Şimdi Ara

SONY 52Z4500 mü 55EX500 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar ikisi arasında kaldım şu an fiyatlar yaklaşık aynı.

z 4500de açılmamış kutu diyorlar ama biraz korkuyorum tabi nasıl kaldı bu kadar diye.

10 bit panel ve 200 hz olması güzel aslında z serisinin.
    diğeri de 55".

bir de 52z4500 görüyormusunuz hiç yakınlarda gördüyseniz en ucuz ne kadar gördünüz?

teşekkürler

• 55ex500 aynı fiyata bulabiliyorsan tavsiye ederim. Z serisi düşünüyorsan z5500 almalısın(veya hx700), bu saatten sonra 4000 serileri alınmaz.
    Nedeni ise bravia engine 2 kullanması ve W5500/Ex500 serilerine oranla daha düşük kontrastlı lcd modül kullanmaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

55ex500 aynı fiyata bulabiliyorsan tavsiye ederim. Z serisi düşünüyorsan z5500 almalısın(veya hx700), bu saatten sonra 4000 serileri alınmaz.
    Nedeni ise bravia engine 2 kullanması ve W5500/Ex500 serilerine oranla daha düşük kontrastlı lcd modül kullanmaları.

E yuh artık bilgimyorsanız yorum bari yapmayında insanlar yanılmasın.

55EX500 kullandığı panelin ne olduğu belli değil dir --- 52Z4500 ise kendisini kanıtlamıştır daha ayrıntı öğrenmak isteyenler araştırsınlar bu ürünler ilgili yazılmış o kadar yazı var...!
  • quote:

Orijinalden alıntı: strength

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

55ex500 aynı fiyata bulabiliyorsan tavsiye ederim. Z serisi düşünüyorsan z5500 almalısın(veya hx700), bu saatten sonra 4000 serileri alınmaz.

E yuh artık bilgimyorsanız yorum bari yapmayında insanlar yanılmasın.

55EX500 kullandığı panelin ne olduğu belli değil dir --- 52Z4500 ise kendisini kanıtlamıştır daha ayrıntı öğrenmak isteyenler araştırsınlar bu ürünler ilgili yazılmış o kadar yazı var...!

Gayet te bellidir. Sony servis klavuzunda belirtildiğine göre "LTY 550HJ01 SLCD" modül kullanmaktadır.
    Daha önceki Sony/Samsung 55" modellerinde kullanılan 54.5" Chi-mei optoelectronics üretimi (S-mva) modül yerine 2010'da üretimine başlanan 55" LTY serisi S-pva modül kullanılmıştır.
    Bravia engine 3 ise kendini kanıtlamış bir görüntü işlemcidir. Veriler bunlar, gerisi kişinin kendi tercihidir.
    Asıl siz bilmiyorsanız yorum yapmayın, forumda yeterince yanlış bilgi mevcut.

• sanırım z4500 ü kapalı kutu bulmak bu saatden sonra çok zordur! bence sizin karşılaştırmanız gereken 46z5500 vs 46hx700 olmalıdır! bu iki tv arasından tabikide tercihinizi 46z5500 den yana kullanmalısınız! neden mi?

46z5500 de back light olarak WCG-CCFL kullanılmıştır, buna ek olarak x.v.Colour ile desteklenmiştir! bu iki özellik sedece z serisinde bulunmaktadır!
    46hx700 de ise sadece CCFL back light vardır.!

z5500 10 bit panek kullanır.!
    hx700 ise 8 bit panel kullanır.!

bence bu iki özellik zaten aradaki farkı net bir şekilde ortaya koymaktadır.!

ben uzun araştırmalar sonucu 46z5800 aldım! şimdi diyeceksiniz ki z5500 ile z5800 arasında ki fark nedir?

z5500 türkiye ye ithalatı sony euroasia tarafından yapılmaktadır. z5800 ise paralel ithalat ürünü olup ingiltere için üretimiş bir model, içinde dvb-s modül barındırmaktadır.! lnb den gelen kabloyu tv nin arkasına takarak dahili uydu alıcısı sayesinde recevir e gerek kalmadan uydu kanallarını izleyebilirsiniz!

• Bana bir kaç gündür TF/DH den bazı arkadaşlar Z55x/Z45x ve EX sordular,bazılarını cevapladım bu arkadaşların

1-Z45x sistemin total olarak en optimum kullanıldığı paneldir
    2008 Modeldir ama 2009 Model Z55x den "totalde" daha başarılıdır!

