Şimdi Ara

Smoothie Makinası mı? Blender mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
78.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sağlıklı beslenmeye karar verdim (: Ancak meyve kokteylleri hazırlarken smoothie makinesine çıktı yolum... Blender'a benziyor ama tam değil.. Bilgisi olan varsa sorularım şunlar; 1. Smoothie makinesini blender yerine de kullanabilir miyim? 2. Smoothie makinesi derseniz hangi marka önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden (:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Smoothie Makinesi mi? Blender mı?

Smoothie'ler, meyve, sebze ve yoğurt gibi sağlıklı malzemelerin lezzetli karışımlarıdır. Bunları yapmak için iki seçenek var: smoothie makinesi veya normal blender. Hangisinin senin için doğru olduğu ihtiyaçlarına bağlı.

Normal Blender ile Smoothie

• Daha büyük kapasite: Normal blender'lar genellikle smoothie makinelerinden daha büyük kapasiteye sahiptir. Bu, bir seferde daha büyük miktarlarda smoothie yapmanızı sağlar.
    • Çok yönlülük: Normal blender'lar, smoothie'lerin yanı sıra çorbalar, soslar ve buz kırmak gibi diğer görevler için de kullanılabilir.
    • Daha uygun fiyatlı: Smoothie makinelerinden daha uygun fiyatlı olma eğilimindedirler.

Smoothie Blender ile Normal Blender Farkı

• Özel bıçaklar: Smoothie blender'larının meyve ve sebzeleri kolayca parçalayan özel bıçakları vardır.
    • Smoothie ayarı: Bu blender'lar genellikle smoothie yapmak için özel bir ayara sahiptir.
    • Daha kolay temizlik: Smoothie blender'larının genellikle normal blender'lardan daha kolay temizlenen parçaları vardır.

Blender ve Smoothie Farkı

• Blender: Çeşitli malzemeleri karıştırmak, öğütmek ve püre haline getirmek için kullanılan bir mutfak aletidir.
    • Smoothie: Genellikle meyve, sebze ve yoğurt gibi malzemelerin karıştırılmasıyla yapılan kalın, kremsi bir içecektir.

El Blenderı ile Smoothie Yapılır mı?

• Evet, el blenderı ile smoothie yapmak mümkündür. Ancak, daha küçük kapasiteleri ve normal veya smoothie blender'ları kadar güçlü olmayabilirler.

Smoothie Blender Yerine Ne Kullanılır?

• Smoothie blender'ınız yoksa, bir el blenderı veya normal blender kullanabilirsiniz. Ancak sonuçlar aynı olmayabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • barbaros_066 B kullanıcısına yanıt
    Aynı işi görür hatta blenderın yapamadığı bazı işleri de görür.Mesela buzu kırıp küçültür hatta kar gibi yapabilir.İçecekler böyle karlambaç gibi olur.Onun dışında istediğin sebzeyi koyup püre yap üstüne biraz su piraz pul biber mis gibi çorba bile yapılır.Ya da bir tutam nane biraz buz biraz salatalık üstüne yoğurt 30 sn de mis gibi ayran ya da cacık adına ne dersen.Blenderla yeşillik filan çekilmez mesela.Ben şunu almayı düşünüyorum;
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-hr7761-00-viva-collection-mutfak-robotu/productDetails.aspx?productId=mtphihr7761&categoryId=22025
    Bu cihazda başka aparatlar da var.En güzeli küçük baharat öğütücü bile var.İki gün önce bir arkadaş paylaştı Morphy Richards marka sürahi blender hepsiburada'da 69,90 dı ama hemen tükendi.Bulabilirsen onu da tavsiye ederim sürahisi camdı.

• http://www.n11.com/morphy-richards-trd48946-blender-P13755698
    Bu da güzel.Ama bence 50 lira fazla verip daha marifetli
    Philips HR7761 almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obsesoz

http://www.n11.com/morphy-richards-trd48946-blender-P13755698
    Bu da güzel.Ama bence 50 lira fazla verip daha marifetli
    Philips HR7761 almak daha mantıklı.

Şunlar nasıl sence dostum bunda beni en çok çeken musluğu falan :D nasıl sence?

http://www.n11.com/kenwoodi-sb255-smoothie-makinasi-P13751041

http://www.n11.com/kenwood-sb327-blender-P13750803

Genelde yapılan içecekler posalı olduğu için musluk çok verimli olmaz gibi geldi ama yine de kullanan birine sormak lazım.Mesela buz akar mı akmaz mı?Aslında zaten üstü kolay tak-çıkar sürahi olduğu için bence musluğa gerek yok?İcabında çikolata parçacıklı içecek yapacan tıkanıp kurur düşer musluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: obsesoz

Genelde yapılan içecekler posalı olduğu için musluk çok verimli olmaz gibi geldi ama yine de kullanan birine sormak lazım.Mesela buz akar mı akmaz mı?Aslında zaten üstü kolay tak-çıkar sürahi olduğu için bence musluğa gerek yok?İcabında çikolata parçacıklı içecek yapacan tıkanıp kurur düşer musluk

