Şimdi Ara

Kenshi (2018) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
6
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Konu altindan oyun hakkinda oynanis ya da hikaye uzerine istediginiz soruyu sorabilirsiniz, cevirisini merak ettiginiz bir Wiki sayfasi olursa da yardimci olurum mesgul olmadigim zamanlarda.
    Amacim bu kadar sevdigim bir oyuna guzel bir Turk toplulugu olusturup tek bir konu altinda iletisim halinde kalmak.

    Soru sormak disinda da oynayan arkadaslar kendi save'lerinde yasadiklari olaylari ya da oyun hakkinda kafalarini kurcalayan herhangi bir konuyu tartismaya acarlarsa cok guzel, aktif bir Turkiye Kenshi toplulugu olusturabiliriz.

    Ayrica konuya cesitli guide'lar ya da benim yaptigim gibi lore'a dair yazilar hazirlayip destek cikmak isteyenler olursa mesajlarini nickleriyle birlikte ilk mesaja sabitleyebilirim ya da 3. mesajimi tamamen guide'lar icin ayirabilirim.


    Kenshi temelde nedir?

    Tek bir karakterle ya da populasyonu 256 karaktere kadar cikabilen olusturacaginiz ekibinizle isteginize gore sehrinizi kurabileceginiz, baska imparatorluklarin altindaki sehirlerde yasaminizi surdurebileceginiz, dilerseniz gocebe olarak yolcugulunuz boyunca kamplar kurarak yasaminiza devam edebileceginiz, ucu cok acik bir yasam simulasyonu.

    Oyunun varsayilan baslangicinda tek bir karakterle basliyorsunuz oyuna ve sehirlerden ya da yollardan yeni yoldaslar edinerek ekibinizi buyutuyorsunuz. Isterseniz tek bir karakterle de oyununuza devam edebilirsiniz, tamamen nasil bir oyun oynamak istediginize bagli bu.
    Fazla karakter edinmenin temel amaci sehir kurup o sehri idame ettirebilmek ve dis tehditlere karsi savunabilmekken az sayida ya da tek bir karakterin avantajiysa sehirlerde ve gocebe yasamda daha rahat bir oynanis saglamasi.
    Ilk oyununuzda yaninizda fazladan bir kac kisi olmasi karakterinizin olmemesi ya da kolelestirilmemesi icin buyuk onem tasiyor, zira yerde yatarken ilkyardimda bulunacak biri yoksa karakterinizin olmesi ya da kolelestirilmesi kacinilmaz.




    Oyuna basladim ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum

    Oyuna eger varsayilan baslangicla (Wanderer) basladiysaniz (ilk oyununuzda oyunun temellerini kavramaniz icin varsayilan baslangicla baslamanizi oneririm) karakterinizi yarattiktan sonra hicligin ortasinda bulacaksiniz kendinizi. Ilk is olarak savasmaktan kacinip bir sehir kesfedene dek etrafi arastirmaniz en dogrusu. Sehir buldugunuzaysa en garanti baslangic etraftaki hayvanlari sehir kapilarina cekip sehir gardiyanlariyla birlikte kesmeniz ve etlerini toplamaniz. Bu islemi 1 kere yapmaniz yeterlidir baslangic icin yemeginizi bedavaya getirmek icin. 2-3 tane eti cebinize atip kalanlari satabilirsiniz sehirdeki dukkanlara. Bu islemi gerceklestirirken eger edinebilirseniz barlardan ya da dukkanlardan 'Trader's Backpack' edinin. Iyi bir canta olmamasina ragmen oyun boyunca ekibinizde en azindan bir kiside olmasi oyununuzu kolaylastiracaktir zira oyundaki diger cantalar esyalari stack'lemezken Trader's Backpack bunu yapabiliyor (ornek olarak, diger cantalarda her slot'a 1 tane et koyabilirken bu cantada tek slot'a 9 tane et koyabiliyorsunuz ve gereksiz yer kaplamiyor bu tarz esyalar.)
    Yemek yemezseniz karakterinizin acliktan olmesi oldukca uzun (yaklasik 10 kusur gun) suruyor ama bu sure boyunca buyuk bir statu kaybi yasadiginiz icin karakterinizi tok tutmaya ozen gosterin.

