Şimdi Ara

SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.218
Cevap
3
Favori
73.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^


    GENEL
    3G Bant HSDPA 900 / 2100
    2G Bant GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    Duyurulma 2009, 1. Çeyrek
    Çıkış Tarihi Piyasada

    BOYUT
    Telefon Tipi Kayan Kapak
    Ağırlık 113 g.
    Telefon Boyutu 97 x 49 x 15 mm

    GÖRÜNTÜ
    Ekran Ölçüleri 240 x 320 piksel, 2.6 inç
    Renk Derinliği 256K
    Ekran Tipi TFT
    Otomatik Konumlama

    ZİL SESİ
    Titreşim Var
    Melodi Tipi Polifonik, MP3

    ÖZELLİKLER
    Bas-Konuş Yok
    WAP Var
    İşletim Sistemi
    Mesajlaşma SMS, MMS, E-Posta, Hızlı Mesajlaşma
    Oyun Var
    Kamera 8 MP, 3264x2448 piksel, otofokus, video flaş (WQVGA@30fps)
    Renk Seçenekleri Siyah, Gümüş, Kırmızı
    HTML Tarayıcı Var
    Java MIDP 2.0
    PIM Yok

    HAFIZA
    Hafıza Kartı Memory Stick Micro (M2), 8 GB card dahil
    Dahili Bellek 118 MB dahili hafıza
    VERİ TRANSFERİ
    GPRS Var
    HSCSD Var
    EDGE Var
    3G Var
    WLAN Var
    USB Var
    Kızılötesi Yok
    Bluetooth Var
    Pop Yok

    MULTİMEDYA
    MP3 Çalar Var
    FM Radyo Var
    Kamera imajları geo-tagging, yüz algılama
    Wayfinder navigasyon
    Hareket tabanlı oyunlar
    TrackID müzik tanıma
    Resim editor/blog
    YouTube uygulaması
    3.5 mm audio jack
    Walkman 4.0 player
    Shake control
    Kickstand

    PİL
    Pil Tipi Standart Pil, Li-Ion
    Bekleme Süresi Maksimum 370 saat
    Konuşma Süresi Maksimum 9 saat

    EK ÖZELLİKLER
    GPS Var
    Ses Kaydı Var
    Adres Defteri Var
    Alarm Var
    Ajanda Var
    Sesli Arama Var
    Eller Serbest Var
    Saat Var
    T9 Var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 13 Eylül 2010; 16:22:22 >







  • Genel Görünüş

    Telefonun genel görünüşü oldukça karizmatik dikkat çekici bir tasarımı var. Boyut olarak gayet tatmin edici kapak kapalıyken ayrı acıkken ayrı bir görünüş kazanıyor buda cok hoş.
    Dikkat ceken bir nokta üstündeki fosforlu logolar ve yazı telefon parıl parıl parlıyor.

    Tuş yapısı olarak
    Tuş takımları gayet güzel konullandırılmasına ragmen ses açma kapama tuşu cok ters bir noktada kalmış buda biraz ses ayarına mudahele etmek istediğimizde zorlanmamıza sebeb oluyor
    Telefon kapağı üzerinde yar alan iki siyah tuş çagrı yanıtlama çagrı sonladırma ve açma kapama işlemi gerçekleştiriyor;bu tuşlar için emanet gibi duruyor denildiğini bir cok defa görmeme ragmen şahsen öyle bir yapısı yok gayet saglam ve dayanıklı duruyor.

