Sene başında kahvaltı için sandviçi 25TL'ye alıyordum. Bu sabah 60TL oldu. Artık almayacağım. Bildiğimiz basit bir sandviç. İçerisinde peynir, domates, salata ve zeytin ezmesi olan klasik bir sandviç. Şaka gibi. |
Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? (2. sayfa)



-
-
İstanbuldaysa martı dönerdir o.
-
Ediyorum.
-
Duydunuz mu? Yine heryer tıklım tıklım doluymuş,şahlanıyormuşuz.Kasanda cent yok cebinde nakitin yok 1 ay geriden açlıkla yaşayıp sefa sürüyorsun..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ucuza yesen bi dert yemesen bi dert
-
Mümkün mertebe dışardan birşey yemiyorum hiçbiryer paranın karşılığını vermiyor.Bir hamburger söylüyorsun böyle boyutunu iyice küçültmüşler falan heryer rezil.Tabiki market fiyatlarıda uçuk orası ayrı birşey.Yemeden içmeden kısdım yalan yok şu son 2 aydır geçtiğim yıllara göre daha az tüketim yapmışım.Alamayacak durumda olduğumdan dolayı değil maaşımın büyük kısmını elimden geldiğince dövize yatırmaya amaç edindim kendime çünkü enfalsyonun ucu kaçtı eskisi gibi tüketsem gider 5 10 kat artıcak heralde die olabildiğince az alışveriş yapmaya özen gösteriyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İzmirde. İzmirde kiralar az değil ki niye martı döner olsun. Şu gıda işi yapanlar %100'den az kar etmemeye alışmış sizde bu fiyatları normal sanıyorsunuz. Kaç gram tavuk koyuyorlar sanki? Tavuktan iskender yapıyorlar o da 90 lira. Gerçi porsiyon adana 110 lirayken yemem onu.
-
Gıda hala çok ucuz(lüks yerlerden bahsetmiyorum) artar büyük ihtimal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim. Kanseri atlattı ama tedavi çok ağır, kalıcı zarar veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Fiyatlardan ziyade hijyen meselesi var. Gittiğim belli yerler var genelde mutfağını gezmenin serbest olduğu yerlere gitmeye başlıyorum.
Maalesef her sektörde olduğu gibi denetimler inanılmaz zayıf. Lüks görünen restoranların mutfağı bile sizi şaşırtabilir. Emin olun gerek personel gerek işletmeler bu konuda çok zayıf. Gıda güvenliği nedir soğuk zincir sıcak zincir neyle ne yanyana kullanılmaz bunları bile bilmiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devam ediyorum ne yazık ki. Bağlılık gibi evde akşam yemek oluyor ama dışarda arkadaşlarla haftada 3 gün dışarda yemek daha hoş geliyor.
-
Bizim semtte bi lahmacuncu var, yemek sepetinden söylerdim harika lahmacunu vardı, oradan taşındım adamları arıyorum getiriyorlar, çünkü yemek sepeti dükkanı kapalı gösteriyor bölgem için.. her neyse başka hiç bir şey söylenmiyor, gelen her şey çok iğren.. (şişli - kağıthane) mümkün olduğu kadar lahmacun hariç evde yemeye çalışıyorum.. herşey çok pahalı ve çok kalitesiz, adamın bim a101 den alıp sana onu hazırladığını anlıyorsun yani.
-
Bilen belki bilir İstanbul Kartal'da İNTİBA döner var sahilde. Eskiden yani bu fahiş zamlar yapılmadan önce ayda 2 kere gider iskender yerdik.
Şimdi yılda 1-2 kez gidiyorum.
1 porsiyon iskender 270 lira
-
Çok geçmiş olsun. Umarım eski sağlığına bir an önce kavuşur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben dışardan yemek söylemeye devam ediyorum. Ancak şöyle bir durum var. 10 yıl önce orta boy pizzalar bir tepsi büyüklüğünde olurken şimdi x large pizzalar tepsi büyüklüğünde oluyor. Bir tane burger ile tıkabasa doyarken şimdi iki ısırıkta bitiyor. Yine önceleri yemeklerin yanında verilen sosuydu ikram tatlısıydı şuyuybu buyuydu ücretsiz iken şimdilerde bunları bazı restoranlar paralı satıyor.
Fiyat konusunda bana göre bir değişiklik yok örneğin günümüz maaşlarından ve yemek fiyatlarından bir 0 atılırsa hemen hemen 10-15 yıl önceki fiyatlara denk geliyor. Pandemi öncesi doyurucu bir yemeğe ortalama 30 TL ödüyordum, şimdi aynı yemeğe 300 TL ödüyorum. Keza maaşım pandemi öncesi 12k iken şimdi maaşım 70k olmuş. Yemek fiyatları genel olarak 10 kat artmış ancak maaşım o kadar artmamış. Burada alım gücümde düşüş olduğu görülüyor. Ancak menüler küçülmüş, kalite düşmüş ve yanında ücretsiz verilen ekler paralı olmuş.
-
Genelde hafta sonu oğlanla bir hamburger kaçamağı yapardık. Ara sıra da hanımı mutlu etmek için suşi yerdik. Yakında kendi hamburgerlerimi yapmaya başlarım:) Hafta sonları yazlığa ailemin yanına gittiğimiz için fiyatların tam farkına varamadım. Altınoluk'ta su ürünleri kooperatifinde sardalya, kalamar vs yedik. Onun fiyatı bile bana tuzlu geldi. Gerçi porsiyonları gayet büyüktü. Yolda geç saatlerde araba kullandığım için bir kahve alıyorum. En son büyük boy latteye 84 TL verdim. Hanımla iyi ki kahve makinemiz var diyerek kendimizi kutladık. 3-4 hafta sonra oğlana Bursa Uzay pastanesinden çilekli beberoski (tekli) pasta aldım. 95 TL'den 110 TL yapmışlar. Sadece çocuğa almaya devam. Artık 5-6 haftada bir alırız. Bakalım bu fiyatlar nereye kadar gidecek ve işletmeler nasıl ayakta kalacak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sana çok bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi şehirde yaşıyorsunuz hocam? Kayseri'de merdiven altı yerler dışında böyle bir fiyat yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çeyrek domatesin yarım hıyarın 1 dilim peynirin 2-3 sürümlük zeytin esmesinin maliyeti 30 tl var mıdır? Yarı yarıya fazla kar marjı. Kimse sürümden değil direk satıştan kazanmak istiyor. Fırsatçılık arttı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X