Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
20.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RyzeTheAmazing kullanıcısına yanıt
    Arabanı zarar verecek değilim.Arabanı çektiririm.Hani sana geri kafalı dedim ya arkasında duruyorum söylediğimin.Empati yeteneği olmayan birisin.Düşün mesela evini taşıyorsun kimse koymasın diye kapıya duba koyuyorsun,adamın biri gelip katıyor.Buluyorsun çekmiyor ve o işi halletmen lazım.Ne yaparsın.Ben herkesin dediğini söyliyecek biri değilm.İstediğini düşünebilirsin.Umrumda değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senyour kullanıcısına yanıt
    Bu ayni sey mi ev tasimak bir gunluk is siz hicbir zaman konmasin diyorsunuz. Bu isler zaten vatandasin cozmesi gereken degil yurtdisindaki gibi belirli saatlerde park ve indirme yerlerinin sadece esnafa acilmasi kimsenin parketmemesi aksam saatlerin yani saat 6 dan sonra o apartmanda oturanlara acilmasiyla olmali. Siz de haklisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    2011 de maddi ihtitaçtan dolayı sattım arabamı (97 model corsa) 2015 Aralık ayına kadar almak nasip olmadı. 2015 aralıkta 2013 model araç alabildim şükürler olsun. Neden anlattım mala zor sahip olmak nedir bildiğimi anlatabilmek için. Ben de barsa otoparka koyarım arabamı tamam da yoksa yola bırakırsın içinde adam bekletmek nasıl birşey anlayamadım? Yani tabi beni ilgilendirmez ama malın bu kadar kölesi olmamak gerek çok zor. Mal bugün var yarın yok ama sağlık bir giderse eyvah. Size araçlarınızla mutluluklar ne diyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın kaçak bi şeyi yok mu hiç? çıkma yapmıştır, yola sandalye atıyodur, gürültü geliyodur vs başka yerden dalın adama, alkol satıyolar dans edip içiyo kafirler diye arayın zabıtayı içinden geçsinler
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kişiyi baştan uyarmadan rızası dışında ses kaydı almak suçtur araştırı göreceksiniz. O yüzden örneğin bankadan aradıklarında ilk işleri nereden aradıklarını söylemek hemen ardından da "konuşmalarımız kayıt altına alınmaktadır" demektir. Siz de en baştan konuşmanın kayıt altında olduğunı söylemeli ve karşı tarafın sözlü rızasını almalısınız. Aksi takdirde ses kaydı yasadışıdır ve delil olarak kabul edilmez. Başınızı da belaya sokar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beni arayan habersiz ses kaydı yaparsa tabiiki suçtur. Bizim olayımız aynı şey değilki. Arayan değilde arananın ses kaydı yapabileceği kanaatindeyim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RyzeTheAmazing kullanıcısına yanıt
    Ben hiçbir zaman araba koymasınlar diye birşey demiyorum.Ben çarşamba perşembe hariç sadece günde 2 saat oluyor.Geri kalan koymasına karışmıyoruz.Allah razı olsun bazı insanlar arabayı kattım karşıdayım falan diyorlar.Bende tamam abicim diyorum.Bazılarıda koyuyorlar gidiyorlar.Karşı tarafımızda lastikçi var.Krikoyla kaldırıp ileri alıyor.Aracın sahibi geldimi aynen şunu diyorum.Arabanızı biz çektik kontrol edin eğer birşey olduysa bizim hatamızsa yarısını karşılarız.Bazılarıda direk içeri dalıp siz benim arabamı nasıl oraya alırsınız gibi cümleler kuruyor.Onlarada arabanızı biz aldık istersenizde kamera kaydını verebilceğimizi istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz diyoruz.Başta biraz ters konuştuğum için kusura bakmayın.Ben biraz adamına göre davranırım.Bana böyle öğrettiler.Aynı yoruma iki farklı cevap verdim başta bakarsanız anlarsınız.İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu adam isterse milyarder olur, isterse donsuz kovalak ...

    Yol kenarını birileri sahipleniyor . Mesele bu .

    Bizim okulun bahçesine araç koyamıyoruz . Etrafta da atölyeler ve dükkanlar var . Otopark veya Metro imkanı da yok .

    Ne yapalım?

    Geçen yıl malın biriyle tartıştık . Patates tarlasından gelmiş , esnaf olmuş ya...

    3 arabalık yeri parsellemiş .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabası olan her yere park edebilirmi

    Vatandaşın evi zar zor güneş alıyor

    Arabanla mağraya dönderme istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam adam açık açık demiş, buraya koyma diye. Benim tavsiyem hiç çekmeyin bulaşmayın Allah korusun başınıza bela almayın.

