Şimdi Ara

ŞOK: Oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • **********************************************************************************************************
    ÖN BİLGİ:

    ŞOK: Oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı

    http://www.kararlaryeni.anayasa.gov.tr/BireyselKarar/Content/f1350437-5e84-4386-8cf0-171f5bb70182?wordsOnly=False

    **********************************************************************************************************


    Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bir oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı kanuna göre nedir biliyor musunuz? Mühürsüz olmasıdır. Kendi içinde çelişiyor. Mühür, oy pusulasının dışarıdan getirilmesini önlemek için öngörülmüş bir tedbir" dedi.

    Metin Feyzioğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy kararının hukuka aykırı olduğunu ve yanlış bir kararla tüm sistemin üzerine gölge düşürüldüğünü de belirtti.

    Mührün oy pusulasının dışarıdan getirilmesini önlemek için kanunca öngörülmüş bir tedbir olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, YSK’nın ‘dışarıdan getirildiği ispatlanmadıkça mühürsüz oylar geçerlidir’ kararının çelişki olduğunu kaydetti. “Hukuka aykırılık yapılmakla kalmadı, mühürsüz oy pusulası kullanıldığının delilini ortaya koyma imkanı da YSK’nın kararıyla kaldırıldı. Bunun Türk seçim hukukundaki adı “tam kanunsuzluk halidir” diyen Feyzioğlu, bu durumda kanuna aykırılığın sonucu etkilediğini ispatlama ihtiyacının bulunmadığına dikkat çekti.

    Feyzioğlu, Deutsche Welle Türkçe’ye verdiği mülakatta Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) konuyu gündemine alarak 10-15 gün içinde açıklığa kavuşturması gerektiğini vurguladı.


    YSK’nın mühürsüz oy pusulaları ve zarflarla ilgili kararının gerekçesini bir hukukçu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Ben hukuki bir gerekçe bulamadım bu kararda. 4,5 sayfada aradım ama tartışabileceğim bir hukuki gerekçe bulamadım. En sonunda şunu söylüyor: ‘Anayasa’ya göre ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 1 No.lu protokole göre ben emredici kanun hükmünü görmezden geldim, diyor.

    YSK gerekçesinde mühürsüz zarf ve pusula kullanımı gibi ‘usul hükümlerine aykırılığın’, seçme hakkının özünün korunması adına görmezden gelinebileceği anlayışını görüyoruz. Hakkın özü korunmuş mudur bu kararla?
    Hakkın özüne nasıl dokunulur? Hakkın özüne sahteciliğe izin verirseniz dokunulur. Eğer sahteciliği önlemenin önündeki en etkili yol olan mühür lüzumsuz kabul edilirse seçme-seçilme hakkının özüne dokunulmuş olur. YSK’nın kanuna göre verilemeyecek olan bir kararı verdiği açıktır. Kanunun ‘oy pusulasının arkası mühürlü olur, olmazsa oy pusulası geçersizdir’ diye açık bir hükmü var. Bu size, bana, YSK’ya ya da AİHM’e falan bir takdir yetkisi vermiyor. YSK yargı fonksiyonu görüyor. Yasama fonksiyonunu gören meclis mühür şartı koymuş, ‘mühürsüz olanlar geçersizdir’ demiş. YSK’nın fonksiyonu bu kanunu uygulamaktan ibarettir. Bu kanun kendisine lüzumsuz gelse de, yürürlükte olduğu sürece uygulanır. Yoksa kanunları işinize gelenler, işinize gelmeyenler diye ikiye ayırmanız gerekir.


    YSK, mühürsüz oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça geçerli olduğunu bildirdi. Dışarıdan getirilip getirilmediğinin kanıtı hukuken ne olabilir?
    Çok basit: Bir oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı kanuna göre nedir biliyor musunuz? Mühürsüz olmasıdır. Kendi içinde çelişiyor. Mühür, oy pusulasının dışarıdan getirilmesini önlemek için öngörülmüş bir tedbir. YSK, mühürsüz oy pusulalarının dışarıdan getirildiğini ispatlarsan kabul edilmez diyor. Oysa kanunun mühür zorunluluğu getirmesinin yegane sebebi dışardan oy pusulası getirilmesini önlemek. Kanun, sahteciliği önlemek için mühür arıyor. Yoksa kağıt daha süslü olsun, daha estetik görünsün diye değil. YSK bu kanuna bağlı. YSK yarın öbür gün ‘filigrana da ihtiyaç yok altına elle yazıverin gitsin’ dese olur mu? Bu neye göre, nereye kadar?