Aynen arada kaldım.s Çokta kullanılan bir şey olmadığından buralardayım var mı kullanan ey fdh ailesi? (:
  • sağlıklı beslenme için doğal meyveleri doğrudan çiğ olarak tüketmeli. sebzeleri ise hafif buharda haşlayarak. bu tür makinalar kan şekerini ani yüklemeyle tavan yaptırıp insülin direncine sebep olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

sağlıklı beslenme için doğal meyveleri doğrudan çiğ olarak tüketmeli. sebzeleri ise hafif buharda haşlayarak. bu tür makinalar kan şekerini ani yüklemeyle tavan yaptırıp insülin direncine sebep olur.

Bilimsel açıdan genel anlamda düşününce haklısın hocam mideded yavaş yavaş gerçekleşmesi gereken sindirimi makine yapmış oluyor dolayısıyla şeker normalden çok hızlı emiliyor vücuda... Ama şu konudaki fikrin nedir? Bunu alma nedenim şu; Ben asitli içecekler içmiyorum... Süt açıkça yazıyım ishal yapıyor (: Ayran dersen yoğurt hazır olunca ayranın tadı bi halta benzemiyor yoğurdu kendim yapamıyorum.s Hazır meyve suları ıce tea'ler içinde onlarca katkı maddesi var... Yani anlayacağın su içiyorum onun dışında her yemekte çeşit çeşit içebileceğim sağlıklı hiçbir şey yok:s O yüzden hazır katkı maddeleriyle dolu ıvır zıvır alacağıma böyle bir makineyle meyve suyumu tazece hazırlayıp içsem daha iyi olmazmı?

@mavipasa

meyve veya az pişmiş sebze alışkanlığı konusunda haklısınız, fakat aynı alışkanlık bir hevesle alınan bu makinalardan sonra da devam ediyor yani muhtemelen bir süre içecek sonra bir kenara atacaksınız aleti. bir de bu makinaların hazırladığı meyve suları hiç keyifle içilecek gibi değil. genelde bu tür iğrenç içecekleri vitamin ve proteinleri bir an önce vücuda kazandırmak isteyen şişme sporcular tercih ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 9 Temmuz 2014; 18:46:19 >
  • Uygun ve sorunsuz bir makine bulursaniz alin mutlaka, ben de ariyorum bir tane almak icin. Ozellikle yaz aylarinda soguk icecekler icin harika oluyor.

Muz + sut + yulaf kepegi koyun basin gaza sonra :)))) biraz da bal olabilir tadi az gelenler icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar öneriler için(:
  • hangisini aldınız beyler?
  • beyler naptınız?
  • Yaz yaklaşınca herkes makine bakmaya başlamış anlaşılan banada mutfakta yer kaplamayacak marifetli bişey lazım blender smoothie mak. ne olursa.. Ürünleri inceliyorum Tefal blendforce hoşuma gitti şimdilik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ben de Tefal Blendforce bakıyorum fakat kafamı karıştıran bir durum var. Tefal'in şöyle bir videosu var :

Tefal

Resimlerinden anladığım kadarıyla Türkiye'de satılan Blendforce'larda 4 uçlu olan bıçaklardan var. Tefal'in kendi videosunda 4 uçlu olan bıçak açık açık kötülenmiş. Şimdi Türkiye'de satılan Tefal Blendorce'lar kalitesiz mi yani ? Eğer videodaki gibi işini düzgün yapamıyorsa paramıza yazık olur. Konuya hakim bir arkadaş duruma açıklık getirirse sevinirim.

• Ben şu aleti aldım, gayet memnunum, tek problemim çok fazla aparatı var. :)

http://www.arnica.com.tr/arnica-prokit-444-plus-kompakt-mutfak-robotu

n11'den 138 liraya aldım, sitesindeki fiyata aldanmayın.

Baştan söyliyim, buzu kar gibi yapamıyor, fakat benim işimi bi hayli gördü. Tavsiye ederim, fakat dediğim gibi çok aparatı var, yani yer lazım.
  • ozgur kullanıcısına yanıt
    Yer kaplamayacak bir şey arıyorsanız Vestel Mix and Go diyorum.

Ben aldım çok memnunum ve hiç yer kaplamıyor, karıştır, kapağını tak, evden çık oluyor. Tevsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iremirem23

Yer kaplamayacak bir şey arıyorsanız Vestel Mix and Go diyorum.

Ben aldım çok memnunum ve hiç yer kaplamıyor, karıştır, kapağını tak, evden çık oluyor. Tevsiye ederim.

selam,

o alet buz kırmıyor yanılıyor muyum ?
  • X-Ray // 7 kullanıcısına yanıt
    Kırıyor Hocam buz, fındızk badem ceviz- falan her türlü
  • Elrctrolux un en ucuz smoothie sini alın geçin. Fazls düşünmeyin para vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.