Şimdi Ara

SKYSTAR 2.6D KULLANICILARI BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR. LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR İMZAMDAKİ SİSTEME SAHİBİM VE SİZE SKYSTAR2 2,6D HAKKINDA BİRKAÇ SORUM OLACAK.

1. SORU:

KULLANMAKTA OLDUĞUM TV KARTI BİLDİĞİM KADARI İLE MPEG2 OLARAK KAYIT YAPIYOR DOĞRUMUDUR?

2. SORU:

EN KALİTELİ KAYIT BİÇİMİ HANGİSİDİR? MPEG2 Yİ BU FORMA NASIL ÇEVİREBİLİRİM?

3. SORU:

YAPILAN KAYITLARIN BOYUTLARINI KALİTEDEN TAVİZ VERMEDEN KISALTMAMIZ MÜMKÜNMÜDÜR? MÜMKÜN İSE NASIL YAPACAĞIMI ANLATIRMISINIZ?

4. SORU:

YAPILAN KAYITLAR HERHANGİ BİR MEDYA OYNATICI İLE SEYREDİLİRKEN İLERİ YADA GERİ ALMA YAPILAMIYOR. BU NORMAL Mİ? ÇÖZÜMÜ MÜMKÜNMÜDÜR? MÜMKÜN İSE NASIL YAPACAĞIMI ANLATIRMISINIZ?

ARKADAŞLAR BU SORULARIM İÇİN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. HEPİNİZE İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Elektronic -- 27 Eylül 2007; 14:16:38 >

• 1- Mpeg2 kayit yapiyor doğru
    2- Mpeg2 kaliteli fakat yaptiin kayitlari divx yada xvid e çevirirsen boyutlari büyük oranda azalmakta
    3- cevap 2 de var
    4- hyr istediin gibi ileri geri yapabilirsin.(sende böyle bir sorun varsa codeclerden olabilir)
  • Orjinalden alıntı: gokhansar

1- Mpeg2 kayit yapiyor doğru
    2- Mpeg2 kaliteli fakat yaptiin kayitlari divx yada xvid e çevirirsen boyutlari büyük oranda azalmakta
    3- cevap 2 de var
    4- hyr istediin gibi ileri geri yapabilirsin.(sende böyle bir sorun varsa codeclerden olabilir

ARKADAŞIM ÖNCELİKLE İLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

MPEG2 Yİ DİVX' E DÖNÜŞTÜREN PROGRAM HAKKINDA VE CODEK HAKKINDA BİRAZDAHA AÇIKLAMA YAPARSAN SEVİNİRİM.

İLERİ GERİ OLAYINA GELİNDE MEDİA PLAYER 11 İLE DENEDİM ANCAK YAPAMADIM BU AKŞAM POWER DVD İLE DENEME YAPICAM.

TECRÜBELERİNİZDEN YARDIM BEKLİYORUM. EN KISA ZAMAN DA CEVAPLAMANIZ ÜMİDİ İL EİYİ GÜNLE DİLİYORUM.
  • ah dostum ah ben de cok aradım senın aradın bu programı şunu solım oncelıkle alt dvb yı kullan televızyon ızlemek ıcın da ha sonra ardın programın adını vermın bıraz ara ben 1 hafta aradım buldum
  • mpeg-vcr BUNLA FİLMLERİ DÖNÜŞTÜRÜYON RADİO KAYITLARINI MP3 DÖNÜŞTÜRMEN İÇİNDE ImTOO MPEG Encoder 3 OK KARDEŞİM Bİ TEŞEKKÜR BEKLİYORUM
  • Orjinalden alıntı: TELECOM_86

mpeg-vcr BUNLA FİLMLERİ DÖNÜŞTÜRÜYON RADİO KAYITLARINI MP3 DÖNÜŞTÜRMEN İÇİNDE ImTOO MPEG Encoder 3 OK KARDEŞİM Bİ TEŞEKKÜR BEKLİYORUM

arkadaşım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve tecrübelerin için. Çık faydalı oldu tekrar teşekkürler.
  • alo mpeg converter ve ulead diye bir firmanın programı var, divx6nın encoderi var, i am too hızlı görüntülerde dağılıyor biraz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • next 9900 CIS modelli uydu alıcımla d-smart kullanıyorum arkadaşlar
    çift çanaklı
    şu anda en son yeni taşınanlarla beraber 8'li bi LNB takıldı diye biliyorum
    şimdi ben bilgisayarıma SS2 kart almak istiyorum
    bundaki sebep tv'de bişeyler izlerken PC'den de farklı bir şeyi kaydetmek istiyorum.
    sanırım tv'ye gelen kablodan hem pc hem uydu alıcı olarak ayıramıyorum,okuduklarımdan anladığım kadarıyla..
    yeni bir bağlantı mı çekmem gerekiyor çanaklara??
    uzun zamandır araştırıyorum ama bununla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım?
    yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: postmann

next 9900 CIS modelli uydu alıcımla d-smart kullanıyorum arkadaşlar
    çift çanaklı
    şu anda en son yeni taşınanlarla beraber 8'li bi LNB takıldı diye biliyorum
    şimdi ben bilgisayarıma SS2 kart almak istiyorum
    bundaki sebep tv'de bişeyler izlerken PC'den de farklı bir şeyi kaydetmek istiyorum.
    sanırım tv'ye gelen kablodan hem pc hem uydu alıcı olarak ayıramıyorum,okuduklarımdan anladığım kadarıyla..
    yeni bir bağlantı mı çekmem gerekiyor çanaklara??
    uzun zamandır araştırıyorum ama bununla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım?
    yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_17821976/tm.htm

• postmann dostum, yazdığın yazının konuyla ne ilgisi var? adam konverter sormuş sen lnb diyorsun başka yerde başlık açmışsın ona vcevap verdik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr. Elektronic

ARKADAŞLAR İMZAMDAKİ SİSTEME SAHİBİM VE SİZE SKYSTAR2 2,6D HAKKINDA BİRKAÇ SORUM OLACAK.

