< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1023. sayfa)

-
-
Akustik aslinda en onemli konu ama eger dogru akustik olmazsa ses de olmaz deseydiler; hi-fi, stereo, ev sinemasi gibi tum basliklarin cihazlari hakkinda supheler olusurdu. Ozellikle dolby enabled hoparlor ustu konumlanan yani yukari tavana dogru sesi yansitarak veren hoparlorler icin mesafe, zemin kaplamasi ve asma tavan gibi kirilimlar cok onemli.
Cihazlar uzun suredir akustigi saglamak icin kalibrasyon mikrofonlari ile eq ayarlari yaparak dengesizlikleri ortadan kaldirmaya calisiyor. Ancak zemindeki halidan, duvardaki kagida kadar her seyin ses yansimasina etkisi varken dogru sesi almak bir mucize ve alan icin ise hazine.
Ben de 3 haftadir polk'un s60e'lerini test ediyorum. Yazmak icin hala denemelerim suruyor. Sisteme ilave Stereo amfi icin surekli bakiniyorum ama hem fiyatlar hem de modellerin kitligi nedeni ile bir turlu elim gitmiyor. Kaliteli avr ile stereo ihtiyaci olmasin diye dusundum ama herkesin begendigi stereo amfi konusunu zihnimde cozemedim henuz.
Soundbarlarda iste bu detaylara gerek kalmadigi icin iyi bir model yakalandi mi keyif alanlarin sayisi cok. Temiz punc bir subwoofer varsa iyi muzik, derin uzayan bas varsa kaliteli bir sinema deneyimi.aliyorsun bitiyor.
Ozellikle kare ve sn11'in kose hoparlorlerinden cikan seslerin carpacagi duvarlar yakinsa zengin ve dolu ses almak cok mumkun olur diye dusunuyorum.
Sony atmos hoparlor gayet basarili, onlarin yerine arayisa cok gerek yok. Olsa olsa belki takim olarak bir hoparlor olsa atmoslarin degisikligi gundeme gelebilir.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
z9s 4k hdr destekler sadece dolby vision desteklemez stream demek istediniz herhalde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstat, Ya bu Çinlilerin 3 harfi değiştirip değiştirip model çıkarmasına alışamadım, kusura bakma
Haklısınız x9s demek istedim.Düzeltiyorum.
Stream cihaz isteyen zidooya bulaşmaz
-
-
Üstat,
Konunun ayakta kalmasını sağlayan arkadaşların başında geliyorsunuz.Kullandığınız cihazlara baktığımda da bu işe gönül vermiş ve ciddi hobinizin olduğu ortada.
Bilgilendirici yazılarınızla tecrübelerini aktaran birisiniz. Kendi adıma istifade ediyorum, teşekrür ediyorum.
Siz denemek isterseniz ben kendi kutusunda kargo ile gönderebilirim sorun yok benim için.
Film indirme konusunu bir ara özelden konuşalım.
-
yazdıklarınıza aynen katılıyorum zaten soundbar özelinde yazdım
avrlerdeki detaylı ayar menüsü ve çok farklı hoparlör seçeekleri ile her orama uygun etkilieyici ses alınabilir ama soundbara bukadar müdahale edemediğimiz için akustik ayrıbi önem kazanıyor sounbarda.
dediğim gibi avr olan odamda benim için sn 11 etkileyiciliği kalmamıştı ama avr için bu geçerli değil hele hop. kalitesini arttırdıkça aldığım keyifde artıyor.
soundbar kullanan arkadaşlar aldıkları ürünün ses özelliklerine göre memnun kalmadıkları bi nokda olursa ürün değişiminden önce yapma imkanları varsa odada değişiklik yada ürünlrin yerinde değişiklik yaparlarsa farklı sonuç alabilirler.
markanın ses rengi konusunda bişey diyemem tabiki
@I.K. ve @josh-r bi araya geldiğimizde deneme yaparken arka kitler köşelerde yerden 110 cm yüksekde ve odanın ortasına doğru bakıyor ve oturma konumuna da 2mt kadar, izleme mesafemiz 2.5-3mt kadarvardı. konum olarak odanın ortasındaydık bi ara kitleri oturduğumuz yerin hemen arkasına kulak hizmıza gelecek şekilde masanın üstüne aldık. fakat çok hoşumuza gitmedi eski yerine aldık
-
ilker bizdeyken atv denemedikmi? bitanesinde ready one playerda ses zayıf kalıyodu hangi üründü o hatırlayamadım
-
Denedik Serkan Abi, ATV 4K zayıf kalıyordu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, bugün q950a kurulumu servis tarafından yapıldı. Servis direk çalıştırıp gittiği için doğru ayarları deneyerek, araştırarak bulmaya çalışıyorum. Bağlantıyı earc dan yaptım.
