Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.884
Cevap
64
Favori
159.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • branta kullanıcısına yanıt
    Yeter yeter bana adam olana çok bile
    Ben para kazanmıyorumki fotodan
    Amatör olarak keyfe keder yapıyorum
    13 bin tl doğrusu bir makinaye vermem
    Benim limit makinam budur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Vallahi 5.450 tl ye A7 ii yi aldım hemde sıfır sony eurasia bayisi aras fotodan
    Eurosia garantili faturalı üstelik ekrana orjinal sony csmda taktırdım

    İşin fiyat boyutuna da bakınca bence artık harika bir gövdeye sahipsiniz. Sadece artık makinenizde dahili flaş yok. Başka hiç bir eksiği olmayan makine. A6300 e göre makinenin tutuşu bile daha çok keyif verecektir. Artık elinizdeki lenslerin bile daha iyi performans verdiğini göreceksiniz. Tekrar hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim Akın bey kardeşin çok sagolun
    Benim ff e geçme nedenlerimden biride sizin övgüleriniz
    Bu makinaya ve çok sevdiğim kardeşim kadar murat kardeşiminde al abi
    Hiç çekinme demesiydi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyimli arkadaşlar keşke bilgilerini paylaşsalar benim gibi cahillerle :D
  • DonJuan1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun ben de uzun zamandır bu makineyi düşünüyorum amatör kullanım amaçlı. Birkaç gün önce youtube'da TechnologyMafia diye bir kanal keşfettim a6000 için yani kısaca tüm sony e-mount makineler için lens inceleme, karşılaştırma videoları var sony'nin kendi lensleri, zeiss lensler, adaptörle kullanılan daha ucuz lensler vs. birçok lens incelemesi mevcut kanalda örnek fotoğraf ve videolarla birlikte



    https://www.youtube.com/user/TechnologyMafia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DonJuan1907 kullanıcısına yanıt
    Youtube gayet güzel bir kaynak fakat videolar çok vakit harcıyor, bilgiye ulaşana kadar göbeğiniz çatlıyor bazen :)
    Aliexpress kullanıyorsanız ve fotoğraf konusunda meraklıysanız, özellikle de portre çekimlere meraklıysanız kesinlikle sahibinden veya benzer bir siteden ucuz yollu 50mm manuel lens araştırıp ona uygun bir adaptör siparişini aliexpress ten yapmalısınız. Ayrıca lensinizde yoksa ucuz bir uv filtre almanızı tavsiye ederim.
    Adaptörlerin lens girişini yalama yapma durumuyla ilgili şöyle söyleyeyim. 3 tane orjinal lensiniz olsa ve bunlarla sürekli değiştire değiştire fotoğraf çekseniz yine bu sıkıntıyla karşı karşıya kalırdınız. Buda şöyle bir durum var, mesela ben FD-Nex adaptör aldım ve Canon FD serisi 2 ayrı lensimle çekimler yapıyorum. Adaptör sürekli gövdeye takılı duruyor ve ben sadece lensleri değiştiriyorum. Bence şuanda da adaptör sayesinde lens girişimi koruyorum Olaya nereden baktığınıza bağlı hocam. Bir de kendinize seçtiğiniz manuel lens grubu da önemli. Mümkünse aynı adaptörle kullanabileceğiniz lensleri tercih etmenizde fayda var.

    Bir de ufak telefon tripodlarından almayı düşünebilirsiniz. Cep telefonunuzla makineyi wifi ile bağladığınızda makineyi tripoda takıp uzun pozlama veya hassas çekimler yapabilirsiniz. Örümcek tripod denilen telefon tutucu tripodlardan almanız bile ilk aşamada 10TL gibi bir fiyata işinizi görebilecektir.

    İlerleyen dönemdeki merak ve isteklerinize göre de aliexpress ten aparatları uygun fiyatla alabilirsiniz. Türkiye'deki fiyatın yarısına hatta 3 te 1 ine aliexpress ten alabiliyorsunuz çoğu ürünü. hele ki ucuz ufak ürünler kapınıza kadar ücretsiz kargoyla geliyor.




