Şimdi Ara

sli yapmak ne kadar etkili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ara yeni bir kasa toplayacağım gtx 970 almayı düşünüyorum fakat anakartı SLI destekli alsammı almasammı diye teredduteyim.
    ileriye donuk olarak bakarsak kartın gücü yetmediği vakit sli yapmak mı daha mantıklı yoksa yeni seri bir kart almak mı?

• Yeni kart almak daha mantıklı olur ama gtx 970 den bahsediyoruz heralde 6-7 sene falan aynı ekran kartını kullanacaksınız?
  • Yahu SLI yapıp ne yapacaksın 4k 144hz monitör alıp 4kda 144fps sabitmi alacaksın ne gerek var al gtx970 geç köşeye yanınada al bitane i5 4690 tamam
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Hocam 4k neysede 144hz 1080p monitorde bile şart oluyor sli. Gtx770 kullaniyorum yetersiz artık imkanim olsa sli yapardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Hocam 4k neysede 144hz 1080p monitorde bile şart oluyor sli. Gtx770 kullaniyorum yetersiz artık imkanim olsa sli yapardim.

O 770in 2gb vrami ile alakali sanirim ya... Yoksa r9 280le gtx760 4gbla 144hz kullanan cok var...

• Sanırım 3 sene önceydi GTX 560Ti ile SLI yapmış ama pişman olmuştum. Sonrasında SLI yi kimseye tavsiye etmedim. Ancak elimdeki Kartla da deneyeyim deyip yaptım ve kesinlikle genel anlamda 2 kat performans sunuyor.
    Sanırım bu performans artışı GTX 970 için de geçerli. Yerinizde olsam sağlam bir Anakartı ve 970 alır ilerde de ikincisini de alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Yahu SLI yapıp ne yapacaksın 4k 144hz monitör alıp 4kda 144fps sabitmi alacaksın ne gerek var al gtx970 geç köşeye yanınada al bitane i5 4690 tamam

4K 144 Hz ne alaka onu çözemedim ?

4K monitör , 1080P 144 Hz deseniz (yani ayrı ayrı) anlarımda, " 4K 144 Hz'de 144 FPS sabit mi alacaksınız ? " dediğiniz için demek istediğiniz 4K 144 Hz demek ki.

GTX 970 SLI'ı bir kenara bırakalım. GTX 980 SLI, 980 TRI-SLI veya üzeri bir konfigürasyon gelse bile çoğu iyi grafikli oyunda zaten bırakın 4K'da 144 FPS'yi , 4K'da 80 - 90 FPS' leri bile zar zor görürler (bu bile düşük ihtimal).

Anladığım kadarıyla gece gece hatlar karışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Ekim 2014; 1:16:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Yahu SLI yapıp ne yapacaksın 4k 144hz monitör alıp 4kda 144fps sabitmi alacaksın ne gerek var al gtx970 geç köşeye yanınada al bitane i5 4690 tamam

4K 144 Hz ne alaka onu çözemedim ?

4K monitör , 1080P 144 Hz deseniz (yani ayrı ayrı) anlarımda, " 144 Hz'de 144 FPS sabit mi alacaksınız ? " dediğiniz için demek istediğiniz 4K 144 Hz demek ki.

GTX 970 SLI'ı bir kenara bırakalım. GTX 980 SLI, 980 TRI-SLI veya üzeri bir konfigürasyon gelse bile çoğu iyi grafikli oyunda zaten bırakın 4K'da 144 FPS'yi , 4K'da 80 - 90 FPS' leri bile zar zor görürler (bu bile düşük ihtimal).

Anladığım kadarıyla gece gece hatlar karışmış.

Ben ne demişim öyle ya

1080P ve 144hz de ama 970'in yeteceğini düşünüyourum açıkcası SLI düzeneğini gereksiz görüyorum o kart için... 4k 60hzdede çok dert çıkaracağını sanmıyorum 40fps lere belki gerilemeler olur ama dahada altına düşmez 4gb vrami sayesinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 25 Ekim 2014; 2:13:54 >

• evga 970 sipariş verdim pazartesi elimde kısmetse.Benimde sli yapma niyetim var ilerde 5-6 ay içinde (taksiti anca biter) düşünüyorum
    Anakart asus vgene maximus iş görürmü ?
  • çok etkili.

