Şimdi Ara

Sola dönmek için sağa yanaşmak ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen yollarda goruyorum. Ozellikle ş.dışı yolda.

Sola sinyal verip, saga yanasiyorlar ve yolun bos olmasini bekliyorlar.

Benim bildigim sola donecek olan, seridin soluna dogru yanaşir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yol vermiyorum beklesin zaten arabası fordsa üstün manevra kabiliyeti ile aradan geçer gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzayMekiğineKafaAtanKedi -- 26 Ağustos 2016; 19:02:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde merak ettiğim konu annem hep yapıyor,ben yapmıyorum.doğrusu nedir acaba

• Uzun yolda doğru olan odur. Sağ tarafta emniyet şeridine geçilir ve yol boş olunca karşıya geçilir.

• aslında mantıklı bir hareket.sola donucek olan sola yanaşınca(anayol otoyol) arkadan gelen süratli aracı sıkıştırmış oluyor.(sagında arac da olunca) .boylelikle saga yanasıyor ve yol boş olunca da adam sakin sakin geciyor.
  • Uzun yolda donusten once saga yanasmakta problem yok. Sola sinyal verip saga yanasmasi aldatici.

• Arkadaki geçsin diye veya karşıdan gelenlerin bitmesi için yapılır ki çok doğrudur. Yapılmazsa büyük kazalar olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç birşey anlamadım,tırmı bu niye sağa yanaşsınben direksiyonu bırakıyorum araba kendi bildiği gibi gidiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hiç birşey anlamadım,tırmı bu niye sağa yanaşsınben direksiyonu bırakıyorum araba kendi bildiği gibi gidiyo

Sizin araç kendi kendine otonom kullanımı öğrenmiş. Yakında yakıt almadan gitmeyide öğrenirse yaşadınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 26 Ağustos 2016; 22:10:17 >

• UzayMekiğineKafaAtanKedi kullanıcısına yanıt
    Akıl dolu yorumlara devam.
    Devaaam..
    Devaaaaaaaam....

• deliyürek_116 kullanıcısına yanıt
    Tekrardan teşekkürler Emrecan'cım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzayMekiğineKafaAtanKedi kullanıcısına yanıt
    Canını yerim başkan

• Sola dönecek adam niye sağa yanaşıp dönüyor arkadaş tır mı sürüyorsunuz amacınız ne? Şehirler arası yol diyorsunuz, şehirlerarası bir yolda sola dönüş varsa zaten ya dönüş cebi vardır, ya dönel ada vardır, ya ışıklı kavşak vardır. Sol şeritten 200le kaptırıp gelen efendinin keyfini bozmayayım diye niye kural ihlali yapıp sağ şeritten sola dönecekmişiz?

Ayrıca bu tip bir durumda kazaya karışırsanız %100 suçlu olursunuz, bizzat yaşadığım kaza ile sabittir. Biz sol şeritte ilerlerken, sağ şeritteki şahıs sola dönmek için kontrolsüzce şeridimize girince araca ortadan bindirip karşı şeride fırlatmıştık. Karşı taraf %100 hatalı olarak karar verildi.

Sola dönecek olan insan sinyalini yakıp sol şeritte kalmalıdır, arakadan gelen adam zaten kör değil ise görür ve buna göre hızını ayarlar, yol müsait ise sağ şeride geçer. Kazaya sebebiyet de vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Sola dönecek adam niye sağa yanaşıp dönüyor arkadaş tır mı sürüyorsunuz amacınız ne? Şehirler arası yol diyorsunuz, şehirlerarası bir yolda sola dönüş varsa zaten ya dönüş cebi vardır, ya dönel ada vardır, ya ışıklı kavşak vardır. Sol şeritten 200le kaptırıp gelen efendinin keyfini bozmayayım diye niye kural ihlali yapıp sağ şeritten sola dönecekmişiz?

Ayrıca bu tip bir durumda kazaya karışırsanız %100 suçlu olursunuz, bizzat yaşadığım kaza ile sabittir. Biz sol şeritte ilerlerken, sağ şeritteki şahıs sola dönmek için kontrolsüzce şeridimize girince araca ortadan bindirip karşı şeride fırlatmıştık. Karşı taraf %100 hatalı olarak karar verildi.

