Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
20.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dükkan neysede sonuçta adamın gelir kapısı önüne engel koymak zorluk çıkarmak sinir bozucu olabilir.

    Ama bura benim evimin önü ben park ederim diye park alanı kapatmaya çalışmak net şerefsizliktir. Daireyi binayı neyse... alırken sokağıda satın aldı sanki puşt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Ne kadar cahil var dubayı bimere yazıp şikayet et demişler tam işsizler,en az 40 milyar para verip araba alan birinn otopark parası vermemek için fırıldak çevirenler görmek ülkem için beni derinden üzdü

    Ya yeni yapılan binalarda garaj istese almak isteyenler bir şeyler değişir. Hiç bir Allah'ın kulunu görmedim ev alırken garajı var mı bunun diye soran. 10 katılı daire görüyorum adamlar yapmış ama otopark namına birşey yok. Belki o apartmanda 30 daire var her evde 1 araç olsa 30 araç eder bu adamlar nereye koyacak arabalarını hiç mi düşünmüyorlar. Sokağa koysa yetmez caddeye koysa yetmez. Bu yüzden bu işin tartışmasını yapmak mantıksız o kadar çok eve sokaklar yetmez. Kentsel dönüşümle yapılan binalarda garaj zorunlu hale getirilmeli. Her daire için bir araç park edecek yer yapılmalı.




  • Kanunen bildiğim kadarıyla kaldırım da mesken veya işyerine giriş çıkış için yer ayırmamışlarsa park edebiliyorsun.

    Sürücü kitabın da ev ve meskenlerin giriş çıkışlarına 5 metre mesafe de park yapılamaz yazıyor.

    Siz iyice bir kanunu okuyun eğer yasal olarak hakkınız varsa hakkınızı sonuna kadar savunun.

    Gerçi sonuçta alamayabilirsiniz kanunen durakların her iki yönünde 15 metre mesafe de park yapılamaz ama bizim orda herifler yolu kapatmış kimse de birşey demiyor arabalar da hurda yani hurdalık olarak kullanıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcloth -- 5 Aralık 2016; 13:53:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işgaliyeleri yoksa kaldırabilirsin bariyerleri her türlü haklısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpion28

    Dükkan neysede sonuçta adamın gelir kapısı önüne engel koymak zorluk çıkarmak sinir bozucu olabilir.

    Ama bura benim evimin önü ben park ederim diye park alanı kapatmaya çalışmak net şerefsizliktir. Daireyi binayı neyse... alırken sokağıda satın aldı sanki puşt.

    kapatmak sahiplenmek ayrı konu. Birde şöyle düşünün; şimdi benim binamin önünde her zaman aracimi bıraktığım bir yer var. Siz boş yer ararken benim her zaman park ettiğim yeri görüyorsunuz ve park ediyorsunuz. Ben geliyorum her zaman park ettiğim yer dolu. En iyi ihtimalle birkaç sokak ötede yine başka birinin park alanına bırakıyorum. Yine aynı şekilde benim bıraktığım yere araç bırakan da bir başka yere bırakıyor. Bu iş böyle uzayıp gidiyor. Şimdi benim aracim bahçe de duruyor. Arkadaşıma falan gittiğimde kesinlikle bina önüne bırakmam. Nerde kuytu köşe yer var ararım park ederim. Hiçbir yer yoksa otopark bulur bırakırım. Şimdi ben birkaç saat için insanları neden uğraştırayim yada zor durumda bırakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senyour

    Ben hiçbir zaman araba koymasınlar diye birşey demiyorum.Ben çarşamba perşembe hariç sadece günde 2 saat oluyor.Geri kalan koymasına karışmıyoruz.Allah razı olsun bazı insanlar arabayı kattım karşıdayım falan diyorlar.Bende tamam abicim diyorum.Bazılarıda koyuyorlar gidiyorlar.Karşı tarafımızda lastikçi var.Krikoyla kaldırıp ileri alıyor.Aracın sahibi geldimi aynen şunu diyorum.Arabanızı biz çektik kontrol edin eğer birşey olduysa bizim hatamızsa yarısını karşılarız.Bazılarıda direk içeri dalıp siz benim arabamı nasıl oraya alırsınız gibi cümleler kuruyor.Onlarada arabanızı biz aldık istersenizde kamera kaydını verebilceğimizi istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz diyoruz.Başta biraz ters konuştuğum için kusura bakmayın.Ben biraz adamına göre davranırım.Bana böyle öğrettiler.Aynı yoruma iki farklı cevap verdim başta bakarsanız anlarsınız.İyi günler.

