Şimdi Ara

SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
15.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    Yanlış hatırlamıyorsam Sony'nin kamera uygulaması bir ara pozlama ayarları yapmaya bile izin vermiyodu hocam



    Xperia Z'nin ilk teaserları yayınlandığında çok olay olmuştu. Beklentinin çok yüksek olduğu bir aletti. Ben de almıştım, çıkarmadık sorun bırakmadı. Z2'ye de bir şans verdim. Başlarda çok memnundum ama o da çok üzdü beni. En son Z5 Premium'da yaşadıklarımla ilallah ettim bir daha da dönmeyi düşünmüyorum kolay kolay.

    Şimdi veriyor da ne oluyor hocam :D yine geri yine geri :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • z3 compact kullanıcısı olarak çok doğru bir karar olduğunu söyleyebilirim. temelde 2 sebebi var;

    1. türkiye'deki garanti politikaları
    2. bir japon malından beklenemeyecek kadar zayıf malzeme kalitesi.

    herkesin trinitronların, walkmanlerin, vaioların, playstation'ın hatrına aldığını düşünüyorum. türkiye'de kendi yetkili servisini açtığında tekrar konuşuruz tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ŞU REZALETİ BURAYA DA BIRAKIYORUM

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MSCEO kullanıcısına yanıt
    Adamlar linç yememek için yapmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSCEO


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: MSCEO

    Böyle bir konunun tutmaması çok ve çok saçma geliyor. Sony ve Sony Türkiye kullanıcılarını "şeyine" bile takmıyor ama fanboylar "öhöhöhö sony fhd960fps video çekiyor" abi sizler nasıl kafalar yaşıyorsunuz. F/1.5 diyafram ile F/2.4 diyafram arası geçiş yapan Samsung gibi bir firma var :D ama hala kamerada sony en iyisi GÖZ DOKTORUNA GİDİN BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL.

    samsungun en iyisini al, yen, modeli çıkarken bir güncelleme geliyor telefon menüyü bile zor açar hale geliyor. aynısını ayfonda yapıyor. gidip vestele caspere verecem parayı.

    o işlemcisi güçlü dediğin telefonlara 2 güncelleme gelsin sonra gel ucuz yerli telefonlarla kıyasla bak gör hangisi daha hızlı.

    Güncelleme? yerli! Kusura bakmayın da buna @BRC_KHAN da katılıyor. Rakip firma kendisi veriyor gel istersen ekranda dpi düşür diyor sony de var mı o? yok ama adamlar bunu güncelleme ile getiriyor. işin en alıcı noktasını söyleyim size 6.0 çıktığında z3 cihazımda hardbrickler oluyordu :D TWRP'ye giriyorum bakıyorum sony sistemi silmiş, pardon da ne güncellemesi? firmalar ilk başta adam akıllı güncelleme versin. gelelim yerli mevzusuna çinli firmadan aldığı işlemciye neyin yerliliği?

    öncelikle şu yerli polemiğinde yok lastiği alman yok bilmemneresi yabancı falan bu polemiği çok yaşıyorum. kanunen ve dünyada kabul gören yerli tanımı şudur:

    bir ürünün üretilirken harcanan paranın %60a karşılık gelen miktarı ülke içerisinde üretiliyorsa bu yerli üründür.

    örnek: mikrosoft windows üretiyor cd 1 lira çinden geliyor. ama program 300 lira irlandada yapılıyor. şimdi windows çin malı mı? %60ı yerli olan ürüne yerli malı denir. tanım bu. %100 yerli zaten dünyada yok ona bakarsan çin mallarını taşıyan gemi motorlarıda amerikan malı şimdi yediğin domatesede yerli değil dersin derinlere gittikçe.

    ben telefonlara güncelleme gelsin istemiyorum. güncelleme ile yeni model satılsın diye eski modeli berbat ediyorlar. bir telefonda oyun oynamadıktan sonra çip miş ram miş ne olduğu önemli değil 1500 liralık her telefon her işi görür. 4-5000 liraya telefon alıyorsun yenisi çıkarken bir güncelleme geliyor başkasının general mobili vesteli casperi senin galaksi s serisinden daha iyi çalışmaya başlıyor. dediğim bu. detaylar benim için önemli değil. hard brik soft brik 6,0 7,5 altı üstü bir telefon kullanacam bunlara ders çalışır gibi çalışmam mı gerekiyor? yapmasınlar güncelleme. yani futbol topu yuvarlaktır. 1910 yılı ile 1950, 1990 yılı arasında üretilen futbol topu farkı vardır. ama 2010 ile 2017 yılı arasında üretilen top arasında ne fark olabilir ki? her yıl fifa pes oyunu çıkıyor artık 2012den beridir bakıyorum aşırı bir fark yok. fut diye bir zırva çıkardılar yenilik olsun diye, fifada hikaye konusu çıktı falan artık oyunu geliştiremiyorlar sona dayandılar. telefondada zaten tüm telefonlarda tüm markalarda her işi yapacak telefon bulmak mümkün.