    Dış Etkenler
    Kamera lensi için herhangibi bir koruma bulunmamakta biraz sakıncalı bir durum olabiliyor bu korumak gerekiyor ama yinede dikkat edildiğinde sorun olacağını sanmıyorum.
    Kayar kapak: Gerçekten kayar kapaklı telefonlar arasında gördüğüm en güzel kapak mekanızması se de diyebilirim beklediğimden dahada iyi cıktı
    Arka kapak Arka kapak ne tür bir malzemeden yapılmış bilemiyorum ama emanet gibi duruyor biraz yinede cılız yapısına göre dayanıklı bir yapısı var.
    Destek mandalı: Şuana kadar mandalı acıp masamın üstüne yerleştirip video seyretmedim gerek duyulmuycak gibi dursada yinede arkada pek şekil durmakta.
    3"5 : Kulaklık çıkışı tam ortada üste cok güzel şekilde konumlandırılmış kapağın acılıp kapanmasına engel teşkil etmemekte
    Soket giriş: Telefonun sol üst köşesine denk gelen kalın se soket girişi yine şarj aleti olarak kulaklık olarak rahatsız etmemekte ve kablolar ince daha esnek bir malzemeden üretilmiş bu sayede telefonu çekiştirmek zorunda kalmıyorsunuz .

    Kulaklık :Herzamanki gibi se kalitesi fazla söze gerek bırakmıyor
    Usb kablosu: Kısa bir usb kablosu verilmekte yanında en fazla 1mdir tahmini.
    Şarj cıhazı: Yapı olarak inceltilmiş ve kablosu yumuşak bir malzemeden yapılmış gayet hoş bir ünite elde edilmiş ısı durumu normal sayılır.
    Batarya : Se bts 38 li-polymer batarya ile gelen telefon için batarya ömrü etkin kullanımda 2-3 günü aşmaya bilir daha güçlü bir batarya olmalıydı diye düşünüyorum en azından 1320mha olsaydı iyi olurdu.




    Ekran :

    Ekran Ölçüleri 240 x 320 piksel, 2.6 inç
    Renk Derinliği 256K
    Ekran Tipi TFT

    Gayet kaliteli bir ekrana sahip güneşte siyah tema ile bile %50 ışık oranıyla sizi zorda bırakmıyor diyebilirim.Tatmin edici bir büyüklüğü var resimlere bakarken internette gezinirken video seyrederken ekrana yumulmak zorunda kalmıyorsunuz ve ışıktan kaynaklanan yansılamar yüzünden şekilden şekile girmiyorsunuz

    Telefon kullanım dışı kaldıgında bir süre sonra ekran kararmakta ve bir kaçsaniye sonra tamemen kapanmakta buda etkin güç tasarufu saglamakta güzel bir yöntem .

    Ekran döndürme yatay ve dikey konuş geçişleri gerçekten cok güzel ve hiç zorlanmıyorsunuz yatay dikey konumlara geçişte geçmemezlik yapmıyor ve sizi sinir edicibir sıkıntıya sokmuyor ister yatay ister dikey kullanın cok rahat kullanım sağlıyor.

    Ekran parlaklığı %50 kullanmama ragmen cokgüzel %100de cok daha vahşet bir görüntüsü olmakta
    Mesajlaşırken ekran parlaklığı mesaj yazmanıza ragmen bir miktar daha kararmakta buda mesaj yazarken gereksiz enerji kaybına engel oluyor.


    Ses

    Hoparlör sesi cok bas olmamasına ragmen tatmin edici yeterlilikte basları vermekte tiz ve midler gayet güzel ve yeterli şuan için bence cok iyi cıkışlara sahip

    Diafon sesi gayet yeterli seviyede maximuna getirince tabi

    Kulaklık sesi tok ve cok dengeli bir ses veren kulaklıkğı cok hafif yapısıyla kulağınızda olduğunu unutturuyor gayet rahat ve kullanışlı herzamanki gibi ama konuşma yapmağıgım için kulaklıkla konuşma hakkında bir bilgi veremiyeceğim.

    MP3 Player yani walkman tuşuna basılı tutup telefonu salladığınızda parça değişmektedir shake kontrol olayı

    Kamera

    Kamera performansı gündüz cok etkili bir performans saglıyor her nekadar full detay bakınca noise belli olasada kalitesi cok iyi durumda camdriver atılarak dahada iyi bir hal alacağına eminim.