    Yemek isini hallettikten sonra sehre yakin yerlerdeki copper madenlerinden copper cikararak baslangic icin bir miktar para kasmanizi oneririm. En azindan ilk evinizi ve yol icin first aid vs. alacak kadar bir miktar olursa rahat edersiniz.

    Ilk oyununuz oldugu icin tek ya da az sayida karakterle sehir disinda hayatta kalmaniz cok zor olacagindan ev ve yolluk olayi da hallolduktan sonra sehir sehir dolasip barlardan yeni karakterleri ekibinize katmaniz hayati onem tasiyor. Yollarda karsilasacaginiz dusuk seviye haydutlara kafa tutabilmeniz icin baslangicta 4 ya da 5 karakter idealdir. Kendi yemeginizi oretene ya da yemege surekli para vermeye yetecek ekonomiye ulasana kadar hayvan almanizi onermem ekibe zira hayvanlar insanlara kiyasla takiminiza fazla bir sey katmamasina karsin 2 kat fazla yiyecek tuketiyorlar.
    Ekibinizi kurduktan sonra evinize bir research bench kurup diger karakterlerinizle maceraya atildiginiz sirada bir karakteri evde birakip yeni teknolojiler ogrenmeyi de unutmayin.
    Temel teknolojileri NPC'lerden alabileceginiz ya da calabileceginiz Book isimli itemla ogrenebilirken ileri teknolojiler icin gerekecek itemlariysa oyunda cesitli yerlerde denk geleceginiz, gelismis eski uygarliklardan kalmis "terkedilmis" binalarin icinde bulabilirsiniz.

    Butun bu anlattiklarim bir aceminin oyunda hayatta kalmasi icin temel bilgiler yalnizca. Bunlardan sonra yapacaklariniz tamamen size kalmis. Isterseniz buyuk bir sehir ve ordu kurup imparatorluklari devirebilirsiniz, isterseniz bir kac kisilik bir suikastci ekibi olusturup imparatorlari, krallari tahtindan edebilir, esiriniz yapabilir, dusman imparatorluklara satabilirsiniz, koleciligi ortadan kaldirip kolelerin zincirlerini kirabilir ya da tam tersini yapabilirsiniz. Isterseniz kendinizi oyunun dunyasinin sorunlarindan soyutlayip eski uygarliklardan kalan teknolojiyi kurtarip zamanin otesindeki bir teknolojiye sahip bir insanlik yaratabilirsiniz. Bunlar size uymuyorsa uyusturucu kacakciligi yapip uzaktaki sehirlere yasak maddeler sokup ekonomiyle de oynayabilirsiniz.

    Kisacasi oyunda ne yapacaginiz tamamen size kalmis durumda bu dakikadan sonra. Baslangicta oyunda neler yapilabilecegini bilmediginiz icin oyunun sinirlari cok dar gelecek ama oyunu ogrendikce yapabileceklerinizin limitini de ogrenmis olacaksiniz ve oyunun gercek potansiyelini ogreneceksiniz.


    Kisaca oyundaki BUYUK uluslar

    The Holy Nation- Varligini hala surduren en eski medeniyetlerdendir ve dinle yonetilir. Oyun haritasinin kuzeybati topraklarinin buyuk bir kismina sahiptir.
    Uluslari "Phoenix" adi verilen ilk imparatorlarinin reenkarneyle tekrar yeryuzune indigini dusundukleri kisiler tarafindan yonetilir.

    Hayatlarini kutsal yaraticilari Okran'a adamislardir ve karanlik seytan Narko'ya karsi ruhani bir savas vermektedirler. Kendilerine Okranites derler.