1. SORU:

KULLANMAKTA OLDUĞUM TV KARTI BİLDİĞİM KADARI İLE MPEG2 OLARAK KAYIT YAPIYOR DOĞRUMUDUR?

2. SORU:

EN KALİTELİ KAYIT BİÇİMİ HANGİSİDİR? MPEG2 Yİ BU FORMA NASIL ÇEVİREBİLİRİM?

3. SORU:

YAPILAN KAYITLARIN BOYUTLARINI KALİTEDEN TAVİZ VERMEDEN KISALTMAMIZ MÜMKÜNMÜDÜR? MÜMKÜN İSE NASIL YAPACAĞIMI ANLATIRMISINIZ?

4. SORU:

YAPILAN KAYITLAR HERHANGİ BİR MEDYA OYNATICI İLE SEYREDİLİRKEN İLERİ YADA GERİ ALMA YAPILAMIYOR. BU NORMAL Mİ? ÇÖZÜMÜ MÜMKÜNMÜDÜR? MÜMKÜN İSE NASIL YAPACAĞIMI ANLATIRMISINIZ?

ARKADAŞLAR BU SORULARIM İÇİN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. HEPİNİZE İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.

1- Kullandığın kart mpeg-2 kayıt özelliğine sahip ve kullanacağın yazılımın desteklediği format da önemlidir. Örneğin ProgDVB ile yapılan kayıtların uzantısı mpg'dir (mpeg-2 format), AltDVB ile yapılan yapılan kayıtların uzantısı ise TS, yani Telesine'dir ve o da aslında mpeg-2 formatıdır ve aynı kalitededir.

2- En kaliteli kayıt biçimi sıkıştırılmamış avidir ama çok fazla yer kaplar ve zaten kullanılan kartlarda genellikle böyle bir özellik yoktur, gerek de yoktur. Çünkü hem mpeg-2'nin kalitesi yeterlidir, hem de standart PAL ya da NTSC yayın yapılan kanallardaki görüntü kalitesi mpeg-2'den daha fazla değildir.

mpeg2'yi daha kaliteli bir forma yani sıkıştırılmamış avi ya da HD videoya çevirmen gerçek anlamda mümkün değildir, kalitede hiçbir ilerleme olmaz ve kapladığı alan artar, zaten bu tip işlemleri de profesyonel video edit yazılımlarıyla yapabilirsin.

Ancak onun yerine, videoların boyutunu düşürmek amacıyla divxe çevirebilirsin (üst konuda detaylı olarak anlattım)....Ancak bu videoları sadece bilgisayarda izlemeyi düşünüyorsan, DivX'e değil de, mp4'e çevirmeni öneririm, böylece kaliteden neredeyse hiç ödün vermeden, videoların boyutunu 5-6'da birine indirebilirsin...Bunun için önerebileceğim en iyi yazılım Nero 7 ve 8...Programı başlattıktan sonra Nero Recode 2'yi açıp, Nero Dijitale çevir > Nero Digital -AVC ; Cinema AVC seçenekleriyle, video akış değerini 1-1,5 Mb/s'ye ayarlaman halinde son derece kaliteli video dosyaları elde edebilirsin
    (aynı zamnda 3. sorunun cevabıydı)

4-K-Lite codec Pack'in son sürümünü yükler ve dosyaları Media Player Classic ile açılacak şekilde ayarlarsan, hiçbir sorun kalmaz

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 29 Eylül 2007; 21:14:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

postmann dostum, yazdığın yazının konuyla ne ilgisi var? adam konverter sormuş sen lnb diyorsun başka yerde başlık açmışsın ona vcevap verdik.

saol dostum diğer mesajdaki cevabını gördüm,belki silinir o konu diye böyle bir konunun altına devam etmek istedim.
    neyse sonuçta tek çözüm boş çıkışdan yeni bir hat diyosun.
    anladığım kadarıyla şu an kullandığım üst lnb girişi veya televizyon girişi herhangi bir yerden ayırma gibi bi durum yok.
    yani örneğin eski evde kablolu tv vardı onda ayırıcı taktılar bir hat odaya bi hat salona gidiyordu ve sorun yoktu,teknolojileri farklı tabiki aynı olmasını beklemiyorum ama öğrenmek ve bilgi almak için soruyorum.
    çünkü daireye 20mt kablo 20YTL (metresi 1YTL) SS2 kart 110 YTL civarı ortalama ve lnb diğer oturanlar tarafından 8'li alındı 3ü boş kabloyu takarsam bide ona par :)
    d-smart yeni onlara verdiğim için parayı daha ucuz yollu bi çözüm arıyorum sadece..

• ARKADAŞLAR İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. VERDİĞİNİZ PROGRAMLAR VE TAVSİYELER İLE İŞLERİMİ HALLETTİM. UMARIM BENİMDE SİZE GÜNÜN BİRİNDE YARDIMIM DOKUNUR. GÖRÜŞMEK ÜZERE İYİ FORUMLAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.