    Hafif loş ve karanlık ortamlarda da beklediğimden iyi performans vermekte sıfıra yakın karanlık bir ortamda led flaş cok yetersiz kalmakta acıkcası xenon flaş olsaydı kamerayı coştururdu diyebilirim

    Resim kalitesi umdugumdan daha iyi cıktı demekten kendimi alıkoyamıyorum :)

    Video cekip telden seyrettim cevre seslerini cok iyi bir şekilde alıyor etkilendim video kaliteside yeterli geldi bana standart ayarlarıyla 3gp yerine daha iyi bir formatta kayıt seçeneği olsaydı cok süper olurdu kanımca ama şu hali ile bile tatmin ediyor ki telefon ile video cekmeyi sevmeyen biri olarak hoşuma gitti diyebilirim ama boyut olarak kücük olmasından dolayı yüksek çöz ekranlarda büyütüp seyrettiğinizde en az 3m uzak durmanızı tavsiye ediyorum .

    Kaydetme yeni fotograf cekme işlemi gayet akıcı uzun uzun beklemiyor bellek kartına yazma hızı gerçekten etkileyici en fazla 2sn bekliyorsunuz tahmini ve tekrar cekime hazırsınız

    Ayar menüsü gayet basit bir düzene sahip . video kamera / foto / gösterme modu arasında geçişler seri bir şekilde yapılmak etkliyici geldi şaşırdım diyebilirim.

    bir walkmanphone için fazlasıyla iyi ve yeterli bir kamerası var w995 in .

    Normal Çekim

     SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^

    Makro

     SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^ SonyEricsson W995 HiKaRu ~ FanClub^^




    Sensör

    Gayet iyi derecede algılaması olan bir sensör var telefon üzerinde yatak dikey konuma getirirken ekranı media özelliklerinde zorluk cekmiyorsunuz

    Ekran parlaklığını herhangibi bir konumda iken mesaj yazarken menülerde gezerken ortam ışığına göre arttırıp azalta biliyor.

    Oyunlarda ve destekleyen uygulamalarda sensör ile hareket ettirebilip mudahelede bulunabiliyoruz cok güzel ve matrak oluyor

    [ El kol hareketi yapar gibi ]



    Bağlantılar


    GPRS Var
    HSCSD Var
    EDGE Var
    3G Var
    WLAN Var
    Bluetooth Var

    3G

    3G hızı bölgeden bölgeye değişsede telefonu 3g ile video görüşmelerde denedim gayet güzel ses ve görüntü alımı aktarımı var.
    Ayrıca video çagrısı yaptığımızda ön ve arka kamera arasında geçiş yapabiliyoruz .
    Nette gezerken 3G ve HSCSD De gezinme hızı tatmin edici durumda ama bazen galiba turkcellden kaynalı gecikmeler oluyor zaten bu geçikmeler olurken hat cekim gücüde 0 a kadar düşüyor belli bi süre sonra tekrar hatla beraber baglantıda geliyor Turkcelle burdan bir
    3G hızı hala yeterli seviyede olmadığını acıkca söyleye bilirim her nekadar bi dünya hızdan bahsetselerde bunu kullandırtmadıklarına eminim WiFi Hızını görünce buna dahada inanasım geliyor.


    WLAN

    Gerçekten etkileyici bir baglantı başarımı var. laptopla telefon arası bağlantı kurup direkt nete giriş yaptım opera ile bir bilgisayarı aratmıycak performans sagladı wifi baglantısı bi telefon için cok iyi diyebilirim.
    Güvenlik ayarları Açık // Açık wep // Paylaşımlı wep //WPA Kişisel // WPA-Kuruluş şeklinde . wep en düşük şifre optimasyonuyla ototmatik baglantı atadım laptoptan 20-25m uzaklaşmama ragmen etkilieyici bir cekim gücüne sahip durumda.