    Hocam dikkat edin

    Bir araba kişinin özel mülküdür. Yeni TCK ya göre degil arabayı yerinden oynatmak KİRLETSEN bile 4aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanırsın. Sonra savcının karşısında el pençe divan bilmiyodum sayın savcım deme birde kayıt dalan veririm demişsin vallahi büyük cesaret. Biri denk gelir hic sesini çıkartmaz ama aklınızı alır sizin aklınızı. 2 sene toparlanamazsiniz.


    http://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/makale/160.pdf


    Adalet bakanligi sitesinden kontrol edin çarpılmayın akıllı olun :) ha ben TCK dinlemem TC tanımam diyorsanız onun cezası daha büyük isterseniz o konudada aydınlatırım sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Yasak degil, yol kamu malidir hicbir esnaf park yasağı koyamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol onunmu acaba ?
  • Bu esnaf olayına ben de çok karşıyım. Empati yapmaya çalışıyorum. Dükkanın önü kapanmasın, mal gelir gün içinde kamyon yanaşır falan tamamda adamlar bir reklam panosu yapıyorlar gece gündür mahalle arasında dükkanın önüne koyup parkı engelliyorlar. Şöyle anlatayım. Emlakçı yanında oto kiralamacı. Emlakçı 2 arabalıkyer bırakıyor kendine onun yanında oto kiralamacı 2 arabalık boş yer bırakıyor ki oto kiralamacınınmahalle duran 4 tane arabası var zaten. Akşam eve geliyorsun 1 sölüyorsun 2 söylüyorlüyorsun hep aynı cevap abi araç gelecek şimdi falan. Herifler çok tekin gözükmüyor. Çoluk çocuk var hiçbişey olmazsa milyarlık araba var kapının önünde tırsıyor bişey yapamıyorsun. Bu iş böle devam edip gidiyor. Biz empati yapalımda adamlar bukadar bencil düşüncesiz olunca nasıl bir tavır takınmak lazım anlamıyorum doğrusu.
  • kerim35 kullanıcısına yanıt
    T.c tanımam diyen insan değilim.He ben kimsenin önünde el pençe divan durmam.Yaratan dışında tabi.Şikayet eden olursada birşey diyemem.Ben onu arıyorum bana arabamı çekmem diyor.Bende çok inat yaparsa yada sahibini 1-2 saat gelmezse yapıyoruz.(Oda 1-2 sefer oldu).Dediğiniz gibi adam polisi aradı geldi polis ben anlattım herşeyi oda anlattı.Polis arabanda birşey varmı dedi,oda yok deyince uğraşmam istemedi o zaman git dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_


    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_

    Ses kaydınız ile savcılığa gitmediğiniz iyi olmuş, çünkü konuşmanın başında ses kaydı yaptığınızı söylemediğiniz için aleni olmayan bir konuşmayı rıza dışı kaydetmiş oldunuz. Elde ettiğiniz delili kullanamayacağınız gibi, aleni olmayan konuşmayı rıza dışı kaydetmekten hakkınızda suç duyurusunda bulunurlardı. Usulü bilmeden hukuku kullanmaya kalkarsanız durum aleyhinize dönebilir maalesef. Elbette savcılığa gidip elinizdeki kaydı vermeden suç duyurusunda bulunabilirsiniz, konuşma kayıtlarını onlar çıkaracaklardır. Bu tür insanlara acımaya gerek yok, herkes yaptığının hesabını yargı önünde vermeli.

    Araca zarar verme gibi durumlar için araç kamerası en güzel çözüm, hele ki park modu olup 24 saat kayıt yapabilen modeller çıkmışken. Bunlar dışında güvenlik kamerası ve görgü tanığı da pek mümkün, günümüzde her yer kamera artık. Mala zarar vermekten gereken cezai müeyyidenin yanında tazminat, faiz ve avukatlık ücretlerini de ödeyince anlarlar dingonun ahırı mı bu memleket.


    Hocam sarı çizmeli mehmetle sarı çizmeli ahmet ağanın telefonlarını kaydetmemiş ya bu arkadaş. Kendisini arayan tehtit eden bir bir telefon sapığını kaydetmiş. Olayları karıştırıyor olmayasınız ?..

    İşim gereği bu ses kayıtlarını tutuyoruz. Şimdiye kadar suç olduğuna dair de bir ultimatom almadım. Bence suç olmasıda saçma olur...

    Kanun bu konuda nettir. Ben de sarı çizmeli Mehmet ağa olarak değil, bir hukukçu olarak söylüyorum.

    "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
    Madde 133

    (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

    İşinizin detayını bilmiyorum fakat dediğim gibi konuşmanın bir tarafı siz olsanız dahi durum böyledir, arayan veya aranan olmanızın bir önemi yok. Suçun takibi şikayete bağlıdır tabii.

    Biliyorsunuz ki hangi firmayı ararsanız arayın "size daha iyi hizmet verebilmek için, hizmetlerimizi geliştirebilmek için, görüşmelerin güvenliği için konuşmalarınız ses kaydına alınmaktadır" şeklinde konuşmanın başında bir bant dinlersiniz. Sizin firmanızda da bu şekilde bir bildirim varsa sorun yok, kişinin bu kaydı duymasına rağmen konuşma yapması ses kaydına rıza gösterdiğine işarettir.



    Hocam hukuk adamıysanız tabiiki muhalefet olacak durumum yok. Muhakkak dediğiniz gibidir ancak bana çok saçma geliyor. Fenerbahçenin şike sürecinde aklanma nedenlerine dayanıyor bu olay.

