Arkadaşlara teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdıkları için.
quote:
:::LOSTPLANET::: çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır
Sorumun cevabı buydu
Demek oluyorki dekoder kadar kulaklığında çözebilme kabiliyetinin iyi olması gerekiyormuş.
Şimdi ben de merak ettim, sorunuzun cevabının bu olmadığına emin misiniz?
quote:
@coyote Sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: merenk
hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?
z5500 ü geçen gün bimeks den 600 ytl 6 taksit ile aldım. hatta daha fazla araştırma imkanı olanlar dahada ucuza alabilirler.
quote:
Orjinalden alıntı: burak reis
quote:
hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?
z5500 ü geçen gün bimeks den 600 ytl 6 taksit ile aldım. hatta daha fazla araştırma imkanı olanlar dahada ucuza alabilirler.
Önce kds-55A2000, sonra PS3 şimdi Z-5500.
Kulaklıkları da aynı alalım bari de tam olsun
quote:
Orjinalden alıntı: @coyote
quote:
Orjinalden alıntı: burak reis
quote:
Önce kds-55A2000, sonra PS3 şimdi Z-5500.
Kulaklıkları da aynı alalım bari de tam olsun
ehhh aklın yolu bir dostum 5 m lik optik kablom bu gün geliyor bakalım nasıl bir performans alıcam Z-5500 den ?? benim sıkıntım kablolarla sistemi kurduğum oda büyük olduğundan standart uzunluktaki kablolar işimi görmüyor zorluk çekiyorum. bu arada kulaklık baya güzel görünüyor ama birde kablosu olmasa.
burak herhalde şu uçağa ps3 isteyen arap prensin akrabasısın 600 ekulaklık
quote:
@coyote sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor
Dediğin gibi ise ben kendi düşüncelerimde haklıyım yani dekoder sesi effectli veriyor kulaklıkka 2 kanaldan nasıl 5 kanal çevresel sesi veriyor anlamadım gitti.Benim en yakın zamanda bir yerde dinlemem lazım
quote:
Orjinalden alıntı: SİNANKAAN
burak herhalde şu uçağa ps3 isteyen arap prensin akrabasısın 600 ekulaklık
600 e aldığım Z-5500 kulaklık değil 5+1 ses sistemi dostum
bilen arkadaslara bir soru bende sony dg510 anfi var doğal olarakta ps3 optik ile bağlı. anfiye aynı ozelliklerde bir kulaklık alsam decoderı olmadan aynı etkinlikte kullana bilirmiyim tsk.' ler
Öğlen yemeği için Tepe Nautilus'a gittim, ne Teknosa, ne Bimeks ne de Megavizyon'da yok. Sony satıcısı da Nautilus'da yok. Alamadım...
arkadaşlar, iki kulaklıktan nasıl surround falan filan şeyler alabileceğini düşünenler için kulaklıklarını taksınlar ve netten virtual barber shop isimli bişey aratsınlar... fikirleri değişecektir. sonuçta 5 hoparlör olsa da iki kulaktan duyuyorsunuz...
ve sony yi alacaklar için en ucuz ve en güvenilir şu an için gedikdross da... veriyom siparişi ben şimdi... kib tşk öpt bye
Optik kablo yanında geliyor mu yoksa gidipbirde onu mu almalıyız
quote:
Orjinalden alıntı: berhansoylu
arkadaşlar, iki kulaklıktan nasıl surround falan filan şeyler alabileceğini düşünenler için kulaklıklarını taksınlar ve netten virtual barber shop isimli bişey aratsınlar... fikirleri değişecektir. sonuçta 5 hoparlör olsa da iki kulaktan duyuyorsunuz...
ve sony yi alacaklar için en ucuz ve en güvenilir şu an için gedikdross da... veriyom siparişi ben şimdi... kib tşk öpt bye
bu nedir boyle yaa harika nerden buldun bunu yaa super
Alın size, kaliteli normal bir stereo kulaklık ile denemeniz için holophonic ses örnekleri,
Ben daha kulaklık olayını çözemediğim için denemedim ama isteyenler google'da "holophonic" diye aratarak farklı örnekler bulabilirler.
su an şirkette dandik bir kulaklıkla dinliyorum ama sonuç harika
Holophonik ayrı bi ses işleme teknolojisi ve şuanda bazı oyun ve filmlerde kullanılıyo hatta Counter strike dada var filan diyolardı ama bilmiyorum. Bunun kulaklıkla alakası yok tamamen beyin ve frekanslarla oynanan bi oyun gibi düşünün. Ama 360 derece ses anca bu kadar güzel olabilir. insanı arkasına baktırtıyo arkamda birimi var diye
koptum yaa neymıs bu holophonıc ... ınternet cafedeyım sese okadar net gelıyorkı yandakı masadan sese gelıyor sandım donup bakıtım... super yaaa
quote:
Orjinalden alıntı: addidas_85
Optik kablo yanında geliyor mu yoksa gidipbirde onu mu almalıyız
evet sony yapımı bir optik kablo cıkıyor içinden
quote:
Orjinalden alıntı: @coyote
Alın size, kaliteli normal bir stereo kulaklık ile denemeniz için holophonic ses örnekleri,
Ben daha kulaklık olayını çözemediğim için denemedim ama isteyenler google'da "holophonic" diye aratarak farklı örnekler bulabilirler.
Bu nedir böyle yaw
5 hopörlerü kulaklığa sığdırmaya gerek kalmadı millet. Sony'nin şilemcisi de bunu yapıyorsa (ki yapmalı) olay bitmiştir. En kısa sürede alıyorum.....
Arkadaşlar bu akşam iş çıkışı Kozyatağı Carrefour'daki Sony mağazasına gidip ellerindeki son DS1000'e el koydum 179 YTL ödedim. İnternetten kargo ile birlikte zaten 170'e gelecekti ve beklemek istemedim. Gelir gelmez PS3'de COD üzerinde denedim ve inanın sonuç mükemmel. Örneğin single player'da uzaktaki düşmanın bağırması o kadar gerçekçiki mesafeyi anlayabiliyorsunuz. Kurşunları ve yanınızda patlayan bombaları daha gerçekçi hissediyorsunuz. Ses çok temiz ve güçlü. Daha sonra PES2008'de denedim, maç esnasında birinin öksürme sesi geliyor ve sırf bu yüzden 3-4 kez soluma doğru refleksle kafamı çevirmek zorunda kaldım Bu kulaklığı kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. Birkaç resim koyuyorum.
Z-5500 ile test ettim sanki 5 kanaldan geliyormuş gibi hissettim, kulaklıkta iyi kandırır insanı