    eskiden samsung yeni bir telefon çıkardımı pili iki katı gider, %10-20 daha hafif olur, bir sürü yeni özellik gelirdi. şimdi neymiş 2 farklı kameraya iki sabit diyafram koymuş. aman ne eksiklik hissettim hayatımda anlatamam. hemenm yeni çıkan samsung s9 a 7000 lira vermem lazım. ki s10 çıktığında ilk güncelleme ile s9 u yavaşlatsınlar 1500 liralık telefon seviyesine düşsün. sonra s10 almak zorunda kalayım. aynı şeyler ayfon içinde geçerli sony içinde huawei içinde geçerli. kim 3000-5000 liraya telefon satıyor yolunacak kaz arıyor. mesleği dijital olan mecbur alacak o adamın işi. benim stabil çalışan telefona ihtiyacım var güncellemelerle çöp olan son sistem telefona değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbyram

    Yine alacaksan vestel, casper al da; Samsung konusunda ağır saçmalamışsın. S3 mini felan kullandın en son sanırım

    s3 mini derken? valla hocam son teknolojiyi kullanma yarışına girmeyelim üzülürsünüz.

    ne zaman son model samsung alsam yenisi çıkınca güncelleme çıkararak telefonu çöp ediyorlar. ben bunu diyorum. bu saçmalama değil gerçek. ayfon bile kriz yaşıyor bununla ilgili. yok pil uzun gitsin diye güncelleme ile telefonun bazı özelllikleri kısılıyor diye açıklama yaptı. kullanıcılar bunu bizden gizli bize haber vermeden neden yapıyorsun diye kriz çıkardılar. bilmem bu olayı duydunuzmu. yani bunu her 3-5 bin liralık üst model telefon üreten üretici yapıyor. ben gidecem orta sınıf bir tel alıp stabil olarak kullanmayı hedefliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sonynin kulaklığını,bluerayini, tvsini, ses sistemini, ses kayıt cihazını, fotoğraf makinesini, laptopunu, powerbankını, mp3 çalarını hatta micro usb kablosunu kullanıyorum. Bu saydıklarımın hepsinden çok çok memnunum.

    2-3 yıl kadar önce, tablet ihtiyacım oldu. Android tabletler işe yaramaz, apple alsam kısıtlamalar beni yoracaktı. Sony o zamanlar z ultra adında 6.44"lik bir cihaz çıkartmıştı. Yahu dedim, bu kadar ürününü kullanıyorum, gideyim de z ultra alayım. Velhasıl, verdim parayı aldım.

    Ekranın ışığı sönük geldi. Ekranı ikiye bölme falan yok ( tabletinde vardı ama buna koymamış) Telefonla konuşmak tam işkence çünkü tek elle kullanım özelliği yok. Her neyse bunları sineye çektim, 3-5 ay kullandım, yakınlık sensörü çalışmamaya, ekranda ölü pikseller oluşmaya başladı. Suya dayanıklı bir cihazı yağmur altında kullanmıştım ancak su falan geçirmediğine eminim.

    Garantiye verdim, 20 gün geçti, bir şey yok bunda diye geri verdiler. O zaman soğudum ve cep telefonu olarak SONY markası silindi. Ericsson ile ortaklığı zamanlarında efsane cihazlar (hem tasarım, hem dayanıklılık anlamında) üreten bir firmanın, bu ortaklığın bitmesinden sonra yoluna ağır aksak ilerlediğine şahit oluyoruz. Zaten, sony markasında, diğer sektörler kar ederken, mobil cihaz birimi sürekli zararda. Kamera lensini diğer üreticilere satmıyor olsa, sonu blackberry, htc falan gibi olackatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 12 Mart 2018; 14:26:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: yunuss.10


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo

    Başlığı açan Burç kardeşimiz kendine göre haklıdır bişey diyemem ama ben kendi adıma şunu söylemek istedim; Sonyericsson zamanından beri ara ara başka marka kullansamda Sony nin çeşitli modellerini kullanmış biri olarak Sony den memnun kaldım hep. Belki şanslıydım elektronik olarak belki sorun yaşayan çok insan olmuştur (ki sorun yaşatmayan marka yok gibi birşey) ama ben şu an kullandığım XZ1 de dahil Sony den hep memnun kaldım. Hee eskiye göre cihazların özelliklerini kırptı biraz daha sade arayüz Sony e özel birkaç özellik filan yok son modellerinde ama XZ1 için konuşursak 2300 liraya alınabilecek başka muadil bir cihaz yok (Xiaomi vs. hariç)



    Mesela XZ1 de ekranda sorun yaşayan çok oldu bu forumda ama bende yine sorun yok :)

    Sony nin stilini beğenmeyen çok ama bu stili yani tasarımı hususi olarak beğenerek alanda çok.