    Neyse arkadaşın konusunu baltalamamak için benim bu kayıt işini nerde ne amaçlı kullandığımı özelden paylaşmam daha uygun olur ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • istanbulda oturan istediğim yerin evin önüne park ederim kimse karışamaz diyenleri

    evimin önüne park etmeye davet ediyorum
  • Durum şu ki, insanlar o kadar alışmışlar ki ekonomimiz iyi demeye, en alt şartlarda çalıştığı için tatil yapmak gibi insani bi ihtiyacı yapamayan, makarna yerine farklı bi yemek, farklı bi tad alamayan, her gün aynı menüyü yiyen, araba makine çağında biriktirdiği para eve, arabaya bile yetmeyen, hayat boyu amacı 50 yaşında sadece ev almak olan, hayattan beklentileri sadece karınlarını doyurmak, insan gibi yaşamamak olan insanlara dönüşmüşler. Bu insanların en azından dandik bi araba sahibi olan insanlara bile aşırı zengin, refah içinde gözüyle bakması, nefret kusmasının sebebi budur. Adam bin lira kazanıyor, ailesinin yanında kalıyor diye 125 lira vermemesine vaoov haram gözüyle bakıyorlar. Çünkü bu arkadaş aylık bin lira kazanıyor arabası var ve insan değil. Her gün aynı yemeği yemeli, hiç para biriktirmemeli, hayat boyu 5 bin liralık arabaya binmeli, dinlenmek için tatile gitmemeli, hayvan gibi karın tokluğuna yaşamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çocuk arabamı sokağa parketme hakkımı nasıl elde edebilirim diye sormuş, siz bütçe yönetimi dersi vermeye çalışıyorsunuz. Kimi ilgilendirir ne kadar kazandığı , nereye harcadığı ?

    Benim de altımda 70 binlik araç var. Aylık 3000 TL harcama yapıyorum, iki sokak öteye parkederim , yine de 145 tl otopark parasını vermem. İnsanlar kamuya ait alanda duba ile kendilerine özel park alanı yaratıyorken, ben neden otoparka para vereyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 5 Aralık 2016; 16:5:55 >
  • Ev arayanlara tavsiye, mutlaka ama mutlaka oturacağınız binanın otoparkı olsun.
    Yoksa böyle sorunlarla karşılaşırsınız veya park için para vermek zorunda kalırsınız.
  • mantığın bittiği yerdeyiz. Yorumlara bakarsak duba koyan da haklı, arabasını istediği yere park eden de haklı. Nasıl oluyor bu iş? Bilmem kaç sokak ötedeki adam gelip benim kapımın önüne park edecek sonra ben gidip sokak sokak gezip park yeri arayacağım. Boş bulduğun yere park etmek zaten etik değil. Ama Kimse kimseyi takmadigi için kendini kurtaran Yani park yeri bulan başkasını hiç düşünmüyor. Adam da haklı olarak arabasını evinin önünde tutmak istediği için duba koyuyor. Bu işte ne tam doğru var ne de tam yanlış. Herkes baktığı yere göre kendince haklı. Ama kendinden önce başkasını düşünmeyi öğrendiğimizde emin olun o dubalar orada olmayacaktır. Ekleme: arabamı bahçeme bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 5 Aralık 2016; 16:33:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    yok be abicim ne garajı. kaç yıllık komşular hiç sevmem pisliğin tekiler ama işte boşver diyorum bir daha bi vukuat yaşarsam öyle yapıcam. sanırım bütün binaya ceza kesiliyormuş
  • Hocam emniyetin internet sayfasinda yazili sikayet yeri var. Oraya sikayette bulunun. Yazili olunca ciddiye aliyorlar. Devam ederlerse (yasli kadin ve okul sahibi) 1 ay sonra tekrar edin. Sonra 1 ay bekleyip tekrar. Her seferinde karsilarinda ekip otosu ve polis gorecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkanların koyduğu dubalarla zabıta gelir bize şikayet edin. Gelmezse ekipler bimere şikayet edin.

    Zabıtayım o dükkan önü dubalardan nefret ediyorum. Bazen dükkana girip bi şey alıcağım oluyor o dubalar yüzünden park edemiyorum başka yerden alıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    mantığın bittiği yerdeyiz. Yorumlara bakarsak duba koyan da haklı, arabasını istediği yere park eden de haklı. Nasıl oluyor bu iş? Bilmem kaç sokak ötedeki adam gelip benim kapımın önüne park edecek sonra ben gidip sokak sokak gezip park yeri arayacağım. Boş bulduğun yere park etmek zaten etik değil. Ama Kimse kimseyi takmadigi için kendini kurtaran Yani park yeri bulan başkasını hiç düşünmüyor. Adam da haklı olarak arabasını evinin önünde tutmak istediği için duba koyuyor. Bu işte ne tam doğru var ne de tam yanlış. Herkes baktığı yere göre kendince haklı. Ama kendinden önce başkasını düşünmeyi öğrendiğimizde emin olun o dubalar orada olmayacaktır. Ekleme: arabamı bahçeme bırakıyorum.

    Duba koymak yasak. Kanunda hükmü yok onun için yazdığınız tez baştan çürüyor. Haklı ve haksızlar belli yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.