Bildirim
SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (51. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
şundan dolayı olma ihtimali var, bir deneyin
http://www.solidworks.com/sw/support/techkb3072630.htm
-
Beyler öncelikle forumda yeniyim yazım v.s hatalarım varsa affola.
Bir medikal şirketinde teknik ressamlığa yeni başladım. Solid'e çok hakim değilim. ama montaj kısmı çok cazip geliyor kullanımda. İş yerindeki cihazda internet olmadığında ekran görüntüsü fln alamıyorum ama yazıyla problemimi anlatabilirim. Şimdi gelelim soruma.
Bir takım çantası düşünün amelliyatta kullanılıyor sac olarak imal edilmiş bir dış konteyner içinde 2-3 tane sac tava içinde ve bunların içinde standart olmayan çok farklı takım araç gereçler var. Bu araç gereçler tavalara silikon destekler içine sıkıştırılıyor. Ben montajı kısmında aletlerin konum ve yer tespitini yapıp silikon parçalarının kesimini aletin silikona denk gelen kısmından CAVITY komutu ile kesiyorum ve sonradan bu parçayı cavitiy yapılmış yerlerden kesme işlemi yapıyorum. Fakat bir kaç gün sonra tam olarak sabitlediğim gerek parçalar gerek silikonlarda küçük oynamalar(5-10mm) olduğunu gördüm. cavitiyi tekrar güncellemeyi denedim olmadı. montaj hata vermedi. İşin ileriye yönelik kalıcılığı açısından bu işin alternatifi varmıdır. Mümkünse montaj kısmından.
(not: silikon parçaların çok olması sebebi ile configuration manager ile tek partın içinden boy ve cavitiyleri kontrol ediyorum.)
-
merhaba. foruma hoşgeldiniz.
kullandığınız yöntem doğru. en pratik yöntem hatta.
oynamaların nedenini ezbere dayanarak bir şey söyleyemem ancak 5-10 mm gibi bir oynama bence hiç küçük bir oynama değil. araç gereçler zaten benim tahminim 100-150mm arasıdır.
bir kaç daha baştan denemenizi öneririm belki atladığınız bir durum vardır. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: otoogretmen45199
Beyler öncelikle forumda yeniyim yazım v.s hatalarım varsa affola.
Bir medikal şirketinde teknik ressamlığa yeni başladım. Solid'e çok hakim değilim. ama montaj kısmı çok cazip geliyor kullanımda. İş yerindeki cihazda internet olmadığında ekran görüntüsü fln alamıyorum ama yazıyla problemimi anlatabilirim. Şimdi gelelim soruma.
Bir takım çantası düşünün amelliyatta kullanılıyor sac olarak imal edilmiş bir dış konteyner içinde 2-3 tane sac tava içinde ve bunların içinde standart olmayan çok farklı takım araç gereçler var. Bu araç gereçler tavalara silikon destekler içine sıkıştırılıyor. Ben montajı kısmında aletlerin konum ve yer tespitini yapıp silikon parçalarının kesimini aletin silikona denk gelen kısmından CAVITY komutu ile kesiyorum ve sonradan bu parçayı cavitiy yapılmış yerlerden kesme işlemi yapıyorum. Fakat bir kaç gün sonra tam olarak sabitlediğim gerek parçalar gerek silikonlarda küçük oynamalar(5-10mm) olduğunu gördüm. cavitiyi tekrar güncellemeyi denedim olmadı. montaj hata vermedi. İşin ileriye yönelik kalıcılığı açısından bu işin alternatifi varmıdır. Mümkünse montaj kısmından.
(not: silikon parçaların çok olması sebebi ile configuration manager ile tek partın içinden boy ve cavitiyleri kontrol ediyorum.)
hocam cavity yaptıktan sonra çekirdek parçaya hala bağlı kalırsın "tahminim" sizdeki ölçü değişiklikleri çekirdek parça oynadığı veya degiştiğj için, bu referansı koparmak için cavity komutuna sağ tıklayıp "list external references" diyerek break all dersen tüm referanslar kopar ve ölçü değişmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
...-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 5 Mart 2016; 19:25:24 > -
bir süredir uğrayamadım buraya da bir sorunum var montajda veya part çizimde mouse u herhangi bir yüzeyin üzerine getirdiğimizde yüzey sarımsı bi renge döner ya tıklayacaksan seçeceğin yüzeyi gösterir işte o olmuyor bende ezbere gidiyorum kaç gündür aynı olay teknik resim içinde geçerli tıklıyacak mı tıklamayacak mı anlamıyorum yardım ederseniz sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: der rote baron
bir süredir uğrayamadım buraya da bir sorunum var montajda veya part çizimde mouse u herhangi bir yüzeyin üzerine getirdiğimizde yüzey sarımsı bi renge döner ya tıklayacaksan seçeceğin yüzeyi gösterir işte o olmuyor bende ezbere gidiyorum kaç gündür aynı olay teknik resim içinde geçerli tıklıyacak mı tıklamayacak mı anlamıyorum yardım ederseniz sevinirim
merhaba.
