Şimdi Ara

SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
15.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam millet, gelin size Sony ile olan tutkulu maceramı ve neden bu maceraya artık son vermek istediğimi bu başlık altında toplayayım da bana "Hayırdır hocam ne oldu?" tarzı sorular sormayın. Her şey bir sevda ile başladı aslında, kullanıcısı ile yakından bağ kuran bir markaya duyulan, sahiplenilmiş olmanın verdiği bir sevda. Z2 onun en dorukta olduğu haliydi sadece. Severek, beğenerek aldım ve 3,5 sene boyunca hakkını vere vere kullandım Z2'mi.

    Neler oldu peki o 3,5 sene boyunca, anlatalım. Teknoloji gelişti, markalar iyileşti, "Leğen plastiği" diye gördüğümüz markalar bile kendi devrimlerini yaptı. Çoğu kamerasını geliştirdi, diyaframlarını açtılar, DSLR'da gördüğümüz ayarları cep telefonlarında görmemizi sağladılar. Ancak o süre zarfında bizim oğlan bir türlü gelişmedi. O gelişmemiş haliyle fakir ülkelerin anlamsızcana popülasyonu çoğaltması gibi ürünleri çoğalttılar, İşlemci ve platform dışında birbirinin aynısı olan bir sürü ürün. Sevdamız vardı birine, o yüzden sorun etmedim diğerlerini. "Onlar da çocuğumuz, gelsinler elbet bırakacak halimiz yok ya açıkta..." dedim, elimizdekilerin değeri daha sefasını süremeden dibi boyladı. Olsun halim iyi, satacak değilim dedim sineye çektim. Resmi forumlarında kamerasını her fırsatta eleştirdim, konularımı sildiler bir bir, lakin beklenen iyileşmeyi bir türlü göremedim.

    Gel zaman git zaman derken bizim oğlan bir ucube doğurdu. Adı bile ucubeydi. Tip olarak abilerine benziyordu lakin malzeme kalitesi ile ailenin en çürüğüydü. "Leğen plastiği" diyip hor gördüğümüz markaların konumuna gelmişti Sony. Hafızası da pek kıttı bu ucubenin, aklında tutamıyordu çoğu şeyi. Artık o noktada bu kör sevdaya bir son vermem gerektiğini anladım. Yazdım, erişebildiğim çoğu merciye yazdım. Hor görüldüm, küçük düşürüldüm, o da yetmedi 3-5 tane haysiyet yoksunu promotör bilimum aile değerlerime hakaret edecek kadar seviyelerini düşürdüler, davalık oldum. Zaten buralarda eski olmayan kullanıcıların halimi anlamalarını beklemiyordum. LG optimus'tan HtC wildfire'dan XZ'ye geçen adamlara tabii ki de cennet geliyordu, bilmiyorlardı ki asıl cennetin geldiğim yer olduğunu. Promotör olan 3-5 Sony çalışanı geri zekalı yüzünden markaya düşman olmayalım dedik. Derken garantideki ilk sıkıntılar patlak verdi, tarafıma "Olur öyle şeyler dert etmeyin!.." dendi. Aynı sorumsuzluk Japonya'da olsa tüm meslek hayatları bitecek, farkında bile değildi. Kronik sorunlar her üründe olduğu gibi devam ediyor üstüne üstlük bir yenisi ekleniyordu. Yeni gelen modeller de abileri gibi farenjitti. Çok dil döktüm düzeltilmedi. Dayanamadım Root attım, 5 dkda düzelttim bu adamların 2 senede düzeltemediklerini. Onların yapamadığı güncellemeyi ben yapıvermiştim Z2'ye, kısaca harbi çocuğum gibi olmuştu cihaz. Derken gene garantiye işim düştü, verdim 19 gün haber alamadım, şubeye gittim tesadüf eseri cihazıma kavuştum. Aynısı abimin cihazının başına geldi. Dayanamadım aradım Sony'i cihazımın durumunu öğrenebilmek için "Size buradan yardımcı olmamız mümkün değil, servise verdiğiniz firma ile görüşmelisiniz!.." dendi, gene tesadüf eseri kavuştum cihaza. Sonradan okudum ki beterin beteri de varmış, üstelik yıldan yıla, sürekli katlana katlana.