    Benim oturduğum yerde de (kağıthane) bu tip sıkıntılar çok oluyor. Öyle bir hal aldı ki akşam 9 dan sonra çok elzem bir durum yoksa arabayı yerinden kaldırmıyorum. Çünkü gidersem yerim kapılacak ve 3-4 sokak aşağıda yer bulabilirim anca :( Park yeri yüzünden bulunduğum mahallemde de çok kavga gördüm. O yüzden kimseye bulaşmıyorum aksine park konusunda herkese elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Ne olur ne olmaz diye duba olan yere genelde çok koymamaya çalışıyorum eğer başka boş yer varsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_

    Ses kaydınız ile savcılığa gitmediğiniz iyi olmuş, çünkü konuşmanın başında ses kaydı yaptığınızı söylemediğiniz için aleni olmayan bir konuşmayı rıza dışı kaydetmiş oldunuz. Elde ettiğiniz delili kullanamayacağınız gibi, aleni olmayan konuşmayı rıza dışı kaydetmekten hakkınızda suç duyurusunda bulunurlardı. Usulü bilmeden hukuku kullanmaya kalkarsanız durum aleyhinize dönebilir maalesef. Elbette savcılığa gidip elinizdeki kaydı vermeden suç duyurusunda bulunabilirsiniz, konuşma kayıtlarını onlar çıkaracaklardır. Bu tür insanlara acımaya gerek yok, herkes yaptığının hesabını yargı önünde vermeli.

    Araca zarar verme gibi durumlar için araç kamerası en güzel çözüm, hele ki park modu olup 24 saat kayıt yapabilen modeller çıkmışken. Bunlar dışında güvenlik kamerası ve görgü tanığı da pek mümkün, günümüzde her yer kamera artık. Mala zarar vermekten gereken cezai müeyyidenin yanında tazminat, faiz ve avukatlık ücretlerini de ödeyince anlarlar dingonun ahırı mı bu memleket.


    Hocam sarı çizmeli mehmetle sarı çizmeli ahmet ağanın telefonlarını kaydetmemiş ya bu arkadaş. Kendisini arayan tehtit eden bir bir telefon sapığını kaydetmiş. Olayları karıştırıyor olmayasınız ?..

    İşim gereği bu ses kayıtlarını tutuyoruz. Şimdiye kadar suç olduğuna dair de bir ultimatom almadım. Bence suç olmasıda saçma olur...

    Kanun bu konuda nettir. Ben de sarı çizmeli Mehmet ağa olarak değil, bir hukukçu olarak söylüyorum.

    "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
    Madde 133

    (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

    İşinizin detayını bilmiyorum fakat dediğim gibi konuşmanın bir tarafı siz olsanız dahi durum böyledir, arayan veya aranan olmanızın bir önemi yok. Suçun takibi şikayete bağlıdır tabii.

    Biliyorsunuz ki hangi firmayı ararsanız arayın "size daha iyi hizmet verebilmek için, hizmetlerimizi geliştirebilmek için, görüşmelerin güvenliği için konuşmalarınız ses kaydına alınmaktadır" şeklinde konuşmanın başında bir bant dinlersiniz. Sizin firmanızda da bu şekilde bir bildirim varsa sorun yok, kişinin bu kaydı duymasına rağmen konuşma yapması ses kaydına rıza gösterdiğine işarettir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-193∞


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Sokaklar duba koyma yeri olmadığı gibi park yeri de değil. Şikayet edeceğiniz belediye ve zabıtaya sorun onlardan öğrenirsiniz.

    Arabayı içime almamı mı bekliyorsunuz?


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-193∞

    Evet arkadaşlar sorun başlıkta yazıldığı gibi, oturduğum yer yokuş ve burası tamamen dar sokaklar ve yokuşlardan oluşuyor. Haliyle arabaları buralara parkediyoruz, yakındaki otopark ücreti bana göre pahalı. (Aylık 145TL)

    Neyse ana konuya geleyim; yokuşun başındaki kadın evinin önüne eski silindir çöp varillerinden koymuş ve bunun içini toprak ve çiçekle doldurmuş hemen hemen 2 arabalık kısıma park ettirmiyor. Yokuşun en yukarısı merdiven, caddeye çıkıyor yani bir nevi çıkmaz sokak. Yokuşun en yukarısında dans okulu olan ise dükkanının karşısını duba ile kapatıyor ve park ettirmiyor, iki arabalık yeri kapatıyor. Hal böyle olunca yokuşa maksimum 5-6 araba çıkabiliyor ve birbirlerinin yolunu kapatıyorlar.

    Bu dans okulunun sahibi olan; geçen gün hemen çıkıcam diye arabayı yokuşun başına parketmiştim ve arabada daima telefon numaram bulunuyor, arabasını arkama koymuş. Gittim dedim çeker misiniz diye, tamam çekeyim ama dedi bir daha arabanı öyle koyma dedi. Neden diye sordum ve şu cevabı aldım; Geçenlerde biri koymuş, numarası yokmuş hastası olan biri çıkamamış öldürene kadar dövmüşler haberin olsun, dedi. Kısacası alttan alttan tehdit etti.

