|
merhaba arkadaşlar, Aracımda Mutlu akü 60 amperlik akü var. Araç 3 yıldır bende. Önceki sahibi ne zaman almıştır bilmiyorum. 3 yıldır bende birkaç yılda onda desek belkide 5-6 yıllık bir aküdür. Voltmetre ile bugün ölçüm yaptım. Aracı çalıştırmadan önce 12.2 Volt gösteriyordu. Uzunları kısaları vs yaktım. 11.80 volt gösterdi. Her şeyi kapatıp marş yaptım anlık (Saliselik) 9,60 voltları gördü. Nette marş sırasında 10 altını görüyorsa akü kötü durumda diyor. Araç çalışırken şarj dinamosu 14.40 volt, klima ışıkları vs hepsi açınca 13,50 voltları gördü. Klima fanı devreye girince 12.70 volt gördü. Sanırım şarj dinamosu kusursuz çalışıyor. Her şeyi kapattığımda stop ettiğimde 12.80 volt ile başlıyor. 12.50 volta kadar yavaş yavaş düşüyor. Tekrar marş yaptığımda bu kez en düşük anlık 10.60 voltun altını görmüyor. Sonra birkaç saat sonra gelip baktığımda 12.20 de sabit kalmış oluyor. Nette gördüğümde asit suyunu tamamlıyorlar düzeliyor deniliyor. Sizce bende işe yarar mı? Yoksa hiç uğraşmayıp değiştireyim mi? Veya bu kışı da çıkarır mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 30 Kasım 2022; 12:22:34 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler