Şimdi Ara

Şofben İçin Çağırdığım Elektrikçinin Ücreti Şofbenden Pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetten yeni bir elektrikli şofben aldım, fiyatı 79,90 TL (67,71 TL + KDV %18: 12,19 TL = 79,90 TL). Elektrikçi ise işçilik için 90 TL, kablo ve şartel için ise daha fiyat vermedi ama o da o düzeylerde olabilirmiş, metre ölçüsüne bağlı, kablonun uzunluğu fiyatı belirleyecek. Muhtemelen 180 TL gidecek, yarın göreceğim. Başka bir elektrikçi sadece işçilik için 100 TL istedi. Telefonla aradıklarım da o civarlarda. 90 TL en düşüğü olduğu için onu tercih ettim.

Elektrikçinin işçilik maliyetinin şofben fiyatının üstünde olmasını geçtim, benim için asıl önemli sorun ise tavırları. Fiyat soruyorum, adamın cevabından sonra ağzımdan hangi kelime çıkarsa çıksın sinir edici tavırlara girmeleri. Hani desem ki "tamam gel hemen hallet", öyle tavırlar olmayacaktı. Birisine fiyatla ilgili yorum yaptım, başka birine servis muhabbeti, başka birine ise malzemeler, vs. Ulan karşılıklı iletişim kurduğun kişiye ne bu tavırlar. İlla iş mi yapmak lazım, iş yapmıyoruz diye salak salak tavırlar sergilenmez.

Daha önce, ustalarla veya esnafla olan tecrübelerini aktaran forum sakinlerini seçici ve hoşnutsuz karakterli olarak algılıyordum, bu haftaki tecrübelerimle yanıldığımı anladım. Piyasada sülük ve pozitif iletişim yoksunu insanlar var. Kafayı yedirecekler bana yakında.

• Aslında çok basit montajı eğer elinizde matkap uygun uç varsa geri kalan malzemeleri almanız yetecektir bir elektrikçi olarak söylüyorum fiyat olarak birşey diyemem ben hiç dükkanda çalışmadım hep fabrikada çalıştım ama izmir deyseniz hafta sonu yardımcı olmaya çalışırım en azından anlatırım nasıl bağlantı yapmanız gerektiğini birde sigorta kutusundan çıkıyor genelde şohbenlerde
    2 yıl önce klima aldığım an,elektrikci şalter bağlantısı için (sadece 2 kablo birleşti). 50 tl istedi.yeni evimi taşıdım.internetten baktım kendim yaptım.eğer beceri ve isteğin varsa kendin dene şansını o parayı verme.ama yapamam dersen o adamlar o paraları ister.o zaman 50 tl istediler benden.şuan işcilik en az 100 tl olmuştur
  • Sırf insanlarla uğraşmamak için çok uzmanlık gerektirmeyen birçok şeyi kendim yapmaya çalışıyorum artık. İnternet sayesinde neredeyse her bilgiye ulaşmak mümkün. Özellikle İngilizce kaynaklarda her türlü şeyin yapılışı anlatılıyor.

Yeterince araştırmayla o elektrikçinin yapacağı işi eminim biz de yapabiliriz, güvenlik önlemleri mutlaka alınmalı tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 11:19:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende uydu anten işi yapiyorum, anten ayarlamayi en ucuz ben yapiyorum adamlardan nerdeyse kufur yiyecem, diyecegim o ki esnaflar ne kadar skintiliysa musterilerde o kadar skintili, insanlarla ugrasmak zor bir istir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Emre 11

Sırf insanlarla uğraşmamak için çok uzmanlık gerektirmeyen birçok şeyi kendim yapmaya çalışıyorum artık. İnternet sayesinde neredeyse her bilgiye ulaşmak mümkün. Özellikle İngilizce kaynaklarda her türlü şeyin yapılışı anlatılıyor.

Yeterince araştırmayla o elektrikçinin yapacağı işi eminim biz de yapabiliriz, güvenlik önlemleri mutlaka alınmalı tabii.
    Çalıştığım fabrikada anlatınca millet de benzer şeyi dedi, herkes kendi yapmış şofben montajını, kendimi bir anda beceriksiz hissettim işyerinde. İnternetten baktım montajına, fakat bu sefer aceleye getirmem gerekiyor işi, yarın elektrikçi çağıracam artık. Fakat bundan sonra başıma gelecek sorunları kendim halletmeye çalışacağım..
  • Şofben işi öyle maalesef. Biz de birkaç yıl önce aldık aynı şekilde 70 liraya falan aldığımız cihaz için en kaliteli kablo olsun şakaya gelmez derken 100 lirayı geçmişti yine sanırım montaj ve malzemesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DISCOVERY SCIENCE

Bende uydu anten işi yapiyorum, anten ayarlamayi en ucuz ben yapiyorum adamlardan nerdeyse kufur yiyecem, diyecegim o ki esnaflar ne kadar skintiliysa musterilerde o kadar skintili, insanlarla ugrasmak zor bir istir.
    Haklısın, insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor bir iş.. Karşımdaki esnaf veya usta da iletişim uzmanı değil sonuçta, önceki tecrübeleri yüzünden adam sinir bozucu tavırlar içerisinde, nezaket göstersem dahi faturası bana da çıkıyor...
  • Aslında çok basit montajı eğer elinizde matkap uygun uç varsa geri kalan malzemeleri almanız yetecektir bir elektrikçi olarak söylüyorum fiyat olarak birşey diyemem ben hiç dükkanda çalışmadım hep fabrikada çalıştım ama izmir deyseniz hafta sonu yardımcı olmaya çalışırım en azından anlatırım nasıl bağlantı yapmanız gerektiğini birde sigorta kutusundan çıkıyor genelde şohbenlerde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce klima aldığım an,elektrikci şalter bağlantısı için (sadece 2 kablo birleşti). 50 tl istedi.yeni evimi taşıdım.internetten baktım kendim yaptım.eğer beceri ve isteğin varsa kendin dene şansını o parayı verme.ama yapamam dersen o adamlar o paraları ister.o zaman 50 tl istediler benden.şuan işcilik en az 100 tl olmuştur

• Adam 30 liraya mi evine gelip takmaya ugrasacak?
    Ona bakilirsa yer doseme isinde atiyorum adam 5 liraya aliyorsa metresini, eve 20 liraya takiyor, git kendin dose parkeleri falan da. Kendin alsan 5 lira sonucta, iscilik 3 kati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 1 Kasım 2018; 6:50:11 >
    Direk iade edin şuan piyasada orta halli bir şofben 1000 TL nin üzerinde.

Orijinalden alıntı: sportal

Hocam 79 TL ye şofben mi olur. Güvenliğiniz açısından elektrik su ve doğalgaz ile çalışan cihazlarda macera aramanızı pek tavsiye etmiyorum.
    Direk iade edin şuan piyasada orta halli bir şofben 1000 TL nin üzerinde.
    Ani su ısıtıcıyı kastediyor bence. Gerçi ona göre de ucuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde termosifon su kaçırıyordu,bende çok yoğundum uğraşmamak için sucu çağırdım.sorunun ne olduğunu ve ne yapacağını söyledim,termosifondan çıkan eve dağılan sıcak su borusunun sonuna bir vana taktı.70 ya da 90 lira ödedim.o vanayı ise en fazla 5 liraya bulursunuz.

POTANSİYEL TROLL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.