Şimdi Ara

Soğuk Havalarda Dizel Arabanın Çok Fazla Motor Freni Yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hava özellikle 5 derece altındayken ve motor soğukken araba inanılmaz motor freni yapıyor.Yazın yokuş aşağı gazı bırakınca hızlanıp giden araç kışın duracak kadar yavaşlıyor.bu dediğim olay motor ısınınca geçiyor ama su sıcaklığı değil yağ ısınınca geçiyor benim şüphelendiğim şey 5W30 ELF motor yağının kalitesinin düşük olması sebebi ile olduğu yönünde siz ne diyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.lut03 -- 24 Mart 2019; 12:37:4 >

2012 Renault Fluence 1.5 dci 110 hp 2016 kasım alındı 45.750 tl
  • Hava sıcaklığından dizel motor daha fazla etkilenir, bilhassa soğuk havadan.
    Hatta o nedenle çok soğuk iklimlerde dizel motor şehir içi kullanım için mantıklı değildir.

Sıkıştırılmış havanın istenen uygun tutuşma sıcaklığına gelmesi daha zor olduğu için ideal yanma rejimine gelene kadar düzensiz çalışma görülebilir.

Benzinli araç daha konforludur sözü bunun gibi sebeplerden denir.
  • Hava sıcaklığından dizel motor daha fazla etkilenir, bilhassa soğuk havadan.
    Hatta o nedenle çok soğuk iklimlerde dizel motor şehir içi kullanım için mantıklı değildir.

Sıkıştırılmış havanın istenen uygun tutuşma sıcaklığına gelmesi daha zor olduğu için ideal yanma rejimine gelene kadar düzensiz çalışma görülebilir.

Benzinli araç daha konforludur sözü bunun gibi sebeplerden denir.
  • Motor soğukken yokuş aşağı gazı bırakıp inmeye kalktığınızda aracınız kendi kendine yavaşlıyorsa ve bu durum motor ısınınca geçiyorsa otomobil üreticisi güzel bir sistem yapmış, ellerinden öpmek gerek. Sonuçta soğuk motorda yokuş aşağı yüksek devirlerde gitmeyi engelleyerek silindirleri bir nevi korumuşlar. Keşke benim aracımda da olsa, ben hep normal frenlerle inmek zorunda kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 26 Mart 2019; 15:32:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-994965FA4

Motor soğukken yokuş aşağı gazı bırakıp inmeye kalktığınızda aracınız kendi kendine yavaşlıyorsa ve bu durum motor ısınınca geçiyorsa otomobil üreticisi güzel bir sistem yapmış, ellerinden öpmek gerek. Sonuçta soğuk motorda yokuş aşağı yüksek devirlerde gitmeyi engelleyerek silindirleri bir nevi korumuşlar. Keşke benim aracımda da olsa, ben hep normal frenlerle inmek zorunda kalıyorum.
    yazın motor soğukken çok daha az oluyor ama bence bu bir önlem değil.

2012 Renault Fluence 1.5 dci 110 hp 2016 kasım alındı 45.750 tl
  • elf 5w30 kalitesiz bir yağ değilki
  • Düşük sıcaklıkta havanın entalpi si daha düşüktür bu sebeple daha fazla hava sıkışır aynı kompresyon oranları ve debide burda pistonların hareketine bağlı olarak sıkışınca bir hayli ısınır ve bu sıkışmaya bağlı olarak standarttan daha fazla tepki kuvveti oluşturur çünkü alınan havanın yoğunluğu daha fazladır birde olayın tribolojik boyutu var gayet normal yani olan durum sürtünmelerde çok yüksek soğukken unutmamak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.