    Usulsüzlük iddiaları açısından önemli bir ölçüt seçim sonucunu etkileme potansiyeli. Ancak mühürsüz oy pusulası ve zarfların sonradan mühürlenmesi ve tutanakların tutulamaması nedeniyle kaç oyun etkilendiğini belirlemek mümkün olamayacak, değil mi?


    Şimdi burada anlamamız gereken şu: Bazı hukuka aykırılıklar ancak sonucu etkilediğini ispatlayabilirseniz yaptırım gerektirir. Bazı hukuka aykırılıkların ise çok ağır olduğunu kabul edersiniz ve sonucu etkilediğini ayrıca ispatlamaya gerek olmaz ve çoğu zaman imkan da yoktur. Şimdi YSK’nın seçim devam ederken saat 15.00 gibi yaptığı ve bir karara dayandığını söylediği duyuru iki şeye yol açtı: Bir, mühürsüz oy pusulalarının sayılmasına neden oldu. İki, normal olarak mühürsüz oy pusulası çıktığında bu tutanağa bağlanacakken bu tutanaklar tutulmadı. Hatta bir de üç var. Çok sayıda sandıkta biliyoruz ki, YSK bunun bir usulsüzlük olmadığına dair bir duyuru yaptığı için mühür eksiği, zarflar açıldıktan sonra arkaları mühürlenerek giderildi. Yani hukuka aykırılık yapılmakla kalmadı, mühürsüz oy pusulası kullanılmakla kalmadı, mühürsüz oy pusulası kullanıldığının delilini ortaya koyma imkanı da YSK’nın kararıyla kaldırıldı. Bunun Türk seçim hukukundaki adı “tam kanunsuzluk” halidir. Tam kanunsuzluk hallerinde kanuna aykırılığın sonucu etkilediğini ispatlama ihtiyacınız kalmaz.

    Bundan sonra ne olacak? AYM’nin YSK kararlarıyla ilgili karar verme yetkisi var mıdır?
    YSK kararları nihai karar olarak geçiyor kanunlarda. Ancak AYM’nin daha önceki kararlarında hissettirdiği yaklaşımı, ‘geneli ilgilendiren bir seçime müdahale ederim’ şeklindeydi. Bunu açıkça söylemedi, ama hissettirdi. Çünkü AİHM’yi esas alıyor. AİHM de ‘yerel seçimlere girmem ama genel seçimle ilgili bir usulsüzlük olursa bu beni ilgilendirir, çünkü sözleşmenin uygulanmasını ilgilendirir’ diyor. Dolayısıyla AYM de AİHM gibi ‘yerele bakmam ama geneli ilgilendiren seçimlere bakarım’ demelidir. Sonuçta bu bir genel seçim değil, ama herkesi genel seçimden daha fazla ilgilendiriyor. Bu gelecek nesilleri de ilgilendiren bir tercih olduğu için genel seçimden misliyle daha önemli ve etkileyici. Bu sebeple de AİHM içtihadını benimsemeye devam ederse bakması lazım. Bizim göremediğimiz bir farklı nokta varsa da bunu ikna edici bir şekilde açıklaması lazım. YSK maalesef hem seçim devam ederken karar vermiş olmakla, hem de daha sonra itirazlar kendisine daha ulaşmadan başkanının yaptığı ‘Ne var bunda canım, önemli olan pusulaların dışarıdan getirilmediğinin sabit olmasıdır’ şeklindeki önceden oy açıklamalarıyla güvenilirliğini yitirdi. O yüzden AYM bizim göremediğimiz, bilmediğimiz, anlamadığımız bir husus varsa lütfen buyursun açıklasın. Biz sandığa güvenmek istiyoruz. Çünkü sandığa güven gittiği zaman demokrasiyle rejimin bağlantısı tamamen kopuyor.