    Tabi bazı arkadaşların belirttiği ve haklı oldukları noktalar var mesela kameralarında ois i kullanmaması diyaframı hala 2.0 da tutması manuel ayarları diğer markalar kadar kullandırmaması gibi bunlar bana göre de hata ve müşteri kaybettiriyor Sony e, fakat şu an XZ1 kullanıyorum ve kamerası bu eksiklerine rağmen çok kaliteli diğer markalardan aşağı kalmıyor.

    Yani demek istediğim çokta yerden yere vurmamak lazım şu an piyasada bulunan en iyi f/p cihazı bence XZ1.

    hocam xz1'i cid53'den 52'ye düşürüp Brown yapıp camdriver atsak manuel ayarlar getrisek olmaz mı omnius lisans var mı sizde

    Vay kardeşim selam nasılsın? Eski dostları görmek güzel 🖐️

    Bu arada espriyi anlayacak insan sayısı azdır tahminen 👍

    Sağolun hocam iyiyim siz nasılsınız



    Nerde o eski günler çok özledim valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    Oooo mobil-forum tayfa toplanmış. DB2020 patchleri çalışıyormuş diyorlar. Yunuss sen hiç denedin mi?

    Bu arada konuyu açan arkadaş haklı ama Sony ericsson döneminden beri Sony' nin her zamn yaptığı birşeydi. Hep birşeyler eksik olurdu. Mesela 2008 yılları w810 için konuşuyorum . R4EA005 sürümünde ses daha yüksek ve kaliteli çıkarken bundan sonra çıkardığı final sürümünde R4EA031 sürümünde ses daha azdı. Biz o telefonları yamalarla adam etmiştik. O zamandan beri bu stratejiyi kullanıyor Sony bundan sonra da kullanıcıları dinleyeceğini pek sanmıyorum.
  • Z3 kullanıyorum. Garanti dolmasına yakın telefonun ekranında bir leke oluştu. Aynı zamanda şarj yuvası da temassızlık yapmaya başlamıştı. Ankara teleservice e (yetkili servis) verdim teli. 2 gün sonra aradılar hazır diye. Telin ekranı, kasası, şarj yuvası, şarj yuvası kapağı, bataryası yenisiyle değiştirilmiş. Kasada çok küçük bir çizik vardı sadece ama yenilemişler. Ben oldukça memnun kaldım. Yeni modellerde ekran/kasa oranını yükseltirlerse tekrar tercih ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunuss.10


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: yunuss.10


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo

    Başlığı açan Burç kardeşimiz kendine göre haklıdır bişey diyemem ama ben kendi adıma şunu söylemek istedim; Sonyericsson zamanından beri ara ara başka marka kullansamda Sony nin çeşitli modellerini kullanmış biri olarak Sony den memnun kaldım hep. Belki şanslıydım elektronik olarak belki sorun yaşayan çok insan olmuştur (ki sorun yaşatmayan marka yok gibi birşey) ama ben şu an kullandığım XZ1 de dahil Sony den hep memnun kaldım. Hee eskiye göre cihazların özelliklerini kırptı biraz daha sade arayüz Sony e özel birkaç özellik filan yok son modellerinde ama XZ1 için konuşursak 2300 liraya alınabilecek başka muadil bir cihaz yok (Xiaomi vs. hariç)



    Mesela XZ1 de ekranda sorun yaşayan çok oldu bu forumda ama bende yine sorun yok :)

    Sony nin stilini beğenmeyen çok ama bu stili yani tasarımı hususi olarak beğenerek alanda çok.

    Tabi bazı arkadaşların belirttiği ve haklı oldukları noktalar var mesela kameralarında ois i kullanmaması diyaframı hala 2.0 da tutması manuel ayarları diğer markalar kadar kullandırmaması gibi bunlar bana göre de hata ve müşteri kaybettiriyor Sony e, fakat şu an XZ1 kullanıyorum ve kamerası bu eksiklerine rağmen çok kaliteli diğer markalardan aşağı kalmıyor.