    Okran ve Narko tek bir tanrinin parcalanmis iki kisiligidir. Okran bu parcalanma sirasinda erkek vucuduna burunur ve safligi ve iyiligi temsil eden erkegi meydana getirir. Narko kadin vucuduna burunup karanligi ve kotulugu temsil eden kadini meydana getirir.

    The Holy Nation kadinlari Narko'nun cocuklari olduklari icin bir gunah olarak gorurler ve kadinlari her konuda kisitlarlar. Eger oyuna kadin bir karakterle baslarsaniz bu ayrimciligi siz de yasayacaksiniz, bu yuzden ekibinizde erkek yokken ya da yaninizda kutsal kitap The Holy Flame yokken etraflarda dolanmamaniz sizin icin iyi olacaktir.

    Son derece irkci olduklari icin erkek Greenlander insanlar disinda herkese karsi tutumlari serttir ama oyun icindeki hareketlerinize gore baska irklar ya da cinsiyetle de The Holy Nation'in saygisini kazanmaniz mumkun.

    Kenshi (2018) [ANA KONU]

    Shek Kingdom- Kralice Esata (Tas Golem) tarafindan yonetilen Shek kralligidir. Yuzyillar once Kral isimli efsanevi bir Shek savascisinin dunyaya yayilmis Shek kabilelerini birlestirip tek bir cati altinda toplamasiyla kurulmustur.
    Shekler fiziki guce taparlar, savasta onurlu bir sekilde olmek bir Shek icin ulasilabilecek en iyi mertebelerden biridir ve toplumlari savascilar ve hizmet edenler olarak ikiye ayrilir. Gucsuz olan ya da savaslarda malubiyet yasayan Shekler hizmet eden sinifi olusturur ve onurlu savascilar icin adi olan islerde gorevlendirilirler. Bu dogalari sayesinde Kenshi evrenindeki en korkusuz savascilardirlar ancak yine ayni sebeple populasyonlari diger uluslara gore dusuk kalmistir.

    En kidemli Shekler Hundred Guardians'i olusturur, kidemlilerden de daha kidemli 5 Shek ise The Five Invincibles olarak anilirlar.

    The Holy Nation'la olan savaslarindan sonra kralliklari yikintilar altinda kalmis ve buyuk bir darbe almistir. Eski krallari Shager her seyi feda edip elinde kalanlarla The Holy Nation'a tekrar savas acmak isteyince Esata, Shager'e meydan okuyup tahti ele gecirmis ve yonetime el koymustur.

    Aslinda insan olduklari ancak insanoglunun ileri teknolojiye sahip oldugu eski donemlerde genetiklerinin degistirilip gunumuzde bulundaklari formlarina kavustuklari dusunulmektedir. Insanlardan daha fazla yemek yerler.

    Kenshi (2018) [ANA KONU]

    The United Cities (The Empire)- Kenshi'nin cok buyuk bir kismini elinde bulunduran, cok irkli, beyliklerden olusan, kole ticaretinin nabzinin attigi modern imparatorluk. Hashish (uyusturucu) ticaretine karsi gorusleri cok kati oldugu icin hashish alim-satim fiyatlari diger yerlere gore oldukca pahalidir The United Cities topraklarinda.

    The United Cities zenginligi elinde bulunduran, yasamin diger yerlere gore daha luks ve kolay oldugu bir imparatorluktur. Ticaretle oldukca ilgilidirler ve sehirlerinde icleri degerli esyalarla dolu evler gormeniz olasidir, hirsizlar icin cennet diyebiliriz. Ayrica Traders Guild'e ev sahipligi yapar.

    Noble Circle adi verilen, cesitli irklardan olusan, narsistlikleri ve kole ticaretleriyle isim yapmis icinde kadin ve erkeklerin bulundugu bir grup tarafindan yonetilir.
    Noble Circle uyeleri spor olarak koyluleri avlamalari, eglence icin gardiyanlarindan akil disi isteklerde bulunmalari ve kendilerinden asagida olanlara bocek gozuyle bakmalariyla taninirlar.

    Samuraylardan olusan askeri bir ordulari ve sehirlerin guvenligini saglayan polis ekipleri vardir.
    Haritadaki konumlari dolayisiyla diger milletlerin savaslarinda bulunmalarina gerek kalmamistir.
    Kenshi'nin Amerikasi olarak dusunebilirsiniz her acidan.

    Kenshi (2018) [ANA KONU]

    Western Hive- Haritanin belli bir kesimine yayilmis kovanlar butununden olusurlar ve tek bir kraliceye hizmet ederler. Cok kirilgan bir yapidadirlar, tek vurus ile dahi uzuvlarini koparmaniz ya da bu guruhtan bir karaktere sahipseniz uzuvlarinizin kopmasi cok olasidir, yeni baslayanlar icin ilk karakter olarak secilmesini onermem. Isci sinif, savasci sinif ve asiller olarak 3 sinifa ayrilirlar. Kralice disindaki butun kovan uyeleri erkektir. Kraliceleri oyuncu tarafindan olduruldugunde ya da kacirildiginda kovanlari dagilir ve bu olay sonrasinda kovan uyelerini oyunun cesitli bolgelerinde amacsiz bir sekilde dolanirken bulabilirsiniz.
    Dis dunyayla fazla iliskileri yoktur.

    Kenshi (2018) [ANA KONU]

    Skeletons- Kim olduklari veya nereden geldikleri kesin olarak bilinmemektedir ancak binlerce yildir varliklarini devam ettirip gunumuze kadar ulasmayi basarmis ustun teknoloji urunu, insani duygulari olmasina ragmen olum korkusu yasamayan ve bu sebeple de bir cogunun hayattaki amacini bulamayip bir kosede yokolacagi gunu bekledigi robotlardir. Ustun teknolojiye sahip eski insanligin urunleri olduklari dusunulmektedir (ki oyledir, kimi kandiriyorsunuz.)

    Oyun icinde size saglayacaklari en buyuk avantajlar; doga olaylarindan etkilenmemeleri, aclik cekmemeleri, karni ac haydutlar, yamyamlar ya da vahsi hayvanlar tarafindan avlanmamalari ve suda yuzmek yerine dibe batip suyun altinda hizlica yuruyebilmeleridir. Bu avantajlarin yaninda dezavantaj olaraksa ucuz first aid'ler yerine pahali repair kit'ler kullanmalari, normal yatak yerine tamir yatagi adi verilen oyun basinda ulasmanizin zor olacagi yataklarda yatip canlarini tazelemeleridir. Oyunda belli bir seviyeye geldikten sonra takiminiza eklediginizde yemek ihtiyaclari olmadigi icin cok iyi base korumaligi yaparlar ama ilk oyununuzda ilk karakter olarak secmenizi onermem.

    Kenshi (2018) [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Olmazsa olmaz, kullanilmasi sart modlarin listesi
    Bu modlari oyununuza eklemek icin Steam uzerinden modlarin sayfalarina abone olmaniz yeterlidir.

    256 Recruitment Limit
    Yonetebileceginiz karakter sayisini 256'ya cikarmanizi saglar.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=705119823

    Reactive World
    Oyunla etkilesiminizi oldukca arttiran, oyuna yasayan bir savas sistemi kazandiran, olmazsa olmaz mod.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1358096888

    Dark UI
    Oyunun kendi arayuzu cok kotu ve cidden goz yoruyor. Bu mod sayesinde oldukca minimalist ve goz yormayan bir arayuze kavusuyoruz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1200632417

    Compressed Textures Project
    Oyun arkaplanda surekli dunyanin geri kalanini da simule ettiginden ve yerlerdeki en ufak itemi dahi grafiklestirdiginden oturu yorabiliyor bilgisayari. Bu mod sayesinde bu durumdan olabildigince siyrilmis oluyoruz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1649794243

    Dialogue Expansion Project
    Bu mod sayesinde oyuna oyunun hikayesine yedirilmis binlerce satirlik yeni diyaloglar ekliyoruz. Olmazsa olmaz, muthis bir mod.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1747904297

