Şimdi Ara

dondurma yapma makinesi kullanan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
50.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aranızda dondurma yapma makinesi kullanan varmı, varsa kullandığınız marka model ve memnuniyet durumunuzu paylaşırsanız sevinirim. havalar ısındı tam zamanıdır bu makinelerin. tefal dondurmacım 130 TL civarına inmiş güya 250 den inmiş o fiyattan sattılarmı daha önce bilmiyorum tabi. tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.



  • bende araştırmadayım. inceleme ve objektif kullanıcı yorumları arıyorum.

    kullanan biri +/- olarak bizi aydınlatırsa çok güzel olur.
  • Hayır ama alırsam sürekli dondurma yapar yerime olmaz böyle iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğal dondurma yapma isteğiyle geçen sene aldım. Açıkcası tavsiye etmiyorum, az da olsa zahmetli bir iş olmasının ötesinde lezzeti tartışılır. Çeşitli tarifler denememe rağmen istediğim lezzeti tutturamadım. Buzlanmayı engellemek ise bir hayli zahmetli. Dondurucudan sık sık çıkarıp karıştırmak gerekiyor.
  • Almanyadan 92 senesinde almıştık.Rafta durur veya şimdi nerdedir bilemiyorum ancak bir türlü yapamamıştık.Çalışma prensibini dahi anlayamamıştım.
  • eee napıcaz şimdi yine hazır dondurmalara devammı. şu tefali kullanan yokmu.
  • evet şubat 2013 de kampanyaya giren tefal dondurma makinesini aldım. Alma sebebim kızım 9 yaşında ve dondurma delisi. dışarıdan aldığım ürünlerdeki katkı maddesi ve kalitesi konusunda tereddütlerimden dolayı denemek istedim. Öncelikle kullandığım süt kutu süt değil. Tanıdığım birisi köyden getiriyor. bu sütü kullanıyorum. Dondurma tariflerine baktığınızda genelde ya yumurtalı yada sahlep katılarak yapılıyor. ben sahlep kullanarak yapılan tariflerden denedim henüz. pişirdiğin ve soğuttuğun pudig kıvamındaki dondurmayı daha önceden dondurucuda soğuttuğun tefalin kabına ilave ediyorsun karıştırarak soğutuyor. Burada dikkat edilmesi gereken tefalin kabının buzdolabında dondurucu haznesinde yeterince soğumuş olması gerektiği.. İşime yaradımı ?? evet yaradı. Çok mu güzel ?? illaki alınması gereklimi ?? hayır.
    Eğer çok dondurma tüketmiyorsanız gerekli değil..:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ggunel

    evet şubat 2013 de kampanyaya giren tefal dondurma makinesini aldım. Alma sebebim kızım 9 yaşında ve dondurma delisi. dışarıdan aldığım ürünlerdeki katkı maddesi ve kalitesi konusunda tereddütlerimden dolayı denemek istedim. Öncelikle kullandığım süt kutu süt değil. Tanıdığım birisi köyden getiriyor. bu sütü kullanıyorum. Dondurma tariflerine baktığınızda genelde ya yumurtalı yada sahlep katılarak yapılıyor. ben sahlep kullanarak yapılan tariflerden denedim henüz. pişirdiğin ve soğuttuğun pudig kıvamındaki dondurmayı daha önceden dondurucuda soğuttuğun tefalin kabına ilave ediyorsun karıştırarak soğutuyor. Burada dikkat edilmesi gereken tefalin kabının buzdolabında dondurucu haznesinde yeterince soğumuş olması gerektiği.. İşime yaradımı ?? evet yaradı. Çok mu güzel ?? illaki alınması gereklimi ?? hayır.
    Eğer çok dondurma tüketmiyorsanız gerekli değil..:)

    2-3 günde 1 lt dondurma tüketiyoruz. alınırmı bilmiyorum. piyasadaki markalarla kıyaslarsanız daha sağlıklı olduğundan eminim fakat yerken tat olarak algida maraş kadar olurmu veya hangisine yakın dersiniz.




  • ALGİDA DONDURMA TADINI BULMAK ZOR :) BEN FAZLA DENEME YAPMA FIRSATI HENÜZ BULAMADIM. SAHLEP İLE SADE DONDURMA YAPTIM KIVAMI GÜZEL OLDU HAZIR OLANLARLA AYNI AMA MEYVELİ OLANLARI HENÜZ DENEMEDİM. BİRDE TEFAL DONDURMA MAKİNESİNİ ALINCA KUTUNUN İÇİNDEN TARİFLERİN BULUNDUĞU BİR KİTAP ÇIKIYOR, KİTAPTA ÇOK ÇEŞİT VAR... DENEME YANILMA YÖNTEMİ İLE TECRÜBE EDECEĞİM ARTIK...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ggunel

    ALGİDA DONDURMA TADINI BULMAK ZOR :) BEN FAZLA DENEME YAPMA FIRSATI HENÜZ BULAMADIM. SAHLEP İLE SADE DONDURMA YAPTIM KIVAMI GÜZEL OLDU HAZIR OLANLARLA AYNI AMA MEYVELİ OLANLARI HENÜZ DENEMEDİM. BİRDE TEFAL DONDURMA MAKİNESİNİ ALINCA KUTUNUN İÇİNDEN TARİFLERİN BULUNDUĞU BİR KİTAP ÇIKIYOR, KİTAPTA ÇOK ÇEŞİT VAR... DENEME YANILMA YÖNTEMİ İLE TECRÜBE EDECEĞİM ARTIK...