En önemli başarısıda "Renklerin doğru üretimindedir"

Z55x ler aşırı sature/vivid hem Default olarak kötü hemde prof.calib. sonrası bile seviye olarak Z45x kadar iyi değil!!

2-Z55x ise S_PVA 8.000;1/6ms lik Modül kullandı;Z45x de ise S_PVA 5.000;1 8mslik Modül kullanmıştır,Black seviyesi
    farkı Z55x lehinedir ama Engine çalışması+Renklerinde daha başarılı olması Z45x lehinedir!

3-8/10-bit Modül farkını ise siz göremezsiniz bunun neden 8/10 olduğu maliyet ve satış stratejileridir,sizin bununla
    işiniz olmayacaktır

4-Engine olarak ise 2010 Modellerin daha iyi veya daha başarılı olduğu "sadece söyleniyor" ama benim normal kullanıcı olarak
    okuduklarım(dışarda) pek öyle değil gibihatta bir sürü çıkarılan serilerin bazılarında Samy gibi LAG sorunu var,bazılarında
    başka sorunlar var v.s
    2010 Model B3 olması kısaca olayı bitirmemiş!!

Sonuç olarak(şahsi fikrim tabiki)hala bulabiliyorsanız Z45x OK dir
    Z55x ise almam ve onun yerine 2010 Model alırım ama 2010 Model içinde "beklerim";bugün kesinlikle almam ve "paranız varsa"
    asıl gelecek olan High-End Sony panelleri bekleyin derim

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bana bir kaç gündür TF/DH den bazı arkadaşlar Z55x/Z45x ve EX sordular,bazılarını cevapladım bu arkadaşların

1-Z45x sistemin total olarak en optimum kullanıldığı paneldir
    2008 Modeldir ama 2009 Model Z55x den "totalde" daha başarılıdır!

En önemli başarısıda "Renklerin doğru üretimindedir"

Z55x ler aşırı sature/vivid hem Default olarak kötü hemde prof.calib. sonrası bile seviye olarak Z45x kadar iyi değil!!

2-Z55x ise S_PVA 8.000;1/6ms lik Modül kullandı;Z45x de ise S_PVA 5.000;1 8mslik Modül kullanmıştır,Black seviyesi
    farkı Z55x lehinedir ama Engine çalışması+Renklerinde daha başarılı olması Z45x lehinedir!

3-8/10-bit Modül farkını ise siz göremezsiniz bunun neden 8/10 olduğu maliyet ve satış stratejileridir,sizin bununla
    işiniz olmayacaktır

4-Engine olarak ise 2010 Modellerin daha iyi veya daha başarılı olduğu "sadece söyleniyor" ama benim normal kullanıcı olarak
    okuduklarım(dışarda) pek öyle değil gibihatta bir sürü çıkarılan serilerin bazılarında Samy gibi LAG sorunu var,bazılarında
    başka sorunlar var v.s
    2010 Model B3 olması kısaca olayı bitirmemiş!!

Sonuç olarak(şahsi fikrim tabiki)hala bulabiliyorsanız Z45x OK dir
    Z55x ise almam ve onun yerine 2010 Model alırım ama 2010 Model içinde "beklerim";bugün kesinlikle almam ve "paranız varsa"
    asıl gelecek olan High-End Sony panelleri bekleyin derim

++

Üstad eline sağlık..!

PS3 ile AR150G+ yi HDMI dan bağlar dizi LCD si yapılmasına izin vermem EMİN OL..!

Sony 3D panellere 2 sene sonra zıplarım artık.

Saygılarımla,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 40c650 Nereden almalı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet onlardan bir taneside sendin ve sana "bekle" hatta macera arama demiştim galiba
    W4x ile yola devam ediyorsun aynen,onun-bunun gazına gelme sallama katalog bilgilerini
    filanda geç bir kalem,birisi nasıl mal satarımın peşinde ama parayı veren sensin,uyanık olun biraz

Eyvallah+
  • Z5*** serilerine biraz haksızlık yapmıyormusunuz ? ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z5500-kdl46z5500-20090622154.htm

bu testin altında bazı noktalara değinilmiş z5 serisinin olumlu yönleri olarak (z4 lere göre) ...