    Ben bu iki durum için ne yapabilirim arkadaşlar? 155'i aramıştık 3-4 yıl önce ancak varili çekmiyorlar hatta gelmiyorlar bile. Bu okulunun sahibi de yeni yeni duba koymaya başladı.

    Kimsenin varil koymaya hakkı yok. Ev işyeri ne olursa olsun önünü engelleyecek bir girişimde bulunamaz. Bu sebeple varsa güçlü kuvvetli 2-3 arkadaşın evin önündeki yan yatırıp tenha bir yere yuvarlayın. Aynısını diğer yerede yapın. Laf ederlerse lütfen polis çağırın diyin, aksi halde ben çağırıcam diyin. O hasta döven yer için aliexpresste satılan güzel numaralıklar var oraya koyun ha önüde yeter ama elinizde düzgün bir şey olsun diye diyorum. Magandalık her yerde. Otoparkçılar ne kadar magandaysa kamu malını sahiplenip park ettirmeyende o kadar maganda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dolasican :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bu yüzden her yer ispark olmalı. evindeki sokağın önü bile.
  • Kardeşim istediğin yere park edebilirsin. Kimse kaldırımın sahibi değil. Park yasak tabelası olmadığı sürece rahat ol. Yiyorsa gelsin dövsünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEMATİ

    Bi komşumuz var sabah 10da dubaları koyuyor akşam 11e kadar kocasını bekliyor. Biri parkederse artık nasıl duyuyorsa o sesi çıkıp ciyak ciyak ötüyor. Bi kere birisi dubayı kaldırıp park etmiş camdan babam görmüş siliceğini kırmış şerefsiz. Sokakta her kapıda duba, varil var...

    Garaj kapısı için koyulmuyorsa şikayet edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnopyzZ

    Farklı bişey yazıcam.Ben gelsem ayakkabılarımı senin kapının önüne bıraksam hoşuna gidermi.Bizimde iş yerimiz var.Üçyol metroda caminin arka sokağında.Sokak tıklım tıklım araba dolu.Bi dükkanın önünde masalar var orası boş.Akşamda masaları toplayınca dubaları koyuyoruz.Sabahta dananın biri artık hergün faklı biri geliyo park ediyo.Biz napalım şimdi.Arabayı oraya koyuncada dükkan gözükmüyo.Evimizin önü sokak çift yön geliş gidiş bayağı geniş.Millet bulduğu her deliğe araba sokmaktan yol teke düştü.Bide çağraz park ediliyo.Oda yetmiyo yan park edenlerin yanınına koyuyolar.Evin önündeki çöp bidonun kaydırıp kapının önüne koyuylar.Bizimde arabamız vardı ama biz böyle yapmıyoduk.Millet arabasını park etsin gerisi önemli değil.Evden çıkmasın dükkan gözükmesin ama arabası park halinde olsun yeter.Öyle olmaz ülkede hata anasını satiyim.Öyle dandik şehirleşmişki sokaklarda evden çok araba kaldırımlarda insandan çok araba var.Her evin bi otaparkı olsa kimsenin derdi olmaz.Saatlik gelen hemen gidicekte sokağa bırakır gider.Ama nerdeee o kafa bizim halkta.

    Garaj kültürünün olmaması bunlar hep. Açgözlü müteahhitler ne zaman garaj yapmayı düşünürse. Gerizekalı belediyler garaj olmayan yeni yapılan evlere yaptırım uygulamazsa böyle olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahadayıyasor42

    Araba icin park yeri bulmak kadar sıkıntili bir is yok neyseki arabayi saattim kafam rahatladi yoksa burasi benim evimin onu ben arabami park edecem arabanizi baska yere birakin diyen adamla daha cok kavga ederdik. Allahimin yolunu sahipleniyorlar , la ev senin ev yolda neden hak iddaa ediyon !!!

    En iyisini yapmışsın hocam koyacak yerin yoksa boşver arabayı uğraşılmaz sokağa bırakılmaz her şey başına gelir arabanın. Allah muhafaza hiç bişey olmaz gelir bir teröristin biri kundaklar.
  • Biz ne zaman adam oluruza iyi bir örnek. Demokrasi hak hukuk bu millete uğrayamaz. Sokaklar ne varil bidon kiosk reklam konulan yerdir ne de ımumi park alanı. Bidon vs koyanı şikayet edin belediyeye ona ceza keserler araba koyanı şikayet edin gelip çekiciyle alıp götürür cezs keserler ona da. Keyfine göre duba vd koyan mı haklı araba park eden mi haklı polemiğine dönmüş konu. Sokak kenarları umumi park alanı olmadığı gibi duba vs koyanın da kişisel alanı değildir. Ya da... yeyin birbirinizi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.