  • +1 diyorum Cankartal84 ün dediklerine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşım iki senedir Alpha 6000 kullanıyorum. Bu makina özellik, çekim kalitesi bakımından Canon 70D ile bazı konularda yarışabiliyor. 3 Haneli Canon modelleri (550D,600D,650D vb.) ve iki haneli modeller olan 60D-70D'den pek çok konuda (Sensör kalitesi, seri çekim hızı, netleme ve AF noktaları, ISO performansı) daha iyi durumda bir makina.

    Gündelik kullanım için istiyorsanız;

    SONY 18-105 F.4 G OSS Lens ve 10-18mm F.4 G OSS lens ile iyi bir takım oluşturabilirsiniz.


    Eğer maddi olarak daha üst fiyat segmentine çıkabiliyorsanız,

    SONY ZEISS 16-35mm F.4
    SONY ZEISS 16-70mm F.4
    SONY ZEISS 24-70mm F.4 lensleri ile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Aynı zamanda bu lens 3'lüsü Full
    frame gövdeler ile de uyumlu. A7 serileri ile de kullanabiliyorsunuz.

    Gelelim Prime lens olayına,

    Ciddi çekimler yapacaksanız mutlaka ZEISS olan modellere yönelin derim.

    Özellikle 55mm F1.8 Zeiss E mount modeli Performans konusunda çok çok iyidir. Keskin bir lens ve
    bokeh konusunda üst noktada. Fiyatı 3000 lira civarı. bi kere alıp ömür boyu kullanın.

    O kadar paraya çıkamam diyorsanız iki modele yönelmeniz gerekiyor.
    SONY 50mm F1.8 OSS Lens
    SONY 50mm F1.8 FE Lens.

    FE olan modeli alın derim. Full frame olmasının yanısıra OSS modeline göre daha iyi sonuçlar veriyor.
    OSS olan model APSC formatı için yapıldığından köşelere doğru keskinliği düşerken FE modeli Fullframe olduğu için köşe başarımı çok daha keskin.




  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    + 1 diyecek söz yok
    Çok net ve gayet faydalı fikirler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16-50 yi ters bağlayıp makro lens yapabilir miyiz? Yada en uyguna f/p yüksek makro çekim için hangi ekipmanlar mantıklı olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cherokee

    16-50 yi ters bağlayıp makro lens yapabilir miyiz? Yada en uyguna f/p yüksek makro çekim için hangi ekipmanlar mantıklı olur?

    Bence öncelikle manuel bir makro lens alarak başla. Pentax, canon yada m42 olabilir. Çevirici ile kullan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce a6000 almıştım. Bu sürede makinaya baya alıştım, aslında bir zorluğu yok.

    Nikon d5000 ve 35mm 1.8g lensimin performansını alamadım tabiki, lensler her zaman gövdeleri dövüyor, çok sevdiğim bir lensti ve aynasıza geçmek için sattım. Gövdeye fazla para vermeden iyi lensler almalı.

    Ve dayanamadım sel 35mm 1.8 oss lens siparişi verdim. Başka da lens almam, kit lens ve 35mm ile mutlu mesut geçinirim. Bu lens biraz pahalı bence, ama ABD fiyatı da pahalı zaten. Umarım tekrar nikon 35mm 1.8g tadını alırım. Neden 50mm almadım? 50mm portre için çok iyi bir lens, ancak 35 ile hem portre hem de sokak fotoğrafçılığı yapılabilir, ev içinde aile fotolarında 50mm çok dar kalacaktı. Daha önceki tecrübelerim 35mm yani 52.5mm ff karşılığı benim kullanımım için harika bir açı.

    Gelelim 2 haftalık a6000 tecrübesine. Aslında bu dslr den aynasıza geçiş tecrübesi. Öncelikle viewfinderin eksikliğini pek hissetmedim, aslında genelde monitörü kullandım. Bir kere aynasızda ne çekiyorsanız ekrandan onu görüyorsunuz, yani pozlamada eksik veya fazla ise aynen yanısıyor. Nikondaki liveview aslında kullanışsız birşey, yeni d5500 de inceledim tabi ki daha hızlı ama ayna işi bozuyor ve yavaşlık kaçınılmaz.