    Bluetooth

    Blutooth hızı 50kb ile 110kb arasında değebiliyor. w800de 40kb max. görebiliyordum baya bi gelişmiş hız transferi gördüm.Dosya alıp gönderme işlemlerinde bluetooth performansı yeterli seviyeye ulaştırılmış.

    Konum Servisleri

    Google Maps

    Pek kullanmadım baglantısı iyi orta hızda ulaşım var yine gps cekim gücüyle alakalı sanırsam bu konu hakkında pek birşey yazamıycağım
    Bulunduğunuz noktayı baz istasyonu ve ona olan uzaklık alanı içerisinde gösteriyor sanırsam konumunuzu hemen hemen doğru noktada gösteriyor
    yinede pek kullanmadığım birşey diyemiyceğim birde otobüste hareket halindeyken hareket noktatımızın ilerlemesi yön göstermesi gercekten hoşuma gitti bunu göstermesi dahada bi güzel tabi daha önce hiç kullanmadığım için garip geliyor


    Yön Bulucu

    Ufaktan bir göz attım da navigasyon ihtiyacım olmadığı için ilgimi cekmedi bu konuda detaylı bilgi sahibi arkadaşlar acıklama yaparsa daha anlaşılır olacağına eminim


    Durum Bilgisi
    Durum bilgisi enlem boylam hareket hızı gibi bilgileri veriyor otobüste gelirken kontrol ettim ve gerçekten calısıyor bi ara 115km hıza cıktık

    Konum Servisleri Hakkında daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlar acıklama gönderirse incelemeye eklerim böylece daha güzel bir konu olmuş olur diye düşünüyorum PM den desteklerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 22 Eylül 2010; 16:06:16 >




  • Fs main vs ekleme yapma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 22 Eylül 2010; 16:06:29 >
  • Dostum eline sağlık


    konuda mesajım bulunsun takip etmek kolay olur. Siftah benden bereket Allah'tan
  • Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 22 Eylül 2010; 16:07:32 >
  • S.T.A.L.K.E.R eline sağlık
    zamanla çekilen fotoğraf örnekleri de eklenirse daha da güzel olacak inş.


    telefon üzerinde acaba ofis dosyalarını görüntüleyebileceğimiz yüklü program geliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~YuSuFeLiLi~ -- 13 Nisan 2010; 1:02:24 >
  • hayirli olsun kardes tebrik ederim eksiklerini tamamlarsin incelemenin e hadi w995 kullanan arkadaslar ne duruyonuz isimlerinizi yazin paylaşim yapalim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

    S.T.A.L.K.E.R eline sağlık
    zamanla çekilen fotoğraf örnekleri de eklenirse daha da güzel olacak inş.
    Bize de nasip olur inş. bu makine

    telefon üzerinde acaba ofis dosyalarını görüntüleyebileceğimiz yüklü program geliyor mu?


    hayır ama sonradan yüklersin çeşitli programlar var açabileceğin
  • Teşekkürler ilic
    telefonu alan da bi daha foruma uğramıyo valla.
    Telefonu alana kadar herkes burda aldı mi da vinnn
  • keşke ekranı 2.8 veya 3.0 olsaydı bide çözünürlük düşük kalmış gerçi 2.6 ekrana bu çözünürlük normal
    hocam, inceleme çok güzel olmuş menülerden bir kaç kare koyma şansınız var mı acaba?
  • hocam incelemeyi genişleteğim okul oldugundan dolayı pek zaman bulamıyorum :)
  • bende bu telefondan almaya karar verdim fakat dediğiniz gibi opera ve telefonu aldıktan sonra yüklemem gereken programları nerden yüklicem?
  • Operayı indirmek için telefondan m.opera.com adresine giriş yapıp operayı download edip kurmanız yeterli olacaktır

    wifi aktif iken öncelikli olarak wifi ile internet baglantısı yaparsınız wifi kapalıyken şebeke üzerinden baglantı yaparsınız .