    More Names
    Isimden de anlasilacagi gibi oyunda karsilasacaginiz NPC'ler icin ozenle hazirlanmis 700 tane isim ekliyor oyuna. Surekli ayni isimlerde NPC'ler gormeyeceksiniz bu sayede.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1461137298

    Enhanced Shopping Economy
    Oyunda dukkan acip isletebiliyorsunuz ama NPC'lerin paralari cabucak tukendigi icin emeklerinizin karsiligini alamiyorsunuz. Bu mod bu sorunu ortadan kaldirip oyuna yasayan bir ekonomi kazandiriyor.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1581929438

    Reduced Weather Effects
    Yagmurun hic durmadigi bolgeler olabiliyor Kenshi'de ve yagmur efekti gercekten rahatsiz edici derecede yogun. Bu mod sayesinde artik yagmur efektleri goz yormuyor.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1630021836

    More Plastic Surgeons
    Belirli yerlerde karakterlerinizin goruntusunu degistirmenizi saglayan plastik cerrahlar bulunuyor, bu mod sayesinde her sehrin barinda bir tane bulabilir ve yollarda bosa gececek zamandan tasarruf edebilirsiniz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=715349763

    Crow's World Gone Fishing
    Kenshi'de yapilabilecek bir cok sey var ama balikcilik onlardan biri degil. Bu mod sayesinde oyunda balikcilik yapabileceksiniz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1223140204

    Loading Screens -fixed
    Oyunu oynadiginiz sirada loading ekranlariyla karsilasmayacaksiniz ama oyunu ilk actiginizda belli bir sure loading ekranina bakmaniz gerekiyor. Oyunun bos ve ic karartan loading ekrani yerine inanilmaz hayran cizimleriyle dolu loading ekranlari ekliyor bu mod oyuna.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1992115789

    Bolts : 5X more charges
    Maalesef menzilli silahlarin cephaneleri cok cabuk tukeniyor ve ortalama 20 atista bir yeni cephane edinmeniz gerekiyor. Bu mod sayesinde cephanelerin hem fiyati hem de kullanim miktarlari 5 kat artiyor ve oyunu dengelemis oluyorsunuz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1605168234

    Martial Arts : Always Attack
    Oyunda martial arts adi verilen kilicsiz dovus sanati var ancak biraz sorunlu bir sistem. Bu mod sayesinde martial arts olmasi gerektigi gibi calisiyor.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1626723885

    Longer Mercenary Contracts
    Yolcugulunuz boyunca belli bir sureligine kiralayabileceginiz parali askerlerle karsilasacaksiniz ancak her 2 oyun gununde bir bu kontratlar sona eriyor ve surekli kiralama islemini tekrarlamaniz gerekiyor. Bu sistemi olmasi gerektigi hale getiren bu mod sayesinde tek seferde uzun kontratlar imzalayabileceksiniz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1116463641

    Free the Hair
    Sapka ya da kask taktiginizda karakterinizin kafasi kel oluyor, bu mod sayesinde saclariniz kafanizda kalacak.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1598454951

    Profitable Slavery
    Oyunda kole alim satimi yapabiliyorsunuz ancak sattiginiz kolelerin fiyati bir ekmekten bile daha ucuz. Bu mod sayesinde oyunun dengesini bozmadan kole ticaretini daha karli (olmasi gerektigi) hale getirebiliyorsunuz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1621026948

    Kenshi Architecture Mod
    Oyunun dunyasini gelistiren, detaylandiran bir mod.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1763791469

    Weak Enemies' Squads
    Oyunu oynarken dikkatinizi cekecek, karsilasacaginiz butun dusmanlar buyuk ekipler halinde dolaniyor ve yalniz ya da az sayida insanla yola cikan hic kimse yok. Bu mod sayesinde dusuk sansla da olsa az sayida ya da yolunu kaybetmis sekilde dolanan dusmanlarla karsilasacaksiniz. Olmazsa olmaz, oyunun gercekciligini arttiran bir mod.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1607917594