Mutlaka incelemişssinizdir ama hatıratmak istedim
  • ustalar. ben 46 w5800 almak üzereyim. max. 3000tl bütce. ne dersiniz araştırmalarım ve sizin bilgileriniz doğrultusunda seçimim iyimi yoksa bekleyeyim/veya başka panelmi alayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahla

ustalar. ben 46 w5800 almak üzereyim. max. 3000tl bütce. ne dersiniz araştırmalarım ve sizin bilgileriniz doğrultusunda seçimim iyimi yoksa bekleyeyim/veya başka panelmi alayım?

çok doğru bir seçim... ama bütçeden biraz daha ödün vermek zorundasınız!
  • yok yok 3000 tlye buldum. valla alıp tüh keşke şunu bekleseydim şunu alsaydım falan demek istemediğimden kararsız kalıyorum. hata 3 günder almak için evden çıkıp acaba deyip eve döndüm. beynim gitti yaavv. arada diyorumki ulan alırım bunu sonra 3d tvler çıkar millet onu almaya başlar buda elimde kalırmı acaba falan diye saçma şeyler geçiyor kafamdan..bu benimki kararsızlıkmı ileriyi görüp beklemekmi ileri görüşlülükmü yoksa boş bekleyişmi bilemedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahla

yok yok 3000 tlye buldum. valla alıp tüh keşke şunu bekleseydim şunu alsaydım falan demek istemediğimden kararsız kalıyorum. hata 3 günder almak için evden çıkıp acaba deyip eve döndüm. beynim gitti yaavv. arada diyorumki ulan alırım bunu sonra 3d tvler çıkar millet onu almaya başlar buda elimde kalırmı acaba falan diye saçma şeyler geçiyor kafamdan..bu benimki kararsızlıkmı ileriyi görüp beklemekmi ileri görüşlülükmü yoksa boş bekleyişmi bilemedim..

8 bit - 10bit :
    http://www.all3c.com/images/product/attached/200906171245231956828.jpg

W5800 ler 8bit bilgin olsun...!

• quote:

8 bit - 10bit :

Hocam o 8 bit 10 bit farkları sadece öyle sunumlarda gerçek gibi sunuluyor. Yoksa şuanda 8 ile 10 bit panel farkını gösterebilecek herhangi bir yayın mevcut değil. Böyle giderse 10 seneye kadarda gelmeyecek. Zaten bu nedenle Sony'de yani serilerinde maliyetleri boşuna arttırmamak için (kullanılmayacak bir şey için neden yüksek fiyat olsunki) panellerinde 8 bit kullanıyor. Zaten dikkat ederseniz 2008 senesi Sonnleri 10 bit panelken, 2009'dan itibaren 8 bit panele geçiş yaptı. Ama buna rağmen 2009 serileri bariz daha iyi 2008 serilerinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

8 bit - 10bit :

Hocam o 8 bit 10 bit farkları sadece öyle sunumlarda gerçek gibi sunuluyor. Yoksa şuanda 8 ile 10 bit panel farkını gösterebilecek herhangi bir yayın mevcut değil. Böyle giderse 10 seneye kadarda gelmeyecek. Zaten bu nedenle Sony'de yani serilerinde maliyetleri boşuna arttırmamak için (kullanılmayacak bir şey için neden yüksek fiyat olsunki) panellerinde 8 bit kullanıyor. Zaten dikkat ederseniz 2008 senesi Sonnleri 10 bit panelken, 2009'dan itibaren 8 bit panele geçiş yaptı. Ama buna rağmen 2009 serileri bariz daha iyi 2008 serilerinden.

2009 sony ler bariz daha iyi demek biraz yanlış bir yorum! 2008 de çıkıp da 2009 hatta 2010 da üretilen modellerden çok daha iyi olan seriler var sony de!

• -BIT meselesini geçmişte çok işledik ve artık bitlendik

Sizin o bitlerle işiniz yoktur,o bitler zaten size sadece 1080 de ve panelinizi prof.ISF yaparsanız ancak gerekebilir çıplak gözle
    anlayabilmeniz içinki bunlarda oldukça ekstrem demesim bile çok zor anlaşılır hususlardır!

Panel den SD izliyorsanız istersen Modül 20-bit olsun
    HD içinde insan gözü normal şartlada ve panelin ayarlarıyla bunları anlamaz,ama penle ISF uyguladığınız zaman renklerin tüm ayarları
    Geyscale/DeltaError/RGB v.s v.s süper konuma gelecektir+1080p kaynak açacaksınız sonrada arada bir fark olup olmadığını anlayacaksınız
    yani bunu anlayanlar var ama o da aslında Modülün 10-bit olmasından değilde panel uyguanan calib.değerlerinin etkisiyledir!