    Sizce bu süreç 2019’a kadar sona erer mi?
    Bunun 2019’u bekleyecek hali mi var, olacak şey mi bu? Bizim ülkemizin rejimini ilgilendiren bir anayasa değişikliğinin bu şekilde sümen altı edilmesi söz konusu olabilir mi? Böyle bir gölge düşürülebilir mi bir ülkenin üstüne? AYM’nin bunu 10-15 gün içinde karara bağlaması gerek. Neye bakacak ki? Atom çekirdeğinin parçalanması denkleminden söz etmiyoruz, nükleer füzyon yapmıyoruz. Önüne alacağı bir tane madde var kanunda, o maddeye uymuş mu uymamış mı diye bakacak. Böyle bir şüpheyle yaşanabilir mi? İki sene sonrasına falan sarkması, karar vermiyorum demektir. Olmaz öyle şey. 10-15 gün içinde karar vermesi lazım. Reddediyorsa da sistemin izin verdiği son yer olan AİHM’ye gidilir. Ama bunu AİHM’ye de bırakmadan içeride tatmin edici bir şekilde çözmek lazım YSK’nın bu yanlışını, tüm sistemin üzerine düşürdüğü bu gölgeyi. Başka çare yok. İçeride AYM’ye kaldı iş maalesef. Bizim üzüntümüz sonuçtan ziyade YSK tarafından bu gölgenin düşürülmesine ilişkin.

    http://m.abcgazetesi.com/metin-feyzioglu-muhursuz-oylarin-kanitini-acikladi-50929h.htm




    *********************************************

    EK BİLGİ: AGİT ÖN RAPORU YAYINLANDI !


    *******************************************


    RAPORUN TAM METNİ (pdf)
    http://t24.com.tr/files/20170417164812_345377710-sinirli-referandum-gozlem-heyeti.pdf
    http://www.osce.org/tr/odihr/elections/turkey/311736?download=true


    ŞOK: Oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı
    Cumhurbaşkanı'nın rapora yönelik tepkisi sorulan AGİT üyesi, "Biz buraya Türk yetkililerin daveti üzerine geldik ve görevimizi tamamladık. Bu konuda yorumum yok." dedi.

    ABD: Nihai raporu bekliyoruz

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ön raporun açıklanmasından sonra yaptıkları açıklamada “AGİT gözlemcilerinin endişelerini not ettik. Nihai raporu bekliyoruz” dedi. Açıklamada, ABD’nin ikili ilişkileri güçlendirmeye bağlı olduğu da belirtildi.
    http://t24.com.tr/haber/agit-heyeti-on-raporu-yskya-sundu-turk-yetkililerin-daveti-uzerine-referandumu-izlemeye-geldik,399719


    AGİT Raporu neden canlarını yakıyor?..http://www.yenicaggazetesi.com.tr/agit-raporu-neden-canlarini-yakiyor-42478yy.htm

    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201704201028155549-agit-on-rapor/

    Medyada tek bir tarafın baskın şekilde yer alması ve medyaya yönelik kısıtlamalar seçmenlerin çoğulcu fikirlere erişimini azaltmıştır.

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sürecin bazı yönlerine yönelik düzenlemeler yapmış ve talimatlar vermiş olsa da yasal çerçeve gerçekten demokratik bir referandum gerçekleştirmek için yetersiz kalmıştır.

    Anayasanın 72 maddesini etkileyen 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi, referandumla ilgili uluslararası iyi uygulamalara aykırı şekilde tek bir paket halinde oylanmıştır.
    Sandık Kurullarında siyasi partilerin temsili tümüyle dengeli olmamıştır.


    Uluslararası gözlemcilerden referandumun ardından ilk açıklama

    Kampanya çerçevesi kısıtlayıcıydı ve çok sayıda mahalli yetkilinin yanı sıra cumhurbaşkanı ve birtakım ileri gelen devlet yetkililerinin 'Evet' kampanyasına etkin katılımı nedeniyle kampanya dengesiz olmuştur.

    AGİT/DKİHB SRGH kamu kaynaklarının kötüye kullanımının yanı sıra, birtakım partilerin ve sivil toplum örgütlerinin 'Hayır' kampanyasını destekleyen çabalarının engellendiği de gözlemlemiştir.

    Kampanya dili birtakım üst düzey yetkililerin 'Hayır' destekçilerini terörist destekçileri ile bir tutması ile lekelenmiştir.