    Japonya ile irtibata geçtim. CEO'larına mail attım, dönüş alamadım. Merkezlerine ulaşmaya çalıştım tonlarca özür içeren fakat 1 tane bile çözüm içermeyen mesajlar silsilesiyle uğraştım. "Nasıl olur da söz geçiremiyor lan bunlar!.." diye çok sorguladım. Soluğu Atinadaki temsilciliklerde aldım, ama hiç tatmin olmuş değildim, mağdur olduğunu bildiğim herkesi oraya yönlendirdim, büyük çoğunluğu soluğu THH'de aldı.

    Ha tüm bunlara rağmen neden XZ1 aldım, çok basit. Öğrenciyim, imkanlarım belli, ucuzdu, Z2'min 3,5 senelik hatrına güvenip aldım. Kısacası enayilik ettim. Şuanda ekrandaki satır çizgi problemi yüzünden servis ile yüzgöz olduk. Yaklaşık 1 aydır cihazım elimde değil ve haftaya cumaya kadar yasal hakkım olan değişim talebim yerine getirilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup hakkımı kuruşuna kadar alacağım. XZ2 ile de kullanıcıların isteklerine ve taleplerine ne kadar güzel kulak verdiklerini de bir kez daha görmüş oldum (!). Enayiliğe doydum yeterince dostlarım, benden artık bu kadar. Bu sayfalarda tanıdığım tüm güzel insanlara ayrıca teşekkür ederim; sizleri tanımak benim için ayrı bir şeref dostlarım. Kendinize çok iyi bakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 9 Mart 2018; 2:16:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Böyle bir konunun tutmaması çok ve çok saçma geliyor. Sony ve Sony Türkiye kullanıcılarını "şeyine" bile takmıyor ama fanboylar "öhöhöhö sony fhd960fps video çekiyor" abi sizler nasıl kafalar yaşıyorsunuz. F/1.5 diyafram ile F/2.4 diyafram arası geçiş yapan Samsung gibi bir firma var :D ama hala kamerada sony en iyisi GÖZ DOKTORUNA GİDİN BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL.
    Bölüm Sony bölümü. Sony fanboylarının olması gayet normal. Sony'yi her sektörde savunabilirsin ama, telefon sektöründe savunuyorsan fanboy kelimesi bile hafif kalır. Bütün teknoloji editörleri bile Sony'nin diğer telefon üreticilerinin gerisinde kaldığını bas bas bağırırken, halen gözleri kapatmak acizliktir.
    Benim kullandığım telefon general mobile. Fakat iyi bir marka olduğunu iddia etmiyorum. Doğrusu neyse onu söylerim, fanboyluk yapmam.
  • Size en ironik kısmını söyleyebilir miyim? XZ'de 1sn olan XZP'de 0.5sn pozlama veren markadan bahsediyoruz. OIS koymayan, diyaframı düşürmeyen bir firmadan ne bekliyoruz ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasandi bitti saygisizca diyelim, uzulme boyle seyler icin. Devir ucuz cin marketinin devri, ne yapsalar ellerinde patlayacak bu sebeple yapmaya bile yeltenmiyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Sağolasın abim, üzüldüğümden değil. Hatta gram zerre umrumda değil dostum. Sadece Sony'e karşı neden bu denli tavırlı olduğumu merak edenlere bir açıklama yazmak istedim, o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 7 Mart 2018; 11:1:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Z1’den çektim hocam sizin kadar olmasa da, en sonunda sattım. Zamanında playstation yüzünden gelen sony severliğimle almıştım. Bu saatten sonra telefon pazarından çekilsinler, bir gram acımam. Hakediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikososyal kullanıcısına yanıt
    Bu sabah servise gittim ve XZ1'ime değişim kararı çıkardıkları, yeni cihazın ellerine gelmelerini beklediklerini öğrendim. Aynı sorun yeni cihazda da var mı yok mu inceledikten sonra eğer problemi yoksa ben de satarım büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim ürünü 0 demi kronik sorun değil galiba XZ serilerinde kronik sorun duymadım.

    Tamam biz gerçek Sonyciyiz lakin bizi tatmin edemiyorlar buda gerçek kitledr hayal kırıklığı oluyor XZ2 yi bekledik kaç ay sonu hüsran oldu yeni amiral gemisini bekliyorum bende elimde Z5 P var eğer beklediğim gibi olmazsa HTC ye veya Huaweiye geçeceğim.