    DSLR makinalardaki dönen ekran bence hiçbir şey getirmiyor. O ekrandan zaten foto çekemiyorsunuz af hızı yüzünden, bence canon-m deki hata da buydu, aynayı sökmüşler olmuş sana aynasız. Hayır sony burada diğer markaları dövüyor, ayna yok ama hızlı bir af teknolojisi var. Çok ayna hasretim olunca filmi a-1 makinamı alıp çıkıyorum gerçek bir dslr hissiyatı veriyor, film sarıyor, manual focus yapıyorum. Emin olun FF Canon a-1 ve 50mm lensi ile 820gram ağırlığa rağmen sizi rahatsız etmiyor. Makina ergonomik çünkü, gövdesi ince, boynuna astığın zaman aşağı çekmiyor seni.

    Bence ayna olayı filmli slr ler için üretilmiş birşey, ben gelecek görmüyorum. Nikon daha hafif gövdeler yapıyor 420 gram mesela d5500. Ama gövdeyi bir yere kadar küçültebiliyorlar, ayna var sonuçta. Ucuna bir de ağır lens taktığınız zaman oldu sana gülle, taşımak isteyen kullanır.

    Benim gibi hobi fotoğrafçısı iseniz, çocuğunun resmi, gezdiğim yerlerde iyi foto çekerim, sokak fotoğrafçılığı yapıyorsanız dslr almayın kesinlikle aynasız alın. Sokakta dslr çok dikkat çeker a6000 de resimlere bakıyormuş gibi yapıyorsun ve şakır şukur çekiyorsun, yanıma boyun kayışı bile almıyorum dikkat çekmemek için. Bir de küçük manfrotto marka tripod aldım, 250 gram kendisi var mı yok mu belli değil.

    Buyrun bu foto kit lens ile çekildi. Kit lens tü kaka lens değildir, doğru ışık ve düzgün teknikle çok kaliteli sonuçlar verir. Bu lens 130 gram muhteşem bir ağırlık ve boyutlarda.

     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 12 Haziran 2017; 11:48:11 >




  • Güzel fotoğraf ve bilgiler bende alalı 1 ay olmadı yavaş yavaş ısınmaya başladım incelemer ve ayarları kurcalayarak makine çok iyi işler yapıyor kullanmasını bilirsen tabi alıştıkça daha iyi sonuçlar verecektir dün çektiğim bir iki karede ben ekleyeyim konuya
     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***
    Gül by Tayfun, on Flickr
     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***
    Kilit by Tayfun, on Flickr
     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***
    Yeşillik by Tayfun, on Flickr




  • 16.50 ellerine sağlık çok güzel çekmişsin fotoğraf harika çıkkmış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize sağlık fotolar güzel çıkmışlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • iAndroid kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam. seyahatteydim ancak görebildim mesajınızı, geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen.
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    önerileriniz için teşekkürler hocam. seyahatte olduğum için ancak geri dönebiliyorum kusuruma bakmayın lütfen. aliexpress'in müdavimiyim; 7-8 parça ekledim hatta almak için bunları sizlerle paylaşmak isterim belki işinize yarayacak bir şeyler bulursunuz:

    1-https://tr.aliexpress.com/item/Focus-F-1-Quick-Rapid-Carry-Speed-Soft-Pro-Shoulder-Sling-Belt-Neck-Strap-For-Camera/32346600220.html?spm=2114.13010208.99999999.264.el1of5

    2-https://tr.aliexpress.com/item/Silver-Metal-Hot-Shoe-Cover-for-Sony-A900-A700-A350-A77-A55-A6000-A33-Camera/32788004086.html?spm=2114.13010208.99999999.271.el1of5

    3-https://tr.aliexpress.com/item/New-Fashion-High-Quality-Camera-Shoulder-Neck-Strap-Belt-Pad-cushion-for-Nikon-Canon-Sony-Pentax/32810056546.html?spm=2114.13010208.99999999.278.el1of5

    4-https://tr.aliexpress.com/item/NEOPine-Neoprene-Soft-Shockproof-Inner-Camera-Bag-for-SONY-Alpha-A6000-with-16-50mm-Lens-Camera/32650642540.html?spm=2114.13010208.99999999.286.el1of5

    5-https://tr.aliexpress.com/item/S0NY-E-mount-Camera-body-cover-Lens-bayonet-cap-for-A7S-A7M2-A7-A7r-A5000-A5100/32361191181.html?spm=2114.13010208.99999999.293.el1of5

    6-https://tr.aliexpress.com/item/FDA-EP10-eyecup-viewfinder-eye-cup-eye-piece-Rubber-Eyecup-protector-for-sony-camera-A6000-A5000/32677185908.html?spm=2114.13010208.99999999.300.el1of5