    'Hayır' destekçileri kampanya faaliyetleri sırasında çok sayıda durumda polis müdahaleleri ve şiddet içeren saldırılar ile karşı karşıya kalmışlardır. Bu ihlaller kampanyalarda özgürlük ve eşitlikle ilgili AGİT taahhütlerine, Avrupa Konseyi standartlarına ve diğer uluslararası yükümlülüklere aykırıdır.

    YSK günün geç saatlerinde oy pusulalarının geçerliliği kriterlerini ciddi şekilde etkileyen talimatlar yayınlamış ve yasaya aykırı biçimde önemli bir güvenlik tedbirini ortadan kaldırmıştır.

    YASAL ÇERÇEVE

    Referandum yasal çerçevesi demokratik bir referandum gerçekleştirmek için yeterli değildir.

    YSK, referandum iptal istemlerini reddetti

    Seçimle ilgili kanunlarda kalıcı değişiklik yapan iki olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamesinin kabulü olağanüstü halin gereklerinin ötesine geçmiştir.

    Konu hakkında anayasa hükmü bulunmasına rağmen, YSK bu yasa değişikliklerinin derhal uygulanabilir olmasına karar vermiştir. Buna ek olarak, Meclis'in CHP'li üyeleri tarafından yapılan başvurularla ilgili olarak, Anayasa Mahkemesi olağanüstü hal kanun hükmünde kararnamelerine karşı yapılan başvurular konusunda yargılama yetkisi olmadığına karar vermiştir, böylelikle referandumla ilgili kanun hükmünde kararnamelere yönelik itirazları etkili bir şekilde engellemiştir.

    Anayasa ve ilgili mevzuat tarafından gereğinden fazla sınırlandırılan ifade, toplanma ve örgütlenme temel özgürlükleri olağanüstü hal altında olağandışı yetkilerin kullanımı ile demokratik bir referandum yapılmasını engelleyecek şekilde daha da kısıtlanmıştır. Buna il valilerinin olağanüstü hal kapsamında kendilerine sağlanan yetkileri seyahat, örgütlenme, toplanma ve ifade özgürlüklerini kısıtlamak için kullanması da dahildir.

    REFERANDUM İDARESİ

    Mevzuat, uluslararası iyi uygulamalar tarafından tavsiye edildiği şekilde, önerilen anayasa değişikliklerinin taraftarları ve aleyhtarlarının referandum idaresinde dengeli temsilinin imkanını öngörmemektedir.

    KAMPANYA ÇEVRESİ VE FİNANSMANI

    AGİT'ten Türkiye'ye: Türk yasalarına aykırı olduğu sabittir

    Kampanya eşit şartlarda faaliyet alanının yokluğu ile karakterize olmuştur. Belirgin şekilde daha görünür olan 'Evet' kampanyası iktidar partisi AK Parti ve belirli bir noktaya kadar MHP tarafından yönetilmiş, Başbakan ve anayasal olarak partilerden bağımsız olması ve görevini tarafsız şekilde yerine getirmesi gereken Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere bazı ileri gelen ulusal düzeyde kamu görevlileri ve çok sayıda daha alt kademedeki kamu görevlileri tarafından desteklenmiştir.

    Bu durumlar, AGİT 1990 Kopenhag Belgesi'nin 5.4 sayılı paragrafına aykırı şekilde, parti ve devlet arasındaki çizginin belirsizleşmesine sebep olmuştur. AGİT/DKİHB SRGH tarafından kamu kaynaklarının kötüye kullanımına dair durumlar ülke çapında gözlemlenmiş ve medyada geniş şekilde yer almıştır.

    'HAYIR' DESTEKÇİLERİ KISITLAMALARA MARUZ KALDI'


    'Hayır' kampanyası destekçileri kampanya yapma özgürlükleri ile ilgili birtakım usulsüz kısıtlamalarla karşı karşıya kalmışlardır.

    Anayasa ifade özgürlüğü hakkı tanımakta, fakat aşırı sınırlandırmalar da içermektedir ve Terörle Mücadele Kanunu'nda, Ceza Kanunu'nda, Basın Kanunu'nda ve diğer mevzuatta yer alan daha öte kısıtlamalara da izin vermektedir. Hükümlerdeki belirsizlikler sıklıkla gazeteciler aleyhindeki adli kovuşturmalar ve hapsedilmeleri için gerekçe olarak kullanılmaktadır.