    Bunlar telefon kardeşim bu kadar takmayın DSLR değil çok iyi foto çekse nolur çekmese nolur bi telefon için üzülmeyin 15 cm lik alet sonuçta kamera yazılımını geliştirmediği sürece Sony beklenen kamera performansını veremeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    xz ve xzp lerde kronik sorun yok xz1 de var doğruları söyleyince bazılarına batabiliyor o yüzden fazla dillendirilmiyor..
    ama sony tarafında cihazdan çok üzen kısmı servis kalitesi bu şekilde müşterisi kalmayacak
    halbuki kendi servis ağını kursa kimse diğer cihazların yüzüne bakmaz..
    birde sony iyi giden şeyleri bozmayı nasıl beceriyor anlamış değilim kullanışlı uygulamalarını kaldırıp saf androide dönmeye başladı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam saf android daha iyidir Sony'nin o bomboş arayüzünden emin olun. Ne Pip var, ne gece modu, ne de USB'den HDMI görüntü alma. Vallahi bomboş hocam. Sony zaten kendi de itiraf ediyor bunları tek tek, utanç verici ne diyelim ki...

    https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Sony-Xperia-serisinde-yer-alan-Gece-Modu-ozelligi-kaldiriliyor.htm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    belki z2 de duruyordur küçük uygulamalar en çok kullandığım özellikti
    track id hangi mantıkla kaldırıldı ayrı bir konu
    doğru aslında google saf androidde bile fazla özellik sunuyorken sony telefonu 3310 a çevirmeye çalışıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi saf arayüz seven, bu saydıklarımızın hiçbirini zerre umursamayacak adamlar da var, saygı duyarım, onların tercihidir; fakat problem Sony'nin kullanıcılarının taleplerini karşılamamasından da öte kullanıcı talepleri adamların umrunda değil. Talk.sonymobile.com diye resmi forum siteleri var adamların ve hemen hemen her cihazda aynı eksikliklerden bahsediliyor fakat Sony Mobile'ın umrunda bile değil o forumda yazılanlar.

    Neyse hocam daha söylenecek bir şey yok, enayilik etmeyi bırakıp başka markalara yöneleceğim. Bu konuyu sadece "Neden XZ1'i devrediyorsun hocam, bir problem mi var?" tarzı sorulara genel bir cevap niteliği taşısın diye açtım.

    Bu da benden vatansever kardeşlerimize bir bonus olarak gelsin. Vesselam :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Böyle bir konunun tutmaması çok ve çok saçma geliyor. Sony ve Sony Türkiye kullanıcılarını "şeyine" bile takmıyor ama fanboylar "öhöhöhö sony fhd960fps video çekiyor" abi sizler nasıl kafalar yaşıyorsunuz. F/1.5 diyafram ile F/2.4 diyafram arası geçiş yapan Samsung gibi bir firma var :D ama hala kamerada sony en iyisi GÖZ DOKTORUNA GİDİN BU İYİ BİR ŞEY DEĞİL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MSCEO kullanıcısına yanıt
    Abi piyasada kaç tane Sony kullanıcısı var ki şu devirde :)) ne kadar tutmasını bekliyorsun ki? İphone kullanıcısı gelip burda Sony'nin kendine çekidüzen vermesi için seferber mi olacak :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony çok enteresan bir marka, çok iyi yaptığı şeyleri eksik bıraktığı özellikler ile hiç eden bir marka.Tasarım konusunda her zaman en albenili cihazları üretirlerdi geçmişte.K850,W900 gibi modelleri üretmiş ürün yelpazesinde en fazla renk opsiyonu olan markaydı.Z2'ye kadar nisbeten birşeyler yapıyordu ama sonrası tam bir hayal kırıklığı.z2 ısınma sorunu dışında gayet iyi telefondu tabi kamerası abartıldığı kadar değildi.Sonra tasarımda gittikçe geriye dönüş yaşandı.Tasarımı geçtim multimedya tarafında yaptıkları yine saç baş yolduracak seviyede.Piyasanın en üst seviye ses,görüntü ve kayıt alan cihazlarına sahip firma bu hataları nasıl yapar hayret.Fotoğraf tarafında a7r3 gibi bir canavarı çıkaran firmadan bahsediyoruz.Piyasayı değiştiren markadır sony fotoğraf sektöründe (Aynasız full frame).Gelelim ses tarafına.Pek bilinmese de piyasanın en iyi daplarından birisi bu markaya ait.Fiyatı tuzlu olsada SONY WM1Z (2700 usd) yapılan incelemelerde en iyiler arasında belki de en iyisi.Üstelik bu performansını rakiplerinin 3 katı batarya ömrü ile sağlıyor.Kulaklık tarafında yine tepedeki markalara meydan okuyan Z1R gibi ürünü var.Piyasadaki diğer ses cihazlarını saymıyorum bu 2 ürün yeterlidir.Görüntü tarafına gelirsek yine piyasadaki en kaliteli tv cihazları üreten markalarından birisi.O tarafta da pek sıkıntı yok.Yani piyasanın beklediği mükemmel cihazı yapabilecek belki de tek üretici.Mobil tarafın bu kadar diğer alanlardan bağımsız takılmasını aklım almıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Evimde SONY markalı sadece ps3 var.Onu da komşumun veledi sahiplendi.Akşam isterim 1 yıldır onda.İyi hatırladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Sağolasın abim, üzüldüğümden değil. Hatta gram zerre umrumda değil dostum. Sadece Sony'e karşı neden bu denli tavırlı olduğumu merak edenlere bir açıklama yazmak istedim, o kadar.

