Son zamanlarda SMA hastası çocukları takip eder ve elimden geldiğince az çok demeden bağış yapmaya çalışır oldum. Valilik onayı var mı diye e-devlet üzerinden kontrol ediyorum. Bir sma hastası çocuğa, bende destek olmuştum, bağışlar %100 oldu ve kazandı. Kardeşide SMA hastasıymış. Geçenlerde aşağıdaki videoya denk geldim. https://www.youtube.com/watch?v=KbVqUUUYEiM SMA bir genetik hastalık, anne ve babada SMA geni varsa, taşıyıcı olmaktan öte, çocuk hastalık kapmış oluyor (Belki yanlış biliyorumdur, açıklayabilirsiniz). Birinci çocuk SMA hastası ise, ikinci çocuğu yapmak ne kadar doğru? Allah kimseyi hastalıkla sınamasın, Allah kimsenin çocuğunu hasta etmesin. Çözüm herkes için farklı kampanya değil. SMA için ortak bir havuz olmalı, bankalardan bağış yapılabilmeli, öncelik derecesine göre, toplanan ilk tutar birinci öncelikli çocuğa gitmeli. Toplanan para görülebilmeli, birinci sırada hangi çocuk var, yüzde kaç para toplandı görülebilmeli. Diğer türlü sesini duyurabilen ve güven sağlayabilen kişiler kampanyada hızlı ilerliyor, sesini duyuramayanlar ise belki de istenilen parayı vaktinde toplayamadı için tedavi göremiyor. |
Bildirim