    bugun biraz daha incelemi genişleteceğim merak edilenler var ise soru olarak alabilirim

    menülerden resim koyacagım hocam bugun arkadaşın telden cekerim artık

    resim ve video örnekleri için uygun bi zaman kolluyorum bi fırsatını bulursam bi kaç kare resim atıcağım standart yazılım ile ve video da tabiki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 5 Nisan 2010; 14:27:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R
    Operayı indirmek için telefondan m.opera.com adresine giriş yapıp operayı download edip kurmanız yeterli olacaktır

    wifi aktif iken öncelikli olarak wifi ile internet baglantısı yaparsınız wifi kapalıyken şebeke üzerinden baglantı yaparsınız .

    bugun biraz daha incelemi genişleteceğim merak edilenler var ise soru olarak alabilirim

    menülerden resim koyacagım hocam bugun arkadaşın telden cekerim artık

    resim ve video örnekleri için uygun bi zaman kolluyorum bi fırsatını bulursam bi kaç kare resim atıcağım standart yazılım ile ve video da tabiki

    operayi kurduktan sonra operanin ayarina girin
    AYARLAR>GELISMIS AYARLAR>(socket'i)INTERNET yapin birtakim sorunlar kalkacaktir




  • Yakın zaman içerisinde üst mesajlarda programlar derlenip paylaşalıcaktır diğer konu ve bu konuda paylaşılan konu ve yararlı bilgilerede yer verilecektir.
  • Arkadaşlar selam. W995 alalı 1.5 ay olucak.. Fakat evimdeki kablosuz internetime bağlanamıyorum Wi-fi ile. Doğru ağ anahtarı girmeme rağmen bağlanılamadı diyor. Ayrıca wap - gprs ayarını da yapamadım çünkü avea sitesinde telefon modelleri arasında w995 yok henüz :S Wİ-Fİ kullanabilmek için hangi ayarları yapmam gerek?
  • hocam wifi baglantısının acık olması şifre yoksa direkt baglantı var ise baglantı anahtarı türü ve şifresini girilmeli kaydettikten sonra baglantı gerçekleşiyor zaten

    ayrıca benim telefonumda avea vodafone turkcell için secenekler mevcut mesela mms ve wap -gprs için 3 ayrı oparatöründe secenegi var

    Ana menü > ayarlar > baglantı > internet ayarları
    Ana menü > ayarlar > baglantı > Akış secenekleri

    giriş yaptıgımda

    avea mms
    avea gprs wap
    internet
    mobilvizyon
    tcell streaming
    turkcell mms
    turkcell wap - gprs
    vodafone mms
    vodafone live


    mevcut olarak bulunmaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 7 Nisan 2010; 1:17:18 >
  • http://www.getjar.com

    java tabanlı programlar mobil baglantı kurmadan pc indirip telefonunuza atıp kurabilirsiniz
  • merhaba

    benim problemim ise wireless ile bağlanabiliyorum ama herhangi bir siteye gittiğimde mobil bağlantı ile tekrar bağlanmaya çalışıyor. Ayarlardan bir türlü bulamadım nerede yanlış yapıyorum
  • hocam wifi baglantısı diğer cihaztarafından kabul görmemiş yada tanımlanmamış olabilir.
    wifi aktif edip baglandıktan sonra sizden şifre isteyecektir şifreyi girince baglantı gerçekleşir
    şifresiz ise baglantı direk yapılır

    eğer baglantı var gösterip şebeke üzerinden nete devam edilecek uyarısı veriyorsa baglantınız yapılmamış yada erişiminde sorun var olabilir.

    ben laptoptan şifreli şifresiz her türlü baglantıyı gerçekleştirebiliyorum usb kablosu takılı olmadıgı sürece .

    ayrıca baglantıları bulduktan sonra üzerine gelip secenekler diyince acılan menüden manuel kurulumda yapabilirsiniz

    bilgileri dogru girmek şartı ile sorunsuz baglantı kurulumu yapila bilir

    okuldaki ttnet wifi noktası baglantısına bu şekilde baglanıyorum . sorunsuzca
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.