak 2022; 18:12:1 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İlker san şöyle bir ekleme yapayım
nvidia shield tv 2019pro modeli hariç. (2017 ve 2015 modellerinde )
stream servislerden orjinal uygulamasıyla netflixten dolby atmos ses alınamıyor.
2017 ve 2015 modellerinde kodi üzerine eklenti ile anca netflixten dolby atmos ses alınabiliyor.
dolby true hd 7.1 atmos hepsinde alınabiliyor indirdiğimşz filmlerde.
-
Peki tv nin kendisi atmos destekliyse atv4k ve nvidea shield pro ya gerek kalmadan atmos destekli soundbar üzerinden kayıpsız atmos alınır mı ? Yada şöyle ifade edeyim atmos destekli bir tv ile (örn lg nano916pa) nvidia shield pro kullanıp kullanmamanın bir farkı varmı ?
Üstat, Nvidia Shield pro’nun stream için yıl detay modellerini yazman çok güzel oldu. Ben onu atlamıştım.
Eline sağlık.
Atmos destekli tv ne demek? İki tane hoparlörü olan panelden ne kadar, ne derece atmos alabilirsiniz. Bana bunlar satış pazarlama taktikleri gibi geliyor.
Ama şu var eğer dediğiniz gibi sesi soundbara passthrough ederseniz zaten problem ortadan kalkıyor. Burada soundbarın özellikleri devreye giriyor. Atmos, dtsx formatlarını desteklerse alırsınız tabiki de
İkinci kısım farkı şu;
Tv yani panel denilen cihazın ana görevi görüntüyü aktarmaktır ve işlemektir. Tüm işlemci bunun için uğraşmalıdır. Ama günümüzde şirketlerin herşeyi tek cihazda toplamak istemesinden ortaya istenilen “All in One” bir cihaz çıkamıyor. Çıkmaya çalıştığında da ciddi maliyetler ortaya çıkıyor. Herkese hitap edemiyor.
Amaç; Atmos ses almak ise Nvidia shield pro almanıza gerek yok. Çok maliyetli olur sizin için. Daha ucuz yollu cihazlar bu işi yapabilir.
Nvidia shield pro ayrı işlemcisi olan bir streaming media playerı. Tv’nin üzerine kuracağınız media player veya dahili media player ile en temelde görüntü kalitesi farkı ortaya çıkıyor.
İş bir de büyük dosya boyutlu, örneğin remux filmleri izlemeye geldiğinizde bu farkı göreceksinizdir.
İşin pratiklik, kullanım kolaylığı, tüm kodekler desteklemesi, stream servislerindeki en iyi görüntü kalite alınması, Nvidia sayesinde stream games özelliğinin olması da önemli özelliklerinden biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 28 Ocak 2022; 20:23:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X