Sola dönecek olan insan sinyalini yakıp sol şeritte kalmalıdır, arakadan gelen adam zaten kör değil ise görür ve buna göre hızını ayarlar, yol müsait ise sağ şeride geçer. Kazaya sebebiyet de vermez.

Ehliyeti kasaptan mı aldın?

• quote:

Orijinalden alıntı: cooLpapa

quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Sola dönecek adam niye sağa yanaşıp dönüyor arkadaş tır mı sürüyorsunuz amacınız ne? Şehirler arası yol diyorsunuz, şehirlerarası bir yolda sola dönüş varsa zaten ya dönüş cebi vardır, ya dönel ada vardır, ya ışıklı kavşak vardır. Sol şeritten 200le kaptırıp gelen efendinin keyfini bozmayayım diye niye kural ihlali yapıp sağ şeritten sola dönecekmişiz?

Ehliyeti kasaptan mı aldın?

Evet yanında 1 kilo da antrikot hediye ettiler oturdum bi güzel yedim, lazım mı sana da ehliyet? Tanıdık bi kasap var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 27 Ağustos 2016; 11:03:33 >

• Diablo kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın ama o 200 le gelen efendinin keyfini bozmamak için kendi keyfinizden olabilirsiniz. Belkide son kez o dönüşü yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MCÇETİN

Hocam yanlış anlamayın ama o 200 le gelen efendinin keyfini bozmamak için kendi keyfinizden olabilirsiniz. Belkide son kez o dönüşü yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.

Bakın tekrar söylüyorum, şehirlerarası yollarımızda en basit dönüşlerde bile uyarı levhası var, ışık var. Yoğun yollarda ada ve ışıklı kavşak var. Otobanda zaten sola dönüş diye birşey yok, tüm çıkışlar sağdan yapılıyor.

Şehirlerarası yollarımızın büyük kısmı bölünmüş yol, arada ya bariyer var ya kanal var, dolayısıyla kavşak yoksa sola dönmeniz zaten mümkün değil.

Sol şerit trafiğini aksatmasın diye zaten artık cep yapılıyor sola dönüşlerde. Bu cepler bazen solda oluyor yani bölünmüş kısmın payını kullanarak bir şerit oluşturup cep yapıyorlar, bazılarında ise en sağa geniş bir cep açıp yolu kavşağa dönüştürüyorlar. Tüm bunlara rağmen tır sürer gibi sağ şeride geçip hem sağ şeridi felç eden, hem de sol şeritte seyreden araçları riske atan insanları anlamam mümkün değil.

Ayrıca kaza yaşadım diyorum, fotoğraflarını da ekliyorum. Sola dönecek araç, sağ şeritten dönmeye çalıştı ve biz araca ortadan vurduk, kusur karşıya verildi. Olması gereken de buydu. Bizdeki araç E93 M3, karşı araç da Clio sanırım. Eğer bu şahıs sağdan dönmek yerine sol şeridinde kalsa da dönseydi biz sağından geçip gidecektik veya duracaktık. Böyle bir kaza olmayacaktı.

Bu arada, herkesin kendi tercihidir, buyursun en sağ şeritten sola girsinler hatta hızını alamayıp U dönüşü yapsınlar, birisi gelip yandan gömünce akıl başa gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 27 Ağustos 2016; 11:36:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MCÇETİN

Cift gidisli yollarda, sola donmek icin 500mt oteden sola sinyal verip sola yanasiyorum. Devam etmek isteyenler, sagdan devam ediyor.

Dogrusu da bu diye dusunuyorum.

Ha surucu saga yanasip donmeyi tercih ediyorsa, saga sinyal verir,saga yanasip bekler, musait olunca donus yapar.

Hem sola sinyal verip hem de saga yanasanlar benim bocalamama sebep oluyor.

• Dakika 4:02 dediginiz gibi kaza. Güvenli diye birşey yok arkadan herif 130 la geliyor bile olsa onu yapan adam 50 ile max döner. Karşıdakinin bunu geç görmesi kaza demektir. Ancak sol şeritte sinyalle dönerse sağından geçer gider.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119872018

• quote:

Orijinalden alıntı: UzayMekiğineKafaAtanKedi

Ben yol vermiyorum beklesin zaten arabası fordsa üstün manevra kabiliyeti ile aradan geçer gider

Neee Ford' un üstün manevra kabiliyeti mi var 😲 inanamiyorummmm...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 27 Ağustos 2016; 11:56:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.