    deneyimlerinde başarı elde edersen hocam bilgim olsun. gerekli gereksiz mutfağı küçük ev aletleri ile doldurmak istemiyorum. küçük ev aleti diyolar. birleşince çok büyük yer kaplıyolar.
  • ov ben de alcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o makinenin dondurması hani şu Buger king deki dondurmalar gibimi
  • Arkadaşlar bu makine işe yarar mı bilmiyorum. Zaten buraya da googledan bu makineyi araştırırken girmiş oldum. Size ev yapımı dondurma tarifi vereceğim. Ancak normal dondurma makinesi olan bir pastane ya da markete ihtiyacınız olacak.
    Malzemeler:
    1 bidon(5litre) keçi sütü (inek sütü ile denemedim)
    8 su bardağı torku toz şeker (1,5 kiloa az 2 kilo çok geliyor.)
    50gr salep(Tabi dondurma salepi çay olarak içilenden farklı bir salep. dondurma yapan markette 5TL, pastanede 7,5TL, aktarda 2,5TL(pastanedekiyle yaptığım akatardan aldığımdan daha güzel olmuştu.)
    1 paket vanilya
    Yapılışı:
    Sütü kaynatıp oda sıcaklığında ya da bir kap içerisine soğuk su koyarak tencereyi içine oturtup soğutuyoruz.
    salep ve vanilyayı boş bir tencereye koyuyoruz. içerisine bir miktar(1 litre kadar) süt koyarak blender ile çırpıyoruz. Bu işlemi tüm sütü bitirene kadar azar azar koyarak yapıyoruz. (salep topaklanmasın diye azar azar süt koyuyoruz)
    sonra şekeri koyup orta ateşte kaşıkla karıştıra karıştıra kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.
    Sonra bu karışımın soğumasını bekliyoruz(4-5 saat)
    soğuduktan sonra pastaneye götürüp 1 saat dondurma makinesinde çektiriyoruz. Sonra pastaneci buzlukta 4-5 saat bekleterek şokluyor. En son olarak adama 7,5TL sini verip dondurmamızı kendi dolabımızın buzluğuna koyup afiyetle yiyoruz.
    Anlatamadığım bir yer varsa tekrar açıklamaya çalışırım. Saygılar.




  • Ben geçen pazar dışarıda yediğim dondurmadan zehirlendim. 2 gün evde 1 gün hastanede serum yiyerek toparladım. Artık dışarıdan dondurma elimden geldiğince yememeye çalışıcam. Şimdi konuyu görünce baktım Tefal2in http://www.alisveris.com/store/ProductDetails.aspx?productid=320208 alsak acaba güzel sonuç veriyormu diye düşünüyorum
  • @abays

    geçmiş olsun dostum. tam caymak üzereydim almaktan zehirlendim demişsin yine kıllandım bu hazırcılıktan. tarif veren arkadaşların tarifi zor gibi geliyor ama bide işin diğer tarafında sağlık var ne yapsak bilemiyorum.
  • Merhaba,dondurma makinasını (içine ne konulduğunu bildiğim seyler yiyelim diye) gecen ay bende aldim(iyi marka te... diye ,o kadar üzerine dusmustumki satin aldigim mağazada bitmişti,park sorunu nedeniyle başka mağazaya gitmek istemedim, vitrindeki teshir urununu 150 tl na aldim kutusunu buldular ama tarif kitapcigi ve urun kullanma klavuzu yoktu, en kisa zamanda adresinize göndeririz dediler,bir hafta sonra geldi siyah beyaz fotokopi ,bazi yerleri okunmuyor kullanma klavuzu yok o cok kaliteli diye onem verdiğim firmanin müşteri hizmetleri yetkilisi cok israr etmeme ragmen tarif kitapciginin orjinalini gönderemeyeceklerini kullanma klavuzunu e-mail adresime göndereceklerini söyledi o da geldi ama yarısı .... neyse) cesitli tariflerde denedim ama buzlanmayi önleyemedim ayrica dondurma yapilan kabi 24 saat buzlukta bekletmeniz gerekiyor birde içine koyacaginiz sutlu salepli pişirdiğiniz malzemeyide once sogutmaniz sonra onuda buzdolabında iyice sogutmaniz gerekiyorki iyi verim alabilesiniz denemek için yârim olcekli bir dondurma yaptım olunca onu buzluğa koyup gene yârim olcekli başka bir tarif yapmaya calistim olmadi,dondurmadi yani 24 saat bekleyerek sadece 1 olcu yani bir defa dondurma yapabiliyorsunuz lezzetmi? cok kotu değil ama doğrusu hazir dondurmalardan ve dondurmacılardan aldigim dondurmalardaki lezzeti bulamadım ayni zamanda kendi yaptigim dondurmayi her yediğimde boğaz agrisi hissettim bu hazirlarda olmuyor, sonuç olarak mutfakta eğlenmeyi vakit geçirmeyi seviyorsaniz (ben severim aslinda ama bu zor geldi) bende denemek istiyorum benimde bir maceram olsun istiyorsaniz alabilirsiniz ayrica dondurma kabini başka seyler soğutmak ve soğuk tutmak icin ornegin içine buz koyarak masada kullanabilirsiniz teselli için :) simdi buzdolabini 3-4 cesit hazir dondurma ile doldurdum...:) olay bu...




  • Noktalama işaretleri kullanmadığınız için okumak eziyet oldu. Yine de teşekkürler.
  • blackhorse B kullanıcısına yanıt
    bu cevap üzerine kesinlikle almamaya karar verdim. gerçek bir kullanıcı yorumu buldum çok şükür. teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar peki gerçekten makine değiyor mu ? Lezzet olarak çok fark var mı acaba ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.