    7-https://tr.aliexpress.com/item/Clear-Optical-Tempered-Glass-LCD-Screen-Panel-Film-Protector-0-4mm-HD-Guard-Shatterproof-Cover-For/32561266735.html?spm=2114.13010208.99999999.308.el1of5

    8-https://tr.aliexpress.com/item/Premium-Tempered-Glass-Camera-Screen-HD-Protector-for-Sony-A3000-A5000-A6000/32535108375.html?spm=2114.13010208.99999999.315.el1of5


    seyahat esnasında sık sık makineyi kullanma şansı buldum hatta 2000'e yakın fotoğraf çektim ama bunların temalı olanlarının sayısı 100 falandır sadece. makine gerçekten donanımlı, kullandıkça öğrendiğimi ve ayarları daha kolay yaptığımı hissediyorum. daha çok sokak fotoğrafçılığına yatkın olduğumu fark ettim. bir de makineyle beraber gelen orijinal askı boynumu mahvetti. bu konuda önerilerinize açığım. yukarıdaki aliexpress linklerinde 2 tane askı mevcut ama "onlara boşa para verme şunu al kafan rahat etsin" derseniz önerilerinize açığım.

    en büyük eksikliğimin temel bilgi olduğunu fark ettim. fotoğraf çekme tekniklerinden epey habersizim yani.

    bir de sormak istediğim bir mevzu var. sony play memories'ten ücretsiz programları indirdim ve kurdum kameraya; ancak konumumuz türkiye olursa time lapse programını indiremediğimizi yazmışlardı bi kaç yerde; ben de sony play memories hesabını amerika konumu gösterdim öyle açtım. ama time lapse i satın almak istediğimde kredi kartını kabul etmiyor. bu mevzunun kolay bir çözümü var mıdır bilen eden var mı?


    düzeltme: bu mevzuyu aşağıdaki kaynakta anlatılan adımları takip ederek çözdüm. merak eden arkadaşlar için link bırakayım.
    https://teknoseyir.com/blog/sony-kameralar-icin-turkiyede-kullanilamayan-uygulamalari-satin-alma

    bir de filtre mevzusu var. gerçekten fotoğrafçılık cahili olduğumdan; hangi çap filtrenin benim makinenin 16-50 lensine uyacağını bilmiyorum. bu konuda da öneriye açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonJuan1907 -- 14 Haziran 2017; 15:39:41 >




  • DonJuan1907 kullanıcısına yanıt
    Tekniklerle ilgili eksikliğinizi farkettiyseniz şimdi sırada araştırmak var hocam :) Çekim tekniklerini, genel bilgi ve terimleri araştırmak, bunları denemek sıradaki aşama :)
    Time lapse için kullandığınız kredi kartı Türkiye'ye kayıtlı olduğundan dolayı kabul etmemiş olabilir. Sanırım Amerika'dan sanal kart gibi bir kart alıp o kartla alıyorlardı böyle durumlarda ama emin değilim, sadece öyle okudum biryerde diye hatırlıyorum.
    16-50 kit lensin çapı 40.5mm dir. Lensin ön kısmında yazar. Size tavsiyem 40.5mm den 52 veya 55mm e yükseltmek için "step up ring" almanız. Çünkü birçok filtrede 40.5mm ölçü yok. Genel olarak croplu makineler için en çok gördüğüm filtre çapı 52-55mm oluyor. Kendi lenslerim için 40.5-55mm ve 52-55mm step up ring aldım. Tüm filtrelerimi de 55mm e göre aldım. Hepsiyle aynı aparatları kullanma imkanım olacak bakalım geldiklerinde.




  • arkadaşlar media markt ta yıne gece kusu ındırımı 1599 tl 16-50 mm lens ile kaçırmayın...
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_sony-a6000-24-3-mp-3-in%C3%A7-16-50-mm-aynas%C4%B1z-sistem-foto%C4%9Fraf-makinesi-1120678.html

    edit : resim eklendi ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***



    edit2: ürün bitti :) umarım almayı düşünen konu takipçileri almıştır... bir kaç hafta önce de bu şekilde haber vermiştim kaçırmıştınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.dll -- 15 Haziran 2017; 23:23:23 >




  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.