    Legendary Weapons
    Oyuna oyun sonunda erisebileceginiz, oyun dengesini bozmayan yeni silahlar ekliyor. Bu silahlari bulabilmek icinse oyunda denk geleceginiz, bu modla eklenen yeni binalari arastirip dusmanlarla savasmaniz gerekecek.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1519084000

    Animal Hunger Plus
    Oyunda absurd bir sekilde minicik keciler bile insanlardan fazla yemek tuketiyor. Bu mod sayesinde her hayvanin yedigi yemek miktari olmasi gerektigi gibi hayvanin boyutuna gore dengeleniyor.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1522897265

    Bouncing Boobs
    Olmazsa olmaz bir mod. Bu mod sayesinde oyundaki kadinlarin memintolari kosarken hopluyor.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1599736449

    Nice Map [Zones + Zone names + Roads]
    Oyunun kendi haritasi oldukca sig ve icinde kaybolmaniz olasi. Bu map modu sayesinde daha detayli bir haritaya ulasabileceksiniz.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1613829988

    Better Crop Fences
    Oyundaki tarla citleri gorunmeyecek kadar ince, bu mod sayesinde oyundaki tarlalar uzaktan farkedebileceksiniz. Ayrica goruntusu de daha iyi oyunun kendi citlerine gore.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1631820298

    Storage Amount Doubled
    Oyunda craft materyallerinizi saklayacaginiz depolar cok fazla yer kaplamasina karsin icinde saklayacaklari itemlarin limiti cok az. Bu mod sayesinde bu limir 2 katina cikiyor ve base'inizde olusacak goruntu kirliligi ortadan kalkiyor. Kesinlikle oyunu kolaylastiran bir mod degil, korkmaniza gerek yok, zira depo insaa etmek pahali bir sey degil, yalnizca goruntu kirliligi yapiyorlar.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1602889027

    NPCs With Robotic Limbs
    Oyunda kopan uzuvlariniz yerine robotic implantlar takabiliyorsunuz ama oyunda boyle bir teknolojinin olmasina karsin hic bir NPC'de boyle bir durumla karsilasmamak biraz tuhaf. Bu mod sayesinde cok nadir de olsa bu tarz NPC'lere denk geleceksiniz. Merak etmeyin oyunun lore'una uygun olan irklarda olacak bu robotic implantlar, kisacasi robotic implantlara karsi bir irkta rastlamayacaksiniz bu duruma.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1778901004



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 24 Mayıs 2020; 23:41:8 >
  • Rezerve.

    Ilerde kullanabilirim burayi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir rehber olmuş, benim için gayet doyurucuydu. Rehberin devamını bekliyorum. Meminto modu da favori modum oldu :)))

    Dil bilgisi kurallarına hâkimsin, bence üslubun da çeviri için gayet uygun. Türkçe karakter olmasa bile hiç önemli değil. İnşallah Kenshi'yi sen çevirirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencik900

    Çok güzel bir rehber olmuş, benim için gayet doyurucuydu. Rehberin devamını bekliyorum. Meminto modu da favori modum oldu :)))

    Dil bilgisi kurallarına hâkimsin, bence üslubun da çeviri için gayet uygun. Türkçe karakter olmasa bile hiç önemli değil. İnşallah Kenshi'yi sen çevirirsin :)
    Tesekkurler, begendigine sevindim. Konuyu surekli cesitli rehberler hazirlayip ya da rehber cevirileri ekleyip guncel tutacagim elimden geldigince.
    Oyun cevirisi isi yerine bir sure bu sekilde devam etmeyi dusunuyorum. Ceviri dahi gerekmeden oyunu herkesin anlayabilecegi sekilde aciklamaya calisacagim rehberlerle ve yaptigim soru-cevaplarla. Sorulan her soruya cevap vermeye calisacagim, zaten Turk oyuncu sayisi o kadar fazla olmadigi icin sorulara yetisememe durumum olmaz diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 26 Mayıs 2020; 22:8:26 >
  • Rehber çok hoşuma gitti valla. Kenshi evrenini, evrende yapılacakları daha da anlatırsan çok mutlu olurum.