    Medya ortamı genellikle kamu ihalelerine bel bağlayan ticari şirket gruplarının sahip olduğu kuruluşların hakimiyetindedir.

    ŞOK: Oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı

    Yasal çerçeve kampanyanın 'Evet' ve 'Hayır' tarafları için eşit erişim sağlamamaktadır; ne seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerin medyaya eşit erişimlerini güvence altına almakta, ne de tarafsız yayıncılık sağlamaktadır.

    Yasa kampanya süresince bedelli siyasi reklam olanağı sağlamaktadır ama kampanya masraflarına ilişkin sınırlandırmaların yokluğu, partilerin seçmenlere ulaşmada eşit olmayan fırsatlara sahip olmalarına sebep olmaktadır.


    'YSK KARARI YASAYA AYKIRI'



    YSK referandum günü sandık kurulu tarafından uygun bir şekilde mühürlenmeyen oy pusulalarının geçerli ve sandık kurulu tarafından mühürlenmeyen oy pusulalarının geçerli kabul edileceği yönünde iki talimat yayınlamıştır, ikinci talimat bazı sandık kurulları tarafından oyların sayımı başladıktan sonra yayınlanmıştır. Bu talimatlar önemli bir güvenlik tedbirini ortadan kaldırmıştır ve bu türdeki oy pusulalarının açık bir şekilde geçersiz kabul edileceğini öngören yasaya aykırıdır. YSK bu talimattan etkilenen oy pusulası sayısı sağlayamamıştır ve partiler tarafından atanan sandık kuruları üyeleri sandık sonuç tutanaklarını imzaladığı için konunun kapandığını belirtmiştir; YSK kararını temyiz olanağı mevcut değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Nisan 2017; 6:7:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bir oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı kanuna göre nedir biliyor musunuz? Mühürsüz olmasıdır. Kendi içinde çelişiyor. Mühür, oy pusulasının dışarıdan getirilmesini önlemek için öngörülmüş bir tedbir" dedi.
    inşallah agit geregini yapar
  • Helal olsun Cesur Adam bu Feyzioğlu. Görevinden zorla alırlar adamı karşı geldiği için.
    Bu olay en iyi şekilde AIHM ile çözülür. artık AYM nin ve YSK nın tarafsızlık ilkesini yitirdiğini görmüş bulunuyoruz.
    Bir seçim düşünün ki YSK başkanı açıklamasına "AKP Makamlarından gelen talep üzerine" diye başlıyor.
    Böyle başlayan bir metinden Tarafsızlık beklenebilirmi ?
  • haksızlık yapanların hepsini bir güzel mühürlemek lazım

    böyle kalıcı çıkmayan mürekkeple mühürleyeceksin

    okudukça, düşündükçe deliriyorum artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echonia -- 21 Nisan 2017; 9:2:59 >
  • AKP'liler konuya bekleniyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • bu adamı başkan adayı yapın erdoğana karşı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldan_dala -- 21 Nisan 2017; 10:31:14 >
  • Bu adam kendini çok zeki sanıyor

    Toplam 3 mühür var bir tane değil. İlki YSK'dan basılı olarak geliyor. Diğerlerini sandık görevlileri tarafından vuruluyor.

    Tüm zarflarda istisnasız ilk mühür vurulu. Yani tüm zarflar YSK'dan gelmiş dışardan değil. Vara yoka itiraz eden CHP bile buna tiraz etmedi bu ne saçmalıyor yine

    Edit: eksik biliyormuşum düzelttim. E adam yine saçmalıyor sonuçta ysk mührü vurulu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartstopperrr -- 21 Nisan 2017; 16:27:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞOK: Oy pusulasının dışardan getirildiğinin ispatı
  • işte tam bunu engellemek için 300000 CHP ve 100000 HDP sandık görevlisi var

    dışarıdan oy getirilmesin orada mühür vurulmasın diye

    hile yapan adam paşa paşa mühürü de vururdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 21 Nisan 2017; 12:20:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

    işte tam bunu engellemek için 300000 CHP ve 100000 HDP sandık görevlisi var

    dışarıdan oy getirilmesin orada mühür vurulmasın diye

    hile yapan adam paşa paşa mühürü de vururdu

    Kayıpsız evet çıkan yerlerdedemi chpli üye evet verdi?