1.system options (ayarlar) a tıklayınız.
2.sol pencereden display/selection başlığına tıklatınız.
3.sağda açılan pencerenin alt bolumunde dynamic highlight from graphics view ayarını aktif ediniz.
saygılar -
allah razı olsun hocam ya valla bi kramptan kurtardın beni teşekkür ederim -
Merhabalar solid uzerinde v köşebent cizimi yaptim elipse benzer bir yol ( iki ucu silindirik ortasi dogrusal) uzerinde kati model olarak supurdugumde sag ve soldaki silindirik dönüşlerde kenar kısımlari köşeli oluyor yani tam olarak yol uzerinde radyuslu modelleme yapamyorum varmidir bir cözümü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 18 Mart 2016; 10:41:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: just_shop
Merhabalar solid uzerinde v köşebent cizimi yaptim elipse benzer bir yol ( iki ucu silindirik ortasi dogrusal) uzerinde kati model olarak supurdugumde sag ve soldaki silindirik dönüşlerde kenar kısımlari köşeli oluyor yani tam olarak yol uzerinde radyuslu modelleme yapamyorum varmidir bir cözümü?
donusleri fillet ile yuvarlayabilirsiniz.
ekran goruntusu yuklerseniz daha iyi olur. -
arkadaslar,
https://www.youtube.com/watch?v=5-fqtIX1aL4
bu videoda sarı parçadan, uzerinde donen gri parça ile kesisen yerleri nasıl cıkartabilirim. yani dynamic subtract diyesim geliyor ama oyle bisey bulamadım tabii.
gri parça üzerinde çok sayıda nokta koyup her noktanın izlediği yolu çizdirdikten sonra aralarını birleştirip cut extrude yaptım ama nokta yogunluğuna bağlı kesim kalitesi değişiyor tabii. o yuzden direkt bu işi yapacak bir çözüm arıyorum.
yardımlarınız için şimdiden tesekkurler.
not: şekil anlamsız, abuk sabuk bişey olabilir. sadece derdimi anlatmak için ciziverdim.
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: omeroguz_temel
arkadaslar,
https://www.youtube.com/watch?v=5-fqtIX1aL4
bu videoda sarı parçadan, uzerinde donen gri parça ile kesisen yerleri nasıl cıkartabilirim. yani dynamic subtract diyesim geliyor ama oyle bisey bulamadım tabii.
gri parça üzerinde çok sayıda nokta koyup her noktanın izlediği yolu çizdirdikten sonra aralarını birleştirip cut extrude yaptım ama nokta yogunluğuna bağlı kesim kalitesi değişiyor tabii. o yuzden direkt bu işi yapacak bir çözüm arıyorum.
yardımlarınız için şimdiden tesekkurler.
not: şekil anlamsız, abuk sabuk bişey olabilir. sadece derdimi anlatmak için ciziverdim.
merhaba.
Solidworksta istediğinizi direkt yapan bir komut yok.
oyulmasını istediğiniz alanı kendiniz çizmeniz gerekiyor tabi bu biraz zor ve 1e 1 olması imkansız gibi birşey.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aykuteser16
Selamünaleyküm öncelikle Solidworks 15 te statik analiz yaparken mesh oluşturduktan sonra çalıştır yürüt kısmından hata alıyorum bu hata nedir bilmiyorum sürekli yüzde 9.1 de kalıyor lütfen yardımcı olur musunuz ?
Bu mesaja eklenen görseller:
aleykumselam.
sivri veya etkalınlığı çok az olan yerlere mash atamıyor solidworks.
daha kaba çizmeniz gerekiyor parçanızı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: minastrit
Arkadaşlar Resim Üstünde de Gözüktüğü Gibi küçük Bir Kare hariç Resmin Geri Kalanı Donuyor Neden Kaynaklandıgını Bilemiyorum.
Fikri Olan Paylaşabilirmi Acaba
rebuild tuşuna (yukarıdaki trafik lambası gibi olan simge) bastığınızda görünüm değişiyor mu?
bir de ayarlardan "image quality" ayarını low (faster) yönüne doğru düşürün. -
Arkadaşlar merhaba, serpentine bir kanal geometrisi çiziyorum. Çizgi çoğaltmayla çiziyorum ancak çizdiğim kapalı kontorun katı modelini atmıyor. Tam tanımlı olmayan yerler var acaba ondan olabilir mi? Daha önce de yapıyordum ancak herhangi bir sorun vermeden atıyordu, ne uyarı veriyor ne bir şey. -
quote:
Orijinalden alıntı: AnotherPlanet
Arkadaşlar merhaba, serpentine bir kanal geometrisi çiziyorum. Çizgi çoğaltmayla çiziyorum ancak çizdiğim kapalı kontorun katı modelini atmıyor. Tam tanımlı olmayan yerler var acaba ondan olabilir mi? Daha önce de yapıyordum ancak herhangi bir sorun vermeden atıyordu, ne uyarı veriyor ne bir şey.
merhaba,
ekran görüntüsü paylaşırsanız yardımcı olurum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X