    Yani demek istediğim çokta yerden yere vurmamak lazım şu an piyasada bulunan en iyi f/p cihazı bence XZ1.

    hocam xz1'i cid53'den 52'ye düşürüp Brown yapıp camdriver atsak manuel ayarlar getrisek olmaz mı omnius lisans var mı sizde

    Vay kardeşim selam nasılsın? Eski dostları görmek güzel 🖐️

    Bu arada espriyi anlayacak insan sayısı azdır tahminen 👍

    Sağolun hocam iyiyim siz nasılsınız



    Nerde o eski günler çok özledim valla

    İyiyim kardeşim uğraşıyoruz hayat işte. Aynen eski günlerin tadı gibisi yok. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SONY Mİ aman allah korusun zor kurtulduk adamlardan
  • elektronik cidden şans işi kimisi yıllarca kullanır kimisi problemlerle boğuşur.Sony banada güven veren bir marka açıkçası sebebi ise Japon olması ve her modelini kullandığım servis yüzü görmeyen Playstation serisi.Ama yazdıklarınız cidden beni bile soğuttu.
  • Değişim onayı ile dün elime geçen "Standartlara uygun" XZ1 arkadaşlar. Xperia Kalitenin Adresidir (!)

    SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!..


    Fazla bile durdum. Hadin eyvallah, ben THH'a gider...
  • Anlatacaklarıma nerden başlıyayım bilmiyorum ama aklıma bu sabah şöyle bişey geldi. Ya dedim bu Sony daha telefon yapmıyormu nedir filan bu bi bakayım dedim Turkcell’in sitesine girdim baktım son model listesinde M serisi Z5 XZ filan vardı yanlış hatırlamıyorsam ve 3-5 tane bişeydi. Dedim galiba tamam artık piyasadan çekildi galiba Sony derken foruma bakayım orda yakın zamanda bi cihaz gelecekse konusu açılmış tartışılıyordur diye düşündüm ve nitekimde öyle galiba XZ2 gündemde herhalde. Sonra sizin konuyu gördüm konuyu okumadan başlığı okuduktan sonra Xperia Z2 Sony’nin zirvesidir bitmiştir artık Sony gerçekten diyecektim sizde Z2’nin doruk noktası olduğunu zaten belirtmişsiniz.



    Valla hocam Akıllı Telefon serüvenim Sony’nin Neo ve Neo V modelleri ile başladı ve onlarda zamanın efsanelerinden bu modeller ile serüvene girip şu an geldiğim nokta iPhone 7. Z2’ye kadar hep Sony kullandım araya bazen Samsun s3-s4 girdi kısa süreliğine ama devamlı Sony kullandım.



    Demem o ki Sony gerçekten bitti artık,zaten Z2 gibi bir efsaneden sonra iPhone’a geçiş yapmam zor oldu alışamadım çok ön yargılıydım iPhone’a ama şimdi iPhone vazgeçilmezim oldu.

    Kısacası Sony Z2 ve öncesi Lale Devri sonrası tamami ile çöküş dönemidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Değişim onayı ile dün elime geçen "Standartlara uygun" XZ1 arkadaşlar. Xperia Kalitenin Adresidir (!)

    SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!..


    Fazla bile durdum. Hadin eyvallah, ben THH'a gider...

    Oha aynı mı geldi cihaz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Değişim onayı ile dün elime geçen "Standartlara uygun" XZ1 arkadaşlar. Xperia Kalitenin Adresidir (!)

    SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!..


    Fazla bile durdum. Hadin eyvallah, ben THH'a gider...

    Son durum nedir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • **BlackTower** kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz hocam lehimize karar çıkmasını, cihaz bende duruyor halan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de eskiden sony sevdalisiydim.tuslu telini de kullandim akilli telefonunu da.aynen dedigin gibi plastikciler bile kendilerini gelistirmesine ragmen sony bir arpa boyu yol katedemedi.benim sony deyince hep aklima kamerasi ve muzik deneyimi gelirdi.su an muzik deneyimini bilmiyorum ama kamerasi hic en iyi kamera olmadi.hic duydunuz mu sony nin yeni amiral gemisi piyasadaki en iyi kameraya sahip diye ? Ben duymadim , izlemedim de oyle bir video.bir de sony diger firmalara sensor vs satan bir uretici.onlarin kamerasi daha iyi cekiyor.bir de pahali sattilar yillarca telefonlari sanki super telefon uretiosun da bir de pahali satiosun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xz1 almayı düşünüyordu almayayım mı hocam altarnetif olarak ne alabilirm 2000-2500 arası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.