Şimdi Ara

Sorun Aküde mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Araba konusunda çok amatörüm bu yüzden konuyu açıp size danışmak istedim.

Bugün sabah arabaya binmek istediğimde kumandayla kapılarını açamadım. Kumandanın pili bitmiştir diyerek anahtarla açtım. Kontağı çevirdim araba hiç bir tepki vermedi. En ufak elektrik belirtisi dahi yok arabada. Daha önce de akünün bittiği olmuştu fakat böylesine değildi. Daha önceki tecrübelerim hep marşın basmaması üzerine oldu. Kapıların dahi açılmamasına ilk defa şahit oldum.

Aküyü 2 sene önce taktırmıştım, Hugel marka. Araba çok yatıyor. Ayda en fazla 5 kere kullanıyorum. Bu sebeple tamamen akü bitmiş olabilir mi veya başka bir sorun mu var acaba?

Niye tamirci çağırmak yerine buraya konu açıyorsun diyecek olursanız; öğrenciyim, ayın sonunu kalan ufak bir miktarla getirmek zorundayım. Tamirciye para verirsem bu ayı bitiremem. Eğer sorun aküdeyse kredi kartı ile alıp, takacağım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :)

• arabaya bindikten sonra marş yaptımı yapmadımı söylememişsin eğer yapmadıysa ve araçta ışıklar dahi yanmadıysa evet sorun aküde başka sebebi olamaz ancak akününde 1 ayda hiç kullanılmasa dahi bitme ihtimali çok düşük kaçak vardır yada araçta açık kalan bi ışık yada o tür bişiy yani sorun aküde
  • Arabaya bir akü masrafı sıkışmış gibi görünüyor
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Araba hiç bir tepki vermedi. Işıklar yanmadı, marş basmadı. Bana da yüzden anormal geldi akünün tamamen bitmesi. Açık kalan bir şey olduğunu düşünmüyorum evin önünde direk olarak mutlaka görürdüm ama yine de emin konuşmayayım, yarın kontrol ederim.

Kaçak için, son zamanlarda araba hiç bir işlem görmedi. Neden kaynaklanabilir bu?
  • Leeu kullanıcısına yanıt
    hiç birşey olmasa bile akü kalitesizdir kendi kendine boşalır yada kalitelidir arızalı akü almışsındır böyle bi kronik problemi olabilir yani illa kaçak olması gerekmez ama buradaki sorunun esası akü farklı bi akü tak ve ondan sonra sonuca bak
  • Hocam araca kac gun binmediniz? Ben de ic isigi acik unutup bir kac gun binmemistim, dediginiz gibi arabanin saati bile calismiyordu. Takviyeyle calistirdik artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnn A kullanıcısına yanıt
    15 gün oldu yaklaşık binmeyeli.

Birazdan inip sağını solunu kontrol edeceğim açık unuttuğum bir yer var mı diye. Büyük ihtimal sorun aküde gün içinde alıp, takıp deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Akü Bitik Mi? Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

15 gün oldu yaklaşık binmeyeli.

Birazdan inip sağını solunu kontrol edeceğim açık unuttuğum bir yer var mı diye. Büyük ihtimal sorun aküde gün içinde alıp, takıp deneyeceğim.

Akü 2 yıllık bi akü ve markası bilinen bi marka değil arabayıda çok sık kullanmıyormuşsunuz kullandığınızdada kısa mesafe yapıp akünün kendisini doldurmasına izin vermiyosanız 15 günde bi akünün bitmesi normaldir ama arabayı çalıştırdığınızda tek marş ile en az bi 10-15 km yapıp öyle bırakıyosanız 15 gün içinde bitmesi normal gibi durmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 18 Haziran 2014; 12:10:45 >
  • En az bir saat ve haftada 1 gün çalışmalı araba eski scenic arabam vardı 10 yaşında 55000 km de sattım bir kaç kez Aküsü bitmişti

• Yardımlarınız için teşekkürler. Bugün yeni bir akü alıp taktım, tertemiz şekilde çalıştı çok şükür. :)
  • Yeni akün hayırlı olsun, hangi model taktırdın?
  • Tesekkurler :) Varta marka aldim.

• ya kaçak var yada bişeyler açık kalmıştır.benimde başıma gelmişti.kontağı kapatırken en sona dayayıp tık sesini duymadan arabayı bırakıp gitmişim.dolu aküyü 2 güne bitirirdi.bende kapıyı açamamıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.