    Yedek oy pusulası diye bişey var. Alırlar ilçe merkezi binalarına patır patır evete basarlar. YSKda Erdoğan'a bağlıymış zaten. Verirler ilçe başkanlarına mühürleri, basıp koyarlar çuvala. Sonra değiştirirler belediye araçlarındakilerle. Farkı anlayan olmaz.

    O kadar adaletsiz Refarandum sürecine, hayır vereni terörist demekle,pkk (Eyalete!)hayır veriyor demekle,kendi partilisini kandırmak ile geçti. Sence hayır çıkmasına izin verirlermiydi? %60 tan başlatmaları bile gösterge.

    Bu mühürsüz pusula meselesine inanmamaya başladım. Dikkat dağıtmak sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 21 Nisan 2017; 14:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1:41 kısmından izleyelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 21 Nisan 2017; 14:49:24 >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    AIHM i takan kim ayrıca o işine baksın bize karışamaz
  • Şu Feyzioğlu CHP'nin başına geçsede Türkiye muhalefet nedir bir görse. Kılıçdaroğlu partiyi batırdı, MHP desen başında bir koltuk sevdalısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heartstopperrr

    Bu adam kendini çok zeki sanıyor

    Pusulalarda 3 mühür var bir tane değil. İlk 2'si YSK'dan basılı olarak geliyor. Sadece 3.'sü sandık görevlileri tarafından vuruluyor.

    Tüm zarflarda istisnasız ilk 2 mühür vurulu. Yani tüm zarflar YSK'dan gelmiş dışardan değil. Vara yoka itiraz eden CHP bile buna tiraz etmedi bu ne saçmalıyor yine

    Pusulalarda tek mühür var. Saçmalayacaksan biraz araştırıp öyle saçmala.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heartstopperrr

    Bu adam kendini çok zeki sanıyor

    Pusulalarda 3 mühür var bir tane değil. İlk 2'si YSK'dan basılı olarak geliyor. Sadece 3.'sü sandık görevlileri tarafından vuruluyor.

    Tüm zarflarda istisnasız ilk 2 mühür vurulu. Yani tüm zarflar YSK'dan gelmiş dışardan değil. Vara yoka itiraz eden CHP bile buna tiraz etmedi bu ne saçmalıyor yine

    Sen önce zarf nedir pusula nedir onun ayrımını yap ondan sonra gel burada mesaj defeke et.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Şu Feyzioğlu CHP'nin başına geçsede Türkiye muhalefet nedir bir görse. Kılıçdaroğlu partiyi batırdı, MHP desen başında bir koltuk sevdalısı.

    tayyip seçilmeden önce c.başkanı olarak feyzioğlu nun adı çok geçmişti ama bop partisi chp bize ekmek için ekmelledini getirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Şu Feyzioğlu CHP'nin başına geçsede Türkiye muhalefet nedir bir görse. Kılıçdaroğlu partiyi batırdı, MHP desen başında bir koltuk sevdalısı.

    tayyip seçilmeden önce c.başkanı olarak feyzioğlu nun adı çok geçmişti ama bop partisi chp bize ekmek için ekmelledini getirdi

    Ah şunu birde CHP'liler anlasa. Bunun konusunu açtım bana aktroll bile dediler.
    Bu kadar sığ bu kadar akılsız bilmezdim CHP'lileri.
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Sana bile aktroll dedilerse akp li olarak chp lilerden ümidi kestim şuan. Sabah akşam senle tartışıyoruz onu da mı görmüyolar anlamıyorum ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Şu Feyzioğlu CHP'nin başına geçsede Türkiye muhalefet nedir bir görse. Kılıçdaroğlu partiyi batırdı, MHP desen başında bir koltuk sevdalısı.

    tayyip seçilmeden önce c.başkanı olarak feyzioğlu nun adı çok geçmişti ama bop partisi chp bize ekmek için ekmelledini getirdi

    Şimdi de lavaş için mansur yavaş yaparlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilesi seçim yapamayan Korkak Aqp'nin Allah en kısa sürede cezasını versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atatürk Sevdalısı 1987 -- 21 Nisan 2017; 16:42:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.