970 SLI yaparsan uçarsın.
  • quote:

biz TÜRKLER sınırları sonuna kadar zorlamayı çok seviyoruz çok istiyoruz..

ama bu zorlama fiyat olarak pek iyi olmuyor kazancıda aynı şekilde ..

fiyatı ülkemde iki katını buluyor aynı pc parçasının bu seferde f/p ürünü olmaktan çıkıyor aldığımız ürünler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutillo

evga 970 sipariş verdim pazartesi elimde kısmetse.Benimde sli yapma niyetim var ilerde 5-6 ay içinde (taksiti anca biter) düşünüyorum

EVGA :(
  • 120 hz üstü monitorlerde , sabit 120-144 fps almak için yapılır 970 SLI gibi sistemler , sabit 60 fps için az çok yetiyor gibi tek GTX 970 yada 780ti lerde ucuzladı tek kart için onlarda düşünülmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 25 Ekim 2014; 10:08:25 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    780ti ya bütçem yetmez hocam ben almışken sli destekli bir kart alayimde ileride bir şekilde alınır 2. kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

780ti ya bütçem yetmez hocam ben almışken sli destekli bir kart alayimde ileride bir şekilde alınır 2. kart.

anakartı diyosan yani SLI destekli çoğu zaten öylede al bence zarar etmez :) ilerde SLI düşünürüm diyorsan ses ve ısı değeri düşük kartlardan almaya bak ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 25 Ekim 2014; 12:12:07 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Gece gece oluyor böyle şeyler.

1080P@144Hz için de ayar kısmadan tek GTX 970 kesinlikle yeterli gelmez.Ama tabii 60Hz monitör içinde fazla oluyor yani, 120 - 144 Hz bir monitör almak lazım.Aslında bunların hep belli başlı ayarlar ve AA türevleri ile ilgisi var.Onlar iyi ayarlandığı takdirde herkes dişine göre şeyler bulabilir.

4K@60Hz için de yine ayar kısılması gerekli.Ayar kısılmadan bu kartlarla hatta üzeri ile bile oynamanın DX12 öncesinde mümkünatı yok.Belki DX12 eski DX9 zamanlarına bizi döndürürse bir ihtimal oyunları keyifle oynayabiliriz.

Bendeki GTX 780 + OC ' nin 1080P@120Hz' i bile doyuramadığını düşünürsek GTX 970' de aynı kaderi paylaşır.Tabii bunu örnek olarak 1080P@Full Grafik BF4' ü baz alarak söylüyorum.Çoğu haritada 110 - 120 FPS civarı aldığım oluyor ama; gerçekten grafik isteyen ve kişi sayısının, efektlerin çoğaldığı haritalarda 70 - 75 FPS civarlarını bile gördüğüm oluyor. 120 - 144 Hz monitörlerde adam akıllı oyun oynamak için zaten alt sınır 90 FPS ve üzeri. 90 FPS' ye kadar düştüğünde pek kasar gibi hissetmiyorsunuz ama mesela 70' lere geldiğinde kasmayı direkt olarak algılıyorsunuz.

Yani sonuç olarak; DX12 öncesi GTX 970 SLI altı çözümlerde 120 - 144 Hz monitörler ile '' çok çok '' iyi bir deneyim alamayız ama yine de bundan dolayı 60Hz monitör alıpta kartın performansını da kısıtlamak yine (kısa süreli bir durum değilse) yanlış seçim olur.Bu yazım içerisinde zaten METRO LL , CRYSIS 3 gibi oyunları bir kenara bırakıyorum.Onlarla grafik fullediğimizde zaten tek kart ile ortalama 40 - 45 FPS aldığımızı düşünürsek daha önümüzde her şeyin oturması için uzun bir süreç var gibi. DX12' ye duacı olacağız artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nacho_EU

quote:

Orijinalden alıntı: kutillo

evga 970 sipariş verdim pazartesi elimde kısmetse.Benimde sli yapma niyetim var ilerde 5-6 ay içinde (taksiti anca biter) düşünüyorum

EVGA :(

Noldu hocam niye bukadar üzgüldün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutillo -- 25 Ekim 2014; 13:48:07 >
  • kutillo kullanıcısına yanıt
    EVGA modellerinde sorun var deniyordu o yüzden.
  • Sli 2 kati fps vermez 1.5-1.6 filan verir
    -her oyun sli desteklemez
    -sliin bir suru sorunu vardi

• quote:

Orijinalden alıntı: Nacho_EU

EVGA modellerinde sorun var deniyordu o yüzden.

Evt onu bende duydum siparis verdikten sonra :( bir ara ugrayip soracam vatanda calisan arkadasima.ama acx 2.0 olanlarda bu sorun yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutillo -- 25 Ekim 2014; 14:12:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.