Yada paneli TEST cihazlarına bağlayıpyta buradan ISF den sonra baktığınız zaman 8/10 farkını yine göreceksiniz,ama bunların gerçek hayattaki
    farkları yok denecek gibidir! hatta yoktur!

Ancak üreticiler malı daha güzel gazlayabilmek için panele High-End demişlerse zaten bazı argümanlara ihtiyaçları vardır,biraz uyanık olursanız olayı çözersiniz

Aslında makine+kasa v.s hepsi aynıdır çoğu panelde!! bütün iş S/W deki hilelerdedir

+
    Üreticilerin hemen hemen tamamında ellerinde bir tane Engine vardır(kendilerine ait olan ve Sony deki Bravia gibi örneğin)
    onunla oynayıp dururlar,yani Engine ı isterlerse uçururlar isterlerse yavaş sürdürürler v.s

Siz her Modelde/Seride bilmem nerede hep farklı Engine mı var sanıyorsunuz acep

Kimse bu olayların Pazarlama-Stratejilerini sanırım aklına getirmiyor yada getirmek istemeyip,sallama hatta palavra üretici bilgilerine inanıyor

Test Sitelerini ise zaten geçtim ben

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Nisan 2010; 18:36:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: up-link

2009 sony ler bariz daha iyi demek biraz yanlış bir yorum! 2008 de çıkıp da 2009 hatta 2010 da üretilen modellerden çok daha iyi olan seriler var sony de!

Genel olarak konuştuğum için öyle söyledim. Bir iki serisi elbette var. Ama genel olarak dediğim doğru. Mesela W5500 W4500'den iyi, V5500 V4000'den iyi gibi. Ama daha iyi olmadığı serileri de var. Ama genelde üst serilerde.
  • Ben 2 senedir HDMI dan 1080P fimler, PS3 ten BLU-RAY filmler veya FulHD kamera ile çektiğim görüntüleri izlediğim için benim için 8 bit - 10bit : farkı çok önemli ( bekleyecektim 3D leri fakat acelesi yok biraz otrana kadar bi 52 almam lazımdı DÜNYA KUPASI öncesi..!)

Fakat sen evindeki SD yayınları izleyeceksen bit olmasada olur zaten en optimumu değil elindeki paranın alabildiğini mükemmel sayacaksan buralarda ne işin var

Fotoğraf gayet basit anlatıyor, aradaki farkı...!
     SONY 52Z4500 mü 55EX500 mü

8 bit - 10bit :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strength -- 22 Nisan 2010; 0:01:12 >

• Sn ALBANİ,
    Sony high end yeni paneller sizce ne zaman piyasaya çıkar ?
  • quote:

Ben 2 senedir HDMI dan 1080P fimler, PS3 ten BLU-RAY filmler veya FulHD kamera ile çektiğim görüntüleri izlediğim için benim için 8 bit - 10bit : farkı çok önemli ( bekleyecektim 3D leri fakat acelesi yok biraz otrana kadar bi 52 almam lazımdı DÜNYA KUPASI öncesi..!)

Fakat sen evindeki SD yayınları izleyeceksen bit olmasada olur zaten en optimumu değil elindeki paranın alabildiğini mükemmel sayacaksan buralarda ne işin var

Ben bu işlerden anlayan üstadların sözlerine sizinkilerden daha fazla değer veririm. Siz öyle tercih ediyorsanız ona birşey diyemem. Sonuçta olaya inanmışsınız ne desek boş. Ama olayı bilmeyen arkadaşlarıda yanıltmaya hakkınız yok. 8 bit-10 bit farkı için Albani üstadın daha onlarca yazısı var. Lütfen ben anlıyorum falan diyeceğinize onları bir okuyun ondan sonra burada bu farkı savunun. Ayrıca iş paranın alabildiği meselesi değildir. Eğer öyle olsaydı LG'nin 1500 TL'ye satılan 42 LH3000 modelini alırdım (Malum 10 bit panel kullanılıyor) . Bit için öyle müthiş paralar vermene gerekte yok. Gayet uygun fiyata 10 bit panel sahibi olabilirsin. Ama işin bit mit olmadığını anlayamadıysanız birşey diyemeyeceğim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.