    Sony ayni sorun degismez. Herseyi degistirebilirsin. Hatta dunyayi bile degistirebilirsin Sonyi asla degistiremezsin. Ne servis ne telefon ne ozellik bakimindan.



    1- kamerasi en dandik olan telefon. Ois mois f degerini bile bahsetmiyorum. Kamera yazilimibdandik cunku.

    2- ekrani berbat. Renkler canli degil. Diger firmalar uctu. Iphone ve samsunga bak.

    3- disariya verdigi ses dusuk. Kulaklikta da ses limiti var.

    4- arayuzu hizli olabilir ama cok basit.

    5- malzeme kalitesi dusuk. Telefonlari kalin. Cerceve ve sanal tuslar



    6- servislik olan cihazi da urun ayipli bile olsa degistirmezler imkani yok. Musteri hizmetlerini arasan bile servisin verdigi karar nihai karar diyorlar. Biz birsey yapamayiz derler

    Sony genel merkezi sony japonyayi arasan ya da mail atsan bile. Genel merkez, ulkenizde bulunan sony firmasi ile iletisim kurun diyor.



    Adamlar marsa gider. Sony bu 6 maddeyi degistirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • velhasıl kelam Sony Pişmanlıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene bir akrabamıza sağlam olur iyi olur diyerek Xperia XA aldırdım. Aldırmaz olaydım telefon tam bir facia 16 gb hafıza sony'nin kendi uygulamaları ve güncellemeleriyle 2gb boş yer kalıyor sürekli hafıza yetersiz uyarısı veriyor. 32gb sd kart taktık düzelsin diye uygulamaların çoğu yüklenmiyor karta.

    Yeni güncelleme vermiş android 7 gelmiş sanırım cihazı güncelleyince takılma ve donmalar başlamış.

    Birde en saçma olayı ön kamerasının arka kameradan daha iyi çekmesiydi.Arka kamera hem bulanık hemde netlemiyor.

    Servise göndereceğiz fakat çok fazla umudum yok düzeleceğine

    Aynı dönem aldığımız ondan daha ucuz olan gm5 daha iyi çalışıyor.

    Sony iyidir kalitelidir sen söyledin ondan aldık dediler.Gücüm olsa parasını verip cihazı ellerinden alacağım

    Gözümden düştün sony

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 558memoli kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. KVK'dansa Ankara Teleservice'i tercih edin, KVK'da o cihaza yazık ederler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone u bırakırsam xz1 alırım diyordum kamerası ve sırf o güzel tasarımı için almayalim mi ? Ama o krom kaplamaya resmen aşık oldum.
    En son experia tipo kullanmıştık hiç güncelleme yüzü görmedik ama iyi telefondu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.