    Discord kullanıyorsan id ni paylasir misin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencik900

    Rehber çok hoşuma gitti valla. Kenshi evrenini, evrende yapılacakları daha da anlatırsan çok mutlu olurum.

    Discord kullanıyorsan id ni paylasir misin
    Ilk basta bir kac rehber cevirip ekleyeyim diyordum ama rehberden once biraz daha hikayeye yonelik icerik hazirlarim o zaman.

    Discord'u online oyun oynadigim donemlerde aktif olarak kullaniyordum ama yaklasik son 1 yildir hic girmedigim icin yuklu dahi degil PC'de maalesef.
  • Tamamdır. Konuyu favorilere ekledim. Güncellendikçe okurum artık :) Kolay gelsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rehber çok işime yaradı rehber için teşekkürler ama ufak bir sıkıntım var. Modlara abone oldum steamde kurdum ama yükleme sırasında yani modların hangisi öncelikli olucağını bilmiyorum bu konu hakkında fikir sahibi olan var mıdır ? Teşekkürler

  • Rehber için teşekkürler. Akşama başlıyorum bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende akşam başlayacağım hayırlısıyla ticaret üzerinden yürümeye çalışacağım.

  • Oyunu oynamak istiyoum. Genelde cesetleri ve yaralı insanları soyup köle tüccarına satarak geçimimi sağlıyorum ama bir süre sonra hep bunu yapmaktan sıkıldım. Düşmanlar çok güçlü kendi dişime göre kimseyi bulamıyorum. Oyun çıkmaza girdi 15bin birikmiş param ve 4kişilik bir grubum var. İlgi çekici ve sıkmayan ne yapabilirim. Oyunun monotonluğunu kırmak istiyorum.

  • Şu oyun hakettiği ilgiyi görmemiş cidden üzücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi anlamda kendi hikayeni yazabildiğin, sandbox'ın kralı oyundur. Jahrein ile heyecan, dram, korku ve macera dolu Kenshi serileri izlemiş biri olarak, asla kendim oynayamadım. Bildiğim kadarıyla 2. oyunun yapılacağı söylenmişti, 20 senede bitiremeyecekler gibi dursada, eğer çıkış yaparsa başkasından izlemeden, kendim keşfetmeyi çok isterim.

  • ben bu modların bazılarını yükledim oyunda berserker lerin ve bug masterin statları 4 basamaklı oldu bug master in 9.5k strsi 9.5k dex i var berserker lerin tüm starları ya 4.5k yada 5k omuzları binalardan falan taşıyor bu karakterlerin 2 büna büyüklüğünde yada uzunluğunda omuzları falan var bacaklarıda aynı ayrıca tüm düşmaları da öldürmek aşırı zorlaştı bütün can değerleri -400 e iniyor ama ölmüyorlar kan - 100 ü geçince ölme ihtimalleri artıyor kanamada çoook yavaş iniyor yada denk gelirse kafa hasarı alırsa ölüyor robotikler direk ölmüyor 70-100 statlara sahip karakterle örümcek robota daldım 4x hızlandırdım gerçek zamanla 10 dk falan bekledim baktım örümcek ölmüyor bende saldım

  • Merhaba arkadaşlar. Kenshi mükemmel bir oyun ve bende bu mükemmel oyuna katkıda bulunmak için oyunda bahsi geçen ama neredeyse hiç bilgisi bulunmayan İlk İmparatorluk için bir expansion (eklenti) paketi geliştirmeye başladım. Atacağım atölye linkinden atılan ve gelecekte atacağım modlara ulaşabilirsiniz. Teşekkürler. Kenshi modlama hakkında bilginiz varsa bana steamden ulaşıp yardımcı olabilirsiniz.



    https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=2409410311

  • şu oyunda grafiklerde güzel olsaydı biraz daha çevre detayları iyi olsaydı npcler konuşsaydı efso oyun olrdu aama neyse

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.