Öncelikle redditte yazan ayarları denedim.
reddit
Best settings for samsung q950a for ps5 and sony tv for best performance?https://www.reddit.com/r/Soundbars/comments/qnl0ap/best_settings_for_samsung_q950a_for_ps5_and_sonyBuradaki ayarları yapınca kulağa daha hoş gelmeye başladı lakin surround, standart, ve adaptive mode arasında kararsız kaldım. Surround moddan ziyade yukarıdaki ayarlarda standart ayar sanki kulağa daha hoş geldi gibi, ya da bana öyle geldi bilemedim.
Kullanımım Netflix, Apple TV, Amazon, ps5 şeklinde olacak. Bu ayarlar sizce nasıldır? Bu ayarların dışında onerebileceginiz kalibrasyon var mıdır? (Netflix Apple gibi yerlerde atmos yazisini alıyorum soundbar da sıkıntı yok) önerileriniz neler?
Bir de arka hoparlörler çalışıyor ama sanki olması gerekenden biraz daha pasif konumda gibiler, ya da ben kafamda farklı birşey kurdum bilemedim.
Cihaz ile ilgili kalibrasyon ayar ve önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Q70R kullanıyorum Adaptive Mode oldukça başarılı; her senaryoya uyumlu ayarı başarılı bir şekilde yakalıyor. Zırt-bırt mod değiştirme ihtiyacı hissettirmiyor.
Arka hoparlörlerin etkinliği uyumlu içerik ile ortaya çıkıyor. Örnek Netflix'ten The Harder They Fall filminde çevresel sesler çok iyi kullanılmış, müzikleri de şahane; tavsiye ederim 👍.
https://www.netflix.com/tr/title/81077494
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 29 Ocak 2022; 19:36:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende 65xg9505 var earc destekli, sky10 a iyi bir hdmi kablo ile bagladim. Torrentten 7+1 th gibi filmleri indirip actigimda sky10da atmos yazmiyor. Bazi netflix filmlerinde atmos yaziyor. Atmosun ses farkinida anlamiyorum, sanirim gercek bir atmos deneyimi yasarmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üstad indirdiğin filmleri tv, tvbox yada media player dan mı açıyorsunuz. kullandığınız oynatıcı desteklemiyor olabilir.
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın hocam
Hocam kutudan hdmi falan çıkıyor mu ?
Gelen personeller soundbarı duvara monte ediyorlar mı acaba ses olarak ilk izleniminiz nedir ?
Arkadaşlar hdd'deki filmleri usb den bağlayıp izleyebileceğim dolby atmos gibi güncel ses formatlarını soundbara passthrough edebilen nvidia shield'dan daha uygun bir medya oynatıcı var mı? Bu zamana kadar bu iş için pc'yi kullandım ancak onunla uğraşmaktanda sıkıldım açıkcası biraz daha pratik bir cihaz arayışındayım.
-
Merhaba hocam, teşekkür ederim. Kutunun içinden hdmı çıkıyor, ben duvara monte ettirmedigim için açıkçası sormadım duvara monte ediliyor mu diye. TV nin altına yaşam unitesine koydum.
İlk izlenim olarak başlarda ayar yapana ve içerikten içeriğe sesin değiştiğini anlayana kadar biraz yadırgadım. Alıştıktan sonra gerçekten ses olarak etkileyici. Atmos içerikler harika oluyor cidden.
Söylediğiniz filmi denedim üstadım, çevresel sesler gerçekten çok başarılı teşekkür ederim. Şu an için standart modu kullanıyorum, memnunum.
Surround modda sesler yapaylasiyor biraz.
Bilgiler için teşekkürler hocam.
Cihazın en çok kafama takılan kısmı bası çoğu yerde yetersiz ve dengesiz olduğunu okudum o konuda biraz çekiniyorum bende.
Bir de arka kitleri nasıl konumlandırdınız acaba fotoğraf atma imkanınız var mıdır ?
Vallahi bu cihazın basslarina da yetersiz diyen nasıl bir bass arayışında onu çok merak ediyorum :-) zamanında z5500 kullanmış biri olarak evi sallıyor diyebilirim. Arkalar için hoparlör standı satın alacağım, şimdilik koltukların arkasında yemek masası var, geçici olarak sağ ve sol köşelere koydum :-) foto yarın atarım üstadım tabiki de...
İlginiz için gerçekten teşekkürler hocam demek ki yersizmiş bass konusundaki söylentiler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X